Chewbacca-näyttelijä Peter Mayhew on kuollut 74-vuotiaana Kommentit pois päältä artikkelissa Chewbacca-näyttelijä Peter Mayhew on kuollut 74-vuotiaana

Parhaiten Star Warsin karvareuhkan Chewbaccan roolista tunnettu on kuollut sydänkohtaukseen 74-vuotiaana kotonaan Teksasissa. Asian varmistivat perheenjäsenet Twitterin välityksellä.

Mayhew näytteli Chewbaccaa alkuperäisessä -trilogiassa, sekä Revenge of the Sith -elokuvassa. The Force Awakens -elokuvassa Mayhew jakoi roolin suomalaisen Joonas Suotamon kanssa.

Siviilissä Mayhew teki paljon hyväntekeväisyystyötä monille eri organisaatioille. Monet Hollywood näyttelijät muistelivat menehtynyttä näyttelijää Twitterissä.

Arvokas Star Wars X-wing pienoismalli löydettiin sattumalta – huutokaupassa lähtöhinta 400 000 dollaria Kommentit pois päältä artikkelissa Arvokas Star Wars X-wing pienoismalli löydettiin sattumalta – huutokaupassa lähtöhinta 400 000 dollaria

Kun Greg Jeinin elämäntyönä keräämien harvinaisten esineiden inventaariota alettiin käydä läpi, kukaan ei osannut odottaa, mitä laatikoista saattaisi paljastuakaan. Neljä ystävää, jotka olivat tulleet auttamaan läpikäynnissä, tunsivat laatikon painosta, että siinä on jotakin erityistä. Heidän yllätyksekseen laatikosta paljastui -elokuvassa käytetty Starfighter -malli. Gene Kozicki, visuaalisten efektien historian asiantuntija ja yksi ystävistä, tunnisti mallin heti ja ymmärsi sen arvon.

”Neljä meistä tiesi heti, että kyseessä oli todellinen kuvausmalli, ja sen jälkeen sen löytämisen merkitys alkoi todella iskostua mieleen.”

Tämä 50 cm pitkä malli on yksi vain neljästä ”sankari”-mallista, jotka valmistettiin erityisesti elokuvan lähikuvia varten. Toisin kuin monet muut yksinkertaisemmat mallit, jotka olivat tarkoitettu räjäytettäviksi kuvauksissa, tämä malli oli tarkoitettu kestämään ja toimimaan elokuvan kliimaksissa.

Koska malli kuului alun perin Industrial Light & Magic -yhtiölle, jonka perusti Star Wars -luoja George Lucas, on vielä epäselvää, miten Jein sai sen haltuunsa. Yhtiön muuttaessa Kalifornian San Fernandon laaksosta Bay Alueelle vuonna 1978, alkoivat liikkua huhut kadonneista malleista. Tämä X-wing on yksi niistä.

Jeinin perhe on päättänyt huutokaupata mallin, ja se tulee olemaan myynnissä 14. ja 15. lokakuuta. Lähtöhinta on huima 400 000 dollaria, ja odotettavissa on, että keräilijät ja Star Wars -fanaatikot ympäri maailmaa osallistuvat kilpailuun tästä ainutlaatuisesta palasesta elokuvahistoriaa.

Lähde: New York Times

”May The Fourth Be With You” – äänestä suosikki Star Wars -peliäsi Kommentit pois päältä artikkelissa ”May The Fourth Be With You” – äänestä suosikki Star Wars -peliäsi

Toukokuun 4. päivä tunnetaan yleisesti -päivänä. Tämä juontaa juurensa siitä, että ”May the Fourth” (suomeksi ”Toukokuun neljäs”) kuulostaa englanniksi hyvin samalta kuin Star Wars -elokuvissa käytetty tunnettu lausahdus ”May the Force be with you” (suomeksi ”Voima olkoon kanssasi”). Tämän vuoksi Star Wars -faneille ympäri maailman 4. toukokuuta on erityinen päivä, jota juhlistetaan eri tavoin esimerkiksi katsomalla elokuvia tai järjestämällä teemabileitä.

Me Errorilla pyrimme pysymään myös teemapäivällä uskollisena järjestämällä eri Star Wars-aiheisia äänestyksiä. Ensimmäisenä kysymme mielipidettäsi parhaimmasta Star Wars -pelistä kautta aikojen. Jos listalta puuttuu jokin titteli, annathan kommenttiosiossa heti risuja!

Äänestämään pääset alta:

Paras Star Wars -peli on?