Fabella Creator mahdollistaa ääniohjattujen pelien kehittämisen Kommentit pois päältä artikkelissa Fabella Creator mahdollistaa ääniohjattujen pelien kehittämisen

Fabella

Wanderword, ruotsalainen interaktiivisen ääniviihteen markkinajohtaja, on juuri julkaissut Fabellan – työkalun, joka antaa interaktiivisen äänen voiman kaikkien niiden käsiin, jotka haluavat kertoa tarinoita puheen, äänen ja musiikin avulla.

Mitä Fabellalla voi tehdä?

on editori, jonka avulla voit luoda puhe- ja äänipohjaisia tarinoita, pelejä, tietokilpailuja ja muunlaista ääniviihdettä. Voit jopa tehdä tarinankerronnasta vuorovaikutteista asettamalla sen vastaamaan äänikomentoihin. Se on niin yksinkertainen, että aloittelijat hallitsevat sen muutamassa minuutissa, mutta niin tehokas, että ammattilaiset voivat rakentaa sillä kaupallisia tuotteita.

Miten toimii?

Kun luot uuden projektin, voit aloittaa esimerkiksi tietokilpailun, satunnaisten faktojen tai interaktiivisen tarinan mallipohjalla. Voit myös aloittaa tyhjältä pöydältä. -projektien rakennuspalikoita kutsutaan solmuiksi (node), ja jos haluat rakentaa niillä asioita, sidot ne toisiinsa haluamassasi järjestyksessä. Solmuja on useita eri tyyppejä, mutta eniten käyttämäsi solmut ovat Say-solmuja (ne sisältävät vuoropuhelua synteettisille teksti-puheeksi-äänille) ja Hear-solmuja (ne kuuntelevat sinun äänisyötteitäsi).

Käytössäsi on mediakirjasto, johon voit ladata äänitiedostoja, kuten äänitehosteita tai musiikkia projektiasi varten. Käytössäsi on myös synteettisten äänien kirjasto, jonka avulla voit luoda hahmoja. Voit myöhemmin päivittää ilmaisesta Starter-paketista Professional-pakettiin, jolloin saat käyttöösi satoja ensiluokkaisia ääniä ja voit luoda rajattoman määrän projekteja, joissa on rajattomasti solmuja.

Creatorin kotisivulla fabellacreator.com voit tilata ilmaisen Starter-paketin, jolla voit luoda enintään 2 projektia, joissa kussakin on enintään 100 solmua. Voit päivittää Professional-suunnitelmaan milloin tahansa ja avata paljon enemmän ääniä ja ominaisuuksia.

Fabellassa avulla on luotu mm. The Bard’s Tale: Warlocks of Largefearn -roolipeli, kauhuteemainen seikkailupeli Escape Sixty Third sekä interaktiivinen äänikirja The Copernicus Legacy, jossa on salakirjoituksia ja arvoituksia ratkaistavana.

Kommentoi