Donald Trump sai bännit Twitchistä vihamielisen käytöksen vuoksi Kommentit pois päältä artikkelissa Donald Trump sai bännit Twitchistä vihamielisen käytöksen vuoksi

Twitch

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin -tili laitettiin eilen jäähylle toistaiseksi. Bännin syynä on Twitchin vihamielisen käytöksen kieltävän yhteisöohjeen rikkominen. Trump on käyttänyt tiliä erilaisten vaalitilaisuuksien livelähetyksiin.

Uutissivusto Kotakun mukaan Twitch on poistanut vihamielistä käytöstä sisältävät lähetykset palvelustaan. Kotaku kertoo Twitchin edustajan käyttäneen Trumpin vihamielisen käytöksen esimerkkeinä kahta lähetystä, joista toinen on vuoden 2016 presidentinvaalien ajalta ja toinen parin viikon takaisesta Tulsan kokoontumisesta. Ensimmäisessä lähetyksessä Trump kutsui meksikolaisia maahanmuuttajia raiskaajiksi, ja toisessa hän implikoi latinoväestön tekemien rikosten määrän voivan lisääntyä, mikäli Yhdysvaltain poliisivoimat eivät toimisi enää tavalliseen tapaansa. Kotakun tavoittaman Twitchin edustajan mukaan presidenttikään ei ole palvelun sääntöjen yläpuolella, ja ohjeita rikkovaan käytökseen tullaan puuttumaan jatkossakin.

Kommentoi

Ninja aloitti striimaamisen YouTubessa Kommentit pois päältä artikkelissa Ninja aloitti striimaamisen YouTubessa

Uutisoimme aiemmin tänä vuonna kuinka Microsoft kertoi ajavansa alas Mixer striimauspalvelunsa ja yhdistävänsä sen Facebook Gaming -palveluun. Tämä on vapauttanut striimaajat liittymään muihin palveluihin.

Nyt Mixerin yksi suosituimmista striimaajista Ninja on aloittanut striimaamisen YouTubessa. Ensimmäisessä striimissään Ninja, oikealta nimeltään Richard Tyler Blevins nähtiin pelaavan Fortnite -peliä Dr Lupon, TimTheTatmanin ja Couragen kanssa.

Ninja siirtyi Mixeriin -palvelusta kymmenien miljoonien siirtosummalla. Vielä ei ole varmaa onko Blevinsillä yksinomainen sopimus YouTuben ja Googlen kanssa.

Kommentoi

Facebook Gaming -applikaatio haastaa Twitchin ja YouTuben Kommentit pois päältä artikkelissa Facebook Gaming -applikaatio haastaa Twitchin ja YouTuben

Facebook Gaming

Livestriimauksen kasvavan kysynnän johdosta Facebook on julkaissut oman pelaamisen keskittyvän applikaation nimeltään Facebook Gaming. Palvelu haastaa suoraan kilpailevat alustat kuten Twitchin, YouTuben ja Mixerin.

Palvelun piti ilmestyä alunperin vasta kesäkuussa, mutta koronaviruksen aiheuttamien karanteenien ja kasvavan pelaamisen myötä palvelu päätettiin lanseerata jo aiemmin. Palvelu on parhaillaan saatavilla Androidille Googlen Play Storesta ja iOS versio on myöskin tuloillaan.

Siinä missä kilpailijat ovat keskittyneet PC ja konsolisisältöön, Facebook pyrkii uudella applikaatiollaan tavoittamaan mobiilipelaamisen katsojat. Applikaation käyttäjät voivat striimata omaa sisältöään Go Live -toiminnolla. Striimit voi myös linkittää omalle henkilökohtaiselle Facebook -sivulle. Striimaamisen lisäksi palvelun kautta voi pelata pelejä ja keskustella kavereiden kanssa.

Palvelu on täysin ilmainen käyttäjälleen ja rahoittaminen tapahtuu sen Stars -ominaisuuden avulla, missä katsojat voivat tipata striimajia samaan tapaan kuin Twitchin Bitseillä.

Kommentoi