Far Cry 6 -peli sai uuden julkaisutrailerin – kaikki mukaan sissitaisteluun diktatuuria vastaan Kommentit pois päältä artikkelissa Far Cry 6 -peli sai uuden julkaisutrailerin – kaikki mukaan sissitaisteluun diktatuuria vastaan

Far Cry 6

Far Cry -pelisarja tunnetaan avoimesta pelimaailmastaan, kiehtovista tehtävistään ja sulavasta pelattavuudestaan. Yhtäältä pelisarja on aina rakentunut mielenkiintoisten hahmojen, napakan dialogin ja monipuolisen asevalikoiman ympärille. Nämä yhdessä ovat tarjonneet pelaajalle kiinnostavan pelikokemuksen, jossa yhdistyvät kiinnostava juoni ja pelaajalle vapaat kädet antava pelikokemus.

Karibian saariryhmän sydämessä oleva kuvitteellinen Yaran saari on jämähtänyt menneiden vuosikymmenien aikaan. Sitä johtaa tiukan sotilashallinnon keinoin diktaattoripresidentti, joka ei anna minkään tulla tielleen. Ihmishenki on halpaa ja kritiikkiin vastataan väkivaltaa kaihtamatta. Vain presidentin omat pyrkimykset ja valtiontalouden elvytys ovat etusijalla, eikä millään muulla ole merkitystä. Pelaajan ohjastama Dani liittyy osaksi vastavoimaa edustavaa sissijärjestöä, joka taistelee julmaa diktatuuria vastaan altavastaajan asemasta.

Presidentti Antón Castillon roolissa nähdään karismaattinen Hollywood-näyttelijä Giancarlo Esposito. Hän on tullut tunnetuksi muun muassa The Mandalorian- ja Breaking Bad -sarjojen pahisrooleista. Castillon rinnalla nähdään hänen poikansa Diego, jota tulkitsee Coco-elokuvasta tuttu Anthony Gonzalez. Avainroolien myötä pelin tarina tuntuu huomattavasti henkilökohtaisemmalta ja todentuntuisemmalta, mikä tekee pelin tunnelmaan eläytymisestä ensiluokkaisen kokemuksen.

Vaikka Dani Rojas on vain yksi sissitaistelija muiden joukossa, hänen rautainen tahtonsa, sotilaskoulutuksensa ja kyvykkyytensä tuovat tuloksia taistelussa diktatuuria vastaan. Hänen ominaisuutensa yhdistettynä monipuoliseen asevalikoimaan, apulaisiin ja taustalla toimivaan sissijärjestöön tarjoaa Danille ystävineen mahdollisuuden iskeä sotilashallinnon heikkoihin paikkoihin nopeasti ja tehokkaasti. Pelaaja voi valita lähestymistapansa monista eri tavoista. Suora hyökkäys, salakavala hiippailu tai vihollisten ovela jallittaminen räjähteitä hyödyntäen ovat kaikki toimivia keinoja. Lisäksi erilaiset kulkuneuvot ja lisävarusteet, kuten kiipeilykoukku ja laskuvarjo, tarjoavat monia eri lähestymistapoja selviytymiseen.

Dani pystyy myös virittämään jo olemassa olevia aseita ja viritysosia sekä rakentamaan uusia erilaisista kerättävistä materiaaleista. Lisäksi käytössä on hevosia ja erilaisia kulkuneuvoja nopeaan liikkumiseen ja arvaamattomiin hyökkäyksiin. Erityinen Resolver-mekaniikka tarjoaa mahdollisuuden ainutlaatuisten erikoisvekotinten ja -aseiden pakertamiseen. Lisäksi hurmaavat, mutta tehokkaat eläinapulaiset, kuten vaikkapa aina nälkäinen Guapo-krokotiili, ovat Danin apuna.

Tarinapelin lisäksi peliin julkaistaan kolme erillistä lisäosapakettia, jotka kertovat pelisarjan aiempien pahisten oman tarinan. Näissä pääosaa näyttelevät aiemmista Far Cry -peleistä tutut roistot Vaas Montenegro, Pagan Min ja Joseph Seed. Lisäosat voi hankkia joko erikseen yksitellen tai ostamalla pelin kausikortin, johon sisältyy kaikki tulevat lisäosat. Pelistä on myös julkaistu 28 kappaletta sisältävä musiikkialbumi, jonka voi kuunnella useimmista musiikin suoratoistopalveluista.

julkaistaan 7. lokakuuta 2021 PlayStation 5, PlayStation 4, ja S sekä Xbox One -konsoleille ja :lle Games Storen ja Ubisoft Storen kautta. Lisäksi peli tulee saataville Stadia- ja UPLAY+-pelipalveluihin.

Kommentoi

Starfield -pelissä tulee olemaan tuplasti enemmän vuoropuhelua kuin Skyrimissä Kommentit pois päältä artikkelissa Starfield -pelissä tulee olemaan tuplasti enemmän vuoropuhelua kuin Skyrimissä

Starfield

Bethesdan kovasti odotetusta Starfield -avaruusroolipelistä on saatu uusi traileri, joka avaa pelin asutettuja tähtijärjestelmiä, sekä niiden eri ryhmittymiä.

Asutettua aluetta pelistä löytyy oman galaksimme ympäriltä noin 50 valovuoden päähän ja sitä hallitsee pääosin kaksi suurta toisiaan vastaan sotivaa ryhmittymää United Colonies sekä Freestar Collective.

Pelistä löytyy myös avaruuden merirosvot Crimson Fleet, väkivaltaiset Spacerit sekä uskonnollisesti fanaattiset House of Va’Ruun. Pelaajat puolestaan kuuluvat tutkimusryhmä Constellationiin.

Aiemmin pelistä on vuotanut mm. videopätkiä sekä kuvituskuvia. Kerroimme myös aiemmin pelin vuoropuheluista, joita tulee olemaan tuplasti esimerkiksi Skyrim -peliin verrattuna.

ilmestyy yksinoikeudella X ja S -konsoleille sekä :lle marraskuun 11. päivä 2022.

Kommentoi

God of War -peli ilmestyy PC:lle ensi vuonna Kommentit pois päältä artikkelissa God of War -peli ilmestyy PC:lle ensi vuonna

God of War

Pitkään spekuloitu aiemmin PlayStation -yksinoikeuspeli on saapumassa :lle ensi vuoden alussa. Peli löytyy jo Steam -palvelusta ja sen voi lisätä toivelistalle.

Sony jatkaa siis aiemmin aloittamaansa kaavaa ja tuo yksinoikeuspelejään saataville myös PC-pelaajille. Aiemmin yritys on julkaissut mm. ja Death Stranding -pelit PC:lle. Myös Uncharted: Legacy of Thieves -kokoelma on tulossa alkuvuodesta 2022 PC:lle sekä 5 -konsolille.

God of War -pelin PC-versiossa tulee olemaan parannuksia kuten tarkemmat grafiikat, tuki 4K-resoluutiolle sekä ultrawide -näytöille. Myös ruudunpäivitysnopeus on vapaa. Luonnollisesti grafiikoista löytyy myös enemmän säädettävää. Peli tukee myös hiiri ja näppäimistö ohjausta.

Lisäksi pelin PC-version mukana tulee viisi skinipakettia Death’s Vow Armor Sets, Exile’s Guardian Shield, Buckler of the Forge Shield, Shining Elven Soul Shield sekä Dökkenshieldr Shield.

ilmestyy PC:lle tammikuun 14. päivä 2022. Pelisarjan uusin osa on puolestaan tulossa ensi vuoden puolella 5 -konsolille ja ehkä myös tulevaisuudessa PC:lle.

Kommentoi