Droonien hyökkäys – Arvostelussa Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint Kommentit pois päältä artikkelissa Droonien hyökkäys – Arvostelussa Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint

Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint (PC/Uplay)

5 / 10
Hyvää Ubisoftin moottoria osataan käyttää tutulla ammattitaidolla myös Breakpointin kaltaisessa välityössä. Huonoa Käsikirjoitus ja tehtäväsuunnittelu karmeita. Kokonaisuus toisteinen ja keskinkertainen. Yleisesti Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint on välityö, jonka voi ostaa ajanhaaskuuksi, kun sen nurkan takana odottavasta parin kympin hinnasta on kolme varttia poissa alesta, vitosella.

Ubisoftin julkaisut ovat yleensä joko hittejä tai pettymyksiä. Arvostelujen ja reaktioiden perusteella kuuluisi jälkimmäiseen. Haluan kuitenkin etsiä pelistä jotain hyvää, koska sitä on kuitenkin melkoisella joukolla työstetty ja siihen on laitettu paljon hyvin lahjakkaiden ihmisten aikaa. Se, mihin sitä on aikaa on kohdistettu ja se mihin sitä olisi pitänyt kohdistaa on se, mihin tässä tullaan keskittymään. Ja, koska nyt on joulun aika, aion kertoa sen Charles Dickensin joulutarinan formaatissa.

Ghost Recon -sarjaa, joka saa Ebenezer Scroogen roolin, on syytetty siitä, että se ei arvosta liioin pelaajakuntaansa saati sitä taiteellista tavoitetta joka senkaltaiselle avoimen maailman pelille on asetettu. Pelaajat ovat usein varsin paljon päänvaivaa kehittäjille aiheuttava, hyvin voimakkaasti tunteidensa ohjaama ryhmä. Voisi melkein sanoa, että he ovat sekä hankala renki että hankala isäntä. Mutta heiltä se raha kuitenkin tulee. Ylenkatsotun ja hyväksikäytetyn Ebenezerin työntekijän roolin saa tässä kuitenkin taide, koska tiettävästi pelin tehnyt yhtiö kohtelee työntekijöitään hyvin.

Pelikriitikon rooli on suurten pelien ja pelintekijöiden kohdalla varoittaa laihoista satokausista ja kylmistä talvista, joten vainaja Marleyn roolin otan kriitikkona itse. Breakpointia tulee tapaamaan kolme henkeä ja Ghost Recon -sarjan täytyy tehdä mitä henget sanovat tai muuten pelisarjasta tulee kuin Marleysta ja kriitikosta kirjoittamassa tätä tekstiä – varoitus muille, oppimiskokemus.

Kerroinko koskaan mikä hulluuden määritelmä on? Se on hyvän konseptin tahallinen vesittäminen tuottojen takia.

Yöllä Ghost Reconia tulee tapaamaan menneiden Ubipelien haamu, Vaas Montenegro. Red Storm Entertainment, joka kehitti alkuperäisen Ghost Reconin oli mukana tekemässä klassikoksi noussutta Far Cry -sarjan vuonna 2012 ilmestynyttä kolmatta osaa, jonka pahiksista ikimuistoisin, Michael Mandon esittämä Vaas Montenegro on vieläkin pelaajakunnan kollektiivisessa muistissa. Se oli hetki, jolloin moderni avoimen maailman Ubisoft-räiskintä muodostui. Muistettavat hahmot, koukuttava tarina, intensiivinen maastossa pelaaminen, ajoneuvojen käyttö. Se oli alkupiste sille, mikä synnyttäisi myös Ghost Recon Breakpointin.

Pahis tarvitsee karismaa ja Vaas oli karismaattisin kaikista. Niin on myös Cole Walker, jota esittää itse Tuomari, . Kuten olemme elokuvista oppineet, paraskaan näyttelijä ei pelasta huonoa käsikirjoitusta ja voi veljet miten huono se onkaan Breakpointissa. :n avoimen maailman malli toistuu myös Breakpointissa, mutta se tuntuu tylsältä ja peli-assetien kopioimiselta toistoon ja edestakaisin sahaamiseen perustuvan tehtäväsuunnittelun ansiosta. Far Cry 3:n viehätys ei ollut se, että se oli jotain uutta vaan se, että siinä oli tehty asiat kunnolla. Tehtäväsuunnitteluun oli laitettu ajatusta ja hahmot olivat muistettavia.

Tällaisena he minut muistavat, ja tällaisena he tulevat myös minut muistamaan.

Seuraava haamu on tutumpi, nykyisten ubipelien haamu, eli itse Nomad, joka on myös Breakpointissa. Nomad ilmestyy -asussaan ja muistuttaa pelaajakunnasta, eli siitä joka haikailee Wildlands-lisäsisällön perään uuden, mikromaksuilla tukitun, köykäisemmän pelin sijaan. He eivät halua Destinyä, mitä Breakpoint osaltaan yrittää olla, vaan he haluavat Wildlandsin kaltaisen oikein kelvollisen avoimen maailman kokemuksen. Wildlands tarjosi paljon uutta, mutta tällä hetkellä se toimii muistutuksena siitä, että ei pidä korjata asiaa mikä ei ole rikki.

Tulevien ubipelien haamu on Cole Walker, eli Jon Bernthalin hahmo naamari päässä. Peliä pelaavat huomaavat kuitenkin että se peittävin naamio ei ole se metallinen vaan se käsikirjoituksen riveissä piilevä. Pelin takana oleva teksti olisi tarvinnut enemmän ajatusta, luonnollisempaa virtausta ja vähemmän pakotettuja armeijasanontoja. Se myös muistuttaa naamiosta jonka taakse ihan jokainen näkee. Sen, että peli on hyvin keskinkertainen, ontto ja ahne mikromaksujen ja kustomisaation perään. Se muistuttaa siitä, että tämä ei riitä. Tämä syö kassaa ja tämä voi kaataa pelisarjan ja pahimmassa tapauksessa studion. Let's Dance ei välttämättä paikkaa sitä miten saatiin Breakpointista turpaan. Tulevien Ubipelien haamun vihje on se, että Ghost Recon voi tämän jälkeen olla yhtä kuollut kuin Tom Clancy.

Mutta, tarkoitus oli etsiä jotain hyvää. Kyseessä on kolmen A:n peli jonka parissa voi mainiosti haaskata muutaman päivän jahka löytää tämän tarpeeksi isolla alennuksella. Pelattavuus on edelleen oikein hyvää kuten studiolta saattaa myös odottaa.

Skull and Bones -merirosvopelissä valmistaudutaan suursotaan Kommentit pois päältä artikkelissa Skull and Bones -merirosvopelissä valmistaudutaan suursotaan

Skull And Bones

Ubisoftin merirosvoteemainen jatkuu toisen pelivuotensa toisella kaudella. Uusi kausi, nimeltään Oaths of War, tuo mukanaan isompia taisteluita, uusia ominaisuuksia ja mahdollisuuden ottaa osaa entistä kunnianhimoisempaan merisotaan.

Jännitteet kasvavat Intian valtamerellä

Avoimen maailman meriseikkailu syvenee taas sekä tarinan että sisältöjen osalta. Kauden aikana pelaajat tempautuvat mukaan yhä kireämpiin tunnelmiin Intian valtamerellä, kun eri ryhmät valmistautuvat ottamaan kunnolla yhteen.

Uusi sotalaiva ja pelottava Megafort

Tällä kaudella peliin saadaan ensimmäistä kertaa raskaampaa kalustoa, kun käyttöön tulee uusi laivatyyppi: fregatti. Se on iso sotalaiva, jolla on jykevät suojaukset, tehokas aseistus ja uusi Grit-ominaisuus. Tämä tekee siitä kovan vastuksen niin pelaajille kuin vihollisillekin.

Lisäksi mukaan tulee pelin tähän mennessä suurin linnoitus – Megafort. Kyseessä on lähes murtumaton linnake, jonka puolustukset ja aseistus vaativat kaatamiseen suunnittelua ja yhteistyötä. Yksin sitä ei kannata lähteä haastamaan.

Valintoja ja seurauksia

Kauden puolivälissä pelaajat joutuvat valitsemaan puolensa kahden suuren valtakunnan välillä. Valinnalla on vaikutuksensa, ja pelaajan on myös mahdollista vaihtaa puolta kauden edetessä. Molemmat vaihtoehdot tuovat mukanaan sekä etuja että riskejä.

Lue myös: Purjeilla kohti pettymyksiä – arvostelussa merirosvoseikkailu Skull and Bones

Mukana on myös uusi Smugglers Pass -järjestelmä, josta voi tienata kaikenlaista – aseita, panssareita, ulkoasupäivityksiä ja muuta mukavaa.

Ilmaisviikonloppu luvassa

Jos peli ei ole vielä tuttu, sitä pääsee kokeilemaan maksutta tulevana viikonloppuna. Ilmaispelijakso käynnistyy keskiviikkona 17.7. klo 18.00 ja päättyy sunnuntaina 21.7. klo 15.00.

Merirosvoseikkailua ilman rajoja

Skull and Bones on massiivinen verkkomoninpeli, jossa yhdistyvät meritaistelut, selviytymiselementit ja vapaasti tutkittava maailma. Peli panostaa ristiinpelaamiseen, eli voit pelata kavereiden kanssa riippumatta siitä, onko käytössä konsoli vai tietokone.

Peli on saatavilla :lle, /S:lle sekä :lle Epic Games Storesta ja Storesta. Ikäraja: PEGI 18.

Borderlands-hahmot tuovat kaaosta Rainbow Six Siege X -kentille Kommentit pois päältä artikkelissa Borderlands-hahmot tuovat kaaosta Rainbow Six Siege X -kentille

on polkaissut käyntiin uuden ilmaistapahtuman X -pelissä, ja mukana on tuttuja kasvoja -universumista. Firehawk ja Psycho liittyvät nyt mukaan toimintaan, tuoden mukanaan ripauksen anarkiaa taktisten taistelujen keskelle.

Yhteistyö on hieman yllättävä mutta kiinnostava yhdistelmä. Rainbow Six tunnetaan tarkkaan hiotusta tiimityöstä ja taktisesta pelaamisesta, kun taas Borderlands luottaa värikkääseen kaaokseen ja vauhdikkaaseen yksinpeliin. Nyt nämä kaksi maailmaa törmäävät – eikä taistelusta varmasti puutu meininkiä.

Psychon lookki on saatavilla Mozzielle ja Firehawkin tyyli puolestaan IQ:lle. Molemmat saavat uuden visuaalisen ilmeen, mutta pysyvät pelillisesti tuttuna ja turvallisena. Asut löytyvät pelin omasta kaupasta.

Ilmainen pelattavuus ja monipuolinen sisältö

Rainbow Six Siege X:n perusversio on pelattavissa ilmaiseksi. Uusilla pelaajilla on vapaa pääsy muun muassa Dual Front-, Unranked- ja Quick Play -pelimuotoihin, ja pelin edetessä voi avata käyttöönsä jopa 26 erilaista operaattoria. Peli yhdistää nopeatempoisen toiminnan ja taktisen suunnittelun, mikä tekee siitä myös suositun valinnan e-urheilun parissa.

Tom Clancy's Rainbow Six Siege X on saatavilla ilmaiseksi -, -, |S- ja -konsoleille sekä :lle. Peli löytyy myös Ubisoft+-tilauspalvelusta. Ikäraja: PEGI 18.