Elisa Viihteen Tuurenmäki 98 kertoo tarinan internetin alkuhuumasta kultaisella 90-luvulla Kommentit pois päältä artikkelissa Elisa Viihteen Tuurenmäki 98 kertoo tarinan internetin alkuhuumasta kultaisella 90-luvulla

Elisa Viihteen odotettu alkuperäissarja vie katsojat matkalle kulta-ajan 90-luvulle ja internetin alkuaikoihin. Sarja kertoo kahdeksanosaisessa tarinassaan teini-ikäisen kaveriporukan seikkailuista, kun he tutustuvat internetin maailmaan ja aikuisuuden haasteisiin.

Päähenkilönä loistaa nuori Mikael, jonka roolissa nähdään lahjakas Toni Nikka. Vuoteen 1998 sijoittuva sarja yhdistelee komediaa ja draamaa, tarjoten katsojilleen nostalgisen matkan menneisyyteen. Mikaelin elämä muuttuu, kun hän alkaa rakentaa omaa portaaliaan ja tutustuu samalla internetin saloihin.

Sarjan taustalla vaikuttaa myös vanhempien salaisuus, johon Mikael pakeni internetin maailmaan. Tarina tarjoaa kuvauksen siitä, miten sosiaaliset yhteydet verkossa voivat olla yhtä merkittäviä kuin todelliset ihmissuhteet.

Tuurenmäki 98 on sekä nostalginen että ajankohtainen sarja, joka herättää muistoja internetin alkuaikojen vaikutuksesta elämään. Sarjan sisältöjohtaja Ani Korpela korostaa, että vaikka teknologia on osa tarinaa, sen keskiössä ovat ihmisten ja heidän tarinansa.

Sarja saa ensi-iltansa Ruudussa 1. maaliskuuta 2024, jolloin Ruutu Plus -tilaajat voivat katsoa kaksi ensimmäistä jaksoa. Ensimmäinen jakso näytetään myös Nelosella samana päivänä, ja sen jälkeen jaksoja julkaistaan viikoittain. Koko sarja tulee katsottavaksi 12. huhtikuuta, ja se saapuu myöhemmin myös -palveluun.


Sarjan trailerin voit ottaa haltuun vaikkapa tästä alta: