Christopher Nolanin menestyselokuva Oppenheimer keräsi jälleen komeita pystejä, eikä seura ollut mikään kovin vaatimaton Kommentit pois päältä artikkelissa Christopher Nolanin menestyselokuva Oppenheimer keräsi jälleen komeita pystejä, eikä seura ollut mikään kovin vaatimaton

Järjestyksessään 89. äänestys New York Film Critics Circle Awards -tapahtumassa on päättynyt, ja voittajat on julkistettu.


NYFCC-voittajalista on yksi odotetuimmista palkintokausien aikana. Se toimii tiekarttana Oscar-gaalaan. Yksi syy tähän odotukseen on se, että NYFCC on ensimmäinen suuri kriitikkoryhmä, joka myöntää palkintoja vuosittain. Lisäksi sen jäsenistö, johon kuuluvat muun muassa IndieWiren Kate Erbland ja David Ehrlich, on poikkeuksellisen laadukas. NYFCC:llä on maine suosia aitoa elokuvafilmiä palkintokauden tarinoiden sijaan. Täydellinen voittajalista on nähtävissä alla.

Elokuvat Killers of the Flower Moon, Oppenheimer ja May December voittivat kukainenkin kaksi palkintoa. Flower Moon voitti parhaan elokuvan pääpalkinnon sekä parhaan naisnäyttelijän palkinnon Lily Gladstonelle.

Christopher Nolan voitti parhaan ohjaajan palkinnon Oppenheimerista, joka voitti myös parhaan kuvauksen palkinnon Hoyte van Hoytemalle. Nämä kaksi elokuvaa, Applelta ja Universalilta, näyttävät olevan nyt erittäinkin vahvoilla vielä alkuvaiheessa olevalla palkintokaudella.

Todd Haynesin -draama menestyi myös erittäin hyvin. Vuoden 2023 New York Film Festivalin avauselokuva voitti parhaan miessivuosan palkinnon läpimurtotähti Charles Meltonille sekä parhaan käsikirjoituksen palkinnon käsikirjoittaja Samy Burchille.

Stream & Chill – nämä maaliskuun suoratoistolisäykset kannattaa ottaa haltuun Kommentit pois päältä artikkelissa Stream & Chill – nämä maaliskuun suoratoistolisäykset kannattaa ottaa haltuun

Maaliskuun sarjasuositukset sinulle, jolla on valinnan vaikeutta

Binge-watchaus (binge-watching), eli putkikatselu, on nykypäivänä yhtä arkipäiväistä kuin oman kissan etsintäkuuluttaminen sosiaalisen median paikkakuntafoorumeilla, mutta mistä tietää, mikä sarja on seuraavaksi katsottava mestariteos sarjojen saralla? Alta voit katsoa potentiaaliset ideat, mitä kelpaa kevään lähestyessä kotisohvallasi katsella.

The Regime (HBO Max)

Julkaisu 4.3.2024

Kate Winslet tähdittää uudessa poliittisessa satiirisarjassa ”The Regime” (suomeksi ”Regimi”), joka saapuu HBO Maxille 3. maaliskuuta 2024. Sarja tarjoaa terävän ja satiirisen kuvan hajoavan valtion sisäisestä pelistä.

”The Regime” sijoittuu tuntemattoman Keski-Euroopan maan palatsiin ja kuvaa yhden vuoden tapahtumia valtion romahtaessa. Sarjan keskiössä on itsevaltainen kansleri Elena Vernham (Winslet), joka harhauttaa itseään olevan kansan sankari, vaikka maa ajautuu yhä syvemmälle kaaokseen. Paranoidinen Elena turvaa hiljattain vankilasta vapautuneeseen sotilaaseen, Herbert Zubakiin (Matthias Schoenaerts), luottaen tämän lojaalisuuteen epävarmassa tilanteessa.

The Signal (Netflix)

Julkaisu 5.3.2024

tarjoaa uuden jännitysdraaman ”The Signal” (suomeksi ”Signaali”), joka yhdistää mysteerin ja avaruusmatkailun. Sarja kiehtoo salaliittoteorioilla ja epäilyttävillä tapahtumilla.

Kun kokenut astronautti Paula Stern (Peri Baumeister) katoaa avaruuslennolla, hänen perheensä ja ystävänsä joutuvat epätoivoiseen etsintään. Pian he huomaavat, että Paulan katoamisen takana onkin jotain paljon salaperäisempää kuin virallinen selitys.

Young Royals – Kausi 3 (Netflix)

Julkaisu 11.3.2024

Netflixin ruotsalainen teinidraama ”Young Royals” palaa kolmannelle kaudelle, joka vie prinssi Wilhelmin (Edvin Ryding) ja Simonin (Omar Rudberg) tarinan jännittävään käänteeseen.

Wilhelmin ja Simonin suhde on koetuksella, kun heidän on sopeuduttava julkisuuteen ja kuninkaallisiin velvollisuuksiin. Uudet haasteet ja vanhat salaisuudet uhkaavat repiä heidät erilleen.

3 Body Problem (Netflix)

Julkaisu 21.3.2024

Cixin Liun palkitun tieteisromaanin ”Kolmen ruumiin ongelma” pohjalta tehty Netflix-sarja ”3 Body Problem” on vihdoin täällä. Tämä eeppinen tarina vie katsojat huikealle matkalle avaruuden halki ja tutkii ihmiskunnan tulevaisuutta kiehtovalla tavalla.

Sarjaa ovat luoneet David Benioff, D. B. Weiss ja Alexander Woo, jotka tunnetaan parhaiten ”Game of Thrones” -sarjan tekijöinä. Pääosissa nähdään Eiza González, Benedict Wong, John Bradley, Liam Cunningham ja Tsai Chin.

Extraordinary – Kausi 2 (Disney+)

Julkaisu 6.3.2024

Ensimmäisen kauden paljastusten jälkeen kaverukset yrittävät parhaansa mukaan olla kunnon aikuisia. Carrien ja Kashin platoninen suhde herää uudelleen henkiin, ja samalla he löytävät omat polkunsa. Mälliherra etsii oikeaa kotiaan. Jen haluaa kehittää itseään, vaikkei se ole helppoa, koska hänellä on
taipumusta sabotoida itseään.

Renegade Nell (Disney+)

Julkaisu 29.3.2024

Englanti vuonna 1705: Murhasta lavastettu ja siskojensa kanssa pakosalla oleva Nell Jackson ryhtyy maantierosvoksi selvitäkseen. Mukanaan hänellä on supervoimainen apuri, sisukas pieni henki nimeltä Billy Blind. Pian Nell tajuaa, että kohtalo vei hänet lain nurjalle puolelle hyvästä syystä: jotta hän voisi estää maagisen juonen Englannin kuningatarta vastaan.

The Gentlemen (Netflix)

Julkaisu 7.3.2024

Guy Ritchien ikoninen rikoselokuva ”The Gentlemen” saa jatkoa uudessa samannimisessä Netflix-sarjassa, joka julkaistaan 7. maaliskuuta 2024. Sarja vie meidät takaisin Lontoon alamaailmaan ja seuraa uusia hahmoja heidän kamppaillessaan vallasta ja rahasta.

Maaliskuun elokuvasuositukset

Jos taasen sarjojen haltuun ottaminen ei nappaa, alta voit katsastaa suosituksemme syyskuun elokuvatarjonnastakin. Alla muutama mielenkiintoinen listaus, jotka tulevat digitaalisesti myyntiin, vuokrattavaksi tai suoratoistettavaksi syyskuun sateiden aikana.

Spaceman (Netflix)

Julkaisu 1.3.2024

Adam Sandler tähdittää uudessa tieteisdraamassa ”Spaceman”, joka saapuu Netflixille 1. maaliskuuta 2024. Elokuva yhdistää avaruusmatkailun jännityksen ja sisäisen pohdiskelun koskettavaksi tarinaksi.

Taylor Swift | The Eras Tour (Disney+)

Julkaisu 15.3.2024

Konserttielokuva Taylor Swiftin ennätyksiä rikkoneelta maailmankiertueelta on saatavana ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan, mukaan lukien kappale “cardigan” ja neljä akustista lisäkappaletta. 14-kertaisen Grammy®-voittajan historiaa tekevä elokuvakokemus, Sam Wrenchin ohjaama Taylor Swift | The Eras Tour, keräsi maailmanlaajuisina lipputuloina yli 260 miljoonaa dollaria, mikä tekee siitä kaikkien aikojen myydyimmän konserttielokuvan.

X-Men ‘97 (Disney+)

Julkaisu 20.3.2024

Marvel Studiosin X-Men '97 on jatkoa rakastetulle ysäriklassikolle X-Men: The Animated Series. Luvassa on täysin uusia tarinoita suosikki-mutanttiemme seurassa. Beau DeMayo toimii vastaavana tuottajana ja pääkäsikirjoittajana.

Wonka (HBO Max)

Julkaisu 8.3.2024

Uusi elokuva ”Wonka” vie meidät suklaan ja mielikuvituksen maagilliseen maailmaan. Elokuva perustuu Roald Dahlin klassikkoteokseen ”Kaarle ja suklaatehdas” ja kertoo nuoren Willy Wonkan tarinan. Elokuvan pääosassa nähdään Timothée Chalamet.

Damsel (Netflix)

Julkaisu 8.3.2024

Elokuva ”Damsel” tuo valkokankaalle uudenlaisen tarinan prinsessasta ja lohikäärmeestä. Elokuvan pääosissa nähdään Millie Bobby Brown ja Angela Bassett.

Elokuva kertoo prinsessa Elodiesta (Brown), joka on luvattu vaimoksi prinssi Henrylle (Henry Cavill). Matkalla häihinsä Elodie kidnapataan ja joutuu lohikäärmeen vangiksi. Lohikäärmeen, nimeltään Penelope (Bassett), osoittautuu kuitenkin olevan ystävällinen ja viisas olento. Elodie ja Penelope ystävystyvät ja ryhtyvät yhdessä seikkailuun pelastaakseen Elodien kuningaskunnan.

Nenäliinat esiin! – Michael J. Foxin yllätysesiintyminen BAFTA-gaalassa sai yleisön liikuttumaan Kommentit pois päältä artikkelissa Nenäliinat esiin! – Michael J. Foxin yllätysesiintyminen BAFTA-gaalassa sai yleisön liikuttumaan

Yllätysesiintyminen Michael J Foxilta, rakastetulta Paluu Tulevaisuuteen -elokuvasarjan tähdeltä, varasti shown -gaalassa. Vaikka 62-vuotias näyttelijä elää Parkinsonin taudin kanssa, hän nousi lavalle esittelemään ”Paras elokuva” -palkintoa.

Fox sai seisovan suosionosoituksen noustessaan pyörätuolistaan luovuttamaan palkinnon Christopher Nolanin elokuvalle . Monet paikallaolijat, niin paikan päällä kuin sosiaalisessa mediassa, liikuttuivat kyyneliin hänen läsnäolonsa ja sitkeytensä vuoksi.

1990-luvulla diagnosoitu Fox esiintyy harvoin julkisesti, mikä teki tästä hetkestä erityisen arvokkaan fanien silmissä. Vaikka hänen elokuvansa oli ehdolla Paras dokumentti -kategoriassa, se hävisi lopulta -elokuvalle.

Foxin esiintymiset levisivät nopeasti verkossa, ja monet ylistivät hänen rohkeuttaan ja kehuivat BAFTA-gaalaa siitä, että he ottivat hänet mukaan niin merkittävään hetkeen.