Family Guy täyttää tänään 25 vuotta – tiesitkö näitä hauskoja faktoja hittisarjasta? Kommentit pois päältä artikkelissa Family Guy täyttää tänään 25 vuotta – tiesitkö näitä hauskoja faktoja hittisarjasta?

Tänään juhlistaa 25-vuotista taivaltaan, täynnä sekopäistä satiiria, epäkorrekteja vitsejä ja unohtumattomia hetkiä! Sarja teki debyyttinsä televisiossa tasan 31. tammikuuta 1999, ja juhlan kunniaksi haluamme jakaa kanssanne 10 hauskaa faktaa tästä ikonisesta sarjasta

1. Sarjassa on kaikkien yhteensä 423 jaksoa:

Family Guy -sarjan ensimmäinen jakso julkaistiin Yhdysvalloissa Fox-kanavalla 31. tammikuuta 1999. Nyt sarjaa on tehty 22 tuotantokautta ja peräti 423 jaksoa. Disney+ -palvelussa on tänään julkaistu 22. kauden 8 jakso.

2. Family Guyn luoja on myös monien sarjan hahmojen ääni

Seth MacFarlane antaa äänensä muun muassa Peter Griffinille, Stewie Griffinille, Chris Griffinille, Brian Griffinille, Mickey McFinniganille, Carter Pewterschmidtille ja Glenn Quagmirelle.

3. Sarja on voittanut yhteensä yhdeksän Emmy-palkintoa

Huolimatta siitä, että sarja on kaikesta vitsiä vääntävää komediaa, se on erittäin hyvin kirjoitettu ja ammattimaisesti tuotettu, minkä ansiosta Family Guy on voittanut yhteensä yhdeksän Primetime Emmy -palkintoa.

4. Peter Griffin on tällä hetkellä yksi Fortniten suosituimmista skineistä

Peter Griffin lisättiin Fortnite-peliin osana Chapter 5: Underground -päivitystä joulukuussa 2023. Tällä hetkellä pelissä ei voi olla törmäämättä hahmoon ja Surfin' Bird -emote-tanssiin. Toisin kuin tv-sarjassa, Peter Griffin on pelissä lihaksikas. Seth MacFarlane vitsaili, ettei Epic Gamesillä ollut riittävästi budjettia Peterin oikean kehon mallintamiseen.

5. Mila Kunis oli vasta 15-vuotias, kun hän aloitti Family Guy -sarjassa

That '70s Show'sta tuttu Mila Kunis oli vasta 15-vuotias, kun hän aloitti ääninäyttelijänä Family Guy -sarjassa. Kunis on ollut mukana ensimmäisestä kaudesta alkaen ja vakituisesti Megin roolissa toisesta kaudesta lähtien.

6.  Tieteiden ystävä Seth McFarlane luotsasi myös Cosmos: A Spacetime Odyssey -sarjan

Huumorin lisäksi Family Guy on täynnä tiedeviittauksia, koska Seth McFarlane on aktiivinen tieteen puolestapuhuja. McFarlane oli päätuottajana Cosmos: A Spacetime Odyssey -sarjassa, ja hän auttoi sarjan rahoittamisessa ja saattamisessa suuren yleisön katsottavaksi. Cosmos: A Spacetime Odyssey löytyy myös -palvelusta.

7.  Megin hahmon oikea nimi on Megatron

Sarjan 12. kauden 4. jaksossa paljastuu, että Megin oikea koko nimi on Megatron, koska Peter Griffin korjasi Megan-nimen päälle syntymätodistukseen Transformers-pahiksen nimen:

8. Oletko kuullut, että… b-b-b-b-b-bird is the word?

Trashmen-yhtyeen ”Surfin' Bird” -kappale on tullut erittäin tunnetuksi ”Family Guy” -sarjassa sen jälkeen, kun se ensimmäisen kerran esitettiin kauden 7 jaksossa ”I Dream of Jesus”. Viittauksia kappaleeseen on jatkunut yli 20 vuotta, ja nyt musiikkikappale ja siihen liittyvä tanssi ovat osa Fortnite-peliä.:

 9. Brianin ääni on Seth MacFarlanen oma puheääni
Seth MacFarlanella on ilmiömäinen kyky luoda erilaisia puheääniä hahmoille, mutta Brian-koiran äänen hän puhuu omalla normaalilla puheäänellään.

10. Family Guy teki crossover-jakson Simpsoneiden kanssa
Useiden The Simpsons -hahmojen cameo-roolien lisäksi Family Guy:n 13. kauden ensimmäinen jakso oli kahden sarjan crossover-jakso nimeltä ”The Simpson's Guy”.

Kaikki Family Guyn kaudet ovat katsottavissa Disney+ -palvelussa.

Stream & Chill – nämä maaliskuun suoratoistolisäykset kannattaa ottaa haltuun Kommentit pois päältä artikkelissa Stream & Chill – nämä maaliskuun suoratoistolisäykset kannattaa ottaa haltuun

Maaliskuun sarjasuositukset sinulle, jolla on valinnan vaikeutta

Binge-watchaus (binge-watching), eli putkikatselu, on nykypäivänä yhtä arkipäiväistä kuin oman kissan etsintäkuuluttaminen sosiaalisen median paikkakuntafoorumeilla, mutta mistä tietää, mikä sarja on seuraavaksi katsottava mestariteos sarjojen saralla? Alta voit katsoa potentiaaliset ideat, mitä kelpaa kevään lähestyessä kotisohvallasi katsella.

The Regime (HBO Max)

Julkaisu 4.3.2024

Kate Winslet tähdittää uudessa poliittisessa satiirisarjassa ”The Regime” (suomeksi ”Regimi”), joka saapuu HBO Maxille 3. maaliskuuta 2024. Sarja tarjoaa terävän ja satiirisen kuvan hajoavan valtion sisäisestä pelistä.

”The Regime” sijoittuu tuntemattoman Keski-Euroopan maan palatsiin ja kuvaa yhden vuoden tapahtumia valtion romahtaessa. Sarjan keskiössä on itsevaltainen kansleri Elena Vernham (Winslet), joka harhauttaa itseään olevan kansan sankari, vaikka maa ajautuu yhä syvemmälle kaaokseen. Paranoidinen Elena turvaa hiljattain vankilasta vapautuneeseen sotilaaseen, Herbert Zubakiin (Matthias Schoenaerts), luottaen tämän lojaalisuuteen epävarmassa tilanteessa.

The Signal (Netflix)

Julkaisu 5.3.2024

tarjoaa uuden jännitysdraaman ”The Signal” (suomeksi ”Signaali”), joka yhdistää mysteerin ja avaruusmatkailun. Sarja kiehtoo salaliittoteorioilla ja epäilyttävillä tapahtumilla.

Kun kokenut astronautti Paula Stern (Peri Baumeister) katoaa avaruuslennolla, hänen perheensä ja ystävänsä joutuvat epätoivoiseen etsintään. Pian he huomaavat, että Paulan katoamisen takana onkin jotain paljon salaperäisempää kuin virallinen selitys.

Young Royals – Kausi 3 (Netflix)

Julkaisu 11.3.2024

Netflixin ruotsalainen teinidraama ”Young Royals” palaa kolmannelle kaudelle, joka vie prinssi Wilhelmin (Edvin Ryding) ja Simonin (Omar Rudberg) tarinan jännittävään käänteeseen.

Wilhelmin ja Simonin suhde on koetuksella, kun heidän on sopeuduttava julkisuuteen ja kuninkaallisiin velvollisuuksiin. Uudet haasteet ja vanhat salaisuudet uhkaavat repiä heidät erilleen.

3 Body Problem (Netflix)

Julkaisu 21.3.2024

Cixin Liun palkitun tieteisromaanin ”Kolmen ruumiin ongelma” pohjalta tehty Netflix-sarja ”3 Body Problem” on vihdoin täällä. Tämä eeppinen tarina vie katsojat huikealle matkalle avaruuden halki ja tutkii ihmiskunnan tulevaisuutta kiehtovalla tavalla.

Sarjaa ovat luoneet David Benioff, D. B. Weiss ja Alexander Woo, jotka tunnetaan parhaiten ”Game of Thrones” -sarjan tekijöinä. Pääosissa nähdään Eiza González, Benedict Wong, John Bradley, Liam Cunningham ja Tsai Chin.

Extraordinary – Kausi 2 (Disney+)

Julkaisu 6.3.2024

Ensimmäisen kauden paljastusten jälkeen kaverukset yrittävät parhaansa mukaan olla kunnon aikuisia. Carrien ja Kashin platoninen suhde herää uudelleen henkiin, ja samalla he löytävät omat polkunsa. Mälliherra etsii oikeaa kotiaan. Jen haluaa kehittää itseään, vaikkei se ole helppoa, koska hänellä on
taipumusta sabotoida itseään.

Renegade Nell (Disney+)

Julkaisu 29.3.2024

Englanti vuonna 1705: Murhasta lavastettu ja siskojensa kanssa pakosalla oleva Nell Jackson ryhtyy maantierosvoksi selvitäkseen. Mukanaan hänellä on supervoimainen apuri, sisukas pieni henki nimeltä Billy Blind. Pian Nell tajuaa, että kohtalo vei hänet lain nurjalle puolelle hyvästä syystä: jotta hän voisi estää maagisen juonen Englannin kuningatarta vastaan.

The Gentlemen (Netflix)

Julkaisu 7.3.2024

Guy Ritchien ikoninen rikoselokuva ”The Gentlemen” saa jatkoa uudessa samannimisessä Netflix-sarjassa, joka julkaistaan 7. maaliskuuta 2024. Sarja vie meidät takaisin Lontoon alamaailmaan ja seuraa uusia hahmoja heidän kamppaillessaan vallasta ja rahasta.

Maaliskuun elokuvasuositukset

Jos taasen sarjojen haltuun ottaminen ei nappaa, alta voit katsastaa suosituksemme syyskuun elokuvatarjonnastakin. Alla muutama mielenkiintoinen listaus, jotka tulevat digitaalisesti myyntiin, vuokrattavaksi tai suoratoistettavaksi syyskuun sateiden aikana.

Spaceman (Netflix)

Julkaisu 1.3.2024

Adam Sandler tähdittää uudessa tieteisdraamassa ”Spaceman”, joka saapuu Netflixille 1. maaliskuuta 2024. Elokuva yhdistää avaruusmatkailun jännityksen ja sisäisen pohdiskelun koskettavaksi tarinaksi.

Taylor Swift | The Eras Tour (Disney+)

Julkaisu 15.3.2024

Konserttielokuva Taylor Swiftin ennätyksiä rikkoneelta maailmankiertueelta on saatavana ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan, mukaan lukien kappale “cardigan” ja neljä akustista lisäkappaletta. 14-kertaisen Grammy®-voittajan historiaa tekevä elokuvakokemus, Sam Wrenchin ohjaama Taylor Swift | The Eras Tour, keräsi maailmanlaajuisina lipputuloina yli 260 miljoonaa dollaria, mikä tekee siitä kaikkien aikojen myydyimmän konserttielokuvan.

X-Men ‘97 (Disney+)

Julkaisu 20.3.2024

Marvel Studiosin X-Men '97 on jatkoa rakastetulle ysäriklassikolle X-Men: The Animated Series. Luvassa on täysin uusia tarinoita suosikki-mutanttiemme seurassa. Beau DeMayo toimii vastaavana tuottajana ja pääkäsikirjoittajana.

Wonka (HBO Max)

Julkaisu 8.3.2024

Uusi elokuva ”Wonka” vie meidät suklaan ja mielikuvituksen maagilliseen maailmaan. Elokuva perustuu Roald Dahlin klassikkoteokseen ”Kaarle ja suklaatehdas” ja kertoo nuoren Willy Wonkan tarinan. Elokuvan pääosassa nähdään Timothée Chalamet.

Damsel (Netflix)

Julkaisu 8.3.2024

Elokuva ”Damsel” tuo valkokankaalle uudenlaisen tarinan prinsessasta ja lohikäärmeestä. Elokuvan pääosissa nähdään Millie Bobby Brown ja Angela Bassett.

Elokuva kertoo prinsessa Elodiesta (Brown), joka on luvattu vaimoksi prinssi Henrylle (Henry Cavill). Matkalla häihinsä Elodie kidnapataan ja joutuu lohikäärmeen vangiksi. Lohikäärmeen, nimeltään Penelope (Bassett), osoittautuu kuitenkin olevan ystävällinen ja viisas olento. Elodie ja Penelope ystävystyvät ja ryhtyvät yhdessä seikkailuun pelastaakseen Elodien kuningaskunnan.

Kehutun Star Wars -sarjan toinen kausi saapunee mahdollisesti jo loppuvuodesta 2024 Kommentit pois päältä artikkelissa Kehutun Star Wars -sarjan toinen kausi saapunee mahdollisesti jo loppuvuodesta 2024

Uusi toivo : -faneille on täällä! Näyttelijä Stellan Skarsgård, joka esittää Luthen Raelia sarjassa, on tarjonnut mahdollisen julkaisuajankohdan odotetulle toiselle kaudelle.

Skarsgård spekuloi Andorin kausi numero 2:n saapuvan joko loppuvuodesta 2024 tai aivan alkupuoliskolla vuotta 2025 .Tuotannon viivästykset, jotka aiheutuivat 2023 lakkojen vuoksi, todennäköisesti siirsivät julkaisupäivää alkuperäisestä 2024 tavoitteesta.

Andorin ensimmäinen kausi, Rogue One -elokuvan esiosa, sai ensi-iltansa vuonna 2022 ja sai kiitosta kypsistä teemoistaan, vangitsevista hahmoistaan ja korkeasta tuotantovarastaan. Sitä onkin kehuttu Star Wars -kansalaisten keskuudessa onnistuneimmaksi sarjaksi kyseisessä universumissa.

Andorin toinen kausi tulee olemaan sarjan viimeinen ja sillä siltaa eroa sarjan ja Rogue One -tapahtumien välillä.

Lähde: IGN