Esittelyssä Roblox-peli PIGGY Kommentit pois päältä artikkelissa Esittelyssä Roblox-peli PIGGY

piggy ruutukaappaus valokuva

Aloitetaan siitä mikä on. Eli niille joille peli ei vielä ole tuttu, Roblox on ilmainen alusta johon käyttäjät voivat luoda sisältöä ja tehdä pelejä. Alusta on saatavilla PC:lle Windowsin sovelluskaupan kautta ja mobiilille. Roblox sisältää muun muassa maksullisia vaatteita ja pelinsisäisiä ostoja. Pelaajat voivat myydä omaa sisältöään Robloxissa, mikäli maksavat kuukausimaksun. Pelejä on käsittämättömän paljon. Ne voivat olla yksin- tai moninpelattavia ja toiset peleistä ovat selvästi suositumpia kuin toiset. Yksi niistä on .

PIGGY on visuaalisesti yhdistelmä lasten piirretty Pipsa Possua ja myös alakouluikäisten suosimaa mobiilikauhupeliä Grannya, joka selittänee pelin suosion nuoremman väen keskuudessa. Pelinä siinä on paljon samaa kuin dead by daylightissa, mutta ei kuitenkaan. Pelaajien tehtävänä on seikkailupelin tyyliin avata avainobjektilla joku ovi ja sen avauduttua siirtyä avaamaan seuraavaa, todennäköisesti toisella puolella karttaa olevaa ovea. Tätä estämässä on pelin pahiksena oleva possu tai joku kyseisen radan oma pahis. Esimerkiksi avaruusasemalla pelaajia jahtaa kyborgi-papu.

Robloxin yksinkertainen pelimekaniikka tuntuu osuvan aika hyvin verkkopeliin, jossa pahispossua voi ohjata tietokoneen sijaan yksi pelaajista. Mukana on myös pelimoodi, jossa possu tartuttaa taudin lailla toisiin pelaajiin omat voimansa ja peli päättyy joko kun salaovet on avattu tai possut ovat voittaneet. Yhteistyöllä pärjää, varsinkin tilanteissa jossa yksi pelaaja avaa ovia toisen harhauttaessa possua, etenkin silloin kun possu ei ole pelaaja vaan tietokoneen ohjaama hahmo. Tätä kirjoittaessa PIGGY on edennyt kahdenteentoista osaansa ja on yksi suosituimmista Roblox-peleistä.

PIGGY löytyy täältä

Minecraftilla lähes tuplasti enemmän pelaajia kuukaudessa kuin mitä Briteissä on asukkaita Kommentit pois päältä artikkelissa Minecraftilla lähes tuplasti enemmän pelaajia kuukaudessa kuin mitä Briteissä on asukkaita

Minecraft

Järjettömän suosion saavuttanut on rikkonut jälleen ennätyksiä, sillä peliä pelaa tällä hetkellä kuukaudessa yli 112 miljoonaa ihmistä. Tämä on lähes tuplat mitä esimerkiksi Briteissä on asukkaita tai kolmannes koko Yhdysvaltojen väestöstä.

Pelaajien määrä on noussut viime vuoden lokakuusta yli 20 miljoonalla. Minecraft sai näin takaisin pelatuimman pelin tittelin, joka oli aiemmin -pelin hallussa.

Peli on saamassa myös piakkoin tuen reaaliaikaiselle säteidenseurannalla (raytracing), joka tekee muuten yksinkertaisella grafiikalla varustetusta pelistä varsin varteenotettavan näköisen.

Minecraft on myös saamassa Pokemon GO:n suosion myötätuulessa oman AR-version nimeltään Minecraft: Earth. Kyseisen pelin julkaisuajankohta on vielä pimennossa.

osti Minecraftin ja sen ruotsalaisen kehittäjän Mojangin vuonna 2014 2,5 miljardin dollarin hintaan.