Disneylta läpimurto, joka muuttaa liikkumista virtuaalitodellisuudessa Kommentit pois päältä artikkelissa Disneylta läpimurto, joka muuttaa liikkumista virtuaalitodellisuudessa

ilmoitti jännittävästä läpimurrosta, joka muuttaisi liikkumista virtuaalitodellisuudessa. HoloTile on monisuuntainen, moninpeliin soveltuva juoksumatto, joka voisi ratkaista suuren ongelman -pelaamisessa ja metaversumissa: kehon liikkeiden yhdistäminen virtuaalimaailmaan.

Tähän asti ongelmaan tarjotut ratkaisut ovat olleet kömpelöitä, joko valiten kiinnitetyn juoksumaton tai vapaan liikkumisen suurissa huoneissa, missä törmääminen muihin pelaajiin tai seiniin on todellinen ongelma.

Videodemonstraatiossa näkyy ihmiset ottamassa pieniä askelia, ja HoloTile jatkaa pyörimistä hetken, kun he lopettavat kävelyn. HoloTile-lattia voi myös siirtää esineitä kuin liukuhihnaa.

Maaliskuun kiehtovimmat peliuutuudet VR-pelaajille Kommentit pois päältä artikkelissa Maaliskuun kiehtovimmat peliuutuudet VR-pelaajille

VR

Virtuaalitodellisuuden maailma laajenee jatkuvasti uusilla ja jännittävillä pelijulkaisuilla, jotka tarjoavat pelaajille mahdollisuuden astua uusiin ulottuvuuksiin ja seikkailla aivan uusissa maailmoissa. Tässä artikkelisarjassamme esittelemme teille, rakkaat lukijamme, parhaat ja mielenkiintoisimmat -pelijulkaisut kuluvalle kuukaudelle.

Olitpa sitten kokenut virtuaalipelaaja tai vasta-alkaja, löydät varmasti jotain kiinnostavaa ja ainutlaatuista jokaisesta kuukausittaisesta listauksestamme.

Paint The Town Red (Quest, Steam, PSVR 2)

Julkaisu 14.3.2024

Kaksi vuotta sitten alunperin South East Games:in julkaiseman kutsuu itseään ”kaaottiseksi” ensimmäisen persoonan lähitaistelupeliksi, jossa on vokseligrafiikkaa. Peli sijoittuu eri aikakausiin ja paikkoihin, ja vihollisia ”voidaan lyödä, hakata, potkia, puukottaa ja viipaloida täysin dynaamisesti käyttämällä melkein mitä tahansa, mikä ei ole naulattu kiinni.”

Max Mustard (Quest, Steam)

Julkaisu 21.3.2024

Toast Interactive studio tunnettiin aiemmin huonekävelysimulaattoristaan, mutta nyt se suuntaa kohti jotain uutta: VR-tasohyppelypeliä. Heidän tuleva Max Mustard -peli yhdistää ensimmäisen ja kolmannen persoonan tasohyppelyn luoden yllättävän mutta miellyttävän muutoksen. On jo jonkin aikaa tiedetty, että Toast Interactive on kehittämässä jotain ”paljon kunnianhimoisempaa”, mutta en usko kenenkään arvanneen sen olevan Max Mustardin kaltainen kokemus.

Little Cities: Bigger! (PSVR 2)

Julkaisu 12.3.2024

¨¨ -pelin paranneltu VR-kaupunkisimulaattori saapuu PSVR 2:lle ensi kuussa. Purple Yonderin kehittämä Little Cities: Bigger! sisältää kaikki aiemmin Questille julkaistut päivitykset – Sandbox -tilan, Snowy Islands -lisäosan, Attractions ja Little Citizens -ominaisuudet. Julkaisija nDreams vahvistaa, että PSVR 2 -versiossa on paranneltu kuvataajuus, 4K-tarkkuus, silmäseuranta ja haptisen palautteen tuki.

Medieval Dynasty New Settlement (Quest)

Julkaisu 28.3.2024

Sukella uuteen maailmaan ”Medieval Dynasty New Settlement” -pelin myötä. Tämä VR-spin-off-peli yhdistää saumattomasti hiekkalaatikon, roolipelin, simulaation ja tutkimisen elementtejä. Pelaaja astuu henkeäsalpaavan keskiaikaisen maailman keskelle, jossa hänen edessään on monumenttimainen tehtävä: perustaa ja kehittää kukoistava asutus ja aloittaa dynastiansa.


Päähenkilönä keskityt selviytymistaisteluun, resurssien keräämiseen ja kunnianhimoiseen dynastian luomiseen. VR-teknologian immersiivisten ominaisuuksien avulla osallistut fyysisesti rakennusten rakentamiseen, ruoanlaittoon, metsästykseen ja viljelykseen hedelmällisillä pelloilla. Tämän kaiken ja paljon muun tekeminen varmistaa, että koet tyytyväisyyden katsellessasi asutuksesi nousevan vaatimattomasta alusta majesteettiseksi keskiaikaiseksi keskukseksi.

Mixture (Quest 2, PSVR 2)

Julkaisu 1.3.2024


Pelissä ”Mixture” ohjaat samanaikaisesti kahta hahmoa. Toinen on Sola, pieni sirppikätinen yöperhosritari, ja toinen on Sepharios, mestarialkemisti. Pelaat Sephariona huonetilassa seisten ja katsot alaspäin Solaa, joka liikkuu ympäristössä.

Lähde: UploadVR.com

Sony pyrkii tuomaan PSVR2:lle virallisen PC-tuen vuonna 2024 – syynä konsolin oma heikko pelivalikoima? Kommentit pois päältä artikkelissa Sony pyrkii tuomaan PSVR2:lle virallisen PC-tuen vuonna 2024 – syynä konsolin oma heikko pelivalikoima?

PSVR 2

Kerrassaan mahtavia uutisia -virtuaalitodellisuuden faneille! ilmoitti kehittävänsä virallista PC-tukea PlayStation VR2 -laitteelleen, tavoitteenaan julkaisu vuonna 2024.

Blogikirjoituksessaan juhlistaessaan PSVR 2:n yhden vuoden juhlapäivää Sony korosti tulevaa sisältöä, joka pian on saapuva kyseisille laseille. Mutta tuossa kirjoituksessa oli myös lausunto, joka kieltämättä herätti mielenkiinnon:

”Olemme iloisia voidessamme kertoa, että testaamme parhaillaan PSVR 2 -pelaajien kykyä käyttää lisää pelejä PC:llä tarjotaksemme vielä enemmän pelivalikoimaa PS5:llä saatavilla olevien PSVR 2 -otsikoiden lisäksi. Toivomme tämän tuen olevan saatavilla vuonna 2024, joten pysykää kuulolla lisäpäivityksistä,” yritys sanoi.

Vaikuttaa erittäin vahvasti siltä, että Sony tunnustaa monien tunteen siitä, että PSVR 2:lla ei juuri nyt ole erityisen jännittävää pelikatalogia. Suurin osa PSVR 2 -sisältökirjastosta on jo saatavilla muilla laseilla (ja monissa tapauksissa jo jonkin aikaa), kun taas suurin osa alustan yksinoikeussisällöstä koostuu -porteista ei-VR-otsikoihin, jotka eivät ole yhtä houkuttelevia kuin VR:lle suunnitellut sisällöt. PSVR 2:sta puuttuu myös paljon 'ei-pelipohjaista' VR-sisältöä – kuten taidevälineitä, immersiivisiä videoita ja 'opetusviihdettä'.