Disney kärähti mahdollisesta tekoälyn käytöstä Loki-sarjan promomateriaaleissa Kommentit pois päältä artikkelissa Disney kärähti mahdollisesta tekoälyn käytöstä Loki-sarjan promomateriaaleissa

Disney on joutunut kovaan ristituleen mahdollisen -teknologian käytöstä -sarjan toisen tuotantokauden mainosjulisteessa. Kansitaide, jonka uskotaan olevan tekoälyn luomaa, on aiheuttanut närkästystä ja vilkasta keskustelua taide- ja viihdemaailmassa.

Kyseinen mainosjuliste, joka esittelee Lokin uusia tuulia, näyttää taustalla spiraalimaisen kellon, jonka monet tarkkasilmäiset katsojat uskovat olevan tekoälyn generoima (Midjourney?). Merkkejä tästä ovat muun muassa näennäisen merkityksettömät muodot ja epäjohdonmukainen tyylittely, ja useat AI-kuvantunnistimet näyttävät vahvistavan, että kyseinen kuva, joka on ilmeisesti peräisin Shutterstock-kuvapankista, on tekoälyn tuottama.

Shutterstockissa kuvan nimi on huomiota herättävästi ”Surreal infinity time spiral in space”), mutta sitä ei ole merkitty tekoälyn generoimaksi. Vaikka eräs Twitter-käyttäjä suoritti neljä testiä, joista kolme palasi ”AI-positiivisena”. (Kyllä, tällainen termi on nyt tästä päivästä lähtien olemassa!)

Vaikka monet sosiaalisen median käyttäjät ovat ilmaisseet paheksuntansa AI-taiteen ilmeisestä käytöstä, toiset eivät pidä sitä niin suurena ongelmana.

”Voi ei, teollisuuden johtavan viihdeyrityksen työntekijät käyttävät työkaluja, jotka nopeuttavat ja luovat parempaa viihdettä,” kommentoi yksi Reddit-käyttäjä.

James Gunn: Marvelin ongelmat johtuivat Disney+:n ”sisältöhulluudesta” Kommentit pois päältä artikkelissa James Gunn: Marvelin ongelmat johtuivat Disney+:n ”sisältöhulluudesta”

Ohjaaja ja DC Studiosin johtaja James Gunn avasi suunsa Marvelin viime vuosien kompuroinnista ja syytti suoraan ä siitä, että Studios joutui uhraamaan laatunsa massatuotannon vuoksi. Gunnin mukaan Disney pilasi Marvelin vaatimalla valtavaa määrää sisältöä Disney+:aan, eikä Marvelilla ollut tilanteeseen paljoa sanottavaa.

Gunn kertoi haastattelussa, että Disneyn sisällönsyöttöstrategia oli epäreilu ja tappoi Marvelin tuolloin, vaikka myöhemmin hän täsmensi, ettei tarkoittanut Marvelin olevan kuollut lopullisesti.

He selvisivät siitä, mikä on hyvä asia. – Gunn totesi somessa.

Hänen mukaansa koko viihdeteollisuutta riivannut streaming-kausi pakotti yhtiöt julkaisutahtiin, jota ei yksinkertaisesti voitu ylläpitää laadukkaasti.

Marvelin ongelmat Avengers: Endgamen (2019) jälkeen ovat olleet laajalti esillä: leffojen ja sarjojen määrä kasvoi, mutta katsojien into laantui. Vaikka ja olivat menestyksiä, monet muut julkaisut jäivät vaisuiksi niin kriitikoiden kuin yleisön silmissä.

Vuonna 2025 Marvel aikoo julkaista enää kolme elokuvaa: , ja . Vuodelle 2026 on tiedossa toistaiseksi vain kaksi -leffaa. Disney onkin nyt kääntämässä suuntaa kohti vähemmän on enemmän strategiaa.

Samaan aikaan Gunn vakuuttaa, ettei DC Studios ole vastaavanlaisen paineen alla. Hänen mukaansa DC:n julkaisut etenevät vain, kun käsikirjoitukset ovat kunnossa ja laatu korkealla. Uusi DC-universumi käynnistyy heinäkuussa -elokuvalla, ja jatkoa seuraa muun muassa Peacemakerin toisella kaudella sekä -elokuvalla ensi vuonna.

Gunnin mukaan kiire ei ole enää pelin henki ja se voi olla juuri sitä, mitä supersankarielokuvat nyt tarvitsevat.

Andorin luoja taisteli sarjan 650 miljoonan dollarin budjetin puolesta – ja se näemmä kannatti Kommentit pois päältä artikkelissa Andorin luoja taisteli sarjan 650 miljoonan dollarin budjetin puolesta – ja se näemmä kannatti

-sarjan luoja Tony Gilroy paljasti ATX Television Festivalilla, että hän joutui taistelemaan kovasti saadakseen toisen kauden valtavan, 650 miljoonan dollarin budjetin hyväksytyksi. oli tuolloin ilmoittanut, että ”suoratoisto on kuollut”, viitaten palvelun kannattavuusongelmiin.

Gilroy kertoi, että summa on suurempi kuin yksikään uusista -elokuvista – jopa tuplasti enemmän kuin The Last Jedin budjetti. Siitä huolimatta Disney suostui rahoittamaan sarjan, vaikka sen katsojaluvut eivät yltäneet The Mandalorianin tasolle.

Gilroy korosti, että luovaa vapautta ei rajoitettu, vaikka sarja käsittelee Star Wars -maailmassa poikkeuksellisen synkkiä teemoja, kuten kansanmurhaa ja seksuaalista väkivaltaa. Yksi ainoa Disneyltä tullut huomautus koski repliikkiä “F** the Empire”*, joka vaihdettiin muotoon “Fight the Empire”.

Vaikka budjettitaistelu oli kova, Gilroyn mukaan Disney antoi sarjalle tilaa olla rohkea ja omaleimainen – ja se näkyy lopputuloksessa. Kriitikot ovat kehuneet Andorin toista kautta yhdeksi parhaista Star Wars -tuotannoista vuosiin.