Dota Underlords on Valven oma vastine Auto Chess -genreen – pelaamaan pääsee vaikka heti Kommentit pois päältä artikkelissa Dota Underlords on Valven oma vastine Auto Chess -genreen – pelaamaan pääsee vaikka heti

Hurjaan suosioon noussut -modi on ajanut Valven tekemään oman ja virallisen vastineen kyseisestä pelityypistä. Peli kantaa nimeä Dota Underlords ja sen kokeiluversiota pääsee pelaamaan vaikka heti, mikäli sattuu omistamaan Dota 2 Battle Passin. Pelin virallinen Open Beta -versio julkaistaan kunhan palvelinasiat on saatu kuntoon.

Nimestä huolimattaan tämän tyypin peleissä shakista ei ole lainattu juurikaan muuta kuin pelialusta. Pelissä yhteensä kahdeksan pelaajaa asetetaan kahdeksalle eri shakkialustalle. Korttipelien tapaan pelaajat ovat valinneet etukäteen pelattavista hahmoista itselleen haluamansa kombinaation. Jokainen hahmo kuuluu tiettyyn luokkaan ja rotuun joilla on ominaispiirteitä. Joka vuorolla vastakkaiset puolet taistelevat automaattisesti.

Myös alkuperäisen Dota -modin kehittäjä on tottanut omaa itsenäisen version pelistä yhteistyössä Epic Games Storen ja Dragonest Co.Ltd.:n kanssa. Auto Chess -nimellä kulkeva peli on ladattavissa ja -laitteille.

Dota Underlords ilmestyy Steamin kautta ladattavaksi Windowsille, Macille sekä Linuxille. Peli julkaistaan myöhemmin myös Android ja iOS -laitteille ja cross-play mahdollisuutta on myös lupailtu.

EA Sports F1 25 tuo peliin aitoa kisaviikonloppufiilistä ja uusia ajosuuntia Kommentit pois päältä artikkelissa EA Sports F1 25 tuo peliin aitoa kisaviikonloppufiilistä ja uusia ajosuuntia

EA Sports F1 25

on julkaissut ensimmäisen pidemmän pelikuvavideon tulevasta -pelistä, joka jatkaa virallisena FIA Formula One World Championship -pelinä. Videon juontavat F1-piireistä tutut Alex Jacques ja Matt Gallagher, ja se käy läpi peliin tehtyjä uudistuksia, jotka lisäävät aitouden tuntua viikonlopun kisakokemukseen. Uudistuksiin kuuluvat mm. LIDAR-teknologian avulla mallinnetut radat, enemmän oikeita tiimiradioviestejä ja uusitut podium-seremoniat.

Erikoisuutena F1 25:ssä nähdään myös ensimmäistä kertaa pelisarjassa käänteisiä ratoja. Silverstone, Zandvoort ja Red Bull Ring ovat nyt ajettavissa väärään suuntaan Grand Prix-, Time Trial-, Multiplayer- ja Career-tiloissa. Reverse-radat eivät ole pelkkiä peilikuvia — ne on muokattu huolella: DRS-alueet, tekoäly, sektorijaot, lähtöruudukko ja varikkopaikat on kaikki suunniteltu uusiksi.

Videolla käydään tarkemmin läpi viisi päivittynyttä rataa: Bahrain, Miami, Melbourne, Suzuka ja Imola. LIDAR-teknologia mahdollistaa aiempaa tarkemman radan mallinnuksen, aina rakennusten ja mainostaulujen sijainnista asfaltin pienimpiin epätasaisuuksiin. Ratojen yksityiskohdat on napattu suoraan F1-viikonloppujen aikana, mikä näkyy visuaalisessa tarkkuudessa.

Codemastersin luova johtaja Gavin Cooper kommentoi, että LIDAR-teknologian ansiosta pelaajat pääsevät entistä lähemmäs kisatunnelmaa. Reverse-radat valittiin huolella, jotta ne toisivat peliin jotain uutta ja mielekästä ilman, että pelituntuma kärsii.

EA Sports F1 25 julkaistaan 30. toukokuuta :lle, |S:lle ja :lle. Ennakkotilaajat voivat napata itselleen Iconic Editionin, joka tuo mukanaan kolme päivää etumatkaa julkaisusta, erikoissisältöä Lewis Hamiltonilta ja tulevasta F1 The Movie -leffasta sekä 2025 kauden ulkoasuja jo F1 24 -pelin Time Trial -tilaan. Jos omistat jo F1 23 tai F1 24 -pelit, saat 15 % alennuksen Iconic Editionista.

-jäsenet pääsevät peliin käsiksi jo 27. toukokuuta viiden tunnin kokeilun muodossa. Mukana tulee myös kuukausittainen XP-bonus ja aleja digitaalisista ostoksista, mukaan lukien PitCoinit ja lisäsisällöt.

Takaisin hiekkalaatikolle – RoadCraft tuo leikkimisen iloa raskaiden koneiden myötä Kommentit pois päältä artikkelissa Takaisin hiekkalaatikolle – RoadCraft tuo leikkimisen iloa raskaiden koneiden myötä

Muistatko vielä ne lapsuuden hetket, kun hiekkalaatikolla rakennettiin linnoja, teitä ja kokonaisia valtakuntia muovikauhalla ja mielikuvituksella? Nyt voit palata noihin fiiliksiin – mutta tällä kertaa ohjaimessa on vähän järeämpää kalustoa. on rakennussimulaatio, joka tuo lapsuuden hiekkaleikit nykyaikaan realistisella otteella ja isoilla koneilla.

Pelin lähtökohta on yksinkertainen mutta tehokas: korjataan maailmaa katastrofien jäljiltä. Tulvat, hiekkamyrskyt ja muut luonnonmullistukset ovat pyyhkäisseet kaupunkeja ja rakennelmia, ja nyt tarvitaan osaavia käsiä – sekä puskutraktoreita, nostureita ja kaivinkoneita – pistämään paikat taas kuntoon. Olipa kyse siltojen rakentamisesta, tehtaiden kunnostamisesta tai raunioiden raivaamisesta, RoadCraftin ydin on tekemisen meininki.

Eikä tässä ole kyse pelkästä nappien painelusta. RoadCraftissa koneiden käyttö nojaa tarkkaan fysiikanmallinnukseen, joka tekee jokaisesta nostosta, kaivusta ja purkuliikkeestä juuri sopivan painavan ja palkitsevan. Tässä pelissä ei ole kiire – tärkeämpää on saada homma tehtyä kunnolla ja nauttia siitä, miten kaaoksesta syntyy järjestystä omilla käsillä.

Pelin vahvuus ei ole pelkästään sen realistisessa simulaatiossa. RoadCraft nimittäin yhdistää hienosti kaksi maailmaa: se tarjoaa aikuiselle pelaajalle fiiliksen, kuin olisi taas hiekkalaatikolla, mutta tällä kertaa ei tarvitse tyytyä ämpäriin ja pikkuautoihin. Mukana on luovuutta, rauhallista etenemistä ja vapauden tunnetta, joka syntyy avoimen pelimaailman tarjoamista mahdollisuuksista.

RoadCraft julkaistaan 20. toukokuuta :lle, /S:lle ja :lle. Ikärajaksi on merkitty PEGI 3, eli tämä sopii ihan jokaiselle rakentelun ystävälle – oli sitten kyseessä hiekkalaatikkoveteraani tai tuore työkoneintoilija.