Deittisovellus Tinder menettää käyttäjiä ennätystahtiin – kilpailija kirii kovaa vauhtia rinnalle Kommentit pois päältä artikkelissa Deittisovellus Tinder menettää käyttäjiä ennätystahtiin – kilpailija kirii kovaa vauhtia rinnalle

on menettänyt maksavia käyttäjiä jo kuudetta kvartaalia putkeen, selviää Match Groupin tulosraportista. Sen sijaan kilpaileva sovellus on kasvattanut maksavan käyttäjäkunnan määrää.

Tinderillä oli ensimmäisellä vuosineljänneksellä 2024 yhteensä 10 miljoonaa maksavaa käyttäjää, mikä on 9% vähemmän kuin vuotta aiemmin. Hinge puolestaan onnistui kasvattamaan maksavien käyttäjien määrää 31 prosentilla 1,4 miljoonaan.

Tinderin käyttäjämäärän lasku on ollut odotettavissa, sillä nuoremmat käyttäjät hakevat nykyään enemmän vakavia parisuhteita Tinderin tarjoamien lyhytaikaisten suhteiden sijaan. Hinge on sen sijaan profiloitunut sovellukseksi, jossa käyttäjät etsivät merkityksellisempiä yhteyksiä.

Vaikka Tinder kamppailee maksavien käyttäjien säilyttämisen kanssa, on Hinge hyvällä matkalla kohti ”miljardin dollarin liikevaihtoa tuottavaa bisnestä”, totesi Match Groupin toimitusjohtaja Bernard Kim sijoittajille suunnatussa puhelinkonferenssissa.

Hingellä on ollut merkittävä liikevaihdon kasvu viimeisen kuuden vuoden aikana, sillä suora liikevaihto nousi ensimmäisellä vuosineljänneksellä 50 prosenttia 124 miljoonaan dollariin.exclamation Vuonna 2023 Hinge keräsi yhteensä 396 miljoonan dollarin liikevaihdon.

Tinder pyrkii vastaamaan haasteisiin, mutta riittääkö se?

Yksi Tinderin ongelmista on vaikeus saada käyttäjiä näkemään arvoa ”à la carte” -ominaisuuksissa, joihin kuuluvat esimerkiksi Super Likes, Boosts ja ”See Who Likes You”. Nämä ovat sovelluksen sisäisiä lisäostoksia. Vaikka à la carte -tulot muodostavat noin 20 prosenttia Tinderin suorasta liikevaihdosta, laskivat ne ensimmäisellä vuosineljänneksellä 13 prosentilla vuoden 2018 ennätystasosta.

Match Groupin talousjohtaja Gary Swidler myönsi puhelinkonferenssissa, että à la carte -tulojen heikompi kasvu on ollut laskeva trendi jo jonkin aikaa. Viime aikoina se on kuitenkin ”pahenunut entisestään” ja ”haittaa hyvää suoritusta”.

Tinder on vastannut haasteeseen muun muassa lisäämällä uusia turvaominaisuuksia, kuten ”Jaa treffini” -toiminnon, jonka avulla käyttäjät voivat jakaa treffisuunnitelmansa ystävien kanssa. Tänä kesänä sovellus alkaa edellyttää kasvokuvia kaikkien profiileissa. Lisäksi tulossa on tekoälypohjainen ”Kuva-valitsin” -ominaisuus, joka valitsee käyttäjän kuvakansiosta 10 parasta kuvaa profiilin laadun parantamiseksi.

Toisaalta Tinder on pyrkinyt kasvattamaan liikevaihtoaan myös rahastuttamalla heikkenevää maksavan käyttäjäkuntaaan. Esimerkiksi hiljattain lanseerattu 499 dollarin kuukausihintainen tilaussuunnitelma on suunnattu erityisille eli käyttäjille.

Tulevan vuosineljänneksen ennusteet Tinderin tuloille viittaavat kuitenkin siihen, että kasvu on olematon tai vain noin 1 prosentin luokkaa, eli 475-480 miljoonan dollarin välillä.

Lähde: Techcrunch