Far Cry 6 on pelattavissa ilmaiseksi tulevana viikonloppuna Kommentit pois päältä artikkelissa Far Cry 6 on pelattavissa ilmaiseksi tulevana viikonloppuna

Far Cry 6

Ubisoft tarjoaa Far Cry 6 -pelin koettavaksi ilmaiseksi sekä yhdessä että ystävien kanssa tulevana viikonloppuna. Kokeilujakso alkaa huomenna torstaina 16. helmikuta ja jatkuu aina maanantaihin 20. helmikuuta asti.

Avoimen pelimaailman toimintapeli Far Cry 6 vie pelaajan trooppisessa saarivaltiossa käytävään sissisotaan. Pelaajan hahmona on vastarintataistelija Dani Rojas, jonka johdolla monet muutkin ovat valmiita tarttumaan toimintaan vapauden ja oikeudenmukaisuuden nimissä diktatuuria vastaan. Pelimaailma on monipuolinen ja tarjoaa koluttavaksi sekä reheviä viidakoita että pääkaupunki Esperanzan kaltaisia urbaaneja ympäristöjä.

Pärjätäkseen ylivoimaista sotilasmahtia vastaan Danin täytyy sopeutua erilaisiin ympäristöihin sekä värvätä itselleen joukkoja. Lisäksi pelaaja tarvitsee avukseen monipuolista asevalikoimaa, erilaisia kulkuneuvoja sekä pelisarjan tunnetuksi tekemiä eläinkumppaneita. Pelin tarinavetoista kerrontaa on värvätty vahvistamaan joukko Hollywoodin palkittuja nimiä, joista tunnetuin on diktaattorijohtajana nähtävä karismaattinen Giancarlo Esposito (Breaking Bad, Better Call Saul, The Boys).

Pelin ilmaisviikonloppu tarjoaa pelaajille mahdollisuuden sekä peruspeliin että sen kutkuttaviin lisäosatehtäviin. Näitä ovat Rambo-elokuvista innoituksensa saanut Rambo: All the Blood -tehtävä ja Stranger Things -mysteerikokemus The Vanishing.

Ilmaisviikonlopun aikana on myös mahdollisuus nauttia pelin yhteistyömuodosta, jolloin pelin tehtäviä voi suorittaa kaverinsa kanssa. Tätä pelimuotoa viikonlopun aikana kokeilevat pelaajat saavat pelissä palkkioksi White Lotus -tarkkuuskiväärin.

Pelin jatkamista ilmaisviikonlopun jälkeen mieliville tulee hyvänä uutisena pelin alennusmyynti, sillä peli on tarjouksessa jopa 70 prosentin alennuksella. Kaikki pelissä tapahtunut edistyminen siirtyy automaattisesti ilmaisviikonlopusta maksulliseen versioon. Lisäksi pelin viimeisin lisäosa, Lost Between Worlds, on tarjouksessa 50 prosentin alennuksella.

Far Cry 6 on saatavilla sekä ja S, Xbox One-, 5-, ja PlayStation 4 -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Peli on pelattavissa ilmaiseksi 16.-20.2.

Kommentoi

Paalaus saapuu suosittuun Farming Simulator 22 -maataloussimulaatioon Kommentit pois päältä artikkelissa Paalaus saapuu suosittuun Farming Simulator 22 -maataloussimulaatioon

Farming Simulator 22

PAN Finlandin jakelema ja GIANTS Softwaren julkaisema Farming Simulator 22 -maatilasimulaatio laajeni Göweil Pack -lisäosan sisältämillä ominaisuuksilla.

Göwel Pack on vuoden ensimmäinen :n sisältöpäivitys ja tuo mukanaan monipuolisia työkoneita virtuaalisen maatilan hoitoon. Keskiössä ovat erilaiset paalaimet ja paalaustyökalut sekä näiden paketointiin erikoistuneet laitteet. Yhdeksän erikoiskonetta kattava kokemus tarjoaa välineitä muun muassa sokerijuurikkaan, maissin ja rehun käsittelyyn. Näppärästi paketoidut maatilan tuotokset voi vastaavasti varastoida ja käyttää omien eläinten ruokintaan tai vaihtoehtoisesti myydä.

Nimensä mukaisesti lisäosapaketti keskittyy Göweilin laitteisiin, joita ovat muun muassa paalaustyökaluyhdistelmä LT-Master F115 ja VARIO-Master V140 sekä G4010 Q Profi -paalain ja monipuolinen G1015, jolta hoituu tuotteiden kuljetus, paketointi ja kasaus kaikki yhdellä kertaa. Muita mukana olevia laitteita ovat Göweil-valmisteiset mallit RBG, BTGQU, G-1 F125 Kombi, G-1 F125 ja G5020.

Lisäksi ja Göweil tuovat myöhemmissä päivityksissä lisää työtä helpottavia apuvälineitä, kuten säiliörehutankkeja ja paalinkääntäjiä, jotka helpottavat ja tehostavat maatilan toimintaa. Luvassa onkin vielä kolme lisäosapakettia sekä yksi isompi laajennusosa vielä vuoden 2023 aikana.

Platinum Edition ja Farming Simulator 22 on saatavilla 5, Series X ja S, 4 sekä Xbox One -konsoleilla että PC:llä ja OSX:llä.

Kommentoi

Ubisoftin Ghostwriter voi auttaa luomaan uskottavampia pelimaailmoja Kommentit pois päältä artikkelissa Ubisoftin Ghostwriter voi auttaa luomaan uskottavampia pelimaailmoja

Ubisoft Forward

Ubisoft LA Forge esittelee heidän sisäisesti kehittämäänsä koneoppimiseen perustuvaa työkalua, nimeltään Ghostwriter, jonka tarkoituksena on helpottaa hahmojen dialogin kirjoittamista. Työkalun avulla kirjoittaja voi luoda nopeasti useita variaatioita dialogista. Sitä kutsutaan sopivasti haamukirjoittajaksi. Työkalua voidaan käyttää hahmojen lausumien, kuten ”Hei, miten menee?” tai ”Toinen uudisasutus tarvitsee apuasi. Merkitsen sen karttasi.” vaihtoehtoisien versioiden generoimiseen eri tunnetilojen ja motivaatioiden pohjalta. Ennen tämän kirjoitustyön teki käsikirjoittajatiimi.

Jättämällä näiden kirjoittamisen koneen tehtäväksi voivat käsikirjoittajat keskittyä mielenkiintoisempaan sisältöön. Avoimen maailman peleissä, joissa on satoja uniikkeja hahmoja, nämä lausahdukset voivat kasvattaa pelin käsikirjoituksen kokoa, ja nyt Ubisoft LA Forgen uusi teknologia aikoo siirtää tämän tehtävän tekoälylle. Ubisoft julkaisi 21. maaliskuuta julkistusvideon Ubisoft Ghostwriterista.

Generoivien mallien käyttäminen pelien sisällön luomiseen ei ole uutta. Esimerkiksi vuonna 2019 julkaistu AI Dungeon oli tekstiä viime aikoina paljon julkisuutta saaneen GPT-mallin aikaisemman generoivan mallin päälle rakennettu tekstipohjainen seikkailu, jossa tarinan kertojana toimi tekoäly. Pelaajat pystyivät tekstisyötteellä reagoimaan ja muokkaamaan generoidun tarinan kulkua.

Ubisoftin Ghostwriterin soveltaminen on kiehtova tulevaisuudennäkymä, kun käsikirjoitustiimit voivat keskittyä pelin tarinan kiehtovampiin puoliin. Ghostwriterin rooli Ubisoftin ja koko peliteollisuuden tulevaisuudessa on epävarma, mutta sen lupaus immersion lisäämisestä lupaa hyvää kaikkien genrejen faneille.

Ubisoftin alaisuudessa toimivien studioiden tähän mennessä suunnittelemien kahdeksan julkaisun myötä vuodesta 2023 on tulossa merkittävä vuosi julkaisijalle. Assassin’s Creed Mirage ilmestyy joskus vuoden jälkipuoliskolla, ja sen julkistamisen yhteydessä paljastettiin kaksi muuta sarjan peliä, joista toinen sijoittuu fanien pitkään toivomiin puitteisiin, feodaaliseen Japaniin. Pitkään odotettu ilmaispelattava moninpeliräiskintäpeli Heartland ilmestyy myös jossain vaiheessa vuonna 2023, ja se tarjoaa PvE- ja PvEvP-sisältöä paljon maaseutumaisemmassa ympäristössä kuin edeltäjänsä.

Kommentoi