Dune -lautapeli ilmestyy ensi vuonna – sopivasti ennen uuden leffan julkaisua Kommentit pois päältä artikkelissa Dune -lautapeli ilmestyy ensi vuonna – sopivasti ennen uuden leffan julkaisua

60-luvun tieteisnovelli on saamassa leffarebootin vuonna 2020 ohjaaja Denis Vileneuven (Blade Runner 2049, Arrival) ja tuotantoyhtiö Legendary Entertainmentin toimesta.

Leffan tueksi lautapelifirma on julkaisemassa lautapelisarjan, joka perustuu koko Dune -saagaan. Lautapeliä saadaan odottaa vuoden 2019 loppuun mennessä.

Kyseisestä saagasta on yritetty tehdä elokuvia kunnianhimoisesti jo useaan otteeseen 70-luvulta lähtien. Kuitenkin onnistuneesti vasta onnistuneesti vuonna 1984 David Lynchin toimesta. Vuonna 2000 John Harrison muovasi saagan minisarjaksi Sci-Fi -kanavalle.

Myös pelirintamalla Dune ei ole mikään uusi näky. Sarjaan perustuen julkaistiin kortti- ja lautapelejä jo 70-luvulla. Videopelirintamallakin on pelejän nähty ja niistä ehkä tunnetuimmat on 90-luvun Dune ja Dune II -strategiapelit.

Dune: Spice Wars -strategiapeli päivittyi isosti – katso uusi traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Dune: Spice Wars -strategiapeli päivittyi isosti – katso uusi traileri

Dune: Spice Wars

on päivittänyt Early Access -tilassa olevaa -strategiapeliä uusilla ominaisuuksilla. Voit katsoa tuoreen trailerin alta.

Huhtikuussa ilmestyneeseen peliin on saatu kolmannen isomman päivityksen myötä mm. lentäviä aluksia sekä monia taistelemiseen liittyviä parannuksia.

Peliin on tuotu esimerkiksi vakoilutehtäviä, poliittisia päätöksiä sekä täysin uutta pelimekaniikkaa Spacing Guildille.

: Spice Wars yhdistelee sekä reaaliaikaisen strategian ja 4X-pelien kuten Civilizations ominaisuuksia. Mukana on siis alueiden tutkimista ja niiden hallintaa, talouden hallintaa, taistelua, politiikkaa sekä vakoilua. Pelin on kehittänyt -pelistä tuttu Shiro Games ja julkaisijana toimii .

Dune: Spice Wars on parhaillaan saatavilla :lle Steamin kautta Early Access tilassa.

Dune: Awakening -selviytymispelistä saatiin ensimmäinen traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Dune: Awakening -selviytymispelistä saatiin ensimmäinen traileri

Dune: Awakening

on julkaisemassa -saagaan pohjautuvaa avoimen maailman selviytymispeliä. Nyt -nimisestä pelistä on saatu ensimmäinen traileri osana Gamescom tapahtumaa. Voit katsoa trailerin alta.

Pelissä yhdistyvät selviytymispelien karkeus ja luovuus, sekä laajojen moninpelien sosiaalinen vuorovaikutus. Pelaajien täytyy selviytyä ja nousta voittoon Arrakiksen valtavassa hiekkameressä tuhansien pelaajien keskuudesta.

Pelaajat pääsevät tutkimaan kartoittamatonta maastoa, muokkaamaan sitä ja löytämään sen rikkaudet. Voit myös rakentaa omasta suojastasi kattavan tukikohdan ja liikkua ympäri maastoa ikonisten kulkuneuvojen avulla. Mukana on tietysti myös järkälemäisiä hiekkamatoja.

Pelin on inspiroinut viime vuonna ilmestynyt Frank Herbertin sci-fi klassikkoon perustuva Denis Villeneuven ohjaama elokuva.

Dune: Awakening -pelin voi lisätä jo Steam toivelistalle ja beta-jaksolle voi ilmoittautua pelin virallisella sivustolla. Peli on tulossa :n lisäksi myös PlayStation 5 ja Xbox Series X sekä S -konsoleille.