Dune -lautapeli ilmestyy ensi vuonna – sopivasti ennen uuden leffan julkaisua Kommentit pois päältä artikkelissa Dune -lautapeli ilmestyy ensi vuonna – sopivasti ennen uuden leffan julkaisua

60-luvun tieteisnovelli on saamassa leffarebootin vuonna 2020 ohjaaja Denis Vileneuven (Blade Runner 2049, Arrival) ja tuotantoyhtiö Legendary Entertainmentin toimesta.

Leffan tueksi lautapelifirma on julkaisemassa lautapelisarjan, joka perustuu koko Dune -saagaan. Lautapeliä saadaan odottaa vuoden 2019 loppuun mennessä.

Kyseisestä saagasta on yritetty tehdä elokuvia kunnianhimoisesti jo useaan otteeseen 70-luvulta lähtien. Kuitenkin onnistuneesti vasta onnistuneesti vuonna 1984 David Lynchin toimesta. Vuonna 2000 John Harrison muovasi saagan minisarjaksi Sci-Fi -kanavalle.

Myös pelirintamalla Dune ei ole mikään uusi näky. Sarjaan perustuen julkaistiin kortti- ja lautapelejä jo 70-luvulla. Videopelirintamallakin on pelejän nähty ja niistä ehkä tunnetuimmat on 90-luvun Dune ja Dune II -strategiapelit.

Microsoft Flight Simulator laajentaa seikkailuaan Dune-elokuvan maailmaan Kommentit pois päältä artikkelissa Microsoft Flight Simulator laajentaa seikkailuaan Dune-elokuvan maailmaan

-peliin on juuri saapunut jännittävä uudistus, joka vie pelaajat -elokuvien maailmaan. Xbox Wiressa julkaistun tiedotteen mukaan Microsoft Flight Simulator – Dune Expansion -päivitys on nyt ladattavissa ilmaiseksi kaikille pelin omistajille, mukaan lukien Xbox Game Pass- ja Game Pass -pelaajat.

Dune-laajennuksen myötä pelaajat pääsevät lentämään legendaarisen Royal Atreides Ornithopter -aluksen kyydissä Arrakis-planeetan aavikoilla ja kanjoneilla. Ornithopter kuljettaa pelaajat kolmen tutorial-komennon ja kuuden aktiviteetin pariin, jotka tarjoavat unohtumattomia lentokokemuksia. Luvassa on muun muassa aika-ajoja ja jännittävä pelastusretki, jossa pelaajan on saattava lennonopettajansa turvaan ennen massiivisen hiekkamyrskyn iskemistä. Arrakis-planeetan lentoreitit ovat myös historiallinen merkkipaalu, sillä tämä on ensimmäinen kerta, kun Microsoft Flight Simulator vie pelaajansa seikkailemaan fiktiiviseen maailmaan!

Mutta uutiset eivät pääty tähän. Dune-laajennuksen julkaisun kunniaksi Xbox on esitellyt maailman ensimmäisen leijuvan langattoman Xbox-ohjaimen, kustomoidun Dune-teemaisen -konsolin sekä Ornithopter-alusta muistuttavan konsolijalustan. Pelaajilla on nyt mahdollisuus voittaa tämä ainutlaatuinen laitteisto osallistumalla Xboxin viralliseen arvontaan, jota voi seurata X:ssä ja jakamalla Xboxin virallinen arvontatwiitti. Lisäksi Xbox tarjoaa runsaasti kuvamateriaalia Dune-elokuvasta inspiroituneista Xbox-laitteista.

Kaikki Microsoft Flight Simulatorin uutiset ja päivitykset ovat saatavilla Xbox Wire -blogista. Pysy ajan tasalla seuraamalla Microsoft Flight Simulatoria X:ssä ja valmistaudu nousemaan lentoon Dune-elokuvan lumoavassa maailmassa!

Dune: Spice Wars -strategiapeli päivittyi isosti – katso uusi traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Dune: Spice Wars -strategiapeli päivittyi isosti – katso uusi traileri

Dune: Spice Wars

on päivittänyt Early Access -tilassa olevaa -strategiapeliä uusilla ominaisuuksilla. Voit katsoa tuoreen trailerin alta.

Huhtikuussa ilmestyneeseen peliin on saatu kolmannen isomman päivityksen myötä mm. lentäviä aluksia sekä monia taistelemiseen liittyviä parannuksia.

Peliin on tuotu esimerkiksi vakoilutehtäviä, poliittisia päätöksiä sekä täysin uutta pelimekaniikkaa Spacing Guildille.

: Spice Wars yhdistelee sekä reaaliaikaisen strategian ja 4X-pelien kuten Civilizations ominaisuuksia. Mukana on siis alueiden tutkimista ja niiden hallintaa, talouden hallintaa, taistelua, politiikkaa sekä vakoilua. Pelin on kehittänyt -pelistä tuttu Shiro Games ja julkaisijana toimii Funcom.

Dune: Spice Wars on parhaillaan saatavilla :lle Steamin kautta Early Access tilassa.