Ennakko: Nova Drift lupaa hulvatonta roolipeliräiskintää Kommentit pois päältä artikkelissa Ennakko: Nova Drift lupaa hulvatonta roolipeliräiskintää

Ensi silmäyksellä Nova Drift näyttää tavalliselta bullet hell -ammuskelulta. Viholliset hyökkäävät aaltoina, adrenaliini virtaa ja ruudun täyttää luotien tanssi. Oikeasti peli on jotain paljon syvempää. Se ei ole Geometry Wars -klooni, vaan pikemminkin avaruudessa. Herkullisen yltäkylläinen toimintaroolipeli, joka jo Early Accessissa on kuin pallomeri täynnä karkkia.

Peli näyttää twin stick shooterilta, mutta laivaa ohjataankin tankkikontrollein.

Pelin koukku piilee hervottomassa määrässä aseita, kykyjä ja upgradeja. Pelaajan ohjaama orgaaninen avaruusalus kerää kokemusta ja nousee tasolta pari kertaa minuutissa. Tällöin peli pysähtyy ja tarjoaa kasan arvottuja moduuleita, joista voi valita yhden. Palikka kerrallaan vaatimaton tuikutin kehittyy räjähdysten valomereksi. Jatkuva, nopea voimistuminen addiktoi tehokkaasti. On mahdotonta syödä vain yhtä perunalastua.

Moduuleja yhdistelemällä rakentuu loputtoman tuntuinen määrä mahdollisia komboja ja kokoonpanoja. Yksi upgrade voi tuplata luotien määrän, toinen lisätä räjähdyksiin sirpaleita, ja kolmas saada ne hakeutumaan maaliin. Asetyyppejä löytyy sarjatuliruiskuista granaatteihin ja räjähtäviin voimakenttiin. Hitaana pelaajana tykästyin droneihin ja liittolaisiin, jotka hoitelevat viholliset puolestani samalla, kun urhea Sir Robin pakenee. Kuoleman koittaessa aluksen menettää, mutta heti tekee mieli aloittaa alusta. Moduuleja on noin 200 erilaista, ja lisää ropisee pelin päivittyessä. Tähän päälle vielä eri pelimoodit ja roguelite-tyyliset pysyvät upgradet, niin uudelleenpeluuarvo on melkoinen.

Nova Drift on kaunis kuin Avaruusseikkailu 2001 -elokuvan finaali, tai pupilleja laajentavat bileet Goan rannalla. Kaikki toimii sulavasti, ja aloituskynnys on matala. Senkun tarttuu ohjaimeen ja alkaa räiskytellä. Mekaniikkojen syvempi ymmärrys auttaa rakentamaan parempia aluskokoonpanoja, muttei ole hauskanpidon vaatimus.

Peli saapui Early Accessiin 1,5 vuotta sitten, ja täyttä julkaisua ennustetaan ensi vuoden puolelle. Toistaiseksi pelin ainoa päämäärä on selvitä elossa mahdollisimman pitkään, mutta valmiiseen versioon on luvattu täysi kampanja loppubosseineen. Sisältöä löytyy jo niin paljon, etten näe syytä olla ostamatta peliä jo nyt. Päivityksiä on tullut tiuhaan, ja kaikesta aistii kehittäjien intohimon projektiinsa.

Ainoa syy suhtautua varauksella on se, että Nova Drift vaatii nopeita refleksejä. Monille pelaajille se on vain plussaa, mutta itse kaipaan rennompaa rytmiä. Tempo on sillä rajalla, menevätkö sormeni solmuun. Adrenaliinin määrä on välilä liikaa, ja kuolen usein. Yleensä kyllästyn turpiin ottamiseen noin tunnissa, mutta heti seuraavana päivänä herää himo jatkaa.

Kommentoi