Duke Nukem 3D -pelin säveltäjä nostanut syytteen Gearboxia vastaan pelimusiikin laittoman käytön vuoksi Kommentit pois päältä artikkelissa Duke Nukem 3D -pelin säveltäjä nostanut syytteen Gearboxia vastaan pelimusiikin laittoman käytön vuoksi

PC Gamer tiedotti, että säveltäjä Bobby Prince on nostanut syytteen Gearboxia ja sen toimitusjohtajaa Randy Pitchfordia vastaan. Princen mukaan yhtiö on käyttänyt 3D -musiikkia ilman virallista ostoa. Corporationia vastaan on myös syytteet vireillä, kun se jakoi 20-juhlavuoden versiota -peliä Steamin kautta eikä reagoinut Princen lukuisiin pyyntöihin poistaa peli linjoilta.

Säveltäjä pyytää maksimaalista korvausta lakiperusteisen vahingonteon vuoksi molemmista rikkomuksista. Hänen mukaansa ei ostanut pelimusiikkia, kun hankki itselleen -pelin.

Bobby Prince kirjasi Tennesseen oikeudelle jätettyyn syytteeseen, että sävelsi musiikin, äänitehosteet sekä dialogiset nauhoitukset vuonna 1996 ilmestyneeseen Duke Nukem 3D -peliin. Musiikki lisensioitiin pelin alkuperäiselle kehittäjälle Apogee Softwarelle ja silloinen sopimus antoi vain rajoitetut käyttöoikeudet. Korvauksena Prince sai pelistä rojalteina yhden dollarin jokaista myytyä peliä vastaan.

Apogee ei koskaan omistanut Duke Nukem 3D:n musikkia, jonka vuoksi Gearbox ei ostanut pelimusiikkia itselleen, vaikka hankki oikeuden Duke Nukem peleihin vuonna 2010. Prince otti heti yhteyttä Pitchfordiin, kun kuuli Gearboxin Duke Nukem 3D World Tour -suunnitelmista. Prince tiedotti, että Gearboxin tulisi lähettää rojalteja, mikäli aikoo käyttää hänen sävellyksiään juhlajulkaisussa. Pitchford oli Princen sanojen mukaan vastannut, että asia hoidetaan.

Duke Nukem 3D World Tour ilmestyi lokakuun 11. päivä vuonna 2016 eikä Prince sanojensa mukaan ole saanut rojalteja. Gearbox on tietoinen musiikin käyttörajoituksista ja -oikeuksista. Ensimmäisen kerran Prince pyysi poistamaan pelin helmikuun 8. päivä vuonna 2018, mutta hänen pyyntö ohitettiin. Prince haluaa nyt lakiperusteista maksimaalista korvausta tapahtuneista vahingoista sekä itselleen kuuluvan osan Gearboxin tuotoista, joiden lisäksi hän haluaa lakimiehen kulut korvattavaksi. Säveltäjä vaatii myös kieltoa, etteivät Gearbox ja saa rikkoa hänen tekijänoikeuttaan. Kumpikaan syytetyistä yhtiöistä ei ole vastannut median kyselyihin eikä esittänyt julkisesti omaa virallista vastinettaan.

Bobby Prince on säveltänyt musiikit myös -, - sekä -peleihin.

Doom: The Dark Ages sai ensimmäisen trailerin – ilmestyy ensi vuonna Kommentit pois päältä artikkelissa Doom: The Dark Ages sai ensimmäisen trailerin – ilmestyy ensi vuonna

Doom: The Dark Ages

Kuten viime kuussa kerroimme seuraava -peli tulee sijoittumaan keskiaikaan. Pelisarja palaa synkille juurilleen uudessa -pelissä, joka ilmestyy ensi vuoden puolella. Pelistä saatiin hiljattain eeppinen traileri, joka lupaa armotonta demonien lahtaamista keskiaikaisessa miljöössä.

Trailerilla nähdään sarjalle ominaista räiskintää, ammuskelua sekä Doom Slayerin uusia vimpaimia kuten moottorisahakilven. Ai niin ja pääsee pelissä ilmeisesti ratsastamaan myös lohikäärmeellä!

Doom: The Dark Ages vaikuttaa yhdistävän sarjan tutun demonien lahtaamisen vauhdikkaan action-pelin keskiaikaiseen fantasiamaailmaan. Traileri lupaa myös monia uusia demonityyppejä.

Peli ilmestynee :lle ja uuden sukupolven 5 ja Series X sekä S -konsoleille vuonna 2025.

Seuraava Doom -peli vie pelaajat keskiajalle Kommentit pois päältä artikkelissa Seuraava Doom -peli vie pelaajat keskiajalle

Doom Eternal

Näyttäisi siltä, että seuraava -peli vie pelaajat aiemmin tutusta scifimaailmasta suoraan keskiajalle. Nimittäin huhujen mukaan seuraava peli kantaisi nimeä .

Aiemmin Year Zero -koodinimellä tunnettu projekti on ollut työn alla jo neljä vuotta ja sen kerrotaan olevan ”keskiaikaishenkinen Doom-maailma”.

Pelistä ei vielä sen tarkemmin tiedetä mitään, mutta alustavien tietojen mukaan peli saatetaan paljastaa kesäkuun 9. päivä järjestettävässä Games Showcase -tapahtumassa. Pelin on määrä ilmestyä :lle sekä , että Xbox -konsoleille.