Eläkeläisiä ja e-urheilua – Ubisoftin seuraava elokuvaprojekti Kommentit pois päältä artikkelissa Eläkeläisiä ja e-urheilua – Ubisoftin seuraava elokuvaprojekti

E-urheilu

Ubisoftin elokuvaosasto Film & Television aikoo tehdä elokuvan eläkeläisestä, joka lähtee mukaan e-urheiluun.

Elokuvan käsikirjoituksesta vastaa vuoden 2018 -komedian käsikirjoittajat Abby Kohn ja Marc Silverstein. Elokuva perustuu osittain Wall Street Journalin viime vuonna julkaisemaan artikkeliin, joka keskittyy yli 60-vuotiaista e-urheilijoista ja näiden joukkueesta.

Ubisoftin elokuvaosasto on aiemmin julkaissut mm. Assassin’s Creed -pelistä elokuvan vuonna 2016 ja tänä vuonna Mythic Quest: Raven’s Banquet -sarjan, joka ilmestyi Apple+:n kautta.

Ubisoft on myös julkaisemassa -peliin liittyvää elokuvaa, jonka pääosassa nähdään Jake Gyylenhaal (Nightcrawler) ja Jessica Chastain (Interstellar). Elokuvan ohjaa David Leitch ja käsikirjoituksesta vastaa Rafe Judkins. Elokuvan on määrä ilmestyä Netflixin kautta, mutta virallista julkaisuajankohtaa ei vielä ole tiedossa.

Kommentoi

Ubisoft tarjoaa matkan viikinkien historiaan Discovery Tour: Viking Age -virtuaalikokemuksen myötä Kommentit pois päältä artikkelissa Ubisoft tarjoaa matkan viikinkien historiaan Discovery Tour: Viking Age -virtuaalikokemuksen myötä

Discovery Tour: Viking Age

Discovery Tour: Viking Age on opetuksellinen kokemus viikinkien aikakaudesta. Se tarjoaa mahdollisuuden tutustua viikinkien kulttuuriin, tapoihin ja arkkitehtuuriin Assassin’s Creed Valhalla – pelimoottoria hyödyntäen. Sen ansiosta opettajat, oppilaat ja kaikki viikinkien historiasta kiinnostuneet voivat tutustua ympäristöön omassa tahdissa ilman taisteluita tai suoritettavia tehtäviä.

Suosittujen Discovery Tour: Ancient Egypt- ja Discovery Tour: Ancient Greece -julkaisujen myötä virtuaalinen opetussarja kääntää katseensa antiikin Egyptistä ja Kreikasta viikinkien kulttuuriin. Viking Age vie virtuaalimatkaajansa aikakauteen, jolloin maanviljely, merenkulku ja ryöstöretket määrittivät sekä pohjoismaista että englantilaista elämää. 800-luvun elintapoja ja kulttuuria kuvaava virtuaalielämys on luotu yhdessä arkeologien ja historiantutkijoiden kanssa. Heidän tutkimustietoaan ja ymmärrystä tuon aikakauden ihmisistä, tavoista ja perinteistä on hyödynnetty rakentamaan virtuaalikokemuksesta ainutlaatuinen ja upea sekä historiallisesti tarkka elämys. Tapahtumien keskiössä ovat etenkin tuon ajan Norja ja Englanti.

Samalla Discovery Tour -sarja on kehittynyt entistäkin hauskemmaksi ja opettavaiseksi kokemukseksi. Virtuaalioppituntien ydin rakentuu tarinankerronnan ympärille, jolloin tapahtumien kokija voi ottaa viikinkihahmon tai anglosaksihenkilön roolin ja kokea näiden kautta isot ja pienet tapahtumat läpi omasta perspektiivistään. Seikkailun aikana opitaan paljon muista asukkaista, ympäröivästä maailmasta ja tavoista yksityiskohtia myöden.

Discovery Tour -sarjaa tehtäessä on aina tehty läheistä yhteistyötä historiantutkijoiden ja muiden kumppanien kanssa, jotta koettavissa olisi ainutlaatuinen ja mahdollisimman historiallisesti tarkka virtuaalimaailma. Oppikokemuksesta vastannut pelistudio Montreal on työstänyt kokemusta monien tahojen kanssa. Yhdistyneiden kuningaskuntien kansalliskirjasto, The British Library, tarjosi käyttöön merkittävän määrän tietoa viikinkiajasta. Ranskan kulttuuriministeriön alainen Réunion des Musées Nationaux – Grand Palais omalla valokuva-arkistollaan on ollut merkittävissä määrin apuna Discovery Tour -kokemusten graafisen kokemuksen luomisessa.

Yorkin arkeologisen säätiön ylläpitämä Jorvikin viikinkikeskus Englannissa on osaltaan auttanut englantilaisen viikinkikokemuksen luomisessa. Tanskan kansallismuseo Nationalmuseet koostuu peräti 20 eri museotoimipisteestä ympäri maata ja sisältää paljon arvokasta tietoa tanskalaisten viikinkihistoriasta, jota on myös hyödynnetty pelikokemuksen luomisessa. Prestonin puistomuseo Stockton-on-Tees’n alueella, Briteissä, on perehtynyt anglo-skandinaavisen kulttuuriin ja tarjonnut apuaan pelikokemuksen luomisessa. Museossa myös järjestetään vuonna 2022 erityinen viikinkinäyttely, jossa nähdään myös Discovery Tour: Viking Agen esittelemiä teemoja.

Discovery Tour: Viking Age on tarkoitettu kaiken ikäisille historiasta kiinnostuneille, jotka haluavat rauhassa tutkia pelimaailman ympäristöä ja näissä olevia hahmoja sekä samalla oppia yksityiskohtaisia asioita historiankulusta ja erilaisista aikalaistavoista.

Discovery Tour: Viking Age julkaistaan PC:lle Ubisoft Connect- ja Epic Games -pelipalveluissa 19. lokakuuta 2021. Lisäksi virtuaalikokemus tulee saataville PlayStation 5, PlayStation 4 Xbox Series X ja S sekä Xbox One -konsoleille sekä Google Stadia-pelipalveluun alkuvuodesta 2022. Kaikki pelin omistajat voivat ladata Discovery Tour: Viking Age -kokemuksen ilmaiseksi. Se on ostettavissa myös erikseen, eikä näin vaadi toimiakseen varsinaista peliä.

Assassin’s Creed Valhalla on saatavilla PlayStation 5, PlayStation 4 Xbox Series X ja S sekä Xbox One -konsoleille sekä Epic Games Store- ja Ubisoft Store -kauppapaikkojen kautta PC:llä. Lisäksi peli on saatavilla Ubisoft+- ja Google Stadia -pelipalveluista.

Kommentoi

Suomalainen Cloud4VR solmi globaalin jättikaupan – aloittaa maailman suurimman virtuaalisen esports-pelin jakelijana Kommentit pois päältä artikkelissa Suomalainen Cloud4VR solmi globaalin jättikaupan – aloittaa maailman suurimman virtuaalisen esports-pelin jakelijana

Cloud4VR

Korona-pandemian aikana perustettu Cloud4VR aloittaa maailman suurimman virtuaalisen Tower Tag -esports-pelin jakelijana. Futuristista värikuulapeliä tullaan jatkossa pelaamaan suomalaisyhtiön alustan kautta yhteensä 600:ssa virtuaalisessa pelipuistossa maailmanlaajuisesti.

”Peliä pääsee jatkossa pelaamaan ainoastaan alustamme kautta virtuaalisissa pelipuistoissa aina Honolulusta Berliiniin. Sopimuksen arvo perustuu viimekädessä siihen, kuinka paljon peliä pelataan, joten sen arvoa on vaikea arvioida tarkasti vielä tässä vaiheessa. Arvio kuitenkin on, että peliä pelaavat miljoonat ihmiset ympäri maailmaa. Kun saimme jo näin alussa tämän tason sopimuksen aikaseksi, aavistimme oikein, että kyse on poikkeuksellisen hyvästä liikeideasta”,

kertoo yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Jan Hursti

Cloud4VR ratkaisee pelistudioiden keskeisen ongelman

Pelialalla uudenlainen, pilviteknologiaan nojaava alusta tarjoaa ratkaisun peliyhtiöiden myyntiä vaivanneeseen ongelmaan: tarjolla on toistaiseksi ollut vain muutamia digitaalisia kauppapaikkoja, jotka ovat olleet vastuussa VR-pelien jakelusta, seurannasta ja laskutuksesta – eikä suoraa myyntiä ilman välikäsiä ole voinut juuri tehdä.

Cloud4VR:n liikeidean ydin on siinä, että VR-sisältöjen – niin pelien kuin muidenkin virtuaalitodellisuuteen perustuvien ohjelmien – jakelu ja laskutus hoituvat nyt täysin automaattisesti. Tällöin pelien lisensoinnin haasteet käytännössä poistuvat, Hursti kertoo.

”Alustamme on ikään kuin rakennettu pelien sisään, jolloin pelintekijöillä on mahdollisuus seurata pelien käyttöä sekä laskuttaa suoraan alustamme kautta. Hoidamme lisensoinnin niin, ettei pelintekijöille jää muuta tehtävää kuin lähettää pelaajille sisäänkirjautumislinkki ja kirjautua itse Cloud4VR:n pilveen. Peliä voi jakaa millä medialla tahansa eikä välissä tarvitse olla edes kauppapaikkaa. Pelit latautuvat alustamme kautta koneisiin automaattisesti ja peliä voi pelata mistä päin maailmaa tahansa. Olemme liittoutuneet maailman suurimpiin kuuluvan automaattisen laskutusyhtiön, Stripen kanssa. Tämä säästää peliyhtiöt valtavalta paperirumbalta, mikä on myös herättänyt valtavasti kiinnostusta.”

Isot toimijat sijoittavat nyt virtuaalitodellisuuteen

Hursti on ollut 10 vuoden ajan tiiviisti tekemisissä pilviteknologian kanssa ja tuotteistamassa useita digitaalisia palveluita. Hursti on tullut tunnetuksi esimerkiksi Pikseli-virtuaalipuistoista, joita löytyy tällä hetkellä niin Helsingistä, Espoosta kuin Vantaaltakin. Yritys on tuplannut liikevaihtonsa kolmena vuonna peräkkäin.

”Olisimme tuplanneet liikevaihdon neljäntenäkin vuonna ilman pandemiaa, joten virtuaalitodellisuuden voi katsoa kiinnostavan kuluttajia jo pelkän kasvun perusteella. Juuri nyt isot toimijat ovat tulleet vahvasti markkinoille. Esimerkiksi on lähtenyt mukaan virtuaalisiin pelipuistoihin, jotka perustuvat tunnettujen elokuvien ja sarjojen, kuten The Walking Dead -sarjan ympärille. Puistoja tulee olemaan tulevaisuudessa kymmeniä – ja näkisin mielelläni alustamme myös näiden pelien jakelijana”, Hursti kertoo.

Suomelle uusi vientituote?

Uuden alustan kysyntää nostaa osaltaan myös se, että siitä ovat kiinnostuneita monet yritykset – myös pelialan ulkopuolelta. VR-sisällöissä on viime aikoina noussut esille esimerkiksi koulutus, sairaanhoito sekä viimeksi mainittu viihdeteollisuus. Suomessa alalle löytyy valtavasti potentiaalia ja osaamista – ja mahdollisuus seuraavaksi vientituotteeksi on suuri, Hursti pohtii.

”Virtuaalitodellisuutta voi hyödyntää erityisesti opetussisällöissä, koska ihminen oppii noin 70 prosenttia paremmin tekemällä kuin lukemalla. Tavallisten ihmisten elämä tulee varmasti muuttumaan, sillä esimerkiksi ajokortteja voi tulevaisuudessa ajaa kotisohvalta pelkät VR-lasit päässä. Sama näkyy myös muissa koulutuksissa: voit kuvitella laittavasi VR-lasit päähän ja tekeväsi vaikkapa palosammutusharjoituksia paikasta riippumatta. Harjoitusohjelman voi alustamme kautta jakaa tuhansille palolaitokselle ympäri maailmaa. Tämän vuoksi virtuaalikoulutus on todella kasvava ala globaalisti. Ohjelmat suunnitellaan aivan samalla tavalla kuin VR-pelitkin, johon Suomessa löytyy vahvaa osaamista.”

Kommentoi