Disney kärähti mahdollisesta tekoälyn käytöstä Loki-sarjan promomateriaaleissa Kommentit pois päältä artikkelissa Disney kärähti mahdollisesta tekoälyn käytöstä Loki-sarjan promomateriaaleissa

Disney on joutunut kovaan ristituleen mahdollisen -teknologian käytöstä -sarjan toisen tuotantokauden mainosjulisteessa. Kansitaide, jonka uskotaan olevan tekoälyn luomaa, on aiheuttanut närkästystä ja vilkasta keskustelua taide- ja viihdemaailmassa.

Kyseinen mainosjuliste, joka esittelee Lokin uusia tuulia, näyttää taustalla spiraalimaisen kellon, jonka monet tarkkasilmäiset katsojat uskovat olevan tekoälyn generoima (Midjourney?). Merkkejä tästä ovat muun muassa näennäisen merkityksettömät muodot ja epäjohdonmukainen tyylittely, ja useat AI-kuvantunnistimet näyttävät vahvistavan, että kyseinen kuva, joka on ilmeisesti peräisin Shutterstock-kuvapankista, on tekoälyn tuottama.

Shutterstockissa kuvan nimi on huomiota herättävästi ”Surreal infinity time spiral in space”), mutta sitä ei ole merkitty tekoälyn generoimaksi. Vaikka eräs Twitter-käyttäjä suoritti neljä testiä, joista kolme palasi ”AI-positiivisena”. (Kyllä, tällainen termi on nyt tästä päivästä lähtien olemassa!)

Vaikka monet sosiaalisen median käyttäjät ovat ilmaisseet paheksuntansa AI-taiteen ilmeisestä käytöstä, toiset eivät pidä sitä niin suurena ongelmana.

”Voi ei, teollisuuden johtavan viihdeyrityksen työntekijät käyttävät työkaluja, jotka nopeuttavat ja luovat parempaa viihdettä,” kommentoi yksi Reddit-käyttäjä.

Tältäkö Twin Peaks näyttäisi Pixar-elokuvana? – sarjan ikoninen intro sai komean tekoälykäsittelyn Kommentit pois päältä artikkelissa Tältäkö Twin Peaks näyttäisi Pixar-elokuvana? – sarjan ikoninen intro sai komean tekoälykäsittelyn

Twitter-käyttäjä ”Oakland Chronic” on uudelleenluonut kulttisuosikki -sarjan intron käyttäen Pika Labsin ja Midjourneyn tarjoamaa -teknologiaa, antaen sille -henkisen ilmeen. Tämä innovatiivinen projekti osoittaa, kuinka tekoäly voi mullistaa elokuva- ja TV-alan.

Aluksi kuva luotiin Midjourneyn avulla ja sen jälkeen Pika Labsilla animoitiin kuva lyhyeksi videoksi. Lopullinen editointi tehtiin videonmuokkausohjelmistolla. Huikealta näyttävät tulokset voit ottaa tarkistukseen tästä alta: