Donut County – Joka toiselle kuoppaa kaivaa… Kommentit pois päältä artikkelissa Donut County – Joka toiselle kuoppaa kaivaa…

Donut County

7.7 / 10
Hyvää Aidosti hauska fysiikkapeli. Tuntuu hyvältä pudottaa roinaa maassa olevaan koloon. Huonoa Vaivaannuttava, aikaavievästi täppäiltävä dialogi. Lyhyesti Donut County on reilun femman arvoinen mobiilihitti, joka tekee puhelimesta irti päästämisen hankalaksi.
Testattu: IOS

Jos yrittäisi myydä minulle jonkun Mikkelin ukkelin autossaan nauhoittaman saarnan siitä miten nuoriso vain vahtaa kännyköitään, ostaisin sen. Julkaisija tunnetaan tarinavetoisista, omaperäisistä peleistään joista kukin yrittää joko luoda uutta tai viedä omaa lajityyppiään eteenpäin. Annapurnan nimi yhdistetään usein tarinalliseen -kävelysimulaattoriin, jota kehittämässä Esposito on myös ollut. Pelin on kehittänyt , joka on sen verran lahjakas kaveri että olisin pelinkehittäjänä valmis tarjoamaan tälle lounaan milloin tahansa. on peli, jossa liikutat maassa olevaa, alati kasvavaa reikää jonne on tavoitteena pudottaa kaikki ympäristössä oleva.

Donut Countyn idea syntyi pelijamissa, jossa oli tarkoitus tehdä peli Peter Molyneux -parodiatilin twiiteistä. Pelissä oli 'sitä jotain', joka sai kehittäjän työstämään sitä eteenpäin pitkänä prosessina ja työn tulos julkaistiin IOS:n lisäksi myös pöytäkoneille ja PS4:lle. Pelissä on myös tarina, jossa eräänlaisena metana, pesukarhu pelaa peliä jossa liikutetaan samaista reikää mitä pelaajakin. Omalla läpipeluukerralla juoni tuntui lähinnä turhalta ruudun napsuttelulta, koska tahto pelata oli voimakkaampi kuin tahto selata vaivaannuttavaa internet-melua ja meemien kanavoimista sisältävää dialogia.

Kokonaisuutena, Donut County on niin intuitiivinen ja hyvä peli, että varmasti mielipiteitä jakavan tarinan antaa helposti anteeksi. Yksikään pelin radoista ei tunnu läpikahlaamiselta, vaan peli on kauttaaltaan hauska ja lyhyydestään huolimatta pienen hintansa arvoinen. Fysiikka toimii täsmälleen niinkuin pitääkin ja pelaaminen oli miellyttävää jopa pikkuisella SE:lläni.

Kävelysimulaattori Dear Esther ladattavissa ilmaiseksi PC:lle Kommentit pois päältä artikkelissa Kävelysimulaattori Dear Esther ladattavissa ilmaiseksi PC:lle

Dear Esther

Kävelysimulaattori Dear Estherin julkaisusta tulee kuluneeksi 10 vuotta ja sen kunniaksi peli on ladattavissa ilmaiseksi :lle Steamistä.

Pelissä pelaajat pääsevät kokemaan koskettavan tarinan rakkaudesta, menetyksestä sekä syyllisyydestä Skotlannin syrjäiselle saarelle.

Peli on inspiroinut lukuisia uudempia genreläisiään kuten , sekä .

on ladattavissa ilmaiseksi PC:lle Steamistä aina keskiviikkoon 16. helmikuuta asti.

Sara is Missing ja Simulacra -kehittäjiltä Doctor Who -peli – Katso täältä traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Sara is Missing ja Simulacra -kehittäjiltä Doctor Who -peli – Katso täältä traileri

Kaigan Games yhdessä BBC:n kanssa on julkaisemassa piakkoin -mobiilipelin

on jatkoa sarjan jaksolle Blink, joka esitteli ensimmäistä kertaa maailmalle Weeping Angel -hirviöt. Päähenkilö koittaa nimikkeessä yhdessä Osgoodin kanssa koittaa parhaansa selvittää, mitä tapahtui Finlay Robertsonin -esittämälle Larry-hahmolle. Trailerissa pelaaja löytää puhelimen, jonka kautta hän avustaa Osgoodia etsinnöissä.

Kaigan Games on aikaisemmin julkaissut nimikkeitä kuten ja , jotka tulevan tohtoriseikkailun tavoin koetaan puhelimen kautta.

Doctor Who: The Lonely Assassins julkaistaan 19. maaliskuuta - ja -puhelimille sekä :lle Steamin kautta.