DocPoint – dokumenttielokuvafestivaali lämmittää pakkasen täyteistä Helsinkiä tammikuussa Kommentit pois päältä artikkelissa DocPoint – dokumenttielokuvafestivaali lämmittää pakkasen täyteistä Helsinkiä tammikuussa

DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali lämmittää pakkasen täyteistä tammikuuta tuomalla paikalle dokumenttielokuvan mestarin Mark Cousinsin.

Vuoden 2024 festivaalin ohjelmisto paljastetaan 11.1.2024, mutta jo nyt tiedetään, että Cousins esiintyy Masterclass-tilaisuudessa 31.1. Savoy-teatterissa. Lisäksi Anu Kuivalainen palkitaan Aho & Soldan -elämäntyöpalkinnolla, ja hänen tuotantonsa on esillä festivaalilla.

Mark Cousins, BAFTA-palkittu dokumentaristi ja Elokuvan tarina -dokumenttisarjan luoja, vierailee DocPoint-festivaalilla 31.1. Masterclass-tilaisuudessa. Cousinsin kuuluisimpia elokokuvia nähdään myös festivaalin ohjelmistossa. DocPointin ohjelmajohtaja Inka Achté kuvailee Cousinsia dokumenttielokuvan moniottelijaksi ja onnelliseksi saadessaan hänet festivaalille.

Anu Kuivalainen palkitaan festivaalilla Aho & Soldan -elämäntyöpalkinnolla. Kuivalainen, Jussi-palkittu dokumenttielokuvaohjaaja, kommentoi palkintoa kannustimena taistellessaan uusien projektien puolesta tiukkenevassa dokumenttielokuvan tekemisen maailmassa. DocPointin Aho & Soldan -palkinto on jaettu vuodesta 2002 alkaen suomalaisille dokumenttielokuvataiteilijoille.

Festivaalin koko ohjelmisto julkaistaan 11.1.2023, ja liput tulevat myyntiin samana päivänä. Masterclass-liput ja sarjakortit ovat jo saatavilla. Lisäksi festivaalin Industry-akkreditointi on avoinna elokuva-alan ammattilaisille.

Lisätietoa: Docpoint.fi

Skull and Bones -merirosvopelin ensimmäinen kausi Raging Tides on alkanut – katso traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Skull and Bones -merirosvopelin ensimmäinen kausi Raging Tides on alkanut – katso traileri

Skull and Bones

on paljastanut tietoa massiivisen merirosvosimulaationsa Skull and Bonesin ensimmäisen kauden sisällöstä. Peli kehittyy ja laajenee jatkuvasti,ensimmäisen pelivuoden aikana. Luvassa on neljä eri tapahtumakauden sisältöä. Ensimmäinen kausi kestää maaliskuun 8. päivään asti.

Ensimmäisen kauden päävastus on Philippe La Peste eli ruttokuningas ja hänen pelottava ”kulkutautien laivastonsa”. Kauden aikana pelaajat kohtaavat uusia vihollisia, kuten rutonkantajalaivoja ja merihirviöitä.

Pelaajien etenemistä mitataan Smuggler Pass -keräilykortilla, joka palkitsee tehtävien ja haasteiden suorittamisesta uusin asein, varustein ja koristein. Smuggler Pass on saatavilla ilmaiseksi, ja erikseen voi ostaa Premium-tason, joka tarjoaa ainutlaatuisia kosmeettisia lisäpalkintoja.

Kauden aikana pelaajat voivat ansaita hahmoilleen ja aluksilleen uusia ominaisuuksia ja lisätarvikkeita. Aiempien kausien tarvikkeita voi hankkia myös myöhemmillä kausilla arvoesineitä valuuttana käyttäen.

on saatavilla sekä - ja /S -pelikonsoleille että -tietokoneille. Tietokoneversiot ovat myynnissä Epic Games Store- ja Ubisoft Store -kauppapaikoissa. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Street Fighter 6 -taistelupelin turnauksessa miljoonan dollarin pääpalkinto – uusi hahmo pelattavissa Kommentit pois päältä artikkelissa Street Fighter 6 -taistelupelin turnauksessa miljoonan dollarin pääpalkinto – uusi hahmo pelattavissa

Street Fighter 6

Suositun -taistelupelin Pro Tour 2024 -turnauksessa on jaossa miljoonan dollarin pääpalkinto.

Turnauksessa jatketaan vuonna 2014 alkanutta perinnettä ja mestaruus ratkaistaan Capcom Cup XI -finaalitapahtumassa. Miljoonan dollarin voittopottia on tavoittelemassa maailman huippupelaajat.

Peli on saanut samalla myös uuden pelattavan hahmon, psykoottisen Ed-nyrkkeilijän. Ed on valittavissa kaikissa pelitiloissa sekä Fighting Ground -haasteissa. Hahmolla on myös omat päätehtävät ja tarinalinja.

Street Fighter 6 on saatavilla sekä , ja sekä S -konsoleille, että :lle. Pelin ikäraja on PEGI 12.