Duke Nukem 3D -pelin säveltäjä nostanut syytteen Gearboxia vastaan pelimusiikin laittoman käytön vuoksi Kommentit pois päältä artikkelissa Duke Nukem 3D -pelin säveltäjä nostanut syytteen Gearboxia vastaan pelimusiikin laittoman käytön vuoksi

PC Gamer tiedotti, että säveltäjä Bobby Prince on nostanut syytteen Gearboxia ja sen toimitusjohtajaa Randy Pitchfordia vastaan. Princen mukaan yhtiö on käyttänyt Duke Nukem 3D -musiikkia ilman virallista ostoa. Corporationia vastaan on myös syytteet vireillä, kun se jakoi 20-juhlavuoden versiota World Tour -peliä Steamin kautta eikä reagoinut Princen lukuisiin pyyntöihin poistaa peli linjoilta.

Säveltäjä pyytää maksimaalista korvausta lakiperusteisen vahingonteon vuoksi molemmista rikkomuksista. Hänen mukaansa Gearbox ei ostanut pelimusiikkia, kun hankki itselleen Duke Nukem 3D -pelin.

Bobby Prince kirjasi Tennesseen oikeudelle jätettyyn syytteeseen, että sävelsi musiikin, äänitehosteet sekä dialogiset nauhoitukset vuonna 1996 ilmestyneeseen Duke Nukem 3D -peliin. Musiikki lisensioitiin pelin alkuperäiselle kehittäjälle Apogee Softwarelle ja silloinen sopimus antoi vain rajoitetut käyttöoikeudet. Korvauksena Prince sai pelistä rojalteina yhden dollarin jokaista myytyä peliä vastaan.

Apogee ei koskaan omistanut Duke Nukem 3D:n musikkia, jonka vuoksi Gearbox ei ostanut pelimusiikkia itselleen, vaikka hankki oikeuden Duke Nukem peleihin vuonna 2010. Prince otti heti yhteyttä Pitchfordiin, kun kuuli Gearboxin Duke Nukem 3D World Tour -suunnitelmista. Prince tiedotti, että Gearboxin tulisi lähettää rojalteja, mikäli aikoo käyttää hänen sävellyksiään juhlajulkaisussa. Pitchford oli Princen sanojen mukaan vastannut, että asia hoidetaan.

Duke Nukem 3D World Tour ilmestyi lokakuun 11. päivä vuonna 2016 eikä Prince sanojensa mukaan ole saanut rojalteja. Gearbox on tietoinen musiikin käyttörajoituksista ja -oikeuksista. Ensimmäisen kerran Prince pyysi poistamaan pelin helmikuun 8. päivä vuonna 2018, mutta hänen pyyntö ohitettiin. Prince haluaa nyt lakiperusteista maksimaalista korvausta tapahtuneista vahingoista sekä itselleen kuuluvan osan Gearboxin tuotoista, joiden lisäksi hän haluaa lakimiehen kulut korvattavaksi. Säveltäjä vaatii myös kieltoa, etteivät Gearbox ja Corporation saa rikkoa hänen tekijänoikeuttaan. Kumpikaan syytetyistä yhtiöistä ei ole vastannut median kyselyihin eikä esittänyt julkisesti omaa virallista vastinettaan.

Bobby Prince on säveltänyt musiikit myös Doom-, Doom 2- sekä 3D -peleihin.

Kommentoi

Half-Life 2 saatiin toimimaan Nintendo Switch -konsolilla Kommentit pois päältä artikkelissa Half-Life 2 saatiin toimimaan Nintendo Switch -konsolilla

Half-Life 2

Valven pulmanratkontaa ja seikkailua yhdistelevät Portal -pelit ilmestyivät aiemmin tällä viikolla Nintendo Switch -konsolille. Pitkään ei ehtinyt kulua kun modaajat onnistuivat löytämään pelin syövereistä merkkejä Half-Life 2 -pelistä ja saivatkin sen toimimaan.

Kokoelma sisältää Half-Life 2 -pelin kokonaisuudessaan, poislukien kartat sekä musiikit. Modaaja OatmealDomen mukaan tiedostot saattavat olla jäänteitä Nvidia Shield -versiosta.

Temppu onnistuttiin tekemään alkuperäisten karttojen sekä modatun Switch -konsolin avulla.

Portal: Companion Collection on saatavilla Nintendo Switch -konsolille.

Kommentoi

Portal -pelit saatavilla nyt Nintendo Switch -konsolille Kommentit pois päältä artikkelissa Portal -pelit saatavilla nyt Nintendo Switch -konsolille

Portal: Companion Collection

Valve on nyt julkaissut suositut kolmiulotteiset Portal -pulmanratkontapelit Nintendo Switch -konsoleille. Voit katsoa Portal: Companion Collection -kokoelman trailerin alta.

Portal: Companion Collection -kokoelmaan sisältyy Portal ja Portal 2. Mukana on myös jälkimmäisen pelin co-op ominaisuudet. Pelien Switch käännöksen taustalla on ollut Nvidia Lightspeed Studios -kehittäjä.

Portal: Companion Collection -kokoelma on saatavilla Nintendo Switch -konsolille.

Kommentoi