ESIC aloittaa massiivisen tutkinnan CS:GO-väärinkäytösten tiimoilta Kommentit pois päältä artikkelissa ESIC aloittaa massiivisen tutkinnan CS:GO-väärinkäytösten tiimoilta

-kentillä savuaa jälleen.

Viikko sitten päättynyt ESL One Cologne -turnaus päättyi Heroicin voittoon ja heidän valmentajansa häviöön. Niin Heroicin, MIBR:n kuin Hard Legioninkin valmentajat jäivät kiinni käytettyään otteluissa bugia, joka mahdollisti vastustajan näkemisen.

Loppuviikosta Ninjas in Pyjamas -tiimin entinen valmentaja Faruk ”pita” Pita myönsi twiitissään käyttäneensä kyseistä bugia muutamalla roundilla jo vuonna 2018, mutta raportoineen käytöstään itse Valvelle jälkikäteen. Hänen mukaansa hän ei kuitenkaan saanut Valvelta minkäänlaista vastausta. Pahoitellen 29-vuotias Pita toteaakin, että mikäli olisi tuolloin, pari vuotta sitten ottanut hänen reporttinsa todesta, kyseinen bugi olisi mahdollisesti voitu korjata ja väärinkäytökset välttää.

The Integrity Commission (ESIC) sen sijaan on aloittanut asian tiimoilta massiivisen tutkinnan, jossa yli 25 000 pelidemoa takautuen vuoteen 2016 asti joutuu tarkan syynin alle. Erotuomarit Michel Slowinski ja Steve Dudenhoeffer käyvät toimeen, jonka arvelee kestävän kahdeksan kuukautta. Tutkimuksista on tarkoitus kuulla raportteja aika ajoin, löydösten vakavuusasteen mukaisesti.

huomauttaa ymmärtävänsä, että ihmiset tekevät toisinaan virheitä ja katuvat päätöksiään. Niinpä he ovat avanneet ”tunnustusajan”, jonka aikana epärehellisesti käyttäytyneet yksilöt voivat itse myöntää tekonsa. Aikaikkuna on auki 13.9. asti.

taasen kyllä päivitti peruspeliinsä heinäkuun alussa Trusted Moden, jonka tarkoituksena oli estää häkkereiden pääsy peleihin. Valitettavasti erinäisiä wall– ja aim-hackereitä on näkynyt mäpeissä sen jälkeen itse asiassa entistä enemmän.

Rion Majoreiden lähestyessä olisi enemmän kuin suotavaa, että saisi pelinsä puhtaaksi väärinkäytöksistä.

 

Kommentoi

Nuorilta pelaajilta puuttuu tukijärjestelmä – ED hakee sponsoroitavakseen CS:GO-joukkueita Kommentit pois päältä artikkelissa Nuorilta pelaajilta puuttuu tukijärjestelmä – ED hakee sponsoroitavakseen CS:GO-joukkueita

Hartwall ED

Hartwallin energiajuomabrändi ED hakee SponsorED-sponsoriohjelmaansa 20 -joukkuetta. Taloudellista ja valmennuksellista tukea tarjoava ohjelma haluaa kannustaa pelimaailman nuoria kykyjä pitkäjänteiseen harjoitteluun. Mukana joukkueita tukemassa ovat maailman menestynein esports-psykologi Mia Stellberg ja esports-valmentaja Toni ”toNppa” Luhtapuro.

Energiajuomabrändi ED lähtee sponsoroimaan amatööritasoisia esports-joukkueita. ED tarjoaa SponsorED-ohjelmassaan 20 sponsorisopimusta nuorten pelaajien -joukkueille. Sopimukset on tarkoitettu joukkueille, jotka ovat valmiita sitoutumaan neljän kuukauden päämäärätietoiseen harjoitteluun suomalaisen esports-skenen päätapahtumaa Assemblyä varten.

Yksi sponsorisopimus sisältää 1 000 euroa taloudellista tukea, kaksi tapaamista maailman johtavan esports-urheilupsykologin Mia Stellbergin kanssa, valmentaja Toni ”toNppa” Luhtapuron suunnitteleman ammattitason harjoitteluohjelman, tiimihenkeä tukevat kustomoidut pelipaidat, ulkoista viestintää tukevat joukkuekuvat ja treeneihin energiajuomaa.

”Suomessa pelaa harrastajatasolla paljon nuoria, joilla olisi mahdollisuus nousta taitojensa puolesta puoliammattilaisiksi, mutta heiltä puuttuu siihen tarvittava tuki. Esportsissa ei ole muiden urheilulajien kaltaista seuratoimintaa, joka tämän mahdollistaisi, joten halusimme kantaa kortemme kekoon suomalaisen peliurheilun puolesta ja tarjota sponsorisopimuksia nimenomaan uransa alkutaipaleella oleville joukkueille.”

kertoo Brand manager Misme Halonen Hartwallilta.

Energiajuomabrändit ovat erottamaton osa pelikulttuuria. Ne ovat tuttu näky eri korkean profiilin esports-tapahtumien ja -ammattilaisjoukkueiden sponsoreina. Ammattilaisuuteen vasta tähtäävillä joukkueilla sponsorit sen sijaan ovat harvinaisia, ja ensimmäisen oikean sponsorin saaminen on usein joukkueelle merkkihetki. Tehtävänä on myös varmistaa, että nuoret pelaajat eivät jää yksin mahdollisten ongelmiensa kanssa samalla voidaan vahvistaa elämänhallintataitoja myös pelimaailman ulkopuolella

Psyykkistä valmennusta kilpailutilanteisiin, yhteistyöhön ja elämänhallintaan

Esportsissa kilpailutilanteet ovat stressaavia ja nopeatempoisia. Ne vaativat pelaajilta saumatonta tiimityötä, hyviä kommunikaatiotaitoja ja paineensietokykyä. Kaikilla ei välttämättä ole kokemusta vastaavista tilanteista. Tähän joukkueet paneutuvat urheilupsykologi Mia Stellbergin kanssa.

Mia Stellberg

”Psyykkisellä valmennuksella tuetaan joukkueita pysymään yhdessä läpi tiiviin harjoituskauden, joka huipentuu kilpailutilanteeseen. Olen todella iloinen päästessäni tarjoamaan mentaalivalmennusta näille lahjakkaille nuorille. Tässä luodaan myös pohjaa tulevaisuudelle ja sille, että meillä Suomessa on jatkossa enemmän huipputason pelaajia.”

urheilupsykologi Mia Stellberg iloitsee.

Stellbergillä on paljon kokemusta myös eri esports-lajien joukkueiden mentaalivalmentamisesta, ja häntä pidetään esports-piireissä korkeassa arvossa. Hän on työskennellyt mm tanskalaisen Astralis-joukkueen kanssa heidän noustessa maailman parhaaksi joukkueeksi, ja ollut voittamassa The Internationalia OG:n kanssa.

Ammattilainen suunnittelee viikkotason harjoitusohjelman

SponsorED-joukkueet jatkavat harjoitteluaan omatoimisesti entiseen tapaansa. Sponsoriohjelman kautta he saavat kuitenkin neljäksi kuukaudeksi esports-valmentaja Toni ”toNppa” Luhtapuron suunnittelemat viikkotason harjoitusohjelma.

Luhtapuro on entinen -ammattilaispelaaja, joka on valmennusurallaan valmentanut suomalaisia huippujoukkueita, kuten HAVUa ja Helsinki REDSiä. Tällä hetkellä hän toimii valmentajana AhlmanEdun esports-koulutuslinjalla. Harjoitusohjelman lisäksi hän koostaa joukkueille materiaalipaketin esports-ammattilaisuuden vaatimuksista, pelin opiskelusta ja ammattimaisesta toiminnasta.

Toni Luhtapuro

”Muistan vielä hyvin minkälaista tukea nuorempana pelaajana olisi kaivannut ja siksi onkin erityisen hienoa olla tässä mukana tukemassa pelaajia heidän pelaajauransa alussa. On tärkeää, että huipulle pyrkivät pelaajat tietävät, mitä ammattilaispelaajan elämältä odottaa ja osaavat asennoitua siihen sen vaatimalla tavalla.”

Toni Luhtapuro kertoo.

Haku sponsoroitavaksi aukeaa torstaina 14.4. ja jatkuu toukokuun alkuun 1.5. SponsorED-ohjelman omalla sivustolla. Hakea voivat kaikki CS:GO-joukkueet, joilla ei ole vielä merkittävää sponsorisopimusta ja jotka toimivat itsenäisinä joukkueina tai organisaation/seuran alaisina. Joukkueen jäsenien on asuttava Suomessa ja pelaajien on oltava täysi-ikäsiä.

Kommentoi

Uusi kotimainen CS:GO -liiga alkaa tammikuussa – Elisa Open Suomi tarjoaa pelattavaa kaikille suomalaisille Kommentit pois päältä artikkelissa Uusi kotimainen CS:GO -liiga alkaa tammikuussa – Elisa Open Suomi tarjoaa pelattavaa kaikille suomalaisille

Elisa Open Suomi

Elisa Open on uusi Elisa Esportsin maakohtainen liigakonsepti, jossa paikalliset joukkueet kilpailevat yleisön suosiosta sekä paikoista kohti kansainvälisiä pelikenttiä. Liigan finalisteille on rahapalkinnon lisäksi luvassa paikka Elisa Esportsin kansainvälisessä turnaussarjassa.

Elisa Esports tekee paluun luomaan rakennetta suomalaisen e-urheilukentän tukemiseksi. Elisa Open Suomi tarjoaa suomalaisille CS:GO -joukkueille ja pelaajille rakenteellisen liigan, josta on suora tie kansainvälisiin turnauksiin. Elisa Esportsin ensi vuoden tavoite on uudelleenrakentaa Suomeen kilpailullisesti kovatasoinen sarja ja tarjota pelaajille kehityspolku kohti unelmia.

”Kotimainen kilpapelaamisen kenttä on aina ollut Elisalle tärkeä ja haluammekin rakentaa Suomeen sellaisen sarjan, joka tukee organisaatioita ja joukkueita pienistä suuriin. Tahdomme tarjota yhteisölle aidosti arvokasta urheilua, jonka parissa voi viihtyä hurraten omaa suosikkipelaajaa tai -joukkuetta kohti mestaruutta.”

kommentoi Elisa Esportsin toiminnasta vastaava Teemu Koski.

Elisa Open Suomi tulee tarjoamaan vähintään kuusi ottelua viikossa suomalaisille CS:GO-faneille. Liigan aikana Elisa Esports tulee kertomaan entistä yksityiskohtaisemmin pelaajien tuntemuksia ja joukkueiden tarinoita. Elisa Esports pyrkii kehittämään lähetyksiään tuomalla niihin uudenlaisia teknisiä ratkaisuja parantaakseen katsojakokemusta. Kaikki Elisa Open Suomi -ottelut tullaan näkemään Elisa Viihde Sportin Twitch-kanavalla.

Liigassa pelaa kahdeksan suomalaista joukkuetta. Nämä joukkueet koostuvat neljästä kovatasoisimmasta ja kiinnostavimmasta kutsujoukkueesta, sekä neljästä karsintavoittajasta. Turnauksen avoimet karsinnat pelataan 15. – 16.1. Esportal-pelialustalla.

Elisa Open Suomi tullaan pelaamaan kokonaisuudessaan 22.1. – 27.2. Pelipäivät ajoittuvat viikonlopuille, ja liigan pudotuspelivaihe pelataan 25. – 27.2. Elisa Openissa kaikki joukkueet kohtaavat toisensa kerran Best-of-2 -ottelusarjassa, jonka perusteella pudotuspeleihin pääsee kuusi eniten pisteitä kerännyttä joukkuetta.

Elisa Open Suomi pähkinänkuoressa

 • Päivämäärät
  • Avoimet karsinnat 15. – 16.1.2022
  • Runkosarja 22.1 – 24.2.2022
  • Pudotuspelit 25. – 27.2.2022
 • Formaatti
  • Kaksi avointa karsintaa Esportal-alustalla
  • Kahdeksan joukkueen Best-of-2 Round Robin -runkosarja
  • Kuuden joukkueen Single Elimination -pudotuspelivaihe
 • Palkintopotti
  • 1. sija: 5 000€
  • 2. sija: 2 000€
  • 3-4. sijat: 1 000€
  • 5-6. sijat: 500€
  • Kaksi paikkaa 100 000$ Elisa Invitational Spring 2022 -turnauksen Regional Swiss -vaiheeseen

Kommentoi