Doom saatiin toimimaan pikaruokaketjun vanhalla kassalaitteella Kommentit pois päältä artikkelissa Doom saatiin toimimaan pikaruokaketjun vanhalla kassalaitteella

Doom x McDonalds

Vanha kunnon on saatu toimimaan McDonaldsin vanhalla kassalaitteella. Twitter-käyttäjä Ry kertoi aiheest julkaisemassa viestissään kuvien kera.

Vaikkakin kyseessä on pitkälti PC on kyseinen temppu silti mainitsemisen arvoinen ihan vain senkin takia, että näitä laitteita harvemmin kantautuu tavallisten pulliaisten käyttöön.

Doom on ollut yksi niistä peleistä, joita on kautta aikojen yritetty ja onnistuneesti saatukkin toimimaan jos jonkinmoisilla laitteilla. Aina digikameroista, valtaviin mainostauluihin ja tulostimista pankkiautomaatteihin.

DOS-pelaajien märkä uni on täällä – Dos_deck tarjoaa pelaajalle useita ilmaisia klassikoita Kommentit pois päältä artikkelissa DOS-pelaajien märkä uni on täällä – Dos_deck tarjoaa pelaajalle useita ilmaisia klassikoita

-pelaamisen ystäville on nyt tarjolla uusi tapa nauttia klassisista DOS-peleistä, kun äskettäin julkaistu DOS_deck-projekti mahdollistaa niiden pelaamisen selaimessa joko tietokoneella tai Steam Deckillä täydellisellä ohjaintuella.

Nimensä mukaisesti DOS_deck käyttää käyttöliittymää, joka perustuu vahvasti Steam Deckin SteamOS-käyttöliittymään. Käytännössä voit kuitenkin ajaa sitä missä tahansa modernissa verkkoselaimessa joko tietokoneellasi tai kannettavallasi. Se perustuu olemassa olevaan DOSBox-emulaattoriin ja JS-DOS-porttiin verkkoselaimille. Käyttäjien aikaiset suorituskykyraportit (sekä projektin luojan, Martin Koolin, opastus) osoittavat, että DOS_deck toimii parhaiten Chrome-, Edge- tai muiden Chromium-pohjaisten selainten kanssa.

DOS_deckillä saatavilla olevat pelit ovat ilmaisia, mutta tämä johtuu siitä, että ne rajoittuvat ilmaisiin demoihin, shareware-versioihin tai harvinaisiin ”vapautettuihin” peleihin, jotka olivat aikaisemmin kaupallisia, mutta ovat sittemmin tehty vapaasti pelattaviksi ja ladattaviksi alkuperäisten kehittäjien tai julkaisijoiden toimesta.

Ja eikun testailemaan tämän linkin kautta!

Vuoden 1982 klassinen Kippari-Kalle arcade vääntäytyi MSX2-muotoon Kommentit pois päältä artikkelissa Vuoden 1982 klassinen Kippari-Kalle arcade vääntäytyi MSX2-muotoon

Vuonna 1982 julkaisi suositun sarjakuvahahmo Kippari-Kalleen perustuvan pelin arcadena. Tämä tasohyppelypeli, jonka suunnittelivat Genyo Takeda ja Shigeru Miyamoto, antoi pinaattia rakastavalle merimiehelle Popeyelle tehtävänä napata useita esineitä, jotka hänen rakastettunsa Olive Oyl pudotti, samalla vältellen vihamielisen kiusaajan Bluton hyökkäyksiä.

Peli julkaistiin pian Donkey Kongin menestyksen jälkeen ja oli toinen arcade-hitti Nintendolle tuolloin. Joten oli väistämätöntä, että joukko kotikonsoli- ja tietokoneversioita seurasi perässä. Tämä sisälsi uusioversiot Atari 2600:lle, Atari 5200:lle, Intellivisionille, Colecovisionille, Magnavox Odyssey²:lle ja NES:lle, sekä Commodore 64:lle, Atari 8-biteille ja TI-99/4A:lle. Yksi laitteisto kuitenkin jäi tuolloin paitsioon, vaikka se oli erittäin suosittu Japanissa, nimittäin -tietokone.

Vuonna 2020 käyttäjä nimeltä Muffie korjasi tämän tilanteen julkaisemalla epävirallisen porttauksen pelistä MSX:lle, joka perustui Colecovision-version pohjalta. Mutta nyt näyttää siltä, että toinen henkilö nimeltä Wim yrittää tuoda tämän varhaisen Nintendon klassikon MSX2:lle ja näyttää pyrkivän tekemään uskollisemman versioinnin kyseisestä pelistä. Alla olevasta twiitistä näet materiaalia, mitä tuleman pitää!

Eikö twiitti näy? Katso se linkin takaa