Darq on painajaismaisen kaunis puzzlepeli Kommentit pois päältä artikkelissa Darq on painajaismaisen kaunis puzzlepeli

7.7 / 10
Hyvää Komeaa katseltavaa ja kuunneltavaa, puzzlet ovat kiehtovia olematta liian vaikeita ja tunnelma pysyy ahdistavana koko pelin läpi. Huonoa Peli vaatii turhan paljon konetehoa. Läppärillä joutuu pudottamaan grafiikat alas että peli on pelattava. Hieman liian kallis kaksituntinen. Lyhyesti Darq on visuaalisesti kiinnostava kauhupuzzlepeli, joka pitää otteessaan koko pelin läpi pelaamisen ajan.

Unfold Gamesin kolme ja puoli vuotta kehittelemä on kaikkien huulilla julkaistuaan blogiviestin, jossa pelin kehittäjä avaa taustoja siihen miksi tämä kieltäytyi Epic Game Storen yksinoikeussopimuksesta. Kehittäjä itse totesi pitävänsä tärkeämpänä lupauksen ja -julkaisusta pitämistä seuraajilleen ja peliä odottaneille ja päätti olla ottamatta vastaan tarjousta.

Törmäsin Darqiin Instagramissa, jossa kehittäjä julkaisi timelapse-videoita peliympäristöjen mallintamisesta Blenderillä. Silloin en vielä tiennyt mitä tuleman pitää, vaikka hahmo ja pelivideot antoivatkin vähän viitteitä. Darqin pelihahmo pystyy kääntämään painovoimaa seinän suuntaan, mikäli seinässä ei ole esteitä, mutta se pystyy silti liikkumaan ilman siihen tarkoitettuja vipuja vain kahdessa ulottuvuudessa. Tämä selitettäneen sillä, että hahmo näkee pelaamisen ajan unta. Pelin puzzlet ovat mielikuvituksellisia ja rakentavat enemmän tunnelmaa kuin haastetta pelaajalle, joka kyllä sopii.

Pelin viholliset ovat kasvottomia jokseenkin ihmisenkaltaisia olentoja, jotka liikkuvat paitsi jalan myös pyörätuolilla. Darqin tehokkainta antia on sinertävän mustavalkoisen 3d-maailman ohella pelimekaniikan tarinankerronta, joka lisää vihollisia karttoihin varovaisen kasvavasti ihan lopun kliimaksiin asti. Äänimaailma on myös tehokas, josta erikseen mainittavaa on matalien bassotaajuuksien käyttö siirtymien kuvaamiseen. Äänten ja musiikin sovittaminen sopii Unfold Gamesin takana olevalle Wlad Marhuletsille, sillä hän on myös tehnyt uran elokuvasäveltäjänä.

Reilun parin tunnin seikkailu osoittaa ensikertalainen Unfold Gamesin taidot interaktiivisena tarinankertojana, sillä peli pitää voimakkaasti otteessaan kautta sen keston. Hintalappu on valitettavan korkea näin lyhyelle pelille, mutta sekin kynnys on ylitettävistä viimeistään ensimmäisissä alennusmyynneissä.

Resident Evilin herättäneen yrityksen tavoitteena on tuoda lisää Capcom-klassikoita PC:lle. Kommentit pois päältä artikkelissa Resident Evilin herättäneen yrityksen tavoitteena on tuoda lisää Capcom-klassikoita PC:lle.

, digitaalinen pelialusta, joka tunnetaan laajalti DRM-vapaista peleistään ja sitoutumisestaan pelien säilyttämiseen, on jälleen kerran tehnyt vaikutuksen pelimaailmaan. Äskettäinen -trilogian julkaisu :lle on osoitus yhtiön omistautumisesta pelastaa klassikkopelit unohdukselta.

Resident Evil -trilogia on ollut PC-pelaajille vuosia tavoittamattomissa, sillä yhteensopivuusongelmat ja niukkuus ovat vaikeuttaneet näiden merkittävien selviytymiskauhupelien kokemista. GOG:n päätös tuoda ne takaisin on herättänyt valtavan innostuksen, mikä osoittaa alustan kyvyn vastata todelliseen kysyntään klassikkopelisuojelun suhteen.

Tehtävä säilyttää

GOG:n pelinvalinta perustuu yhteisön palautteeseen. Yhtiö analysoi huolellisesti yhteisönsä toivelistaa ja priorisoi pelejä, joita kaivataan eniten mutta joita on vaikea hankkia. Resident Evil -trilogia on täydellinen esimerkki tästä: rakastettu sarja, genren perusta ja peli, joka oli kadonnut digitaalisesta maailmasta.

”Haluamme varmistaa, että nämä pelit ovat kaikkien saatavilla, myös tuleville sukupolville, joilla ei ehkä ole ollut mahdollisuutta kokea niitä julkaisun yhteydessä”, liiketoiminnan kehitysjohtaja Paczyński selittää. ”Kyse on pelien historian säilyttämisestä ja sen nautinnollisesta kokemuksesta kaikille.”

Haasteiden voittaminen

Klassikkopelit nykyaikaisille järjestelmille tuominen ei ole helppoa. Tekniset esteet, kuten yhteensopivuusongelmat ja vanhentunut koodi, on voitettava. Lisäksi pelien oikeuksien hankkiminen ja kustantajien vakuuttaminen potentiaalisista hyödyistä voi olla pitkä ja haastava prosessi.

GOG:lla on kuitenkin tiimi erittäin taitavia teknikkoita, joilla on paljon kokemusta pelien säilyttämisestä. Heidän asiantuntemuksensa alueilla, kuten DRM-poisto, ohjainyhteensopivuus ja graafinen parantaminen, on ratkaisevan tärkeää näiden klassikkopelin muuttamisessa nykyajan pelaajille nautinnollisiksi kokemuksiksi.

Säilyttämisen valoisa tulevaisuus

Resident Evil -trilogian menestys on vahvistanut GOG:n asemaa pelisuojelun johtajana. Kasvavan yhteistyön Capcomin kanssa ja yhteisön valtavan positiivisen vastaanoton myötä alusta on valmis tuomaan vielä enemmän klassikkopelit PC:lle. Vaikka yksityiskohdat ovat vielä salaisia, Paczyński vihjaa jännittävistä tulevista ilmoituksista.

GOG:n sitoutuminen DRM-vapaisiin peleihin on toinen tärkeä osa sen säilyttämispyrkimyksiä. Poistamalla digitaaliset rajoitukset yritys antaa pelaajille mahdollisuuden omistaa pelinsä kokonaan, mikä varmistaa pitkäaikaisen saatavuuden ja estää pelien katoamisen digitaalisista kaupoista.

Pelialalla jatkuvasti kehittyessä sen historian säilyttäminen on yhä tärkeämpää. GOG:n omistautuminen pelastaa klassikkopelit unohdukselta on kiitettävä pyrkimys, josta hyötyvät sekä pitkäaikaiset fanit että uudet pelaajasukupolvet. Intohimonsa säilyttämiseen ja kasvavan rakastettujen pelien valikoiman avulla GOG muovaa pelien tulevaisuutta kunnioittamalla niiden menneisyyttä.

Lentotaistelupeli The Falconeer ladattavissa ilmaiseksi PC:lle Kommentit pois päältä artikkelissa Lentotaistelupeli The Falconeer ladattavissa ilmaiseksi PC:lle

The Falconeer

-pelaajille on tarjolla ilmaseikkailuja tällä viikolla, sillä on lunastettavissa ilmaiseksi Epic Games Storesta. Tämä BAFTA-ehdokas lentotaistelupeli on soolokehittäjä Tomas Salan käsialaa ja tarjoaa pelaajille mahdollisuuden hypätä jättimäisen taistelulinnun selkään ja tutkia upeaa maailmaa.

Pelissä pääset lentämään majesteettisen taistelulinnun selässä, tutustumaan henkeäsalpaavaan merimaailmaan sekä osallistumaan eeppisiin ilmataisteluihin. The Falconeer tarjoaa useita kampanjoita, joissa pelaaja pääsee kokemaan maailman eri osapuolten näkökulmia. Matkasi varrella kohtaat erilaisia tehtäviä ja sivutehtäviä, puolustat laivoja merirosvoilta ja krakenilta sekä taistelet jättimäisiä rapukaupunkeja ja teknologiaa hallitsevaa The Mancer Order-järjestöä vastaan.

The Falconeer -ilmaisjakso Epic Games Storessa päättyy 11. heinäkuuta, joten nappaa peli nyt ilmaiseksi!