Donut County – Joka toiselle kuoppaa kaivaa… Kommentit pois päältä artikkelissa Donut County – Joka toiselle kuoppaa kaivaa…

Donut County

7.7 / 10
Hyvää Aidosti hauska fysiikkapeli. Tuntuu hyvältä pudottaa roinaa maassa olevaan koloon. Huonoa Vaivaannuttava, aikaavievästi täppäiltävä dialogi. Lyhyesti Donut County on reilun femman arvoinen mobiilihitti, joka tekee puhelimesta irti päästämisen hankalaksi.
Testattu: IOS

Jos yrittäisi myydä minulle jonkun Mikkelin ukkelin autossaan nauhoittaman saarnan siitä miten nuoriso vain vahtaa kännyköitään, ostaisin sen. Julkaisija tunnetaan tarinavetoisista, omaperäisistä peleistään joista kukin yrittää joko luoda uutta tai viedä omaa lajityyppiään eteenpäin. Annapurnan nimi yhdistetään usein tarinalliseen -kävelysimulaattoriin, jota kehittämässä Esposito on myös ollut. Pelin on kehittänyt , joka on sen verran lahjakas kaveri että olisin pelinkehittäjänä valmis tarjoamaan tälle lounaan milloin tahansa. on peli, jossa liikutat maassa olevaa, alati kasvavaa reikää jonne on tavoitteena pudottaa kaikki ympäristössä oleva.

Donut Countyn idea syntyi pelijamissa, jossa oli tarkoitus tehdä peli Peter Molyneux -parodiatilin twiiteistä. Pelissä oli 'sitä jotain', joka sai kehittäjän työstämään sitä eteenpäin pitkänä prosessina ja työn tulos julkaistiin IOS:n lisäksi myös pöytäkoneille ja PS4:lle. Pelissä on myös tarina, jossa eräänlaisena metana, pesukarhu pelaa peliä jossa liikutetaan samaista reikää mitä pelaajakin. Omalla läpipeluukerralla juoni tuntui lähinnä turhalta ruudun napsuttelulta, koska tahto pelata oli voimakkaampi kuin tahto selata vaivaannuttavaa internet-melua ja meemien kanavoimista sisältävää dialogia.

Kokonaisuutena, Donut County on niin intuitiivinen ja hyvä peli, että varmasti mielipiteitä jakavan tarinan antaa helposti anteeksi. Yksikään pelin radoista ei tunnu läpikahlaamiselta, vaan peli on kauttaaltaan hauska ja lyhyydestään huolimatta pienen hintansa arvoinen. Fysiikka toimii täsmälleen niinkuin pitääkin ja pelaaminen oli miellyttävää jopa pikkuisella SE:lläni.

Toinen iPhone-emulaattori poistui App Storesta – kehittäjä pelkäsi vaikeuksia Kommentit pois päältä artikkelissa Toinen iPhone-emulaattori poistui App Storesta – kehittäjä pelkäsi vaikeuksia

Muutaman päivän sisällä jo toinen -pelien emulaattori on poistunut App Storesta. Aiemmin tällä viikolla Game Boy -emulaattori nousi App Storen kärkeen ennen kuin Apple poisti sen tekijänoikeusrikkomusten vuoksi. Nyt toisen emulaattorin poistumisen takana on kuitenkin itse kehittäjä.

Bimmy Emulator oli, kuten nimestä voi päätellä, NES-emulaattori iPhoneille, iPadeille ja yhteensopiville Apple Silicon Maceille. Sovellus julkaistiin 0,99 dollarin hintaan, mutta se tehtiin myöhemmin ilmaiseksi ladattavaksi.

Muiden -pohjaisten emulaattorien tavoin Bimmy NES ei tullut valmiiksi pelien kanssa. Sen sijaan käyttäjien odotettiin hankkivan omat ROM-tiedostonsa ja lataavan ne emulaattoriin iOS Tiedostot -sovelluksen avulla.

Bimmy NES ei kuitenkaan ollut kauaa saatavilla, sillä kehittäjä Tom Salvo poisti sovelluksen nopeasti. Macin mukaan Salvo sanoi ”poistaneensa sovelluksen pelosta. Kukaan ei ottanut minuun yhteyttä.”

On oletettu, että tekijänoikeusrikkomusten pelon (kuten :n kohdalla) sijaan Salvoa huolestutti enemmän se, että NES-sanan käyttäminen sovelluksen nimessä saattaisi aiheuttaa ongelmia. Jäämme näkemään, julkaiseeko hän sovelluksen uudelleen uudella nimellä.

Lähde: TimeExtension

Kävelysimulaattori Dear Esther ladattavissa ilmaiseksi PC:lle Kommentit pois päältä artikkelissa Kävelysimulaattori Dear Esther ladattavissa ilmaiseksi PC:lle

Dear Esther

Kävelysimulaattori Dear Estherin julkaisusta tulee kuluneeksi 10 vuotta ja sen kunniaksi peli on ladattavissa ilmaiseksi :lle Steamistä.

Pelissä pelaajat pääsevät kokemaan koskettavan tarinan rakkaudesta, menetyksestä sekä syyllisyydestä Skotlannin syrjäiselle saarelle.

Peli on inspiroinut lukuisia uudempia genreläisiään kuten , sekä .

on ladattavissa ilmaiseksi PC:lle Steamistä aina keskiviikkoon 16. helmikuuta asti.