Erinomainen valinta perustablettia tarvitsevalle – testissä OnePlus Pad Go Kommentit pois päältä artikkelissa Erinomainen valinta perustablettia tarvitsevalle – testissä OnePlus Pad Go

OnePlus Pad Go

8 / 10
Hyvää Näytön terävyys. Äänenlaatu. Näytön peilaaminen. Laadukas rakenne, joka on vieläpä ulkonäöltään varsin komea. Huonoa Ei sormenjälkilukijaa. Ei myöskään tukea esimerkiksi erikseen käytettävälle kynälle. Varsinaisen laturin puuttuminen pakkauksesta. Yhteenveto OnePlus Pad Go on erinomainen valinta vaikkapa opiskelijoille, satunnaiskäyttäjille ja niille, jotka etsivät luotettavaa tablettia viihteeseen ja peruskäyttöön.

Pad Go saapui markkinoille edullisemmaksi vaihtoehdoksi kalliimmalle sisarukselleen, OnePlus Padille. Budjettitietoisia käyttäjiä silmällä pitäen Pad Go priorisoi olennaiset ominaisuudet pitäen hinnan alhaalla. Mutta miten se pärjää käytännön käytössä?

on tyylikäs: mintunvihreän metallin ja lasin yhdistelmä ja se näyttää uskomattoman kauniilta. Tabletissa on keskitetty kamera niin etu- kuin takapuolella, joka mahdollistaa helpon asettelun kuvaamista varten.

Kevyen esittelyvideomme tabletin ulkoisesta olemuksesta voit ottaa haltuun tästä alta:

OnePlus Pad Go antaa käyttöön 8 GB RAM-muistia ja 256 GB ROM-muistia, joten tekeminen ei jää niistä kiinni. Omien sanojensa mukaan laite mahdollistaa vaikka 22 eri sovelluksen käyttämisen taustalla. Eikä itse tässä juurikaan suuria yskimisiä havaittu. Jos kaipaat lisää tilaa, laitteen microSD -korttipaikka mahdollistaa tilan kasvattamisen jopa 1 TB:n saakka. 

Jakaminen laitteiden kesken

OnePlus Pad Go tarjoaa mahdollisuuden helppoon tiedonsiirtoon ruudun peilaamisen avulla. 
Kun puhelin ja tabletti ovat yhdistetty, voit tiputella tiedosta vain raahaamalla niitä näytöstä toiseen, vaikka ne eivät olisi kirjautuneena samalle tilille. Ilmoitukset näkyvät myös molemmissa laitteissa, joten saat tiedon kaikista tapahtumista. 

Myös tekstin kopioiminen onnistuu yhtä helposti: voit kopioida tekstiä esimerkiksi tabletilla, ja liittää sen puhelimen leikepöydälle. Myös kuvat voi tallentaa toiselle laitteelle livenä ja esimerkiksi puhelimen kuvat voi tallentaa tabletille ja muokata niitä välittömästi.

Kirkas ja terävä näyttö

Näyttö reagoi hyvin kosketukseen ja näyttää selvältä sekä kirkkaalta. Se on väritoistoltaan miellyttävä, ja ajaa asiansa erittäin hyvin esimerkiksi videoiden ja kuvien katselussa. LCD-paneeli, etenkin tässä hintaluokassa on vailla vertaansa.

Näytön voi asettaa vaihtamaan näytönkirkkautta automaattisesti ympäröivästä valoisuudesta riippuen. Tällä tavalla ei tarvitse itse huolehtia siitä, onko näyttö liian pimeä tai kirkas. Tämän kaiken lisäksi OnePlus Pad Go tarjoaa näytössään sinisen valon suodattimen, joka helpottaa silmiin kohdistuvaa rasitusta.

Näytön pikselit on saatu puristettua niin tiukkaan pakettiin, että aikaan on saatu todella hyvännäköistä toistoa tarjoava 2,4K-resoluutio. Näyttö reagoi hyvin kosketukseen ja näyttää selvältä sekä kirkkaalta. Se on väritoistoltaan miellyttävä, ja ajaa asiansa erittäin hyvin esimerkiksi videoiden ja kuvien katselussa. LCD-paneeli, etenkin tässä hintaluokassa on vailla vertaansa.

Erinomainen äänenlaatu

OnePlus Pad Go tabletissa on Omnibearing Sound Field –tekniikka, joka takaa mahtavan äänenlaadun yhdessä Dolby Atmoksen ja tabletin neljän kaiuttimen kanssa.  Pad Go pitää huolen siitä, että stereoääni kuuluu oikein tabletin asennosta huolimatta: äänentoisto vaihtaa äänen kuulumista riippuen siitä miten tablettia käännät. Ei ole merkitystä pelaatko, kuunteletko musiikkia vai editoit, elokuvateatterilaatuinen ääni takaa mahtavan kokemuksen.

Akunkesto yllättää

Pad Gon merkittävä kohokohta on vaikuttava 8000 mAh akku, jonka voi ladata täyteen 33 W Super VOOC -pikalatauksella. Valitettavasti pakkauksesta puuttuu varsinainen laturi (johto kylläkin tulee mukana). Joka ainakin meille oli pieni miinus, vaikkakin nykyaikaahan tällaiset ratkaisut tuntuvat valitettavasti olevankin.

Mukavia uutisia satunnaiskäyttäjille on se, että akku kesti parhaimmassa tapauksessa jopa lähes kokonaisen viikon. Aktiivisella Disney+:n ja muun viihteen pyörittämisellä puhuttiin ihan päivän parin kestosta. Varsin mainio suoritus tämän hintatason tabletille.

Ei valokuvaajien ratkaisu, mutta perus dokumentointiin asiansa ajava

OnePlus Pad Go:n kamerara on melko simppelisti kiteytettynä ”perustason ratkaisu”, jossa on yksi 8 megapikselin takasensori ja 8 megapikselin etukamera. Nämä sopivat videopuheluille, tai perus arkiselle dokumentoinnille, mutta mutta eivät hienojen kuvien tai videoiden tallentamiseen. Takakameralla voi filmata videoita 1080 30 fps -laadulla. Samoin myös etukameralla.

Hinta-laatu on kohdillaan

OnePlus Pad Go on erinomainen valinta vaikkapa opiskelijoille, satunnaiskäyttäjille ja niille, jotka etsivät luotettavaa tablettia viihteeseen ja peruskäyttöön. Pitkä akkukesto, sulava näyttö ja laajennettava tallennustila tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon budjettitablettien segmentissä. Tehokäyttäjien, pelaajien ja huippuluokan ominaisuuksia, kuten sormenjälkitunnistinta tai premium-näyttöjä, etsivien on kuitenkin syytä katsella muita vaihtoehtoja.

Laite saapui myyntiin 329 € hintaan, tosin alennuksessa nyt 299 €. 
Erinomainen valinta niille, jotka hieman halvempaa tablettia tarvitsevat.

Tekniset tiedot

Näyttö

11,4 tuumaa LCD-näyttö

Tarkkuus: 2408 x 1720

Pikselitiheys: 260 PPI

Virkistystaajuus: 90Hz

Kontrasti: 1500:1

Kirkkaus: 400 nits

Käyttöjärjestelmä

OxygenOS 13.2

Suoritin ja muisti

Suoritin: MediaTek Helio G99

Tallennustila: 128GB UFS 2.2 (tuki enintään 1 Tt muistikortille)

Keskusmuisti: 8GB LPDDR4X

Kamera

Takakameran tarkkuus: 8MP, aukko f/2.0, näkökenttä 78°

Takakameran videokuvaus: 1080P/720P@30fps

EIS-kuvanvakautus

Etukameran tarkkuus: 8MP, aukko f/2.0, näkökenttä 78.2°

Etukameran videokuvaus: 1080P/720P@30fps

Tietoliikenne

LTE

Wi-Fi 5 (802.11ac), 802.11a/b/g/n/

WLAN 2.4G/WLAN 5.1G/WLAN 5.8G

Bluetooth 5.2

OnePlus Nord CE5 -puhelimen tekniset tiedot lipsahtivat verkkoon Kommentit pois päältä artikkelissa OnePlus Nord CE5 -puhelimen tekniset tiedot lipsahtivat verkkoon

OnePlusin tuleva Nord CE5 on jälleen vuotanut verkkoon – tällä kertaa koko tekninen paketti on paljastettu. Laitteen odotetaan saapuvan virallisesti markkinoille toukokuussa, ja sen hinta asettunee lähelle edeltäjämallien tasoa.

Tässä tärkeimmät ominaisuudet:

  • Akun kapasiteetti: 7 100 mAh – huomattavasti suurempi kuin useimmissa kilpailijoissa
  • Lataus: 80 W pikalataus
  • Näyttö: 6,7″ tasainen OLED, 120 Hz virkistystaajuus
  • Suoritin: MediaTek Dimensity 8350
  • Muisti: 8 GB RAM + 256 GB tallennustilaa
  • Pääkamera: 50 MP (Sony Lytia LYT-600, f/1.8)
  • Ultralaajakulma: 8 MP (Sony IMX355, f/2.2)
  • Etukamera: 16 MP (f/2.4)
  • Ääni: Yksittäinen kaiutin
  • Korttipaikka: Hybrid SIM

Nord CE5 vaikuttaa paperilla erittäin kilpailukykyiseltä keskihintaluokan vaihtoehdolta erityisesti niille, jotka arvostavat suurta akkua, laadukasta näyttöä ja nopeaa latausta.

Testi: OnePlus Watch 3 on lukenut läksynsä hyvin Kommentit pois päältä artikkelissa Testi: OnePlus Watch 3 on lukenut läksynsä hyvin

ei tunnetusti hypi kello kaulassa uusille markkinoille ilman pientä venyttelyä, ja kolmannen kellonsa kohdalla valmistaja tuntuu vihdoin saaneen oikean rytmin. Vuoden 2024 oli jo käytettävä ja lupaava urheilukello erinomaisella akkukestolla, mutta vuosi lisäkehitystä on vienyt kokonaisuutta juuri oikeaan suuntaan. Nyt niskalenkki ei pelkästään osu kohdilleen, vaan lukittuu ja sehän on silloin menoa!

on edelleen jykevä tapaus, joten pieniin ranteisiin se ei välttämättä ole kaikista istuvin tapaus. Safiirilasi ja ruostumaton teräs huokuvat laatua, ja IP68 + 5ATM -kestävyys tarkoittaa sitä, että kellon kanssa voi turvallisesti pulahtaa vaikka avantoon tai kaatua vaikkapa keväisen loskan keskelle. 1,43-tuumainen AMOLED-näyttö on edelleen kirkas ja reagoiva, ja kellon yleinen laatuvaikutelma on edelleenkin premium tasoa. 2200 nitin kirkkaustasolla näyttö erottuu edukseen keväisessä auringonpaisteessakin. Mukana tulleessa silikonirannekkeessa ei ole valittamista, ja koko tuntuu istuvan omaan ranteeseeni yhtä hyvin, kuin edellisvuodenkin malli tuppasi tekemään.

Watch 3 toimii samaan tapaan kuin edeltäjänsä kahden järjestelmän yhdistelmällä: virtaa säästävä RTOS hoitaa peruskäytön ja Google Wear vastaa raskaammista ominaisuuksista, kuten sovelluksista ja monipuolisemmasta kellotaulujen hallinnasta. Käytössä tämä tarkoittaa sulavaa siirtymää kahden tilan välillä, sekä edelleen erittäin kovaa akkukestoa.

Akku kestää kovallakin menemisellä helposti 3–4 päivää, ja jos jaksat vähänkään rauhoittaa käyttöä RTOS:n puolelle, voi laturin unohtua viikonlopuksi toimiston pöydälle ja vetää virransäästön puolelta vielä useita vuorokausia itsellesi. Kellon lataaminen hoituu edelleen ripeästi noin tunnissa, joten kiireiseen tarpeeseen kellon saa kyllä kymmenessäkin minuutissa palvelemaan pitemmäksi aikaa.

OnePlus Watch 3:n käyttöliittymä jatkaa edeltäjänsä jalanjäljissä: se on selkeä, looginen ja toimii saumattomasti niin kellossa kuin puhelimen OHealth-sovelluksessakin. Toiminnot löytyvät nopeasti ja animaatiot liikkuvat sulavasti. Ja nyt vihdoin viime vuonna käyttöönotetulle pyörivälle nupille (digital crown) on löytynyt ihan oikeaa käyttöäkin. Sillä voi esimerkiksi selata kellon näkymiä ja valikoita sujuvasti, mikä tekee käyttöfiiliksestä entistä sulavamman. Tämä ei ehkä kuulosta mullistavalta, mutta arjessa se tuo juuri sen verran lisää ergonomiaa, että sitä alkaa oikeasti arvostamaan.

Terveysominaisuuksissa on tällä kertaa oikeasti lihaa luiden ympärillä. Unen seuranta, syke, stressitaso (HRV), hengitystiheys ja veren happisaturaatio hoituvat vakaalla tarkkuudella. Mutta nyt mukana on myös EKG, joka tuo Watch 3:n tähän hintaluokkaan rehdisti terveysseurannan älylaitteiden väkevään ykkösdivariin. Se mahdollistaa sydämen rytmin tarkemman seurannan ja epäsäännöllisyyksien havaitsemisen. Tämä on erityisen tervetullut lisä, sillä edellisessä OnePlus Watch 2 -mallissa ominaisuus loisti vielä poissaolollaan.

Olen vertaillut OnePlus Watch 3:a aktiivisesti käytössä olevaan Garminin Venu -sarjan älykelloon, joka tunnetaan hyvinkin tarkasta mittausteknologiastaan ja on ollut uskollinen palvelijani jo pitkään. Yllättävää kyllä – tai ehkä ei, ottaen huomioon OnePlussan kehitysvauhdin – mittaustulokset esimerkiksi EKG:n, sykkeen ja unenseurannan osalta ovat olleet erittäin lähellä toisiaan. Tämä on vaikuttavaa, etenkin kun huomioidaan, että OnePlus on vielä suhteellisen tuore nimi älykellojen terveysseurannan kentässä. Myös valtimoiden jäykkyyttä mittaava ominaisuus on erikoinen mutta kiinnostava lisä, joka tuo lisäarvoa niille, jotka haluavat sukeltaa terveystietoihinsa normaalia syvemmältä.

Tosielämän esimerkkinä: vaikka yökohtaiset ranteen lämpötilalukemat tuntuvat ensiajatuksena vähän mehuttomilta, huomasin itse oman käden alkavan yöllä hiljalleen lämmetä tasaiseen tahtiin juuri ennen flunssan iskemistä. Vaikka ranteen lämpötila ei olekkaan luotettava sairauden diagnosointiväline, osasi se ainakin vihjailla etukäteen jotain olevan pielessä kuten esimerkiksi Ouran sormuksetkin toisinaan ovat osanneet tehdä.


OnePlus Watch 3 tarjoaa myös uudenlaisen pikaterveystarkastuksen, joka kuulostaa melkein scifi-elokuvan ominaisuudelta, mutta toimii yllättävän hyvin arjessa. 60s Health Check -toiminto tekee nimensä mukaisesti minuutin kestävän analyysin, jossa mitataan sydämen syke, EKG, veren happisaturaatio, stressitaso sekä hengitystiheys – kaikki yhdellä napinpainalluksella. Kyseinen ominaisuus ei toimi kellossa suoraan, vaan käyttäjän täytyy laittaa sovelluksen kautta ensin esitiedot kuntoon. Vaikka kyseessä ei tietenkään ole mikään lääkärin virallinen arvio, toimii tämä pikaskannaus ihan kätevänä päivittäisen tilannekuvan työkaluna.

Entä urheilu ja sen seuranta?

Yli 100 urheilulajin tuki ja kaksoistaajuus-GPS tekevät paluun. GPS on tarkka, paikannus on nopeaa, ja erityisesti maastopyöräilyn ja juoksun kaltaiset lajit toimivat loistavasti. Seuranta on pikkutarkkaa, ja OHealth-sovellus esittelee tulokset selkeästi. Myös automaattinen treenin tunnistus toimii nyt paremmin kuin edellisvuonna, vaikkei vielä ihan Garminen tai Polarin tasolla olekaan.

Kenelle kelloa suosittelen?

OnePlus Watch 3 on kaikkea sitä, mikä Watch 2:n olisi pitänyt olla. Se ei yritä olla vuosia piireissä mukana ollut hirmu, vaan oma itsensä: pitkää akkukestoa arvostavan aktiivisen ihmisen premium-työkalu. Uudet terveysominaisuudet, hiottu ulkoasu ja järkevä hinta tekevät siitä harkinnan arvoisen vaihtoehdon kaikille, jotka haluavat älykellon, joka palvelee käyttäjänsä tarpeita näin monipuolisesti.

Ja se alkuperäinen kysymys? Se niskalenkki, siitähän me puhuttiin. Nyt se ei pelkästään lukitu, vaan vastustaja on jo tiukasti kiinni, ja tuomari aloittaa laskennan. Voiko OnePlus Watch 3 olla vuoden 2025 loppupäässä vuoden kuluttajaystävällisten älykellojen raskaansarjan mestari?

Se selviää tuolloin!

OnePlus Watch 3

8.5 / 10
Hyvää +Järjettömän hyvä akunkesto +Nopea lataus +Dual-Engine-arkkitehtuuri +Kirkas ja tarkka AMOLED-näyttö +Terveysseuranta mukana + Fyysinen pyörivä kruunu +Premium-tuntuma ja hillitty muotoilu +Käyttöliittymä kellossa ja puhelimessa + IP68 + 5ATM -kestävyys (lenkille, salille, suihkuun ja takaisin) Huonoa -Ei virallisesti yhteensopiva iOS:n kanssa -Osa terveysmittauksista jää silti suppeaksi (energiamittaukset) -lyhyehkö ohjelmistotuki Yhteenveto OnePlus Watch 3 on kaikkea sitä, mikä Watch 2:n olisi pitänyt olla. Se ei yritä olla vuosia piireissä mukana ollut hirmu, vaan oma itsensä: pitkää akkukestoa arvostavan aktiivisen ihmisen premium-työkalu. Uudet terveysominaisuudet, hiottu ulkoasu ja järkevä hinta tekevät siitä harkinnan arvoisen vaihtoehdon kaikille, jotka haluavat älykellon, joka palvelee käyttäjänsä tarpeita näin monipuolisesti. Ja se alkuperäinen kysymys? Se niskalenkki, siitähän me puhuttiin. Nyt se ei pelkästään lukitu, vaan vastustaja on jo tiukasti kiinni, ja tuomari aloittaa laskennan. Voiko OnePlus Watch 3 olla vuoden 2025 loppupäässä vuoden kuluttajaystävällisten älykellojen raskaansarjan mestari? Se selviää tuolloin.