Fallout-sarja on vasta alussa – viisi tai kuusi kautta tuloillaan Kommentit pois päältä artikkelissa Fallout-sarja on vasta alussa – viisi tai kuusi kautta tuloillaan

Fallout Prime Video

-sarjan toinen tuotantokausi on juuri hiljattain saatu purkkiin ja jos sarjan tähtinäyttelijää on uskominen, tämä ei ole vielä lähelläkään loppua. Brotherhood of Steelin Maximus-hahmoa esittävä Aaron Moten paljasti tuoreessa haastattelussa, että koko sarjan juoni on ollut suunniteltuna pitkälle etukäteen – aina viidenteen tai kuudenteen kauteen asti.

Moten kertoi Comic Con Liverpoolissa, että jo mukaan lähtiessään hänelle kerrottiin sarjan alkupiste että päätepiste. “Se päätepiste ei ole muuttunut. Se on sellainen kausi viisi, kausi kuusi -tyyppinen juttu,” hän sanoi. “Olemme aina tienneet, että hahmojen kehitykselle annetaan aikaa.”

Eli vaikka tulevat kaudet eivät vielä ole kiveen hakattuja, sarjalla on selkeä, kauaskantoinen suunnitelma – mikä ei ole mikään itsestäänselvyys nykyajan suoratoistosarjojen maailmassa. Toisin sanoen: Fallout on rakennettu kestämään.

Tämä “kausi viisi tai kuusi” -heitto ei välttämättä tarkoita, että juuri tuo määrä kausia olisi ehdottomasti tulossa. Pikemminkin kyse on siitä, että tekijöillä on ollut alusta asti selkeä visio siitä, minne tarina kulkee – jos vain katsojia riittää ja sarjan tuotanto saa jatkua.

Tällä hetkellä on virallisesti tilannut vain kaksi kautta, mutta ensimmäisen kauden jättisuosion jälkeen lienee aika turvallista veikata, että lisää on luvassa. Sarja on saanut lämpimän vastaanoton, ja sen ympärillä pyörii jatkuvasti kiinnostusta – myös ei-niin-salaa, kiitos eri kuvauspaikkavuotojen ja fanienetsintöjen.

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, Fallout-sarjasta voi hyvinkin tulla yksi Prime Videon pitkäikäisimmistä menestyksistä. Ja seuraavaksi: suunta kohti New Vegasia.

Falloutin luoja varoittaa: Pelihistoria katoaa, koska yhtiöt eivät ota vastuuta Kommentit pois päältä artikkelissa Falloutin luoja varoittaa: Pelihistoria katoaa, koska yhtiöt eivät ota vastuuta

Fallout 3

Falloutin alkuperäinen kehittäjä ja veteraanipeleistä tunnettu Tim Cain on jälleen avannut sanaisen arkkunsa pelien säilyttämisen ongelmista ja nyt isolla tunteella. Cain kertoo tuoreella videolla, että hänet määrättiin tuhoamaan henkilökohtainen -arkistonsa, mukaan lukien pelin alkuperäinen lähdekoodi. Ja kyllä, hän tottelee, kun lakimiehet uhkaavat.

Kun sinulle annetaan valta säilyttää nämä asiat ja kielletään muita tekemästä niin, on myös vastuu niiden säilyttämisestä. – Cain jyrähtää.

Falloutin kehityksessä käytettyjä 3D-malleja ja savesta tehtyjä päitä ei todennäköisesti ole enää olemassa. Cain ei ainakaan tiedä, että kukaan olisi niitä pelastanut. Kehitysmateriaalit, luonnokset ja lähdekoodit katoavat ajan mukana, kovalevyt hajoavat, paperit unohtuvat muuttolaatikoihin ja digitaaliset mediat voivat kirjaimellisesti mädäntyä.

Vaikka Cain on myöhemmin yrittänyt säilyttää omaa työnjälkeään, kuten esimerkiksi - ja -pelien kehitysmateriaaleja, hän ei voi julkaista niitä. Oikeudet kuuluvat julkaisijoille ( ja ), eikä edes uusintaversioita saa tehdä ilman lupaa.

Poikkeuksena Cain kehuu Obsidian-studiota, jossa pelien lopuksi varmuuskopioitiin kaikki kehitysmateriaali.

Se on harvinaista ja tärkeää. Cain sanoo.

Hänen mukaansa peliyhtiöt ottavat usein hallinnan mutta eivät vastuuta ja juuri siksi pelihistoria uhkaa kadota.

Jos minäkin, joka yritän oikeasti säilyttää asioita, olen silti hukannut osan, ei ole ihme, että firmoilta katoaa paljon enemmän. Mutta heillä oli velvollisuus ja se on se ero. – Cain tiivistää.

Salassapitosopimus käynnisti spekulaatiot: Henry Cavillin Warhammer-sarja saattaa perustua Eisenhorniin Kommentit pois päältä artikkelissa Salassapitosopimus käynnisti spekulaatiot: Henry Cavillin Warhammer-sarja saattaa perustua Eisenhorniin

Spekulaatio Henry Cavillin vetämän Warhammer 40,000 -elokuvauniversumin sisällöstä sai uutta tuulta alleen, kun suosittu -kirjailija viittasi Facebook-päivityksessään salassapitosopimukseen, joka estää häntä kertomasta syitä siihen, miksi hänen odotettu kirjansa on viivästynyt. Viesti herätti heti huomion fanien keskuudessa, sillä Abnettin kirjat – etenkin -sarja – ovat keskeisiä Warhammerin tarinankerronnassa.

Pandaemonium on kolmas osa -sarjassa, joka jatkaa Eisenhorn-universumin tarinaa. Toisen osan, Penitentin, lopussa tapahtui suuri juonipaljastus, jonka odotetaan muuttavan koko Warhammer 40,000 -universumin kerrontaa. Viivästys on siten turhauttanut faneja, jotka ovat jo vuosien ajan seuranneet hiljalleen kehittyvää, mutta harvoin ratkaisevasti etenevää tarinaa.

Yksi reddit-käyttäjä kertoi jo aiemmin tänä vuonna keskustelleensa Abnettin kanssa kirjakauppatapahtumassa, jossa kirjailija olisi vihjannut, että viivästys johtuu Pandaemoniumin potentiaalisesta vaikutuksesta koko universumin loreen. Games Workshopin kerrotaan haluavan varmistaa, ettei kirjan sisältö ole ristiriidassa Henry Cavillin ja Amazonin tulevan TV-projektin kanssa.

Tässä kohtaa fanien huomio kohdistuu Eisenhorniin – sarjaan, joka olisi huomattavasti helpompi sovittaa televisioon kuin massiiviset, galaksien laajuiset Warhammer-tarinat kuten . Eisenhorn on tiiviimpi, henkilövetoinen tutkintatarina inkvisiittoreista, joka tarjoaa sopivan lähtökohdan uudelle yleisölle ja Cavillin kaltaiselle näyttelijälle.

Cavill itse on sanonut nauttivansa Warhammer 40,000:n mukanaan tuomasta haasteesta ja kompleksisuudesta. Hänen intohimonsa IP:tä kohtaan ja roolinsa tuottajana lisäävät uskottavuutta ajatukselle, että hän haluaisi aloittaa sarjan jostain hänelle rakkaasta – kuten Eisenhornista. On siis täysin mahdollista, että Pandaemoniumin julkaisu on pysäytetty, jotta se ei paljasta liikaa tulevan sarjan tapahtumista tai ole ristiriidassa sen kanssa.

Vaikka varmaa tietoa ei vielä ole, yhdistelmä Abnettin NDA-viittauksista ja aikaisemmista vihjeistä nostaa odotukset korkealle. Fanien toive Cavillin Eisenhorn-sovituksesta elää vahvana, mutta samalla se tarkoittaa, että kirjaa saadaan mahdollisesti odottaa vielä pitkään.