Doom saatiin toimimaan pikaruokaketjun vanhalla kassalaitteella Kommentit pois päältä artikkelissa Doom saatiin toimimaan pikaruokaketjun vanhalla kassalaitteella 67

Doom x McDonalds

Vanha kunnon on saatu toimimaan McDonaldsin vanhalla kassalaitteella. Twitter-käyttäjä Ry kertoi aiheest julkaisemassa viestissään kuvien kera.

Vaikkakin kyseessä on pitkälti PC on kyseinen temppu silti mainitsemisen arvoinen ihan vain senkin takia, että näitä laitteita harvemmin kantautuu tavallisten pulliaisten käyttöön.

Doom on ollut yksi niistä peleistä, joita on kautta aikojen yritetty ja onnistuneesti saatukkin toimimaan jos jonkinmoisilla laitteilla. Aina digikameroista, valtaviin mainostauluihin ja tulostimista pankkiautomaatteihin.

Sivuston perustaja ja päätoimittaja.

Kommentoi

Lyhytpeli Minit ladattavissa ilmaiseksi Epic Games Storesta Kommentit pois päältä artikkelissa Lyhytpeli Minit ladattavissa ilmaiseksi Epic Games Storesta 47

Minit

Kriitikoiden ylistämä lyhytpeli Minit on nyt ladattavissa ilmaiseksi Epic Games Storesta. Pelin kehittämiseen on osallistunut Kitty Calis, Jan Willem Nijman, Jukio Kallio, Dominik Johann sekä julkaisija Devolver Digital.

Hykähdyttävän retroilla grafiikoilla varustettua peliä pelataan 60 sekunnin sykleissä auttaen kanssaeläviä, paljastaen salaisuuksia ja taltuttaen pahuutta. Päämääränä on nostaa kirous, joka päättää jokaisen päivän yhteen minuuttiin.

Minit -pelin voi ladata nyt Epic Games Storesta aina lokakuun 10. päivään asti.

Sivuston perustaja ja päätoimittaja.

Kommentoi

Tuleva Atari VCS -konsoli saa tuhansien retropelien kirjaston Kommentit pois päältä artikkelissa Tuleva Atari VCS -konsoli saa tuhansien retropelien kirjaston 48

Atari VCS

Atari on lyötäytynyt yhteen retropelien pilvipalvelualusta Antsream Arcaden kanssa tuodakseen tuhansien pelien kirjaston tulevalle Atari VCS -konsolille.

Antstreamin palvelu kattaa laajan määrän valikoituja pelejä konsoleilta kuten Sega MegaDrive/Genesis, Nintendo 64, Commodore 64, Atari 2600, Atari ST, PC, Atari 5200, NES, Sega Master System, NeoGeo ja Intellivision. Palvelun tuomien pelien lisäksi Atari VCS sisältää yli sadan pelin Atari Vault -kokoelman.

Osa Antstrean Arcade -palvelun sisältämistä peleistä.
Osa Antstrean Arcade -palvelun sisältämistä peleistä.

Pääset siis pelaamaan klassisia Atari-pelejä kuten Asteroids, Centipede ja Missile Command, mutta myös pelihalli, PC ja konsoliklassikoita kuten Bad Dudes vs. DragonNinja, Double Dragon, Jumpman ja Metal Slug.

Antstreamin palvelu mahdollistaa myös erilaisten haasteiden suorittamisen kavereiden kanssa sekä maailmanlaajuiset tuloslistat.

Atari VCS -retrokonsoli ilmestyy tämän vuoden lopulla tai viimestään ensi vuoden alussa.

Sivuston perustaja ja päätoimittaja.

Kommentoi

Duke Nukem 3D -pelin säveltäjä nostanut syytteen Gearboxia vastaan pelimusiikin laittoman käytön vuoksi Kommentit pois päältä artikkelissa Duke Nukem 3D -pelin säveltäjä nostanut syytteen Gearboxia vastaan pelimusiikin laittoman käytön vuoksi 51

PC Gamer tiedotti, että säveltäjä Bobby Prince on nostanut syytteen Gearboxia ja sen toimitusjohtajaa Randy Pitchfordia vastaan. Princen mukaan yhtiö on käyttänyt Duke Nukem 3D -musiikkia ilman virallista ostoa. Valve Corporationia vastaan on myös syytteet vireillä, kun se jakoi 20-juhlavuoden versiota Duke Nukem 3D World Tour -peliä Steamin kautta eikä reagoinut Princen lukuisiin pyyntöihin poistaa peli linjoilta.

Säveltäjä pyytää maksimaalista korvausta lakiperusteisen vahingonteon vuoksi molemmista rikkomuksista. Hänen mukaansa Gearbox ei ostanut pelimusiikkia, kun hankki itselleen Duke Nukem 3D -pelin.

Bobby Prince kirjasi Tennesseen oikeudelle jätettyyn syytteeseen, että sävelsi musiikin, äänitehosteet sekä dialogiset nauhoitukset vuonna 1996 ilmestyneeseen Duke Nukem 3D -peliin. Musiikki lisensioitiin pelin alkuperäiselle kehittäjälle Apogee Softwarelle ja silloinen sopimus antoi vain rajoitetut käyttöoikeudet. Korvauksena Prince sai pelistä rojalteina yhden dollarin jokaista myytyä peliä vastaan.

Apogee ei koskaan omistanut Duke Nukem 3D:n musikkia, jonka vuoksi Gearbox ei ostanut pelimusiikkia itselleen, vaikka hankki oikeuden Duke Nukem peleihin vuonna 2010. Prince otti heti yhteyttä Pitchfordiin, kun kuuli Gearboxin Duke Nukem 3D World Tour -suunnitelmista. Prince tiedotti, että Gearboxin tulisi lähettää rojalteja, mikäli aikoo käyttää hänen sävellyksiään juhlajulkaisussa. Pitchford oli Princen sanojen mukaan vastannut, että asia hoidetaan.

Duke Nukem 3D World Tour ilmestyi lokakuun 11. päivä vuonna 2016 eikä Prince sanojensa mukaan ole saanut rojalteja. Gearbox on tietoinen musiikin käyttörajoituksista ja -oikeuksista. Ensimmäisen kerran Prince pyysi poistamaan pelin helmikuun 8. päivä vuonna 2018, mutta hänen pyyntö ohitettiin. Prince haluaa nyt lakiperusteista maksimaalista korvausta tapahtuneista vahingoista sekä itselleen kuuluvan osan Gearboxin tuotoista, joiden lisäksi hän haluaa lakimiehen kulut korvattavaksi. Säveltäjä vaatii myös kieltoa, etteivät Gearbox ja Valve Corporation saa rikkoa hänen tekijänoikeuttaan. Kumpikaan syytetyistä yhtiöistä ei ole vastannut median kyselyihin eikä esittänyt julkisesti omaa virallista vastinettaan.

Bobby Prince on säveltänyt musiikit myös -, 2- sekä Wolfenstein 3D -peleihin.

Kommentoi