Ennakko: World Turtles on inspiroiva yhden miehen tekele, mutta nykymuodossaan se ei vielä vakuuta Kommentit pois päältä artikkelissa Ennakko: World Turtles on inspiroiva yhden miehen tekele, mutta nykymuodossaan se ei vielä vakuuta

World Turtles on strategiapeli, joka sijoittuu jättiläiskilpikonnalle, joka leijailee läpi avaruuden. Tämä kilpikonna on itse asiassa kokonainen maailma ekosysteemeineen ja luonnonvaroineen, ja sitä asuttaa siirtokunta ihmisiä nimeltä Meeps. Pelissä autetaan Meeps-heimon olentoja pelastamaan asuinpaikkansa jättimäisen kilpikonnan selässä keräämällä resursseja, rakentamalla rakennuksia sekä muodostamalla yhdyskuntia. Toisinsanoen, pelissä ei siis suoraan ohjata Meepsejä, vaan pelaaja valitsee mihin rakennuksia rakennetaan, resursseja kerätään, tehtäviä jaetaan ja priorisoidaan.

Kyseessä on Re: cOg Mission, Etelä-Afrikkalaisen soolokehittäjän intohimoprojekti ja pelin kokoversion julkaisua lupallaan tällä hetkellä syksylle 2022. Testattavaksemme tarjottiin pelin keskenkeräinen kehitysversio, joka hauskasta ideastaan huolimatta ei kuitenkaan täysin vielä vakuuttanut.

Peli on tunnelmaltaan ja musiikeiltaan mukavan rauhallinen, mutta täältä päästä ainakin todettakoon, että itse Meepsien ärsyttävät huudot vähän latistavat tunnelmaa. Pelin kehittämiseen on selvästikin käytetty paljon aikaa, eikä mitään ainakaan liian häiritseviä bugeja tullut demoa pelatessa vastaan. Pelin suorituskyvyssä muutoin on vielä hitusen parantamisen varaa. Suurimpana miinuksena mainittakoon kuitenkin tarpeeksi koukuttavan pelimekaniikan puute. Idea kuulostaa varsin hauskalta, mutta pelatessaan demoa, odotusta kepeästä kilpikonnaplaneetalla tallustelusta ei kuitenkaan palkittu.

Kuten kaikissa tämänkaltaisissa peleissä, tärkeä osa peliä on maanviljely ja erilaisten luonnonvarojen kerääminen ympäristöstä, kivistä ja puusta rakentamiseen sekä vihanneksista ja eläimistä ruoaksi. Voit vaikuttaa maaston tilaan, siihen, kuinka paljon vettä ja ruokaa on saatavilla. Pelissä on myös yö-päivä sykli, joka vaikuttaa ”planeetan” lämpötilaan- sekä kosteuteen. Kaikki nämä tekijät määrittävät Meepsien kehitykseen ja suhteeseen ympäröivään luontoon.

Kaikkiaan World Turtles on kuitenkin ”ihan kiva”-rakentelupeli, joka ei missään vaiheessa palkitse pelaajaansa kunnolla. Se tuntuu välillä liiankin pitkäveteiseltä, mutta onneksi tähän pulmaan on ratkaisuna se, että Word Turtlesin peliaikaa pystyy nopeuttamaan halutessaan. Nykymuodossaan World Turtles ei koukuta sillä tavoin, että täyden pelin julkaisua odottaisi ihan kieli pitkällään. Täytyy kuitenkin sanoa, että ensivaikutelmien perusteella kyseessä on tietyllä tapaa varsin inspiroiva yhden miehen ensimmäinen peliprojekti, ja tästä takuulla on suunta ylöspäin.

World Turtlesin demoon voi tutustua Steamissa

Kommentoi