DJI julkaisee kuvauskopterin elokuvamaiseen ilmakuvaukseen Kommentit pois päältä artikkelissa DJI julkaisee kuvauskopterin elokuvamaiseen ilmakuvaukseen

on :n uusi ammattimainen drone elokuva-alan ammattilaisille, joka voi tallentaa CinemaDNG- ja ProRes RAW -muotoista 8K-videota.

DJI valmistaa paljon erilaisia droneja, joista monet ovat täynnä ominaisuuksia, helppokäyttöisiä ja hinnoiteltu yleensä harrastajille tai harrastusmielessä ostaville. Tällä kertaa yhtiön äskettäin julkaistu drone, DJI Inspire 3, ei ole suunnattu ihan kelle tahansa tavan tallaajalle, sen sijaan kyseessä on kaupallinen 8K-elokuvien tekoon tarkoitettu megadrone, joka sisältää kasan lisävarusteita ja maksaa jopa 15 499 euroa.

Inspire 3 on seuraaja DJI:n pitkäikäiselle suurelle ja ammattimaiselle Inspire 2 -dronelle, joka julkaistiin jo vuonna 2016. Uusi Inspire 3 on 20 prosenttia aerodynaamisempi ja sen pitäisi pystyä lentämään 28 minuuttia, DJI:n mukaan. Tämä on verrattuna Inspire 2:n 25 minuutin lentoaikaan. Molemmilla droneilla on hämähäkkimäinen muotoilu maassa ollessaan, mutta nostaessaan ilmaan, laskutelineen lisäksi sen neljä propellia kääntyvät ylöspäin ja antavat kameran ja gimbaalin roikkua vapaasti.

Kuvauskopterissa on kaikkien aikojen kevyin täyden kennokoon Zenmuse X9-8K Air -kamera. DJI:n uusin CineCore 3.0 -kuvankäsittelyjärjestelmä tukee jopa 8K-videotarkkuutta 25 kuvan sekuntinopeudella CinemaDNG-tallennuksella tai 8K-tarkkuutta 75 kuvan sekuntinopeudella Apple ProRes RAW -tallennuksella. Kamera tukee myös 4K-tarkkuutta 120 kuvan sekuntinopeudella ilman rajausta Apple ProRes RAW -tallennuksella. Näin kamera täyttää jopa huippuluokan elokuva- ja televisiotuotantojen tarpeet.

Kommentoi