Duke Nukem 3D -pelin säveltäjä nostanut syytteen Gearboxia vastaan pelimusiikin laittoman käytön vuoksi Kommentit pois päältä artikkelissa Duke Nukem 3D -pelin säveltäjä nostanut syytteen Gearboxia vastaan pelimusiikin laittoman käytön vuoksi

PC Gamer tiedotti, että säveltäjä Bobby Prince on nostanut syytteen Gearboxia ja sen toimitusjohtajaa Randy Pitchfordia vastaan. Princen mukaan yhtiö on käyttänyt 3D -musiikkia ilman virallista ostoa. Valve Corporationia vastaan on myös syytteet vireillä, kun se jakoi 20-juhlavuoden versiota World Tour -peliä Steamin kautta eikä reagoinut Princen lukuisiin pyyntöihin poistaa peli linjoilta.

Säveltäjä pyytää maksimaalista korvausta lakiperusteisen vahingonteon vuoksi molemmista rikkomuksista. Hänen mukaansa ei ostanut pelimusiikkia, kun hankki itselleen 3D -pelin.

Bobby Prince kirjasi Tennesseen oikeudelle jätettyyn syytteeseen, että sävelsi musiikin, äänitehosteet sekä dialogiset nauhoitukset vuonna 1996 ilmestyneeseen 3D -peliin. Musiikki lisensioitiin pelin alkuperäiselle kehittäjälle Apogee Softwarelle ja silloinen sopimus antoi vain rajoitetut käyttöoikeudet. Korvauksena Prince sai pelistä rojalteina yhden dollarin jokaista myytyä peliä vastaan.

Apogee ei koskaan omistanut 3D:n musikkia, jonka vuoksi ei ostanut pelimusiikkia itselleen, vaikka hankki oikeuden Duke Nukem peleihin vuonna 2010. Prince otti heti yhteyttä Pitchfordiin, kun kuuli Gearboxin World Tour -suunnitelmista. Prince tiedotti, että Gearboxin tulisi lähettää rojalteja, mikäli aikoo käyttää hänen sävellyksiään juhlajulkaisussa. Pitchford oli Princen sanojen mukaan vastannut, että asia hoidetaan.

3D World Tour ilmestyi lokakuun 11. päivä vuonna 2016 eikä Prince sanojensa mukaan ole saanut rojalteja. on tietoinen musiikin käyttörajoituksista ja -oikeuksista. Ensimmäisen kerran Prince pyysi poistamaan pelin helmikuun 8. päivä vuonna 2018, mutta hänen pyyntö ohitettiin. Prince haluaa nyt lakiperusteista maksimaalista korvausta tapahtuneista vahingoista sekä itselleen kuuluvan osan Gearboxin tuotoista, joiden lisäksi hän haluaa lakimiehen kulut korvattavaksi. Säveltäjä vaatii myös kieltoa, etteivät Gearbox ja Valve Corporation saa rikkoa hänen tekijänoikeuttaan. Kumpikaan syytetyistä yhtiöistä ei ole vastannut median kyselyihin eikä esittänyt julkisesti omaa virallista vastinettaan.

Bobby Prince on säveltänyt musiikit myös Doom-, 2- sekä Wolfenstein 3D -peleihin.

Kommentoi

Steam rikkoi jälleen pelaajaennätyksen – yli 30 miljoonaa käyttäjää samanaikaisesti Kommentit pois päältä artikkelissa Steam rikkoi jälleen pelaajaennätyksen – yli 30 miljoonaa käyttäjää samanaikaisesti

Steam (Valve)

Steam on jälleen rikkonut samanaikaisten pelaajien ennätyksen kuluneen viikonlopun aikana. Yhteensä käyttäjiä oli kirjautuneena palveluun 30 032 005 kappaletta.

Aiheesta kertoi data-alusta SteamDB, joka kerää yhteen tietoja Steamin käyttäjistä ja peleistä joita alustalla pelataan.

Aiemmin Steam on rikkonut ennätyksiä alkuvuodesta 2022, jolloin pelaajia oli yhteensä kirjautuneena yli 28 miljoonaa kappaletta.

Viime vuosien aikana ennätykset ovat ylittyneet pitkälti koronavirusten aiheuttamien rajoituksien myötä, mutta myös Valven julkaisema Steam Deck -pelilaite sekä VR-laitteiden yleistyminen on nostanut käyttäjämääriä.

Kommentoi

New Tales from the Borderlands -pelistä saatiin hahmoihin keskittyvä traileri Kommentit pois päältä artikkelissa New Tales from the Borderlands -pelistä saatiin hahmoihin keskittyvä traileri

New Tales from the Borderlands

Gearbox on julkaisemassa uutta New Tales from the Borderlands -peliä lokakuun 21. päivä. Nyt pelistä on saatu kaksi uutta traileria. Ensimmäinen trailereista keskittyy pelin hahmoihin ja sen voi katsoa alta.

Trailerissa keskitytään pelin päähahmoihin; epäitsekäs tiedemies Anu, hänen kunnianhimoinen, ”katu-uskottava” veljensä Octavio sekä hurja Fran. Lisäksi pelistä julkaistiin 18-minuuttinen pelivideo.

Tarinavetoisessa seikkailupelissä pelaajat haastavat yritysten ahneuden ja riiston. Pelissä edetään kolmen tuntemattoman altavastaajan roolissa. Mukana on myös aiemmin tuttuja hahmoja.

Ensimmäinen Tales From The Borderlands -peli on Telltale Gamesin kehittämä ja uuden pelin kehityksessä on mukana osa samasta tiimistä.

New Tales from the Borderland lmestyy lokakuun 21. päivä PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X ja S, Xbox One sekä Nintendo Switch -konsoleille että PC:lle.

Kommentoi