Digitaalisen moottoriurheilun suomenmestaruussarja alkaa sunnuntaina Kommentit pois päältä artikkelissa Digitaalisen moottoriurheilun suomenmestaruussarja alkaa sunnuntaina

iRacing

Finnish Sim Racing Association ry:n järjestämä, AKK Motosport ry:n ja Suomen Elektronisen Urheilun Liiton virallinen digitaalisen moottoriurheilun suomenmestaruussarja alkaa tulevana sunnuntaina.

SM-sarjassa ajetaan ensin viiden osakilpailun mittainen karsintasarja. Karsinnoista 19 parasta kuljettajaa pääsee taistelemaan yhdessä vuoden 2020 suomenmestari Tuomas Tähtelän kanssa -kuninkuudesta. Jyväskylän MM-rallin yhteydessä kisattavassa finaalissa on 5 000 euron palkintopotti ja merkittäviä tuotepalkintoja.

”Digital Racing eSM on rakennettu lajin kansallisen huipun välienselvittelyn lisäksi tarjoamaan erinomainen alusta digitaalisen moottoriurheilun aloittamiseen ja harrastamiseen. Sarjaan pystyy osallistumaan kuka tahansa. Se toimii hyvänä valvottuna ympäristönä ajaa kilpaa sekä loistavana opettelualustana kilpauran luomiseen”, toteaa :n puheenjohtaja Olli Pahkala. ”Mielestäni kauneinta tässä lajissa on se, että kuka tahansa voi menestyä kilpailuissa ikään tai sukupuoleen katsomatta. Tähän mennessä nuorimmat kilparadalla nähdyt kuljettajat ovat olleet 12-vuotiaita. He taistelevat voitosta kokeneemman kaartin kanssa. Laji on vielä toistaiseksi miesvoittoinen, mutta yhä enemmän radalla näkyy naiskuljettajia, jotka kolkuttelevat mestaruuksien ovia.”

Digital Racing eSM
Digital Racing eSM 2021 ajetaan -simulaattorilla tietokoneella.

Vuoden 2021 SM-sarjan autoksi on valittu Indy Pro 2000 PM-18, joka vastaa perinteisen moottoriurheilun puolelta F4-autoa. Auto on yksi suosituimmista ponnahduslaudoista F1-uralle tähtäävien nuorten kuljettajien keskuudessa. Karsintasarjan radoiksi ovat valikoituneet laserskannatut Hockenheim, Zolder, Donington Park, Indianapolis ja Long Beach Street Circuit.

Digitaaliseen moottoriurheiluun pääsee mukaan todella helposti. Laitteistoksi käyttäjä tarvitsee joko tietokoneen tai pelikonsolin, jonka lisäksi rattiohjain ja polkimet ovat suositeltava hankinta ajokokemuksen parantamiseksi. Markkinoiden suosituin ratti- ja poljinsetti lajin aloittamiseen on Logitech G923, jota myyvät lähes kaikki elektroniikkaliikkeet ja marketit ympäri maan.

SM-sarjaa pääsee seuraamaan Yle Areenassa kilpailupäivinä klo 19:00 alkaen. Noin puolentoista tunnin mittaisissa osakilpailuissa reilun sadan kuljettajan joukosta on karsittu 30 parasta. He kilpailevat kahden erillisen lähdön ajan osakilpailun voitosta ja pääsylipusta Digital Racing eSM -finaalitapahtumaan.

Digital Racing eSM

Digital Racing eSM -karsintasarjan kilpailukalenteri:

18.4. Hockenheimring Baden-Württemberg
2.5. Circuit Zolder
16.5. Donington Park
30.5. Indianapolis Motor Speedway
6.6. Long Beach Street Circuit

SM-sarjan suorat lähetykset nähdään Yle Areenassa.

Farming Simulator 25 sai ilmaisen sisältöpäivityksen Kommentit pois päältä artikkelissa Farming Simulator 25 sai ilmaisen sisältöpäivityksen

25 on päivittynyt versioon 1.6, joka tuo peliin ilmaista lisäsisältöä ja useita parannuksia. Päivitys sisältää uusia työkoneita ja traktoreita sekä lukuisia optimointeja ja pelattavuusuudistuksia.

Uusia laitteita päivityksessä ovat:

  • Albutt f155A -paalinostin
  • CLAAS FL 140 -etukuormain
  • John Deere 683R -etukuormain
  • CLAAS ARION (550 – 530) -traktori
  • John Deere 6R -sarjan traktori

Päivitys parantaa pelin suorituskykyä ja vakautta sekä tuo mukanaan useita muutoksia ja parannuksia. Näihin kuuluvat muun muassa ModHub-päivityspainike, parannukset tekoälyn toimintaan ja eläinten tuottavuuslaskelmiin sekä lukuisat korjaukset ja optimoinnit.

on myynyt jo yli kolme miljoonaa kappaletta. Peli on saatavilla :lle, |S:lle, :lle ja Macille. jatkaa pelin kehittämistä ja tukemista säännöllisillä päivityksillä ja sisältölisäyksillä.

†

Last Drop vie pelaajat karulle matkalle lama-ajan Suomeen Kommentit pois päältä artikkelissa Last Drop vie pelaajat karulle matkalle lama-ajan Suomeen

on uusi suomalainen videopeli, joka sijoittuu vuoteen 1994 kuvitteelliseen Nykylän kaupunkiin. Peli yhdistää avoimen maailman toimintaa, RPG-elementtejä ja synkkää huumoria. Tarina perustuu tosielämän kokemuksiin ja käsittelee teemoja kuten ystävyys, riippuvuus ja lunastus.

Peli erottuu joukosta ainutlaatuisella sekoituksella synkkää huumoria, ronskia tarinankerrontaa ja unohtumattomia hahmoja, kuten Rahikainen, Kuikka ja Seppo (Zeze).

Pelin on kehittänyt ja sen toimitusjohtaja Henri Koskinen kuvaa peliä ”vanhaksi kunnon 1990-luvuksi”. Peli on rakennettu Unreal Engine 5:llä ja siinä on ammattimainen ääninäyttely.

Last Dropin kehityksessä on ollut mukana yli 90 harjoittelijaa ja opinnäytetyöntekijää suomalaisista ammattikorkeakouluista. Projekti on saanut 25 000 euron apurahan Digidemo Avek -rahastosta vuonna 2021.

Peli jatkaa suomalaisen peliteollisuuden perinnettä, joka alkoi 1980-luvulla harrastelijoiden toimesta ja kehittyi 1990-luvulla demoskenen kautta ammattimaisemmaksi. Last Drop edustaa uutta sukupolvea suomalaisessa pelinkehityksessä, yhdistäen paikallista kulttuuria ja kansainvälistä pelattavuutta.