Darq on painajaismaisen kaunis puzzlepeli Kommentit pois päältä artikkelissa Darq on painajaismaisen kaunis puzzlepeli 225

7.7 / 10
Hyvää Komeaa katseltavaa ja kuunneltavaa, puzzlet ovat kiehtovia olematta liian vaikeita ja tunnelma pysyy ahdistavana koko pelin läpi. Huonoa Peli vaatii turhan paljon konetehoa. Läppärillä joutuu pudottamaan grafiikat alas että peli on pelattava. Hieman liian kallis kaksituntinen. Lyhyesti Darq on visuaalisesti kiinnostava kauhupuzzlepeli, joka pitää otteessaan koko pelin läpi pelaamisen ajan.

Unfold Gamesin kolme ja puoli vuotta kehittelemä on kaikkien huulilla julkaistuaan blogiviestin, jossa pelin kehittäjä avaa taustoja siihen miksi tämä kieltäytyi Epic Game Storen yksinoikeussopimuksesta. Kehittäjä itse totesi pitävänsä tärkeämpänä lupauksen ja -julkaisusta pitämistä seuraajilleen ja peliä odottaneille ja päätti olla ottamatta vastaan tarjousta.

Törmäsin Darqiin Instagramissa, jossa kehittäjä julkaisi timelapse-videoita peliympäristöjen mallintamisesta Blenderillä. Silloin en vielä tiennyt mitä tuleman pitää, vaikka hahmo ja pelivideot antoivatkin vähän viitteitä. Darqin pelihahmo pystyy kääntämään painovoimaa seinän suuntaan, mikäli seinässä ei ole esteitä, mutta se pystyy silti liikkumaan ilman siihen tarkoitettuja vipuja vain kahdessa ulottuvuudessa. Tämä selitettäneen sillä, että hahmo näkee pelaamisen ajan unta. Pelin puzzlet ovat mielikuvituksellisia ja rakentavat enemmän tunnelmaa kuin haastetta pelaajalle, joka kyllä sopii.

Pelin viholliset ovat kasvottomia jokseenkin ihmisenkaltaisia olentoja, jotka liikkuvat paitsi jalan myös pyörätuolilla. Darqin tehokkainta antia on sinertävän mustavalkoisen 3d-maailman ohella pelimekaniikan tarinankerronta, joka lisää vihollisia karttoihin varovaisen kasvavasti ihan lopun kliimaksiin asti. Äänimaailma on myös tehokas, josta erikseen mainittavaa on matalien bassotaajuuksien käyttö siirtymien kuvaamiseen. Äänten ja musiikin sovittaminen sopii Unfold Gamesin takana olevalle Wlad Marhuletsille, sillä hän on myös tehnyt uran elokuvasäveltäjänä.

Reilun parin tunnin seikkailu osoittaa ensikertalainen Unfold Gamesin taidot interaktiivisena tarinankertojana, sillä peli pitää voimakkaasti otteessaan kautta sen keston. Hintalappu on valitettavan korkea näin lyhyelle pelille, mutta sekin kynnys on ylitettävistä viimeistään ensimmäisissä alennusmyynneissä.

Pelinkehittäjä, muotoilukeskuksen VR/AR -hessu, kolmekymppinen pc-pelaaja, indie guy. For reviews, contact sebastian ( at ) errori.net

Kommentoi

Baldur’s Gate 3 saapuu Steamin Early Accessiin tänä vuonna Kommentit pois päältä artikkelissa Baldur’s Gate 3 saapuu Steamin Early Accessiin tänä vuonna 130

Baldur's Gate 3

Wizards of the Coast ja emoyhtiö Hasbro ovat paljastaneet, että tuleva roolipeli Baldur’s Gate 3 saapuu Steamin Early Accessiin tänä vuonna. Pelin kehityksestä vastaa Divinity: Original Sin -peleistä tuttu Larian Studios.

Itse pelistä ei tiedetä vielä paljoakaan muuta kuin, että se tulee sisältämään co-op moninpelitilan. Pelistä tullaan näkemään ensimmäistä pelivideota PAX East -tapahtumassa helmikuun 27. päivä.

Alkuperäinen ja kulttimaineeseen yltänyt Baldur’s Gate ilmestyi vuonna 1998 ja sen kehittäjänä toimi BioWare. Suositun pelin jatko-osa Baldur’s Gate II: Shadows of Amn ilmestyi vuonna 2000. Beamdog on parhaillaan herättelemässä kyseisiä pelejä henkiin modernisoimalla ne tämän vuoden lopuksi.

PC:n lisäksi Baldur’s Gate 3 saapuu myös Google Stadia -pelipalveluun.

Sivuston perustaja ja päätoimittaja.

Kommentoi

Pimeys saapuu Valnir Rokiin! Kraken vapaana! Kommentit pois päältä artikkelissa Pimeys saapuu Valnir Rokiin! Kraken vapaana! 97

Valnir Rok

Uuden päivityksen myötä olot kovenevat entisestään Valnir Rokissa. Pimeyden laskeuduttua Kraken on päässyt vapaaksi ja uhkaa koko maailmaa!

Pimeys on laskeutunut Valnir Rokiin

Krakenin tulon lisäksi peliin on tehty läjä parannuksia sekä bugifiksauksia.

Muista myös osallistua Valnir Rok -kilpailuun sivuillamme ja voit voittaa pelin omaksesi!

IT-suunnittelija ja tietojärjestelmätieteiden opiskelija

Kommentoi

Mount & Blade II: Bannerlord saapuu Early Accessiin maaliskuussa Kommentit pois päältä artikkelissa Mount & Blade II: Bannerlord saapuu Early Accessiin maaliskuussa 81

Mount & Blade II: Bannerlord

Keskiaikaisen toimintaroolipeli jatko-osa Mount & Blade II: Bannerlord saapuu Steamin Early Accessiin maaliskuun 31. päivä.

Peli sijoittuu 200 vuotta ennen ensimmäisen pelin tapahtumia. Peliä voi pelata joko yksin sandbox -tyyppistä kampanjaa tai moninpelinä pienistä aina suuriin ja eeppisiin sadan sotilaan taisteluihin.

Kehittäjä TaleWorlds Entertainment halusi Early Access -vedolla antaa pelaajille mahdollisuuden osallistua lopullisen pelin kehitykseen. Myös vuodesta 2004 kehitteillä ollut ja vuonna 2008 lopullisesti ilmestynyt ensimmäinen Mount & Blade julkaistiin samaa kaavaa käyttäen.

TaleWorldsin mukaan kehitysvaihe tulee kestämään noin vuoden verran, mutta mitään tarkkaa julkaisuajankohtaa ei ole ilmoitettu. Pelin hinta on 49,99€ ja se tulee pysymään myös virallisen julkaisun jälkeen.

Mount & Blade II: Bannerlord ilmestyy PC:lle Steamin Early Accessiin maaliskuun 30. päivä.

Sivuston perustaja ja päätoimittaja.

Kommentoi