Erinomaista tasohyppelyä! – arvostelussa Prince of Persia: The Lost Crown Kommentit pois päältä artikkelissa Erinomaista tasohyppelyä! – arvostelussa Prince of Persia: The Lost Crown

Legendaarinen -pelisarja sai alkunsa jo vuonna 1989. Tuolloin julkaistu tasohyppelypeli esitteli sulavaa toimintaa, ongelmanratkaisua ja jännittäviä taisteluita aikansa huippugrafiikalla. Sittemmin pelisarja on jatkunut läpi vuosikymmenten jatko-osilla ja onpa sarjasta tehty myös menestynyt toimintaelokuvakin.

Juuri julkaistu on osin paluu sarjan juurille, sillä sen keskiössä on niin sanottu 2,5-ulotteinen pelimaailma. Käytännössä tämä tarkoittaa osin kolmiulotteisen näköistä, mutta pelattavuudeltaan kaksiulotteista pelimaailmaa, joka sulautuu sujuvaksi tasohyppelyn ja taistelun yhdistelmäksi. Metroidvania-pelityyliin lukeutuva peli tarjoaakin kiehtovia haasteita, kutkuttavia taisteluita ja tasohyppelypeleille ominaista suorittamista näyttävässä pelimaailmassa.

Matkan varrella Sargon kohtaa taisteluissa myyttisiä hirviöitä, välttelee kuolettavia ansoja ja yrittää selvittää Mount Qafin alueen outouksia, jossa aika ja ympäristö on pirstaloitunut merkillisellä tavalla.

Ohjaus Prince of Persia: The Lost Crown -pelissä on onneksi yksinkertaiset ja helppo oppia hitaammallekin keski-ikäiselle pelaajalle. Yhdellä napilla hypitään ja toisilla heilutellaan miekkaa tai ammutaan jousella. Erilaisia combojakin voi taistelussa käyttää, mutta monesti väistely ja torjunta on tehokkaampaa lopputulokseen pääsemiseksi. Pelaaminen on sekoitus tasohyppelyä ja taistelua. Suurimman osan ajasta hypitään alustalta toiselle, ratkaistaan pulmia ja taistellaan vihollisia vastaan. Tasohyppelyosuudet ovat haastavia ja tarjoavat joskus aivopähkinöiden lisäksi raivopähkinöitä, mutta pulmat tarjoavat mukavan tauon toiminnasta.

Pelin grafiikka on kaunista ja tunnelmallista. Pelin maailma on toteutettu tyylitellyllä cel-shaded-taiteella, mikä antaa sille ainutlaatuisen ja mieleenpainuvan ulkonäön. Hahmodesignit ovat myös hyvin tehtyjä, ja animaatiot ovat sulavia ja virtaviivaisia. Pelin ympäristöt vaihtelevat ja ovat visuaalisesti upeita, olipa kyseessä sitten Persian vehreät metsät, kiviset kaupungit tai vaaralliset luolastot.

Äänimaailma yhtä vaikuttava. Pelin ääniraita koostuu perinteisestä persialaisesta musiikista ja äämiefekteistä, jotka vangitsevat pelin tunnelmaan. Ääniefektit ovat myös hyvin toteutettuja, ja ääninäyttely on hyvää.

Prince of Persia: The Lost Crown on erinomaisen loistava tasohyppelypeli, joka varmasti miellyttää lajityypin faneja. Peli tarjoaa kauniit grafiikat, erinomaisen ääniraidan ja ainakin perustasolla sopivan hankalat taistelut ja tasoloikkimisen haasteet. Suosittelen erittäin lämpimästi myös niille, jotka eivät lajityypistä muuten perusta.

Arvostelu: Heikki Nygård

Prince of Persia: The Lost Crown (PS5)

9 / 10
Hyvää Grafiikat. Mainio Tarina. Pelattavuus. Hirviöt. Animaatiot Huonoa Vaikeustaso voi yllättää ikävässä mielessä. Yhteenveto Prince of Persia: The Lost Crown on erinomaisen loistava tasohyppelypeli, joka varmasti miellyttää lajityypin faneja. Peli tarjoaa kauniit grafiikat, erinomaisen ääniraidan ja ainakin perustasolla sopivan hankalat taistelut ja tasoloikkimisen haasteet. Suosittelen erittäin lämpimästi myös niille, jotka eivät lajityypistä muuten perusta.