Eläkeläisiä ja e-urheilua – Ubisoftin seuraava elokuvaprojekti Kommentit pois päältä artikkelissa Eläkeläisiä ja e-urheilua – Ubisoftin seuraava elokuvaprojekti

E-urheilu

Ubisoftin elokuvaosasto Film & Television aikoo tehdä elokuvan eläkeläisestä, joka lähtee mukaan e-urheiluun.

Elokuvan käsikirjoituksesta vastaa vuoden 2018 -komedian käsikirjoittajat Abby Kohn ja Marc Silverstein. Elokuva perustuu osittain Wall Street Journalin viime vuonna julkaisemaan artikkeliin, joka keskittyy yli 60-vuotiaista e-urheilijoista ja näiden joukkueesta.

Ubisoftin elokuvaosasto on aiemmin julkaissut mm. Assassin’s Creed -pelistä elokuvan vuonna 2016 ja tänä vuonna Mythic Quest: Raven’s Banquet -sarjan, joka ilmestyi Apple+:n kautta.

Ubisoft on myös julkaisemassa -peliin liittyvää elokuvaa, jonka pääosassa nähdään Jake Gyylenhaal (Nightcrawler) ja Jessica Chastain (Interstellar). Elokuvan ohjaa David Leitch ja käsikirjoituksesta vastaa Rafe Judkins. Elokuvan on määrä ilmestyä Netflixin kautta, mutta virallista julkaisuajankohtaa ei vielä ole tiedossa.

Kommentoi

Rainbow Six Siege -euroliigan rakenteet ja aikataulut julkistettiin Kommentit pois päältä artikkelissa Rainbow Six Siege -euroliigan rakenteet ja aikataulut julkistettiin

Rainbow Six Siege European League

on julkistanut Tom Clancy’s Rainbow Six Siege -toimintapelin oman eurooppalaisen kilpapeliliigan (European League) alkavan 22. kesäkuuta ja siihen osallistuu kymmenen eurooppalaista huippujoukkuetta.

Lisäksi uusi haastajajoukkueista koostuva European Challenger League toimii porttina huipulle pelin eurooppalaisessa kilpailujärjestelmässä. Alueelliset turnaukset toimivat ponnahduslautana tämän haastajaliigan otteluihin ja kisaavia joukkueita nähdäänkin laajasti kautta Euroopan. Samalla Ubisoft avaa uuden huipputasoisen lähetysstudion, joka vie elektronisen urheilun esityskokemuksen Euroopassa sekä Aasian ja Tyynenmeren alueella uudelle tasolle.

European League edustaa eurooppalaisen Rainbow Six Siege -kilpapelaamisen korkeinta osaamistasoa. Sen ensimmäisellä, vuoden 2020 pelikaudella mukana ovat Rogue, Team Empire, Virtus.pro, Chaos Esports Club, G2 Esports, Natus Vincere, Team Vitality, BDS Esport, IziDream ja Team Secret. Euroliigan otteluita esitetään 22. kesäkuuta alkaen maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 19.00 Suomen aikaa Rainbow Six Esports -kanavilla Twitchissä ja YouTubessa. Ottelut kisataan Round Robin -järjestelmällä, joten jokainen joukkue kohtaa kaikki muut joukkueet liigan aikana.

Joulukuussa on vuorossa liigan finaalitapahtuma, jolloin myös päättyy euroliigan ensimmäinen kausi. Samassa pelitapahtumassa järjestetään myös playoff-ottelut, jotka määrittävät seuraavan liigakauden joukkueet.

Uusittu kilpailutapa tarjoaa väylän nousta alueellisista otteluista, kuten pohjoismaisesta Nordic Championship -turnauksesta, suoraan European Challenger League -kisoihin ja menestyksen myötä aina huipulle asti. Esimerkiksi alueellisten kisojen voittajajoukkue pääsee osallistumaan suoraan haastajaliigaan. Tästä taas kahdella parhaalla joukkueella on mahdollisuus osallistua seuraavan kauden euroliigaan pelaamaan koko Euroopan parhaiden joukkueiden kanssa. Haastajaliigan ottelut alkavat syksyllä. Tarkempi kilpailuaikataulu ilmoitetaan myöhemmin.

Uusitun liigajärjestelmän myötä Ubisoftin uusi lähetysstudio Pariisissa tulee vastaamaan euroliigan, Euroopan haastajaliigan ja Aasian-Tyynenmeren-alueen pohjoisjaoston otteluiden esittämisestä englanniksi. Luvassa on entistä enemmän kilpailuanalyysejä, taustatietoa, vuorovaikutteista sisältöä ja paljon muuta katsojien iloksi. Alkuvaiheessa 22. kesäkuuta alkavan liigan lähetysstudio on turvallisuussyistä mukana kevennettynä versiona. Tämän johdosta lähetysstudion kaikki uudet ominaisuudet eivät ole heti käytössä. Tilanteen salliessa lisäominaisuuksia otetaan käyttöön mahdollisimman nopeasti. Lisätietoa lähetyksistä julkaistaan kesän aikana.

Moninpelivetoisella Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege -toimintapelillä on maailmanlaajuisesti yli 55 miljoonaa rekisteröitynyttä pelaajaa. Samalla pelin suosio elektronisen urheilun saralla on kasvanut kovaa vauhtia. Sen myötä myös alueelliset turnaustapahtumat ovat kasvattaneet merkitystään. Lisätietoja Nordic Championship -tapahtumasta löytyy täältä.

Rainbow Six Siege on saatavana sekä PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille että PC:lle. Se on saatavana myös Ubisoftin Uplay+ -tilauspalvelussa.

Kommentoi

Top-5 uutta, hauskaa komediaa Kommentit pois päältä artikkelissa Top-5 uutta, hauskaa komediaa

Komedia on vaikea laji. Tämän todistaa suomalainen stand-up ja Sami Hedbergin elokuvat. ostaa sarjoja ja elokuvia siinä missä suomalaiset vessapaperia koronan ensipäivinä. Siksi on hyvä ottaa pientä neuvoa elokuvien valinnoissa. Tässä kattaus, jonka olen röyhkeästi valinnut tuosta suoratoistopalveluiden roskalaatikosta. Makumieltymykset vaikuttavat toki komedian nautittavuuteen.

Middleditch & Schwartz

Kaverukset Thomas Middleditch ja Ben Schwartz kaappaavat mielikuvituksen kun he tekevät komedian vaikeinta luokkaa, improvisaatiota. Kolmen jakson verran yleisö saa ehdottaa esittäjille paikkaa ja aikaa johon seuraavan tunnin ajan uppoudutaan. Ensimmäinen jakso kertoo häistä. Improvisaatio on todella hauskaa katsottavaa koska tässä tehdään muutakin kuin toistellaan toisen sanomisia liittäen itse jotain hupaisaa perään. Juonet lähtevät lentoon ja huumori kukkii kaverusten omalla tyylillä.

Middleditch on tunnettu Silicone Valleystä kun Schwartz enemmän Parks and Rec:istä. Middleditch tekee täysin erilaisen suorituksen kuin hittisarjassaan. Hän on kupliva ja keksii mitä oudompia hahmoja. Ben Schwartz on täysin oma itsensä niin tässä sarjassa kuin Parks and Recreation:issa. Ben hyppii ja tanssii sekä menee helposti feminiiniseen rooliin. Sarjaa voi suositella täydellä sydämellä kaikille. Sarjasta tulee hyvä mieli ja tekee mieli soittaa kaverille.

Tom Segura: Ball Hog

Tom Segura on melko uusi tuttavuus julkkis stand-up skenessä. Hän on nykyään myös tunnettu podcasteistaan joita hän tekee niin espanjaksi kuin amerikaksi. Podcasteista voidaan puhua toisessa artikkelissa. Tom Segura tarinoi perheestään, suvustaan ja elämästään. Hän menee ihmisluonteen syvyyksiin ja repii siitä iloa irti, mistä muut ovat hiljaa. Tom Segura edustaa stand-upillaan uutta aaltoa amerikkalaisessa stand-upissa joka tekee paljon yhteistyötä kavereidensa kanssa. Heidän viraali taistelut Bert Kreicherin kanssa ovat mahtavia ja niihin on kulutettu niin aikaa kuin rahaa, varsin tutustumisen arvoinen parivaljakko.

Burt Kreicher: Hey big boy

Tom Seguran rasistinen alkoholisti kaveri joka ei peittele omaa kaljamahaa tai tyhmyyttään. Täysin idiootti ei herrasmies ole koska häntä on erittäin mukava seurata niin somessa kuin netflixissä. Burt on tunnettu nimellä The Machine ja venäjän mafian yhteyksistä. Hän alkoi varsin varttuneena tekemään stand-uppia ja nykyään on supersuosittu koomikko. Burt kertoo myös paljon elämästään ja perheestään omassa showssa. Tomin ja Burtin stand-upit soveltuvatkin ehkä paremmin isä sektorille kuin kikattaville esiteineille.

Dolemite is my name

Täydellinen retrospektiivi 1970 luvun blaxploitation elokuviin. Eddie Murphy on tehnyt comebackin vakavastiotettavaan komediaan. Kaukana ovat Pähkähullu professori ja Dr. Doolittle kun Murphy paina täysillä mustaa huumoria. 1970 oli Yhdysvalloissa ja miksei myös Suomessakin viimeinen kulttuurin hyvä vuosikymmen, ellei jopa paras vuosikymmen. Huumeet ja konservatiivisten arvojen musertuminen näkyi jokaisella yhteiskunnan tasolla.

Dolemite on tosi tarina kulahtaneesta stand-up koomikosta ja siitä miten hän tienasi miljoonia kohdentaen komiikkaansa mustaan alakulttuuriin ja kulttuurin murrokseen. Dolemite on miltei dokumentti siitä miten Yhdysvalloissa syntyi uusi elokuvien alalaji, joka vieläkin jatkaa voittokulkuaan. Se pysyy poissa Hollywoodin parrasvaloista, mutta silti sitä seuraavat kymmenet miljoonat ihmiset. Murphy näyttelee Ruby Ray Moorea, joka keksi itsensä uudelleen ja alkoi kertomaan pulsutarinoita oikeasta elämästä. Ihmiset rakastuivat kuin hullut puuroon ja pian hänestä tuli mustien kultti-ikoni. Erittäin hauska ja uskomaton tositarina.

Death of Stalin

© Concorde

Viimeinen ehdotus illan komediaksi on Death of Stalin. Tämä ei sovellu niille, jotka vielä haikailevat äärivasemmistolaista diktatuuria joka on tappanut kymmeniä miljoonia ihmisiä. Isä Aurinkoinen päästää irti maallisesta kehostaan ja lähtee alakerran isoon kolhoosiin. Välittömästi muut kommarit sekoavat kun miettivät miten joku toinen kusee heidän muroihin sekä miten he voisivat kusta toisten muroihin. Erittäin tarkka historiallinen kuvaus kommunismin toiminnasta, jonka jokaisen tulisi katsoa.

Näyttelijäkaarti on täynnä tähtiä ja mahtavia suorituksia. Michael Palin ja Steve Buscemi esittävät suuria neuvostojohtajia fantastisesti. Satiirin ohjaa varsin täydellisesti Armando Ianucci joka on myös ollut käsikirjoittamassa elokuvaa. Armando on tunnettu pistävästä satiirista The Thick of It ja hulvattomista sarjoista kuten Alan Partridge. Mies on elävä jumala. Suosittelen erittäin lämpimästi hänen koko tuotantoaan.

Kommentoi