Digitaalisen moottoriurheilun suomenmestaruussarja alkaa sunnuntaina Kommentit pois päältä artikkelissa Digitaalisen moottoriurheilun suomenmestaruussarja alkaa sunnuntaina

iRacing

Finnish Sim Racing Association ry:n järjestämä, AKK Motosport ry:n ja Suomen Elektronisen Urheilun Liiton virallinen digitaalisen moottoriurheilun suomenmestaruussarja alkaa tulevana sunnuntaina.

SM-sarjassa ajetaan ensin viiden osakilpailun mittainen karsintasarja. Karsinnoista 19 parasta kuljettajaa pääsee taistelemaan yhdessä vuoden 2020 suomenmestari Tuomas Tähtelän kanssa -kuninkuudesta. Jyväskylän MM-rallin yhteydessä kisattavassa finaalissa on 5 000 euron palkintopotti ja merkittäviä tuotepalkintoja.

”Digital Racing eSM on rakennettu lajin kansallisen huipun välienselvittelyn lisäksi tarjoamaan erinomainen alusta digitaalisen moottoriurheilun aloittamiseen ja harrastamiseen. Sarjaan pystyy osallistumaan kuka tahansa. Se toimii hyvänä valvottuna ympäristönä ajaa kilpaa sekä loistavana opettelualustana kilpauran luomiseen”, toteaa :n puheenjohtaja Olli Pahkala. ”Mielestäni kauneinta tässä lajissa on se, että kuka tahansa voi menestyä kilpailuissa ikään tai sukupuoleen katsomatta. Tähän mennessä nuorimmat kilparadalla nähdyt kuljettajat ovat olleet 12-vuotiaita. He taistelevat voitosta kokeneemman kaartin kanssa. Laji on vielä toistaiseksi miesvoittoinen, mutta yhä enemmän radalla näkyy naiskuljettajia, jotka kolkuttelevat mestaruuksien ovia.”

Digital Racing eSM
Digital Racing eSM 2021 ajetaan -simulaattorilla tietokoneella.

Vuoden 2021 SM-sarjan autoksi on valittu Indy Pro 2000 PM-18, joka vastaa perinteisen moottoriurheilun puolelta F4-autoa. Auto on yksi suosituimmista ponnahduslaudoista F1-uralle tähtäävien nuorten kuljettajien keskuudessa. Karsintasarjan radoiksi ovat valikoituneet laserskannatut Hockenheim, Zolder, Donington Park, Indianapolis ja Long Beach Street Circuit.

Digitaaliseen moottoriurheiluun pääsee mukaan todella helposti. Laitteistoksi käyttäjä tarvitsee joko tietokoneen tai pelikonsolin, jonka lisäksi rattiohjain ja polkimet ovat suositeltava hankinta ajokokemuksen parantamiseksi. Markkinoiden suosituin ratti- ja poljinsetti lajin aloittamiseen on Logitech G923, jota myyvät lähes kaikki elektroniikkaliikkeet ja marketit ympäri maan.

SM-sarjaa pääsee seuraamaan Yle Areenassa kilpailupäivinä klo 19:00 alkaen. Noin puolentoista tunnin mittaisissa osakilpailuissa reilun sadan kuljettajan joukosta on karsittu 30 parasta. He kilpailevat kahden erillisen lähdön ajan osakilpailun voitosta ja pääsylipusta Digital Racing eSM -finaalitapahtumaan.

Digital Racing eSM

Digital Racing eSM -karsintasarjan kilpailukalenteri:

18.4. Hockenheimring Baden-Württemberg
2.5. Circuit Zolder
16.5. Donington Park
30.5. Indianapolis Motor Speedway
6.6. Long Beach Street Circuit

SM-sarjan suorat lähetykset nähdään Yle Areenassa.

Kommentoi

Maatilasimulaatio Farming Simulator 22 uudet ominaisuudet esillä uusilla trailereilla Kommentit pois päältä artikkelissa Maatilasimulaatio Farming Simulator 22 uudet ominaisuudet esillä uusilla trailereilla

Farming Simulator 22

Huippusuositun Farming Simulator -pelisarjan monipäiväinen FarmCon-virtuaalitapahtuma on käynyt läpi parin päivän aikana syksyllä ilmestyvän Farming Simulator 22 -pelin uusia ominaisuuksia.

Keskiviikkona tutustuttiin pelin vaihtuviin vuodenaikoihin, jotka vaikuttavat monella tapaa pelimaailman tapahtumiin sekä tunnelman että tekemisen osalta. Esimerkiksi lumisen talven aikana lumen auraus tarjoaa reilusti lisää tekemistä. Myös pelialueet muuttuvat visuaalisesti hyvin erilaisiksi vuodenaikojen mukaan. Vuodenaikoja esittelevä pelivideo on katsottavissa alta.

Toisena keskeisenä uutuutena esiteltiin amerikkalaisen keskilännen maisemiin sijoittuvan Elmcreekin alueen pelikarttaa. Sen valtavat aavat maisemat, suuret pellot ja idyllinen pikkukaupunki luovat vahvan tunteen täysin toisesta mantereesta kasvuympäristönä. Junarata, sillat, jokivarret ja uljaat peltomaisemat tarjoavat täydelliset puitteet oman maatilaimperiumin perustamiselle. Elmcreekin aluetta esittelevä video on katsottavissa alta.

Lisäksi tapahtumassa esiteltiin peliä yleisesti sekä pelimoottorin että pelattavuuden osalta. Myös pelin uusista tuotantoketjuista on katsottavissa kattava esittelyvideo, jonka voi katsoa alta.

Kulunut viikonloppu pyhitettiin myös FarmCon-tapahtumassa Farming Simulator League -kilpapelitapahtumalle. Sen finaaliottelut esiteltiin tänään aamupäivällä Twitch- ja YouTube-kanavilla.

Uusiutunut Farming Simulator 22 -maanviljelysimulaatio tuo mukanaan uusina viljelykasveina viinirypäleet, oliivit ja durran. Uudet viljelykasvit vaativat erikoishuomiota ja näitä varten on ostettavissa myös omia työkoneita. Farming Simulator 22 uusiutuu myös uusien pelikarttojen myötä. Peli sisältää kaksi uutta pelialuetta sekä uusitun Erlengratin vuoristoalueen. Yhdysvaltojen keskilännestä innoituksensa saanut Elmcreek on täynnä avaria peltoja ja aukeita, joihin pelaaja voi perustaa oman maatilansa. Virtuaalimaanviljelijät voivat suunnitella ja määrittää monenlaisia ja eri kokoisia peltoja alueelleen aitoon keskilännen tyyliin.

Farming Simulator 22 julkaistaan PlayStation 5, Xbox Series X ja S, PlayStation 4 sekä Xbox One -konsoleilla että :llä ja OSX:llä 22. marraskuuta 2021.

Kommentoi

Realismiin pyrkivä moottoripyöräilypeli RiMS Racing sai uuden esittelyvideon Kommentit pois päältä artikkelissa Realismiin pyrkivä moottoripyöräilypeli RiMS Racing sai uuden esittelyvideon

RiMS Racing

Elokuun puolivälissä julkaistava RiMS Racing -ajopeli keskittyy kilpamoottoripyöräilyn realismiin ja yksityiskohtaisuuteen. Uudella esittelyvideolla aiheina ovat muun muassa todellisen ajotuntuman mallintaminen peliin ja sen yksityiskohtien toteuttaminen.

Pelin tekemisestä on julkaistu uusi esittelyvideo, jossa pelinkehittäjät kertovat pelin tekemisestä ja realismin merkityksestä pelille. Videolla nähdään pelintekijöiden ohella myös Ducatin virallinen testikuljettaja Alessandro Valia.

RiMS Racing -moottoripyöräpeli tarjoaa pelaajilleen monipuolisen ja realistisen ajopelikokemuksen. Se sukeltaa syvälle kisamoottoripyöräilyn maailmaan tarjoten valtavan määrän säätövaraa ja erilaisia varaosia sekä tietenkin kiehtovia kisoja. Erilaisia moottoripyörän osia on peräti 500 erilaista, jonka lisäksi kuljettajan varusteita ja tarvikkeita on vaikuttavat 200 erilaista vaihtoehtoa. Pelaaja aloittaa ajajauransa valitsemalla moottoripyörän kahdeksasta japanilaisesta ja eurooppalaisesta moottoripyörämallista. Nämä on mallinnettu valmistajan kanssa tarkasti viimeistä yksityiskohtaa myöten. Kaikkiaan pelissä on kymmenen erilaista moottorirataa, jotka on mallinnettu peliin tarkasti ja realistisesti.

RiMS Racing julkaistaan sekä PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X ja S, Xbox One ja Nintendo Switch -konsoleilla sekä :lle 19. elokuuta 2021.

Kommentoi