Dennis Villeneuven Dyyni-elokuva saapuu elokuvateattereihin marraskuussa 2020 Kommentit pois päältä artikkelissa Dennis Villeneuven Dyyni-elokuva saapuu elokuvateattereihin marraskuussa 2020

60-luvulla ilmestyneeseen -tieteisnovelliin perustuva uusi -elokuva saapuua elokuvateattereihin marraskuussa 2020. Elokuvan ohjaa Denis Vileneuve, joka tunnetaan elokuvista kuten Blade Runner 2049 ja Arrival. Tuotantoyhtiönä toimii .

Leffa on kasannut hiljalleen melkoisen vaikuttavaa näyttelijäkaartia. Paul Atreidesin roolissa nähdään Timothee Chalamet (Call Me by Your Name), tämän äitiä Lady Jessicaa näyttelee Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Fallout) ja isä Duke Leto Atreidesia Oscar Isaac (: The Last Jedi). Fremen johtaja Stilgarin roolia tähdittää Javier Bardem (mother!, Pirates of the Caribbean), Baron Harkonnenia esittää Stellan Skarsgård ( -elokuvat) ja tämän veljenpoika Glossu 'Beast' Rabbania Dave Bautista ().

Myös -elokuvasta ja sarjasta tuttu Jason Momoa on puheissa näyttelemään Duke Leton oikeaa kättä Duncan Idahoa.

Kyseisestä saagasta on yritetty tehdä elokuvia kunnianhimoisesti jo useaan otteeseen 70-luvulta lähtien. Kuitenkin onnistuneesti vasta onnistuneesti vuonna 1984, jolloin ilmestyi David Lynchin ohjaama kulttimaineeseen noussut elokuva. Vuonna 2000 John Harrison muovasi saagan minisarjaksi Sci-Fi -kanavalle.

Thor -ohjaaja lupaa tuoda tulevaan Star Wars elokuvaansa alkuperäistrilogian taikaa Kommentit pois päältä artikkelissa Thor -ohjaaja lupaa tuoda tulevaan Star Wars elokuvaansa alkuperäistrilogian taikaa


Taika Waititi haluaa tulevan -elokuvansa tuovan takaisin alkuperäistrilogian elokuvien taikaisen kosketuksen.

Keskustellessaan hankkeestaan The Kelly Clarkson Show'ssa Thor: Ragnarok -ohjaaja toisti aiempia kommenttejaan siitä, että hän haluaa ottaa aikansa elokuvan kanssa, mutta antoi ehkä vihjeen sen tunnelmasta. Hän mainitsi Star Wars -elokuvat Episode 4 – A New Hope, Episode 5 – The Empire Strikes Back ja Episode 6 – Return of the Jedi toimivan inspiraationa.

”Olen kehittänyt [Star Wars -elokuvaa] muutaman vuoden ajan, mutta luulen, että kuten minkä tahansa elokuvan kanssa, erityisesti tuon, haluan todella tehdä sen oikein, joten en halua kiirehtiä sitä”, Waititi sanoi. ”Se etenee sivussa.

”Haluan tavoittaa sen ilon ja viihteen, kuten alkuperäiset kuten The Empire Strikes Back ja Return of the Jedi ja kaikki ne, joten yritän selvittää sitä. Se tapahtuu.”

Elokuvaa ei julkaista lähitulevaisuudessa, ja Waititi sanoi aiemmin marraskuussa 2023, ettei usko sen valmistuvan ennen neljää parhaillaan työn alla olevaa projektiaan. Hän myös ilmoitti, ettei hän tule ohjaamaan toista Thor-elokuvaa näiden nykyisten projektien vaatiessa kuusi tai seitsemän vuotta, ja koska Star Wars todennäköisesti seuraa niitä, se saattaa saapua elokuvateattereihin vasta noin vuonna 2030.

Daisy Ridley on innoissaan palatessaan takaisin Star Warsin maailmaan elokuvasarjan tulevassa osassa Kommentit pois päältä artikkelissa Daisy Ridley on innoissaan palatessaan takaisin Star Warsin maailmaan elokuvasarjan tulevassa osassa

-tähti Daisy Ridleyn mukaan hänen seuraava tulkintansa kaukaisessa galaksissa ei ollut sitä mitä hän odotti.

Colliderin haastattelussa Ridley kertoi, että hänen roolinsa paluu oli yllätys, mutta hän on ”todella innoissaan” palata Reyna tunnettuun rooliinsa. Hän uskoo, että uusi tarina on mahtava. Epävirallisen nimettömän elokuvan ohjaa Saving Facesta tunnettu Sharmeen Obaid-Chinoy. Elokuvan tapahtumat sijoittuvat 15 vuotta Star Wars: Episodi 9 – The Rise of Skywalker -elokuvan jälkeiseen aikaankun Rey pyrkii jälleenrakentamaan jediritaria.

”Olen todella innoissani. Tarina on todella hieno. Odotan, että pääsen lukemaan käsikirjoituksen, koska, selvästikin, minulla ei ole muita päivityksiä. Se ei ollut sitä, mitä odotin, mutta olen todella innoissani. En ole lukenut mitään, mutta tiedän tarinan. Se on todella kertomisen arvoinen, tutkimisen arvoinen, ja uskon, että ihmiset tulevat olemaan innoissaan.”