Far Cry 6 laajenee televisiosta tutuilla teemoilla ja ikonisilla pahishahmoilla Kommentit pois päältä artikkelissa Far Cry 6 laajenee televisiosta tutuilla teemoilla ja ikonisilla pahishahmoilla

Far Cry 6

Avoimen pelimaailman toimintapeli Far Cry 6 kertoo sissitaistelija Danin kamppailusta diktatuuria ja sotilasvetoista yksinvaltiutta vastaan. Pelin päätarina sivutehtävineen tarjoaa tekemistä lukemattomiksi tunneiksi mukaansatempaavien sivuhahmojen myötävaikutuksella toinen toistaan kauniimmissa maisemissa.

Peliin on tarjolla myös julkaisun jälkeistä lisäsisältöä, joka tuo pelattavaa päätarinan ulkopuolelta ja mukanaan sekä uusia että entuudestaan tuttuja pelihahmoja. Lisäsisältö on jaettu kolmeen erilliseen laajennusosaan sekä näiden ohella koettaviin yksittäisiin sivutehtäväkokonaisuuksiin. Pelin kausikortti sisältää kaikki laajennusosat, jonka lisäksi pelin ilmaiset päivitykset ovat kaikille saatavana.

Kausikortin kolme lisäosaa esittelevät Far Cry -pelisarjan aiemmista osista tutut pääpahikset omilla taustatarinoillaan. Nämä roguelite-pelityypin mukaiset taustoitukset asettavat pelaajan selviytymistaisteluun, jossa pelaaja aloittaa kokemuksensa pelkän pistoolin varassa. Edistymisen myötä varusteet ja taidot paranevat, eikä edes kuolema pysäytä tarinan etenemistä tai hahmon kehittymistä. Jokainen pahishahmo tekee paluunsa alkuperäisen ääninäyttelijän tekemänä, mikä korostaa ikonista paluuta upealla tavalla.

Lisäosista ensimmäinen, Episode 1: “Vaas: Insanity” tuo mukanaan Far Cry 3 -pelin Vaas Montenegron mielipuolisen persoonallisuuden. Suositun Vaasin taustatarina koetaan marraskuussa 2021. Toisena on vuorossa Far Cry 4 -pelin snobihahmo Pagan Min, jonka pakkomielteinen hallinnan tarve saa oman tarinansa tammikuussa 2022 jaksossa Episode 2: “Pagan: Control”. Maaliskuussa pahiskolmikon tarina päättyy, kun vuorossa on uskonnollinen johtohahmo Joseph Seed omassa Episode 3: “Joseph: Collapse” -jaksossaan.

Näiden lisäksi kausikortin omistajat saavat Far Cry 3: Blood Dragon -toimintapelin. Pc-tietokoneille tämä tarjotaan vuoden 2013 alkuperäisversiona ja Stadia- sekä konsolipelaajille uusittuna Blood Dragon: Classic Edition -versiona. Samalla pelaajat saavat käyttöönsä seitsemän Blood Dragon -varustetta, jotka toimivat myös Far Cry 6 -tarinapelissä. Varustepaketti koostuu aseista, lemmikistä, kulkuneuvosta ja erilaisista tarvikkeista.

Kausikorttisisällön lisäksi Far Cry 6 päivittyy viikoittaisilla sivutehtävillä, jotka suorittamalla pelaaja saa käyttöönsä erilaisia varusteita. Nämä tehtävät koostuvat erilaisten vihollishahmojen jäljittämisestä ja eliminoimisesta. Näiden ohella luvassa on kuusi erilaista erikoisoperaatioita, jotka esittelevät uudenlaisia pelimekaniikoita. Näistä kaksi ensimmäistä julkaistaan pelijulkaisun yhteydessä ja loput neljä myöhemmin julkaisun jälkeen.

Vaikuttavan pelikokonaisuuden viimeistelee kolme elokuvista ja televisiosta tuttua populaarikulttuurin tehtäväkokonaisuutta. Näitä ovat elokuvatähti Danny Trejon tähdittämä pelilaajennus, jossa Dani ja Danny yhdessä antavat pahiksille kuumaa kyytiä. Mukana menossa nähdään Trejon kuuluisa machete-viidakkoveitsi! Toisena elokuvaviittauksena Rambo-elokuvia matkiva fanihahmo tuo yhden miehen armeijan taisteluun pahiksia ja roistoja vastaan. Luvassa on Stallonen toimintaklassikoille kunniaa tekevä toimintapaketti. Kolmas tehtäväkokonaisuus on Stranger Things -televisiosarjan kanssa yhteistyössä tehty laajennus, joka vie pelin tapahtumia astetta oudompaan suuntaan. Luvassa on tv-sarjan mukaisia kummallisuuksia ja jännittäviä tilanteita tämän maailman tuolta puolen.

Far Cry 6 julkaistaan 7. lokakuuta 2021 PlayStation 5, PlayStation 4, X ja S sekä One -konsoleille ja PC:lle Epic Games Storen ja Ubisoft Storen kautta. Lisäksi peli tulee saataville Google Stadia- ja UPLAY+-pelipalveluihin.

Kommentoi

Starfield -pelissä tulee olemaan tuplasti enemmän vuoropuhelua kuin Skyrimissä Kommentit pois päältä artikkelissa Starfield -pelissä tulee olemaan tuplasti enemmän vuoropuhelua kuin Skyrimissä

Starfield

Bethesdan kovasti odotetusta Starfield -avaruusroolipelistä on saatu uusi traileri, joka avaa pelin asutettuja tähtijärjestelmiä, sekä niiden eri ryhmittymiä.

Asutettua aluetta pelistä löytyy oman galaksimme ympäriltä noin 50 valovuoden päähän ja sitä hallitsee pääosin kaksi suurta toisiaan vastaan sotivaa ryhmittymää United Colonies sekä Freestar Collective.

Pelistä löytyy myös avaruuden merirosvot Crimson Fleet, väkivaltaiset Spacerit sekä uskonnollisesti fanaattiset House of Va’Ruun. Pelaajat puolestaan kuuluvat tutkimusryhmä Constellationiin.

Aiemmin pelistä on vuotanut mm. videopätkiä sekä kuvituskuvia. Kerroimme myös aiemmin pelin vuoropuheluista, joita tulee olemaan tuplasti esimerkiksi Skyrim -peliin verrattuna.

ilmestyy yksinoikeudella ja S -konsoleille sekä :lle marraskuun 11. päivä 2022.

Kommentoi

God of War -peli ilmestyy PC:lle ensi vuonna Kommentit pois päältä artikkelissa God of War -peli ilmestyy PC:lle ensi vuonna

God of War

Pitkään spekuloitu aiemmin PlayStation -yksinoikeuspeli God of War on saapumassa :lle ensi vuoden alussa. Peli löytyy jo Steam -palvelusta ja sen voi lisätä toivelistalle.

jatkaa siis aiemmin aloittamaansa kaavaa ja tuo yksinoikeuspelejään saataville myös -pelaajille. Aiemmin yritys on julkaissut mm. Horizon Zero Dawn ja Death Stranding -pelit PC:lle. Myös Uncharted: Legacy of Thieves -kokoelma on tulossa alkuvuodesta 2022 PC:lle sekä 5 -konsolille.

God of War -pelin -versiossa tulee olemaan parannuksia kuten tarkemmat grafiikat, tuki -resoluutiolle sekä ultrawide -näytöille. Myös ruudunpäivitysnopeus on vapaa. Luonnollisesti grafiikoista löytyy myös enemmän säädettävää. Peli tukee myös hiiri ja näppäimistö ohjausta.

Lisäksi pelin PC-version mukana tulee viisi skinipakettia Death’s Vow Armor Sets, Exile’s Guardian Shield, Buckler of the Forge Shield, Shining Elven Soul Shield sekä Dökkenshieldr Shield.

God of War ilmestyy PC:lle tammikuun 14. päivä 2022. Pelisarjan uusin osa God of War: on puolestaan tulossa ensi vuoden puolella 5 -konsolille ja ehkä myös tulevaisuudessa PC:lle.

Kommentoi