Cuca pelkää Cthulhua – Arvostelussa Call of Cthulhu Kommentit pois päältä artikkelissa Cuca pelkää Cthulhua – Arvostelussa Call of Cthulhu

Call of Cthulhu

7 / 10
Hyvää Tunnelmallinen. Mukavan leppoinen. Pitää otteessaan. Huonoa Näyttely, niin ääni kuin kasvot. Switch grafiikat. Lyhyt. Yleisesti Varsin toimiva paketti. Hieman hintava lyhyeksi peliksi mutta varsin hyvin 20e arvoinen. Mytoosin faneille hyvää pelattavaa. H.P. Lovecraftin peleistä kärkiluokkaa. Kannattaa pelata ps4 jossa huomattavasti paremmat grafiikat.

Vanha roolipeli saa digitaaliset pukeet päällensä ja vääntäytyy oikein mukavasti kevyeen hiippailuun. Myös lautapeleistä tuttu, H.P.Lovecraftin tarinan nimeä käyttävä , hukuttaa tunnelmallaan. Pulp-henkinen dekkarointi ja pulmanselvittely ei jätä fanejaan kylmäksi, mutta maallikolle jää hiukan epäselvyyksiä mistä on kyse. Itse Call of Cthulhu -tarinalla ei ole juurikaan samaa pelin kanssa vaan se ammentaa ideoita useasta H.P.Lovecraftin tarinasta.

Arvosteluhistorian toinen Cthulhu-peli tuo eteen täysin toisenlaisen mytoosikokemuksen mitä Sunken City tarjosi. Vaikka pelin takana on samaa osaamista ja tekniikkaa, on Call of Cthulhun lopputulos mieleenpainuvampi ja osuvampi kuin Sunken Cityn. Tuntuu kuin pelintekijät olisivat saaneet samat kirotut nuotit, mutta orkesteria ohjaa eri kapellimestari. Kun Sunken City oli pyssyhippaa ja matkustusta ympäri suurkaupungin, Call of Cthulhu keskittyy pään sisäisiin sokkeloihin. Aseistusta ei Call of Cthulhussa paljoa näy ja kamppailukin on pintapuolista ja mielestäni turha lisä.

Tarina alkaa, kun pulp dekkari näkee liskounia kiisseli-illan jälkeen. Suussa maistuu silakka ja päässä vilisee enemmän rumia kultisteja kuin Burzumin keikalla. Kun ohimoilla kirvelee vielä suonitukos tulee Edward Piercen vastaanotolle Darkwaterin pikkukaupungista mies, joka tahtoo Piercen selvittävän outoa paloa, jossa kuoli taidemaalari Hawkingsin perhe. Taidemaalari Hawkingsin maalaukset ovat yhtä selväjärkisiä kuvaelmia kuin M.A.Nummisen laulut. Tästä voi alkaa havaita syvät mielenterveysongelmat, ja esoteeriset vibat vain syvenevät Darkwateriin saavuttaessa.

Pierce selvittää rikoksia puhumalla ja käyttäen omia kehitettäviä taitojaan saadakseen selvyyden mysteerisestä palosta. Nämä taidot unohtuvat lähes kokonaan ja tulevat mieleen vain silloin, kun tarinan edetessä saa lisää pisteitä käytettäväksi. Hiiviskely ja hoiturihippa muistuttaa syvästi Amnesiaa ja toimii siinä yhtä hyvin. Puzzlet ovat yksinkertaisia olematta lapsellisia. Piilotettuja tavaroita saa etsiä välillä kauankin ennen kuin huomaa sen, että avain tai tikari olikin ihan nenän alla. Piercellä on myös yliluonnollisia näennäisvoimia. Näissä yliluonnollisissa tiloissa hän näkee tapahtumat uudelleen, pystyen kutomaan juonen pelkistä jäänteistä.

Testikoneena toimi Nintendo , mikä tekee kokemuksesta hieman mielenkiintoisemman. Kun Ps4 pelatessa oli huomattavati paremmat grafiikat ja ohjattavuus, tuo Swithcin kannettavuus aivan oman lähestymiskulman. Peliä oli mielenkiintoista pelata pimeässä huoneessa, jossa ei tv hohtanut ja valaissut koko tilaa. Pelatessa tuli samanlainen olo kuin mitä lapsena tunsi lukessa kauhutarinoita peiton alla. Kovin pelottava Call of Cthulhu ei ole, lähinnä piinaavan tunnelmallinen. Pelikokemuksen jälkeen oli mukava miettiä vanhoja pen&paper-roolipelejä, joissa kaikki on mahdollista.

Totisesti, H.P.Lovecraftin kauhua voidaan toteuttaa nykyään paljon paremmin. Enää ei tarvitse kokea myötähäpeää, toisin kuin 1990-luvun Dagon elokuvassa. Suosittelen tätä peliä kaikille hiipijöille ja syväläisille. Olkoon tämän pelaaminen suuri ylistys muinaisille jumalille ja kiitos kultisteille.

UEFA EURO 2024 -turnaus saapuu EA Sports FC 24 -peliin Kommentit pois päältä artikkelissa UEFA EURO 2024 -turnaus saapuu EA Sports FC 24 -peliin

EA SPORTS FC 24

Electronic Arts Inc. on paljastanut suunnitelmansa tuoda UEFA EURO 2024 osaksi -peliä. Pelaajat voivat kokea Euroopan kärkiturnauksen ilmaisena pelipäivityksenä, joka saapuu kesällä 2024.

Ennen 16. tammikuuta 2024 peliin osallistuvat fanit saavat yhden Euroopan suurimmista tähtipelaajista ilmaisena Ultimate Team -pelaajaesineenä 18. joulukuuta alkavasta. Mobiiilipelaajat iOS- ja Android-laitteilla voivat jo nyt hankkia UEFA EURO 2024 -pelaajansa.

UEFA EURO 2024 Ultimate Team -pelaajiin kuuluvat kuusi eurooppalaista tähteä:

  • Jack Grealish – Englanti
  • Ousmane Dembélé – Ranska
  • Federico Chiesa – Italia
  • Florian Wirtz – Saksa
  • Virgil Van Djik – Alankomaat
  • Alvaro Morata – Espanja

toimii myös virallisena alustana UEFA:n eEURO esports -ohjelmalle, joka esittelee Euroopan parhaita EA SPORTS FC -pelaajia edustaen UEFA:n kansallisia jalkapallotiimejä. eEURO on vuosittainen turnausohjelma, johon kuuluu karsintavaiheita ja loppuotteluita, ja ensimmäinen turnaus käynnistyy tämän kesän aikana; lisätietoja turnauksen rakenteesta julkaistaan pian.

Ennen UEFA EURO 2024:n saapumista peliin EA SPORTS tarjoaa jopa 50 % alennuksia Black Friday -tarjouksina Standardi- ja Ultimate Editioneista kaikille pelialustoille digitaalisissa kaupoissa.

EA Sports FC 24 julkaistaan 29. syyskuuta 2023 , , ja S, sekä Nintendo -konsoleille sekä :lle. Ultimate Editionin ostajat pääsevät kokemaan pelin jo 22. syyskuuta 2023 alkaen.

Garden Life tarjoilee kiireetöntä puutarhasimulaatiota Kommentit pois päältä artikkelissa Garden Life tarjoilee kiireetöntä puutarhasimulaatiota

Garden Life

PAN Visionin jakelema ja NACONin julkaisema tarjoaa kiireetöntä ajanvietettä puutarhakasvien vehreyden ja kasvihuoneen kunnostamisen parissa.

Suorittamiskeskeisen, haastavan ja intensiivisen pelaamisen vastapainoksi löytyy myös rentouttavaa pelaamista. Se antaa pelaajan nautiskella kiireettömistä tapahtumista ja ympäröivästä maailmasta omassa rauhassaan. Virtuaalista puutarhanhoitoa ja kasvien kasvattamista tarjoava Garden Life: A Cozy Simulator on peli tällaiseen tarpeeseen. Kyseessä on yhtäältä kiireetön ja rauhoittava puutarhasimulaatio kuin tietoisuustaitoa kanavoiva virtuaalikokemus. Sen parissa on helppo rentoutua ja antaa aivojen levätä.

Garden Life onkin oodi puutarhanhoidolle, kasvien kasvattamiselle ja viherpeukaloille. Peli antaa tilaisuuden kokea oman puutarhan työstämistä, rakentamista ja kasvattamista vailla suuria inventointeja tai sormien tahrimista. Pelin tarinallisessa tilassa voidaan nauttia kiireettömästä elämästä, tavata pelihahmoja ja täyttää näiden toiveita tehtävien tapaan. Samalla voidaan avata käyttöön uusia kasveja, koristeita ja puutarhan eri alueita.

Pelin luovassa tilassa voi pelaaja päästää mielikuvituksen valloilleen vapaammin ja antaa intuition johdattaa kohti omanlaista kasvivaltakuntaa ja vehreyden paratiisia. Tai kenties kutsumuksena on päästää kasvien luonnollinen kaaos vapaaksi ja antaa kaiken edetä omalla painollaan.

Kasveja istutetaan, kastellaan, hoidetaan ja siistitään helpoin askarein. Tämä tekee pelaamisesta helppoa ja luontevaa olematta tylsää tai työlästä. Samalla pelaaja voi seurata erilaisten kasvien kasvua ja kehitystä sekä taltioida muistettavia hetkiä pelin valokuvatilassa.

Garden Life julkaistaan 8. helmikuuta 2024 sekä , , ja S -pelikonsoleille että :lle. Pelin Nintendo -versio julkaistaan myöhemmin samana vuonna. Pelin ikäraja on PEGI 3. Peli täydentää NACONin Life-pelisarjaa, josta myös helmikuussa 2024 julkaistaan taksimaailmaan sijoittuva Taxi Life: A City Driving Simulator ja aiemmin on julkaistu ravintolaelämään keskittyvä Chef Life – A Restaurant Simulator sekä junamaailmaan uppoutuva Train Life: A Railway Simulator.