Epic Games haastoi VR-yritys Nrealin oikeuteen tavaramerkkirikkomuksesta Kommentit pois päältä artikkelissa Epic Games haastoi VR-yritys Nrealin oikeuteen tavaramerkkirikkomuksesta

Nreal

Engine -pelimoottorin kehittäjä Games on haastanut Nreal -yrityksen oikeuteen tavaramerkkirikkomuksesta.

Syynä haasteeseen on tietenkin yrityksen nimen samanlaisuus Epicin Unreal -pelimoottorin kanssa, mutta myös se, että käyttää alustoillaan Engineä yhtenä kehityssovelluksista. Epicin mukaan Nrealin tavaramerkki näyttää ja kuulostaa käytännössä identtiseltä Unreal tavaramerkin kanssa.

haki tavaramerkkisuojaa tammikuussa 2018 ja vastusti hakemusta, mutta yritykset ovat sittemmin koittaneet hakea ratkaisua aiheeseen. Haasteeseen tilanne kehkeytyi kun lanseerasi uudet Light -lasit Japanissa ja Saksassa.

Aiheesta kertoi ensimmäisenä The Verge -sivusto.

Kommentoi

Google haastoi Epic Gamesin oikeuteen Fortnite -pelissä käytetyn oman maksujärjestelmän vuoksi Kommentit pois päältä artikkelissa Google haastoi Epic Gamesin oikeuteen Fortnite -pelissä käytetyn oman maksujärjestelmän vuoksi

Google

on haastanut Gamesin oikeuteen Fortnite -pelissä käytetystä sisäisestä maksujärjestelmästä.

Omaa maksujärjestelmää käyttäessä jätti maksamatta 30% tuotoista Googlelle. Fortnite poistettiin Play Storesta viime vuoden elokuussa ehtojen rikkomisen vuoksi. Miljoonilla Android -käyttäjillä on kuitenkin peli asennettuna ja Epicin maksujärjestelmä on edelleen käytössä.

Toisin kuten Applen App Storessa, kehittäjien ei välttämättä tarvitse käyttää Play Storea sovellustensa jakeluun. Jos sovellus on kuitenkin jaettu Play Storen kautta, täytyy sen tuloista maksaa osuus Googlelle.

Google hakee korvauksia menetetyistä kuluista, jonka suuruus ei ole parhaillaan tiedossa.

haastoi Googlen oikeuteen viime vuonna kun poistettiin Play Storesta. Epic on taistellut myös Applen kanssa oikeudessa ja se tuomittiin hiljattain maksamaan korvauksia menetyistä tuloista Applelle.

Oikeusjutusta kertoi ensimmäisenä mm. ZDNet -sivusto.

Kommentoi

Epic Games lanseerasi uudet Epic Achievements -saavutukset Kommentit pois päältä artikkelissa Epic Games lanseerasi uudet Epic Achievements -saavutukset

Epic Games Store

Epic Games on tuonut pelialustalleen uudet Epic Achievements -saavutukset. Järjestelmän tuo mukanaan kokemuspisteet, joita pelaajat voivat alkaa keräämään jo ensi viikolla tietyistä peleistä.

Aluksi järjestelmä toimii mm. Rocket League, Hades, Pillars of Eternity, Kena, Zombie Army 4 ja Alan Wake Remastered sekä muiden -pelien kanssa. Pistetasot jakautuvat pronssiin, hopeaan, kultaan ja platinaan:

  • Pronssi = 5-45 XP
  • Hopea = 50-95 XP
  • Kulta = 100-200 XP
  • Platina = 250 XP

Pelaajat voivat seurata saavutuksiaan omasta pelikirjastostaan tai pelien kauppasivuilta. Parhaillaan saavutukset on vain pelaajien omaksi iloksi, mutta Epic aikoo tuoda uusia sosiaalisia ominaisuuksia jatkossa.

Epic Gamesin palvelussa on aiemminkin ollut saavutuksia, mutta näitä ovat hallinneet pelinkehittäjät itse. Uusi saavutusjärjestelmä

Kommentoi