Facebook Gaming -applikaatio haastaa Twitchin ja YouTuben Kommentit pois päältä artikkelissa Facebook Gaming -applikaatio haastaa Twitchin ja YouTuben

Facebook Gaming

Livestriimauksen kasvavan kysynnän johdosta on julkaissut oman pelaamisen keskittyvän applikaation nimeltään Facebook Gaming. Palvelu haastaa suoraan kilpailevat alustat kuten Twitchin, YouTuben ja Mixerin.

Palvelun piti ilmestyä alunperin vasta kesäkuussa, mutta koronaviruksen aiheuttamien karanteenien ja kasvavan pelaamisen myötä palvelu päätettiin lanseerata jo aiemmin. Palvelu on parhaillaan saatavilla Androidille Googlen Play Storesta ja iOS versio on myöskin tuloillaan.

Siinä missä kilpailijat ovat keskittyneet ja konsolisisältöön, pyrkii uudella applikaatiollaan tavoittamaan mobiilipelaamisen katsojat. Applikaation käyttäjät voivat striimata omaa sisältöään Go Live -toiminnolla. Striimit voi myös linkittää omalle henkilökohtaiselle Facebook -sivulle. Striimaamisen lisäksi palvelun kautta voi pelata pelejä ja keskustella kavereiden kanssa.

Palvelu on täysin ilmainen käyttäjälleen ja rahoittaminen tapahtuu sen Stars -ominaisuuden avulla, missä katsojat voivat tipata striimajia samaan tapaan kuin Twitchin Bitseillä.

Kommentoi

Myös EA ja Facebook olivat kiinnostuneet Activisionin ostosta Kommentit pois päältä artikkelissa Myös EA ja Facebook olivat kiinnostuneet Activisionin ostosta

Activision Blizzard

ylätti pelimarkkinat hankkimalla Blizzardin hiljattain lähes 70 miljardin dollarin hintaan. Myös ja olivat kiinnostuneet pelifirman ostamisesta.

Tämä käy ilmi Bloombergin artikkelista, jonka mukaan Blizzardin toimitusjohtaja Bobby Kotick ei alunperin olisi halunnut edes myydä yritystään.

Activision on ollut viime kesästä huomion kohteena toksisen työilmapiirin vuoksi ja erityisesti sopimattoman käytöksen yrityksen naistyöntekijöitä kohtaan. Kotickin mukaan myyntiaikeet ovat olleent pinnalla jo ennen kyseistä kohua.

Kommentoi

Facebook kiusoittelee uusilla Project Cambria VR-laseilla Kommentit pois päältä artikkelissa Facebook kiusoittelee uusilla Project Cambria VR-laseilla

Facebook Project Cambria

on suuntaamassa sosiaalisesta alustastaan metaversumiin ja on lanseerannut uuden korkealaatuiset /-lasit, jotka kantavat nimeä Project Cambria.

Laseissa on korkealaatuiset kamerat, jotka välittävät kuvaa suoraan lasien ruutuihin. Laseissa on myös teknologiaa, mitä ei ole vielä saanut tuotua Quest -malliston laseihin.

Laitteen hinta ja tarkka julkaisuajankohta on vielä pimennossa, mutta hinnaltaa lasit asettuvat kalliimmalle sektorille. Laseja voidaan odottaa markkinoille ensi vuoden puolella.

Kommentoi