Droonien hyökkäys – Arvostelussa Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint Kommentit pois päältä artikkelissa Droonien hyökkäys – Arvostelussa Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint

Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint (PC/Uplay)

5 / 10
Hyvää Ubisoftin moottoria osataan käyttää tutulla ammattitaidolla myös Breakpointin kaltaisessa välityössä. Huonoa Käsikirjoitus ja tehtäväsuunnittelu karmeita. Kokonaisuus toisteinen ja keskinkertainen. Yleisesti Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint on välityö, jonka voi ostaa ajanhaaskuuksi, kun sen nurkan takana odottavasta parin kympin hinnasta on kolme varttia poissa alesta, vitosella.

Ubisoftin julkaisut ovat yleensä joko hittejä tai pettymyksiä. Arvostelujen ja reaktioiden perusteella Breakpoint kuuluisi jälkimmäiseen. Haluan kuitenkin etsiä pelistä jotain hyvää, koska sitä on kuitenkin melkoisella joukolla työstetty ja siihen on laitettu paljon hyvin lahjakkaiden ihmisten aikaa. Se, mihin sitä on aikaa on kohdistettu ja se mihin sitä olisi pitänyt kohdistaa on se, mihin tässä tullaan keskittymään. Ja, koska nyt on joulun aika, aion kertoa sen Charles Dickensin joulutarinan formaatissa.

Ghost Recon -sarjaa, joka saa Ebenezer Scroogen roolin, on syytetty siitä, että se ei arvosta liioin pelaajakuntaansa saati sitä taiteellista tavoitetta joka senkaltaiselle avoimen maailman pelille on asetettu. Pelaajat ovat usein varsin paljon päänvaivaa kehittäjille aiheuttava, hyvin voimakkaasti tunteidensa ohjaama ryhmä. Voisi melkein sanoa, että he ovat sekä hankala renki että hankala isäntä. Mutta heiltä se raha kuitenkin tulee. Ylenkatsotun ja hyväksikäytetyn Ebenezerin työntekijän roolin saa tässä kuitenkin taide, koska tiettävästi pelin tehnyt yhtiö kohtelee työntekijöitään hyvin.

Pelikriitikon rooli on suurten pelien ja pelintekijöiden kohdalla varoittaa laihoista satokausista ja kylmistä talvista, joten vainaja Marleyn roolin otan kriitikkona itse. Breakpointia tulee tapaamaan kolme henkeä ja Ghost Recon -sarjan täytyy tehdä mitä henget sanovat tai muuten pelisarjasta tulee kuin Marleysta ja kriitikosta kirjoittamassa tätä tekstiä – varoitus muille, oppimiskokemus.

Kerroinko koskaan mikä hulluuden määritelmä on? Se on hyvän konseptin tahallinen vesittäminen tuottojen takia.

Yöllä Ghost Reconia tulee tapaamaan menneiden Ubipelien haamu, Vaas Montenegro. Entertainment, joka kehitti alkuperäisen Ghost Reconin oli mukana tekemässä klassikoksi noussutta Far Cry -sarjan vuonna 2012 ilmestynyttä kolmatta osaa, jonka pahiksista ikimuistoisin, Michael Mandon esittämä Vaas Montenegro on vieläkin pelaajakunnan kollektiivisessa muistissa. Se oli hetki, jolloin moderni avoimen maailman -räiskintä muodostui. Muistettavat hahmot, koukuttava tarina, intensiivinen maastossa pelaaminen, ajoneuvojen käyttö. Se oli alkupiste sille, mikä synnyttäisi myös Breakpointin.

Pahis tarvitsee karismaa ja Vaas oli karismaattisin kaikista. Niin on myös Cole Walker, jota esittää itse Tuomari, Jon Bernthal. Kuten olemme elokuvista oppineet, paraskaan näyttelijä ei pelasta huonoa käsikirjoitusta ja voi veljet miten huono se onkaan Breakpointissa. :n avoimen maailman malli toistuu myös Breakpointissa, mutta se tuntuu tylsältä ja peli-assetien kopioimiselta toistoon ja edestakaisin sahaamiseen perustuvan tehtäväsuunnittelun ansiosta. Far Cry 3:n viehätys ei ollut se, että se oli jotain uutta vaan se, että siinä oli tehty asiat kunnolla. Tehtäväsuunnitteluun oli laitettu ajatusta ja hahmot olivat muistettavia.

Tällaisena he minut muistavat, ja tällaisena he tulevat myös minut muistamaan.

Seuraava haamu on tutumpi, nykyisten ubipelien haamu, eli itse Nomad, joka on myös Breakpointissa. Nomad ilmestyy Wildlands -asussaan ja muistuttaa pelaajakunnasta, eli siitä joka haikailee Wildlands-lisäsisällön perään uuden, mikromaksuilla tukitun, köykäisemmän pelin sijaan. He eivät halua Destinyä, mitä Breakpoint osaltaan yrittää olla, vaan he haluavat Wildlandsin kaltaisen oikein kelvollisen avoimen maailman kokemuksen. Wildlands tarjosi paljon uutta, mutta tällä hetkellä se toimii muistutuksena siitä, että ei pidä korjata asiaa mikä ei ole rikki.

Tulevien ubipelien haamu on Cole Walker, eli Jon Bernthalin hahmo naamari päässä. Peliä pelaavat huomaavat kuitenkin että se peittävin naamio ei ole se metallinen vaan se käsikirjoituksen riveissä piilevä. Pelin takana oleva teksti olisi tarvinnut enemmän ajatusta, luonnollisempaa virtausta ja vähemmän pakotettuja armeijasanontoja. Se myös muistuttaa naamiosta jonka taakse ihan jokainen näkee. Sen, että peli on hyvin keskinkertainen, ontto ja ahne mikromaksujen ja kustomisaation perään. Se muistuttaa siitä, että tämä ei riitä. Tämä syö kassaa ja tämä voi kaataa pelisarjan ja pahimmassa tapauksessa studion. Let’s Dance ei välttämättä paikkaa sitä miten saatiin Breakpointista turpaan. Tulevien Ubipelien haamun vihje on se, että voi tämän jälkeen olla yhtä kuollut kuin Tom Clancy.

Mutta, tarkoitus oli etsiä jotain hyvää. Kyseessä on kolmen A:n peli jonka parissa voi mainiosti haaskata muutaman päivän jahka löytää tämän tarpeeksi isolla alennuksella. Pelattavuus on edelleen oikein hyvää kuten studiolta saattaa myös odottaa.

Kommentoi

Huhu: Skull & Bones -merirosvopeli ilmestynee marraskuussa Kommentit pois päältä artikkelissa Huhu: Skull & Bones -merirosvopeli ilmestynee marraskuussa

Assassin's Creed IV: Black Flag

Näyttäisi siltä, että Ubisoftin kovasti odotettu Skull & Bones -merirosvopeli ilmestyisi vihdoin marraskuun 8. päivä 2022. Samaisten huhujen mukaan pelistä saataisiin virallinen paljastus ensi viikolla.

Huhujen taustalla on Twitter -tili nimeltään Aggiornamenti Lumia, joka on erikoistunut paljastamaan Xbox ja Windows -kauppojen listauksia ennen kuin ne tulevat virallisesti saataville.

Aiemmin on saanut ikäluokitukset mm. Brasiliassa, Etelä-Koreassa sekä viimeisimpänä Yhdysvalloissa.

Alunperin Assassin’s Creed: Black Flag -peliin perustuvan Skull & Bones -pelin kehitys alkoi jo vuonna 2013 lisäosana edeltämainittuun peliin. Sittemmin se laajeni täysin omaksi pelikseen ja koki monia muutoksia.

Peli lanseerattiin virallisesti ensimmäisen kerran vuoden 2017 E3-messuilla ja sen piti ilmestyä jo seuraavana vuonna. Pelin julkaisu kuitenkin viivästyi vuosi toisensa jälkeen ja sen kehityskin aloitettiin huhujen mukaan jälleen kerran alusta.

Skull & Bones -peli ilmestynee huhujen mukaan PC:lle ja konsoleille marraskuun 8. päivä 2022.

Kommentoi

Rainbow Six Siege -jättiturnaus järjestetään elokuussa Berliinissä Kommentit pois päältä artikkelissa Rainbow Six Siege -jättiturnaus järjestetään elokuussa Berliinissä

Rainbow Six Siege

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege -pelin seuraava Major-jättiturnaus pelataan 15.-17. elokuuta Berliinissä Theater am Potsdamer Platzissa. Turnauksessa kohtaavat jälleen 16 huippujoukkuetta Euroopasta, Aasiasta ja Tyynenmeren alueelta, Pohjois-Amerikasta sekä latinalaisesta Amerikasta. Kauden 2022 toisessa Six Major -tapahtumassa joukkueet ansaitsevat paitsi rahapalkintoja, myös kallisarvoisia pisteitä, joilla ansaitaan paikka Six Invitational 2023 -mestaruuskisoihin.

Six Berlin Major -turnauksen ovet ovat auki paikallisyleisölle 19.-21. elokuuta. Kisaturnausten ohella on muita tapahtumia, kuten joukkueiden fanitapaamisia sekä Rainbow Six Siege -pelin demoesittelyitä.

Lisätietoja Six Berlin Major -tapahtuman kisamuodoista, aikatauluista, ohjelmasta ja turvallisuusohjeista löytyy täältä. Pääsyliput turnaukseen ovat nyt myynnissä täällä.

Rainbow Six Siege on saatavilla PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X ja S sekä Xbox One -konsoleille, että PC:lle. Peli on saatavilla myös Ubisoftin Uplay+ -tilauspalvelussa.

Kommentoi