Droonien hyökkäys – Arvostelussa Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint Kommentit pois päältä artikkelissa Droonien hyökkäys – Arvostelussa Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint

Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint (PC/Uplay)

5 / 10
Hyvää Ubisoftin moottoria osataan käyttää tutulla ammattitaidolla myös Breakpointin kaltaisessa välityössä. Huonoa Käsikirjoitus ja tehtäväsuunnittelu karmeita. Kokonaisuus toisteinen ja keskinkertainen. Yleisesti Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint on välityö, jonka voi ostaa ajanhaaskuuksi, kun sen nurkan takana odottavasta parin kympin hinnasta on kolme varttia poissa alesta, vitosella.

Ubisoftin julkaisut ovat yleensä joko hittejä tai pettymyksiä. Arvostelujen ja reaktioiden perusteella kuuluisi jälkimmäiseen. Haluan kuitenkin etsiä pelistä jotain hyvää, koska sitä on kuitenkin melkoisella joukolla työstetty ja siihen on laitettu paljon hyvin lahjakkaiden ihmisten aikaa. Se, mihin sitä on aikaa on kohdistettu ja se mihin sitä olisi pitänyt kohdistaa on se, mihin tässä tullaan keskittymään. Ja, koska nyt on joulun aika, aion kertoa sen Charles Dickensin joulutarinan formaatissa.

Ghost Recon -sarjaa, joka saa Ebenezer Scroogen roolin, on syytetty siitä, että se ei arvosta liioin pelaajakuntaansa saati sitä taiteellista tavoitetta joka senkaltaiselle avoimen maailman pelille on asetettu. Pelaajat ovat usein varsin paljon päänvaivaa kehittäjille aiheuttava, hyvin voimakkaasti tunteidensa ohjaama ryhmä. Voisi melkein sanoa, että he ovat sekä hankala renki että hankala isäntä. Mutta heiltä se raha kuitenkin tulee. Ylenkatsotun ja hyväksikäytetyn Ebenezerin työntekijän roolin saa tässä kuitenkin taide, koska tiettävästi pelin tehnyt yhtiö kohtelee työntekijöitään hyvin.

Pelikriitikon rooli on suurten pelien ja pelintekijöiden kohdalla varoittaa laihoista satokausista ja kylmistä talvista, joten vainaja Marleyn roolin otan kriitikkona itse. Breakpointia tulee tapaamaan kolme henkeä ja Ghost Recon -sarjan täytyy tehdä mitä henget sanovat tai muuten pelisarjasta tulee kuin Marleysta ja kriitikosta kirjoittamassa tätä tekstiä – varoitus muille, oppimiskokemus.

Kerroinko koskaan mikä hulluuden määritelmä on? Se on hyvän konseptin tahallinen vesittäminen tuottojen takia.

Yöllä Ghost Reconia tulee tapaamaan menneiden Ubipelien haamu, Vaas Montenegro. Red Storm Entertainment, joka kehitti alkuperäisen Ghost Reconin oli mukana tekemässä klassikoksi noussutta Far Cry -sarjan vuonna 2012 ilmestynyttä kolmatta osaa, jonka pahiksista ikimuistoisin, Michael Mandon esittämä Vaas Montenegro on vieläkin pelaajakunnan kollektiivisessa muistissa. Se oli hetki, jolloin moderni avoimen maailman Ubisoft-räiskintä muodostui. Muistettavat hahmot, koukuttava tarina, intensiivinen maastossa pelaaminen, ajoneuvojen käyttö. Se oli alkupiste sille, mikä synnyttäisi myös Ghost Recon Breakpointin.

Pahis tarvitsee karismaa ja Vaas oli karismaattisin kaikista. Niin on myös Cole Walker, jota esittää itse Tuomari, . Kuten olemme elokuvista oppineet, paraskaan näyttelijä ei pelasta huonoa käsikirjoitusta ja voi veljet miten huono se onkaan Breakpointissa. :n avoimen maailman malli toistuu myös Breakpointissa, mutta se tuntuu tylsältä ja peli-assetien kopioimiselta toistoon ja edestakaisin sahaamiseen perustuvan tehtäväsuunnittelun ansiosta. Far Cry 3:n viehätys ei ollut se, että se oli jotain uutta vaan se, että siinä oli tehty asiat kunnolla. Tehtäväsuunnitteluun oli laitettu ajatusta ja hahmot olivat muistettavia.

Tällaisena he minut muistavat, ja tällaisena he tulevat myös minut muistamaan.

Seuraava haamu on tutumpi, nykyisten ubipelien haamu, eli itse Nomad, joka on myös Breakpointissa. Nomad ilmestyy -asussaan ja muistuttaa pelaajakunnasta, eli siitä joka haikailee Wildlands-lisäsisällön perään uuden, mikromaksuilla tukitun, köykäisemmän pelin sijaan. He eivät halua Destinyä, mitä Breakpoint osaltaan yrittää olla, vaan he haluavat Wildlandsin kaltaisen oikein kelvollisen avoimen maailman kokemuksen. Wildlands tarjosi paljon uutta, mutta tällä hetkellä se toimii muistutuksena siitä, että ei pidä korjata asiaa mikä ei ole rikki.

Tulevien ubipelien haamu on Cole Walker, eli Jon Bernthalin hahmo naamari päässä. Peliä pelaavat huomaavat kuitenkin että se peittävin naamio ei ole se metallinen vaan se käsikirjoituksen riveissä piilevä. Pelin takana oleva teksti olisi tarvinnut enemmän ajatusta, luonnollisempaa virtausta ja vähemmän pakotettuja armeijasanontoja. Se myös muistuttaa naamiosta jonka taakse ihan jokainen näkee. Sen, että peli on hyvin keskinkertainen, ontto ja ahne mikromaksujen ja kustomisaation perään. Se muistuttaa siitä, että tämä ei riitä. Tämä syö kassaa ja tämä voi kaataa pelisarjan ja pahimmassa tapauksessa studion. Let's Dance ei välttämättä paikkaa sitä miten saatiin Breakpointista turpaan. Tulevien Ubipelien haamun vihje on se, että Ghost Recon voi tämän jälkeen olla yhtä kuollut kuin Tom Clancy.

Mutta, tarkoitus oli etsiä jotain hyvää. Kyseessä on kolmen A:n peli jonka parissa voi mainiosti haaskata muutaman päivän jahka löytää tämän tarpeeksi isolla alennuksella. Pelattavuus on edelleen oikein hyvää kuten studiolta saattaa myös odottaa.

The Crew Motorfestin neljännellä kaudella kustomoidut autot valtaavat pelimaailman Kommentit pois päältä artikkelissa The Crew Motorfestin neljännellä kaudella kustomoidut autot valtaavat pelimaailman

The Crew Motorfest

tuo suositun -ajopelin avoimeen pelimaailmaan matalat lowriderit, donkit ja muita kustomoituja kaaroja. Neljännellä pelikaudella tutustutaan upeasti tuunattuihin kilpa-autoihin ja näillä tehtäviin temppuihin. Kausi sisältää myös uusia autoja ja lisää kisoja.

Kustomointi on avainasemassa

Autojen tuunaus, kustomointi, räätälöinti ja hienosäätö on taitoa ja ymmärrystä vaativaa hommaa. Osaavissa käsissä vähemmän erikoisestakin kisarassista saa upean kilpurin tai ainakin esittelyyn kelpaavan kaaran. Kustomointi onkin pääosassa The Crew Motorfestin neljännellä pelikaudella.

Kauden ensimmäisen kuukauden aikana viikkoteemoina ovat muun muassa Lowrider Custom- ja Drag & Donk Custom -autot, jotka taatusti kääntävät katseita. Tämän aiheen ympärillä otetaan myös mittaa eri autojen ominaisuuksista, niin ajaen kuin temppuillenkin. Kenen auto keulii eniten ja kuka kurvaa koleimmin? Vain kisoihin osallistumalla siitä voidaan ottaa selvää.

Erilaisia tyylejä ja teemoja

Elokuussa pelikaudella nähdään restomod-teemoja, kuten Lasting Legacy ja RingBrothers Makeover, joiden parissa keskitytään autojen palauttamiseen niin sanottuun tehdaskuntoon alkuperäisosia käyttäen. Nämä ovat kuin siirtymiä aikaan, kun nämä autot olivat uusia ja loivat aikansa trendejä. Lisäksi teemoina on kuratoitu valikoima BMW-mallien parissa puuhaamista ja RingBrothers Dodge CHARGER Tusk -komistus, joka voitti vuoden 2023 SEMA-näyttelyn.

Syyskuussa siirrytään toisenlaisen tuunauksen pariin, kun Yiannimize- ja Creators Mastery Works -teemat alkavat. Silloin keskitytään renkaiden ja vaihteistojen sijasta teippauksiin ja muihin tuunauksiin, myös omia luomuksia loihtien. Tästä onkin hyvä aika siirtyä lokakuiseen ajamiseen, jolloin vuorossa on japanilaisen autokulttuurin helmiä: Japanese Custom Vol. 2 ja Spooktacular. Nämä ovat kuin vastakohtia amerikkalaiselle kustomoinnille ja kisaamiselle, kun mukana ovat driftauskisat ja japanilaistyyliset tuunaukset.

Uusia autoja ja haasteita

Teemaviikkojen lisäksi joka kuukausi on tarjolla uusia erikoisautoja. Autovalikoimat ovatkin linjassa itse teemaviikkojen kanssa. Teemojen ympärillä on myös erilaisia kisahaasteita, joista palkitaan uusilla autoilla. Myös erilaiset erikoishaasteet ja muut pienemmät lisäykset tuovat kiehtovia lisäyksiä jo entuudestaan kattavaan pelimaailmaan.

The Crew Motorfest on saatavilla , , ja -konsoleille sekä :lle. PC-versio on saatavana myös Ubisoft+ -pelipalvelussa. Pelin ikäraja on PEGI 12.

Kesähelteet saapuvat Trackmania -ajopeliin uusien ominaisuuksien myötä Kommentit pois päältä artikkelissa Kesähelteet saapuvat Trackmania -ajopeliin uusien ominaisuuksien myötä

Suosittu ajopeli laajenee jälleen uuden kesäkampanjan myötä. Kampanja tuo peliin 25 uutta rataa, kesätunnelman mukaisen prestige-pinnoitteen autoille ja uuden kiehtovan stunttiajotilan.

Heinäkuun alussa alkava kesäkampanja on tuore tulkinta vuoden 2005 Trackmania Sunrise Extreme -pelitilasta, mutta se on sovellettu uusitun Trackmanian tunnelmaan, ajotuntumaan ja ominaisuuksiin.

Stunttitilassa pelaaja ajaa yksin ja suorittaa uskomattomia temppuja keräten pisteitä. Se on rentouttavaa ja haastavaa vaihtelua perinteisille kilpailuille. Kesäiset radat ovat värikkäitä ja niissä on raikkaita väriteemoja, joista jokainen määrittää oman alueensa. Jokainen alue päättyy tarkistuspisteeseen, jonka läpäisystä pelaaja saa 12 sekunnin ajan temppujen suorittamiseen lisäpisteiden toivossa. Radan lopussa pisteet lasketaan yhteen ja yhteistulos ratkaisee.

Kesäkampanja alkaa 1. heinäkuuta 2024 ja se on pelattavissa Trackmania Club Accessin kautta. Julkaisun yhteydessä julkaistaan kymmenen rataa ja lisää ratoja julkaistaan viiden kappaleen erissä jokaisena seuraavana kolmena maanantaina. Pelaajat voivat myös tuttuun tapaan rakentaa omia ratojaan pelin ratatyökaluilla.

Trackmania on saatavilla ilmaiseksi , , , ja S -konsoleille, sekä :lle. Pelin Standard- ja Club-versiot ovat saatavilla 9,99 euron ja 29,99 euron hintaan.