ChatGPT Plussan suosio kasvaa GPT-4o-päivityksen myötä Kommentit pois päältä artikkelissa ChatGPT Plussan suosio kasvaa GPT-4o-päivityksen myötä

Kun yhä useammat yritykset ottavat käyttöön tekoälyominaisuuksia liiketoiminnassaan, työntekijät ovat yhä huolissaan tekoälyn uhasta työpaikkojensa korvaajana. Fortune-lehti raportoi tiistaina, että eräs Adoben johtaja ei kuitenkaan ole aivan vakuuttunut tästä uhasta, vertaillen tekoälyn kehitystä kameran keksimiseen.

:n suositun -kielimalliston uusin versio, , on nostanut yrityksen mobiilisovelluksen suosioon ennennäkemättömällä tavalla.

GPT-4o julkaistiin viime viikolla, ja se toi mukanaan useita parannuksia, kuten nopeamman suorituskyvyn, monimuotoisia teksti-, ääni- ja kuvaominaisuuksia, uuden äänimoodin, mahdollisuuden ladata kuvia ja dokumentteja analysoitavaksi ja paljon muuta.

Vaikka GPT-4o on saatavilla ilmaiskäyttäjillekin OpenAI:n verkkopalvelussa, on mobiilikäyttö rajattu maksulliseen -versioon. Tämä on osoittautunut tehokkaaksi strategiaksi.

AppFigures-tutkimusyhtiön mukaan ChatGPT:n mobiiliapplikaation tulot nousivat julkaisupäivänä 22 prosenttia, mikä on sovelluksen historian paras päivätulo. Kasvu ei kuitenkaan jäänyt siihen.

talous

Tiistaihin mennessä sovelluksen päivittäinen tulo oli jo kaksinkertainen toukokuun keskiarvoon nähden. Tulot nousivat noin 491 000 dollarista päivästä lähes 900 000 dollariin päivässä. Nämä luvut on laskettu sen jälkeen, kun OpenAI on maksanut oman osuutensa tuloista Google Play Storelle ja Apple App Storelle.

Miksi ihmiset maksavat GPT-4o:sta, vaikka se on saatavilla ilmaiseksi verkossa?

Yksi suurimmista syistä lienee äänisyöttöominaisuus, joka on rajattu mobiilisovellukseen. Työpöytäversiossa käyttäjät voivat kommunikoida tekoälyn kanssa vain tekstillä, jolloin he jäävät paitsi merkittävistä uusista toiminnoista.

Muita mobiilisovelluksen etuja ovat mahdollisuus käyttää keskusteluhistoriaa offline-tilassa, nopeammat vasteajat ja parempi mobiiliintegraatio.

AppFigures esittää myös mahdollisuuden, että OpenAI saa enemmän tuloja verkkosivustostaan kuin mobiilisovelluksestaan, minkä vuoksi se ohjaa käyttäjiä mieluummin sinne.

Syystä riippumatta OpenAI:n viime viikko osoittaa, että kuluttajat ovat erittäin kiinnostuneita tekoälyn uusimmista kehitysaskeleista ja ovat myös valmiita maksamaan siitä, että he ovat ensimmäisten käyttäjien joukossa.

Scarlett Johansson syyttää OpenAI:ta äänensä luvattomasta käytöstä Kommentit pois päältä artikkelissa Scarlett Johansson syyttää OpenAI:ta äänensä luvattomasta käytöstä

Näyttelijä on ilmaissut järkytyksensä ja vihansa :ta kohtaan sen jälkeen, kun yhtiön -sovelluksessa käytetty ääni muistuttaa hämmästyttävän paljon hänen ääntään. Johanssonin julkistajan Marcel Pariseaun mukaan näyttelijän lakitiimi on lähettänyt OpenAI:lle kaksi kirjettä vaatien selvitystä äänen kehitysprosessista.

OpenAI esitteli uuden äänen viime viikolla, ja monet havaitsivat sen muistuttavan Johanssonin ääntä elokuvasta vuodelta 2013. Elokuvassa Johanssonin ääni kuului naispuoliselle käyttöjärjestelmälle, johon päähenkilö rakastuu. OpenAI:n toimitusjohtaja on aiemmin todennut, että Her on hänen suosikkielokuvansa ja twiittasi hiljattain yksinkertaisesti sanan ”her”.

Jos upotus ei näy, voit katsoa twiitin täältä.

Johansson kertoi FOX Businessille, että Altman oli viime syyskuussa ehdottanut hänelle -järjestelmän ääneksi ryhtymistä. Johansson kuitenkin kieltäytyi tarjouksesta henkilökohtaisista syistä. Yhdeksän kuukautta myöhemmin hänen ystävänsä, perheensä ja yleisö huomasivat uuden Sky-äänen kuulostavan hämmentävän paljon Johanssonilta.

Johansson oli järkyttynyt ja vihainen kuullessaan demoversion ja huomattuaan, että Altman oli tavoitellut ääntä, joka muistuttaa suuresti hänen omaansa. Ennen demoesityksen julkaisua Altman oli pyytänyt Johanssonia harkitsemaan tarjousta uudelleen, mutta järjestelmä julkaistiin ennen yhteydenottoa.

Johanssonin lakitiimi on vaatinut OpenAI:lta selvitystä Sky-äänen kehitysprosessista. Tapauksen yhteydessä on tullut esiin myös laajempi keskustelu oikeudesta kontrolloida omaa ääntä ja kuvaa, ja lokakuussa ehdotettiin lakia, joka suojaisi tätä oikeutta jopa 70 vuotta henkilön kuoleman jälkeen.

Tekoälytaidot nousevat työelämässä avainasemaan Kommentit pois päältä artikkelissa Tekoälytaidot nousevat työelämässä avainasemaan

Kun yhä useammat yritykset ottavat käyttöön tekoälyominaisuuksia liiketoiminnassaan, työntekijät ovat yhä huolissaan tekoälyn uhasta työpaikkojensa korvaajana. Fortune-lehti raportoi tiistaina, että eräs Adoben johtaja ei kuitenkaan ole aivan vakuuttunut tästä uhasta, vertaillen tekoälyn kehitystä kameran keksimiseen.

Tekoäly () ei tule korvaamaan työntekijöitä, vaan pikemminkin ne työntekijät, jotka eivät hyödynnä tekoälyä työssään, tullaan korvaamaan. Tämä viesti tuli ilmi paneelikeskustelussa Singaporessa järjestetyssä Salesforce's World Tour Essentials -tapahtumassa.

Vaikka monet työntekijät (45%) ovat huolissaan siitä, että tekoäly korvaa heidän työpaikkansa, useimmat (55%) yritysjohtajista ovat huolissaan osaajapulan takia, kertoo vuoden 2024 Microsoft Work Trends Index.

Raportin mukaan jopa 71% johtajista mieluummin palkkaa vähemmän kokeneen työntekijän, jolla on tekoälytaidot, kuin kokeneemman henkilön ilman niitä.

Tekoälytaitojen oppiminen on erittäin tärkeää nykypäivän työelämässä, sillä monet yritykset haluavat panostaa tekoälyn hyödyntämiseen. Microsoftin tutkimuksen mukaan 79% johtajista uskoo, että tekoälyn käyttöönotto on välttämätöntä yrityksen kilpailukyvylle.

”Tekoäly ei tule korvaamaan sinua. Sinut korvaa joku, joka käyttää tekoälyä päihittämään sinut”, totesi Laurence Liew, tekoälyinnovoinnin johtaja AI Singaporessa, paneelikeskustelussa Salesforce's World Tour Essentials -tapahtumassa.”

Koska yritykset ovat olleet hitaita tekoälyn käyttöönotossa, työntekijät ympäri maailmaa ovat ottaneet asiat omiin käsiinsä ja oppineet käyttämään tekoälytyökaluja itsenäisesti.

Lähde: CNBC