Droonien hyökkäys – Arvostelussa Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint Kommentit pois päältä artikkelissa Droonien hyökkäys – Arvostelussa Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint

Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint (PC/Uplay)

5 / 10
Hyvää Ubisoftin moottoria osataan käyttää tutulla ammattitaidolla myös Breakpointin kaltaisessa välityössä. Huonoa Käsikirjoitus ja tehtäväsuunnittelu karmeita. Kokonaisuus toisteinen ja keskinkertainen. Yleisesti Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint on välityö, jonka voi ostaa ajanhaaskuuksi, kun sen nurkan takana odottavasta parin kympin hinnasta on kolme varttia poissa alesta, vitosella.

Ubisoftin julkaisut ovat yleensä joko hittejä tai pettymyksiä. Arvostelujen ja reaktioiden perusteella Breakpoint kuuluisi jälkimmäiseen. Haluan kuitenkin etsiä pelistä jotain hyvää, koska sitä on kuitenkin melkoisella joukolla työstetty ja siihen on laitettu paljon hyvin lahjakkaiden ihmisten aikaa. Se, mihin sitä on aikaa on kohdistettu ja se mihin sitä olisi pitänyt kohdistaa on se, mihin tässä tullaan keskittymään. Ja, koska nyt on joulun aika, aion kertoa sen Charles Dickensin joulutarinan formaatissa.

Ghost Recon -sarjaa, joka saa Ebenezer Scroogen roolin, on syytetty siitä, että se ei arvosta liioin pelaajakuntaansa saati sitä taiteellista tavoitetta joka senkaltaiselle avoimen maailman pelille on asetettu. Pelaajat ovat usein varsin paljon päänvaivaa kehittäjille aiheuttava, hyvin voimakkaasti tunteidensa ohjaama ryhmä. Voisi melkein sanoa, että he ovat sekä hankala renki että hankala isäntä. Mutta heiltä se raha kuitenkin tulee. Ylenkatsotun ja hyväksikäytetyn Ebenezerin työntekijän roolin saa tässä kuitenkin taide, koska tiettävästi pelin tehnyt yhtiö Ubisoft kohtelee työntekijöitään hyvin.

Pelikriitikon rooli on suurten pelien ja pelintekijöiden kohdalla varoittaa laihoista satokausista ja kylmistä talvista, joten vainaja Marleyn roolin otan kriitikkona itse. Breakpointia tulee tapaamaan kolme henkeä ja Ghost Recon -sarjan täytyy tehdä mitä henget sanovat tai muuten pelisarjasta tulee kuin Marleysta ja kriitikosta kirjoittamassa tätä tekstiä – varoitus muille, oppimiskokemus.

Kerroinko koskaan mikä hulluuden määritelmä on? Se on hyvän konseptin tahallinen vesittäminen tuottojen takia.

Yöllä Ghost Reconia tulee tapaamaan menneiden Ubipelien haamu, Vaas Montenegro. Red Storm Entertainment, joka kehitti alkuperäisen Ghost Reconin oli mukana tekemässä klassikoksi noussutta Far Cry -sarjan vuonna 2012 ilmestynyttä kolmatta osaa, jonka pahiksista ikimuistoisin, Michael Mandon esittämä Vaas Montenegro on vieläkin pelaajakunnan kollektiivisessa muistissa. Se oli hetki, jolloin moderni avoimen maailman Ubisoft-räiskintä muodostui. Muistettavat hahmot, koukuttava tarina, intensiivinen maastossa pelaaminen, ajoneuvojen käyttö. Se oli alkupiste sille, mikä synnyttäisi myös Breakpointin.

Pahis tarvitsee karismaa ja Vaas oli karismaattisin kaikista. Niin on myös Cole Walker, jota esittää itse Tuomari, Jon Bernthal. Kuten olemme elokuvista oppineet, paraskaan näyttelijä ei pelasta huonoa käsikirjoitusta ja voi veljet miten huono se onkaan Breakpointissa. :n avoimen maailman malli toistuu myös Breakpointissa, mutta se tuntuu tylsältä ja peli-assetien kopioimiselta toistoon ja edestakaisin sahaamiseen perustuvan tehtäväsuunnittelun ansiosta. 3:n viehätys ei ollut se, että se oli jotain uutta vaan se, että siinä oli tehty asiat kunnolla. Tehtäväsuunnitteluun oli laitettu ajatusta ja hahmot olivat muistettavia.

Tällaisena he minut muistavat, ja tällaisena he tulevat myös minut muistamaan.

Seuraava haamu on tutumpi, nykyisten ubipelien haamu, eli itse Nomad, joka on myös Breakpointissa. Nomad ilmestyy Wildlands -asussaan ja muistuttaa pelaajakunnasta, eli siitä joka haikailee Wildlands-lisäsisällön perään uuden, mikromaksuilla tukitun, köykäisemmän pelin sijaan. He eivät halua Destinyä, mitä Breakpoint osaltaan yrittää olla, vaan he haluavat Wildlandsin kaltaisen oikein kelvollisen avoimen maailman kokemuksen. Wildlands tarjosi paljon uutta, mutta tällä hetkellä se toimii muistutuksena siitä, että ei pidä korjata asiaa mikä ei ole rikki.

Tulevien ubipelien haamu on Cole Walker, eli Jon Bernthalin hahmo naamari päässä. Peliä pelaavat huomaavat kuitenkin että se peittävin naamio ei ole se metallinen vaan se käsikirjoituksen riveissä piilevä. Pelin takana oleva teksti olisi tarvinnut enemmän ajatusta, luonnollisempaa virtausta ja vähemmän pakotettuja armeijasanontoja. Se myös muistuttaa naamiosta jonka taakse ihan jokainen näkee. Sen, että peli on hyvin keskinkertainen, ontto ja ahne mikromaksujen ja kustomisaation perään. Se muistuttaa siitä, että tämä ei riitä. Tämä syö kassaa ja tämä voi kaataa pelisarjan ja pahimmassa tapauksessa studion. Let’s Dance ei välttämättä paikkaa sitä miten saatiin Breakpointista turpaan. Tulevien Ubipelien haamun vihje on se, että voi tämän jälkeen olla yhtä kuollut kuin Tom Clancy.

Mutta, tarkoitus oli etsiä jotain hyvää. Kyseessä on kolmen A:n peli jonka parissa voi mainiosti haaskata muutaman päivän jahka löytää tämän tarpeeksi isolla alennuksella. Pelattavuus on edelleen oikein hyvää kuten studiolta saattaa myös odottaa.

Kommentoi

Kasvukausi saapuu Anno 1800 -strategiapeliin Kommentit pois päältä artikkelissa Kasvukausi saapuu Anno 1800 -strategiapeliin

Anno 1800

Ubisoftin julkaisema Anno 1800 -strategiapeli päivittyy uudella laajennusosalla, joka tuo mukanaan taloudellista ja teollista kasvua. Rising -lisäosa tuo nimensä mukaisesti uuden maailman asutukseen lisää asukkaita sekä kasvua monellakin eri rintamalla. Lisäksi mukana on kauppavetoinen skenaariotehtävä.

Muiden uudistusten lisäksi New World Rising -laajennus tuo mukanaan valikoiman saaria, kuten Mānolan ison saaren. Sen myötä tulee tavoitetehtävä rakentaa sähköä tuottava pato. Lisäksi valikoimaan ilmestyy uusia rakennettavia rakennuksia, kuten upea jalkapallostadion! Mukana on myös kokonaan uusi asukastyyppi, joka mukanaan sähkön ja uusia tuotantoketjuja.

Laajennuksen mukana tulee Old Town Pack Cosmetic -latauspaketti, joka antaa pelaajille työkalut rakennustensa tyylittelyyn. Tämän avulla voidaan tuoda rakennuksille keskiaikaisempi ulkoasu aiempien Anno-pelien tapaan. Lisäksi luvassa on ilmainen päivitys rakennusvalikkoon, mahdollisuus valita ja liikuttaa useita rakennuksia kerralla ja isompi uusien maailmojen karttavalikoima sekä muita pienempiä uudistuksia.

Tänään julkaistu New World Rising -lisäosa on ostettavissa sekä erikseen että osana Anno 1800 -pelin kausikorttia Store-, Games Store- ja -kauppapaikoista. Old Town -lisäosapaketti on erikseen ostettavissa oleva lisäosa, eikä näin ollen sisälly kausikortin valikoimaan.

Anno 1800- ja Anno 1800: Complete Edition -pelit sekä kausikortit ovat saatavilla digitaalisesti Store- ja Games -kauppapaikoista PC:lle.

Kommentoi

The Division -mobiilipelistä saatiin kaksi uutta traileria Kommentit pois päältä artikkelissa The Division -mobiilipelistä saatiin kaksi uutta traileria

The Division: Resurgence

Ubisoft on julkaissut kaksi uutta esittelyvideota tulevasta Tom Clancy’s The Division Resurgence -toimintapelistä. Ensimmäisellä esittelyvideolla tutustutaan pelin maailmaan ja kuullaan pelin vastaavaa tuottajaa Fabrice Navrezia, joka kertoo pelin ominaisuuksista ja mahdollisuuksista haastattelun yhteydessä. Videolla nähdään myös pelikuvaa sen tapahtumista. Lisäksi mukana on pelin pariminuuttinen esittelyvideo.

Pelin testiversio on nyt pelattavissa ja sen tapahtumat sijoittuvat New Yorkin kaupunkiin. Mukana on seitsemän päätehtävää, 12 sivutehtävää ja neljä eri hahmoluokkaa. Näistä viimeisen saa käyttöönsä tasolla 15. Lisäksi mukana on päivittäisiä tehtäviä, avoimen pelimaailman aktiviteettejä ja pelaajien välisiä yhteenottoja.

Pelin testiversio on saatavilla Android-mobiililaitteille ja siihen voi rekisteröityä pelin kotisivuilla.

Kommentoi