Christopher Nolan ei enää supersankareiden perään haikaile Kommentit pois päältä artikkelissa Christopher Nolan ei enää supersankareiden perään haikaile

saattaa olla tällä hetkellä eturivin ohjaaja ja elokuvataiteen puolestapuhuja, mutta hän nousi valtavirtatietoisuuteen Dark Knight -trilogiansa menestyksen myötä vuosina 2005-2012. Christian Balen esittäessä Bruce Waynea, Nolan ohjasi kolme taloudellisesti ja kriittisesti menestyksekästä elokuvaa: Batman Begins, The Dark Knight ja The Dark Knight Rises. Valitettavasti Batman-faneille tiedoksi, että hän ei palaa enää palaa supersankari-genreen.

Mestariohjaaja oli taannoin haastattelussa uuden elokuvansa Oppenheimerin tiimoilta, Nolan keskusteli YouTuben HugoDécrypte-kanavan isännän kanssa, ja tämän nopeatempoisessa kyselyssä hän kysyi ohjaajalta, aikoisiko tämä tehdä vielä toisen supersankarielokuvan. Nolan vastasi suoraan ja selvästi: ”Ei.” Haastattelija tiedusteli sen jälkeen, voisiko Nolan harkita siirtymistä televisioon. Tähän Nolan vastasi päättäväisesti myöskin ”Ei”. Kuitenkin, kun häneltä kysyttiin kiinnostuksesta ohjata Star Wars -elokuvaa, Nolan valitsi mielenkiintoisesti olla antamatta selkeää vastausta, jättäen mahdollisuuden avoimeksi.

Koko haastattelun voit katsoa alta:

”Nyt räjähtää!” – Barbenheimer-komediaelokuva ilmestyy juuri joulusesonkia varten Kommentit pois päältä artikkelissa ”Nyt räjähtää!” – Barbenheimer-komediaelokuva ilmestyy juuri joulusesonkia varten

Viihdemaailma koki yllättyneensä, kun Greta Gerwigin ja Christopher Nolanin -elokuvat tulivat molemmat teattereihin 21. heinäkuuta 2023. Kukaan ei osannut arvata, että kahdella näin erilaisella elokuvalla olisi yllättävän paljon päällekkäisyyttä yleisöissään. Siitä syntyi ”,” ilmiö, joka yhdisti molemmat elokuvat ja teki niistä vuoden suurimpia hittielokuvia.

JoBlon mukaan Charles Band, roskaelokuvista tunnetun kulttistudio Full Moon Featuresin perustaja, on nyt siirtänyt Barbenheimer-nimisen elokuvan esituotantovaiheeseen. Band on tunnettu monista B-luokan elokuvistaan, kuten Puppet Master ja Evil Bong.

Juhlakaudella 2023 saapuva Barbenheimer tulee olemaan komediaelokuva, jossa elävät nuket rakentavat atomipommin. Elokuvan iskulause on:

”D-Cup, A-Bomb.”

Tällä hetkellä kesän lippuluukkuja dominoivat Oppenheimer ja Barbie – 30 vuotta sitten vapaaksi päästettiin dinosaurukset ja Tom Cruise Kommentit pois päältä artikkelissa Tällä hetkellä kesän lippuluukkuja dominoivat Oppenheimer ja Barbie – 30 vuotta sitten vapaaksi päästettiin dinosaurukset ja Tom Cruise

Kesä 2023 on dominoinut valkokankaille valtavien murskatuloksien kera, kun leffaluukkuja hallitsivat tänä kesänä muutkin, kuin rakkaat supersankarimme. Tämän kesän elokuvasuosikit ovat astuneet esiin muodossa, jota harva olisi osannut ennakoida. Christopher Nolanin ohjaama, atomipommin isästä kertova on takonut kasaan jo hurjat 650 miljoonaa dollaria. Greta Gerwigin ohjaama 1.03 biljoonaa dollaria, joka on kyllä jo melkoinen hatun noston arvoinen suoritus. Nämä kaksi toisistaan täysin erilaista hahmoa ovat valloittaneet katsojien sydämet ja herättäneet intohimoisia keskusteluja elokuvamaailmassa.

Kuitenkin, kun katsomme taaksepäin 30 vuoden päähän, paljastuu mielenkiintoinen kontrasti. Kesällä 1993 valkokankailla vallitsi aivan toisenlainen maailma, kun leffaluukkuja hallitsivat jylisevät dinosaurukset ja aina niin karismaattinen ikinuori, Tom Cruise.

Jurassic Park

 Julkaisu 11.6.1993  

” on kesällä 1993 julkaistu yhdysvaltalainen tieteiselokuva, jonka ohjasi Steven Spielberg. Elokuvan tuotannosta vastasivat Kathleen Kennedy ja Gerald R. Molen. Tarina sijoittuu kuvitteelliselle Isla Nublarin saarelle lähellä Costa Ricaa Keski-Amerikan Tyynenmerellä. Saarelle on perustettu villieläinpuisto, jossa esitteillä ovat sukupuuttoon kuolleista dinosauruksista luodut upeat elävät olennot. Liikemies John Hammondin ja hänen tiiminsä geenitutkijoiden ponnistelujen ansiosta.

Kun teollinen sabotaasi aiheuttaa puiston voimalaitosten ja turvajärjestelmien romahduksen, pieni vierailijaryhmä joutuu taistelemaan selviytymisestään vaarallisella saarella. Heidän on nyt ponnisteltava paetakseen hengenvaarallisista oloista.

Jurassic Park teki tuohon aikaan teatterikierroksellaan huomattavan summan rahaa, noin 357 miljoonaa dollaria.

The Firm

Julkaisu 30.6.1993  

Kesällä 1993 valkokankailla kukoisti dinosaurusten sijaan myös perinteisempi jännitys, kun Sydney Pollackin ohjaama elokuvataide Firma teki odotetun ensi-iltansa. Tämä kiehtova teos upottaa katsojat synkkään ja monimutkaiseen yritysmaailmaan, jossa pääosan esittää Hollywoodin kirkkaimpiin tähtiin kuuluva Tom Cruise. Cruisea tukevat näyttävät roolisuoritukset Jeanne Tripplehornilta, Gene Hackmanilta, Ed Harrisilta, Holly Hunterilta, Hal Holbrookilta ja David Strathairnilta.

Elokuvan perustana toimii John Grishamin samanniminen romaani, joka ilmestyi vuonna 1991. Grisham oli luonut tiheän ja jännittävän juonen, joka imee katsojan mukaansa vaivatta. Sydney Pollackin ohjaus tuo tarinan eloon valkokankaalla monitahoisuudellaan ja taidokkaalla otteellaan.

Elokuva tuotti tuona aikana hieman rapeat 158 miljoonaa dollaria, joka jäi reilusti Jurassic Parkin jalkoihin. Sama ilmiö on havaittavissa myös tänäkin kesänä, kun kaksi yleisön suosikkia porskuttaa murskalukemin, mutta toinen, tässä tapauksessa siis Barbie, johtaa kisaa ylivoimaisesti.

Teksti: S.Pirnes