Far Cry 6 -toimintapelistä saatiin kaksi uutta esittelytraileria Kommentit pois päältä artikkelissa Far Cry 6 -toimintapelistä saatiin kaksi uutta esittelytraileria

Far Cry 6

julkisti Far Cry 6 -toimintapelin saapuvan kauppoihin 7. lokakuuta. Samalla peliä esiteltiin uudella toimintavetoisella tarinavideolla, joka tuo esille myös päähenkilö Dani Rojasin.

Far Cry -pelisarja tunnetaan sekä räväkästä toiminnastaan ja avoimista pelimaailmoistaan että ystävyyttä ja perhesiteitä käsittelevistä teemoistaan. Nämä teemat ovat vahvasti läsnä myös pelisarjan kuudennen luvun kohdalla, joka vie pelaajan Yaran unohdetulle paratiisisaarelle Karibian luonnonkauniisiin maisemiin.

Far Cry 6

Yara on upea saarimiljöö keskellä tropiikkia, jossa lämpö ja aurinko hellivät saaren asukkaita. Samalla se on omaan aikaansa jämähtänyt korruption kehto, jossa diktaattorimainen vallanpitäjä hallitsee väkivallan ja pakkokeinojen voimalla kansalaisiaan. Kansakunnan hirmuhallitsija Antón Castillo ja hänen teini-ikäinen poikansa Diego ovat huomion keskipisteessä. Näiden kasvoina nähdään muun muassa The Mandalorian- ja Breaking Bad -televisiosarjoista tunnettu Giancarlo Esposito ja Coco-elokuvassa vaikuttanut Anthony Gonzalez.

Toronto -pelistudion luoma Far Cry 6 on pelimaailmansa osalta kuin yhdistelmä eksoottista rantalomakohdetta ja painajaismaista kärsimystä. Castillon toimet ovat johtaneet alati kasvaviin vastarintatoimiin ja sissisotaan, joka uhkaa sysätä koko valtion sodan partaalle. Vallankumouksen kipinät ovat jo kytemässä, kun pelaajan ohjastama Dani Rojas ottaa ohjat käsiinsä. Johtajuutta osoittava Dani osoittaa myös tahtoa ja tarmoa taistelussaan paremman huomisen puolesta. Sissisotaa ei kuitenkaan käydä yksin, joten Dani saa rinnalleen apua muista Yaran asukkaista. Näitä ovat muun muassa vallankumouksellisen Libertad-ryhmittymän Clara Garcia ja entinen KGB-vakooja, hämäräperäinen sissijohtaja Juan Cortez.

Far Cry 6

Yaran kansalaiset tunnetaan tarmokkuudestaan ja tämä ainutlaatuinen henkinen voimavara on myös vahvasti läsnä Danissa. Tarmokkuutta voidaankin hyödyntää virittelemällä ainutlaatuisia aseita ja työkaluja sissisodan tarpeisiin. Olipa kyse moottoripyörän koneistolla toimivasta minitykistä tai ohjuksia ampuvasta selkärepusta, pelissä tarmokkuutta hyödynnetään toinen toistaan luovempien ratkaisujen tekemiseen ja taisteluun diktatuuria vastaan.

Far Cry 6 antaa pelaajan valita omanlaisensa lähestymistavan taisteluihin, joko suoralla toiminnalla, vaivihkaisella hiippailulla tai näitä vapaasti yhdistelmällä. Lisäksi pelaaja voi valita pelaako Danin tarinan naisena vai miehenä. Perinteisten tuliaseiden ja räjähteiden lisäksi pelaaja voi käyttää tarmokkuudella viriteltyjä erikoisaseita, mielikuvituksellisia kulkuneuvoja ja jopa erikoisia lemmikkejä apunaan. Omalaatuisista lemmikeistä mainittakoon esimerkiksi suloinen mäyräkoira Chorizo tai alati nälkäinen Guapo-krokotiili.

Yksinpelin lisäksi Far Cry 6 tarjoaa koettavaksi hauskan yhteistyömuotoisen toimintakokemuksen kahdelle pelaajalle. Luvassa on kohtaamisia niin ränsistyneissä kaupunkiympäristöissä kuin sademetsän suojassa luonnon helmassa. Hyvin laadittu suunnitelma ja kartoitettu ympäristö mahdollistavat napakan hyökkäyksen jopa tarkasti vartioituihin kohteisiin.

Far Cry 6

Pelin ennakkotilaajille tarjotaan lisäetuna Libertad-pakettia. Se sisältää pelin sisäisen Libertad-asun Chorizo-koiralle sekä ainutlaatuisen Discos Locos -aseen, joka syöksee vaarallisia muovikiekkoja vihollisia kohti. Pelinsä One- tai PlayStation 4 -pelikonsoleille ostavat pelaajat saavat päivitettyä pelin ilmaiseksi Xbox Series X/S- ja PlayStation 5 -versioihin.

Pelin lisäksi myyntiin tulee ainutlaatuinen Ubicollectibles-figuuri Lions of Yara. Tämä 26 senttimetriä korkea koriste-esine esittää Antón Castilloa yhdessä poikansa Diegon kanssa. Figuuri on ennakkotilattavissa Store -kauppapaikasta. Sen ostajat saavat lisäksi The Lion of Yara -asekoristeen käyttöönsä Far Cry 6 -pelissä.

Far Cry 6 julkaistaan 7. lokakuuta 2021 sekä Series X ja S, Xbox One, PlayStation 5 ja PlayStation 4 -konsoleille että :lle Epic Games Storen ja Storen kautta. Lisäksi peli tulee saataville Google Stadia- ja UPLAY+-pelipalveluihin.

Kommentoi

FIFA 22 -pelin ensimmäisen 22 päivän tilastot julkistettiin – suosituin tuuletus ja 5 miljardia maalia Kommentit pois päältä artikkelissa FIFA 22 -pelin ensimmäisen 22 päivän tilastot julkistettiin – suosituin tuuletus ja 5 miljardia maalia

Fifa 22

on julkaissut uusimman 22 -jalkapallopelin ensimmäisen 22 päivän tilastoja, joissa on mm. pelatut minuutit, tehdyt maalit sekä suosituin tuuletus.

Pelin virtuaalikentillä tehtiin yhteensä 5,005,872,060 kappaletta maaleja yhteensä 2,1 miljardissa ottelussa. Yhteensä peliminuutteja on kertynyt 46 biljoonaa. Suosituin tuuletus on puolestaan ollut ”Knee slide”.

Season ja Kick-off -pelitilojen suosituin joukkue on puolestaan ollut Paris Saint-Germain F.C. Voit katsoa tarkemmat tilastost alla olevista kuvista.

on saatavilla 5, PlayStation 4, ja S sekä Xbox One -konsoleille, :lle että Stadia -pelipalvelun kautta.

Kommentoi

Synkkätunnelmainen toimintaroolipeli Vampyr sai ilmaisen grafiikkapäivityksen Kommentit pois päältä artikkelissa Synkkätunnelmainen toimintaroolipeli Vampyr sai ilmaisen grafiikkapäivityksen

Vampyr

DONTNOD-pelistudion synkkätunnelmainen toimintaroolipeli Vampyr on saanut ilmaisen grafiikkapäivityksen. Sen ansiosta pelin PlayStation 4- ja Xbox One -versiot toimivat uuden sukupolven PlayStation 5- ja Xbox Series X -pelikonsoleilla 60 kuvan sekuntinopeudella korkealla 1440p-tarkkuudella. Lisäksi pelin 1440p-tarkkuus on koettavissa myös PlayStation 4 Pro- ja Xbox Series S -pelikonsoleilla.

Vampyr-toimintaroolipelissä pelaajan ohjastama päähahmo on kaksoiselämää elävä tohtori Jonathan Reid, jonka toisena puolena on kaupungin flunssaepidemiaa hoitava lääkäri. Hänen synkempi puolensa sen sijaan on verta janoava vampyyri, joka suorastaan janoaa apua tarvitsevien ihmisten verta. Eräänlaisena modernina Tohtori Jekyll ja Mr. Hyde -tarinana Vampyr on synkkä ja verinen kamppailu kahden eri osapuolen kesken yhdessä ja samassa ihmiskehossa.

Siinä missä tohtori Reid pyrkii auttamaan kaupungin sairaita ja kärsiviä, hänen vampyyripuolensa jano tulee tyydyttää, ettei hirviö ottaisi Jonathania haltuunsa hyvinkin kohtalokkain seurauksin. Pelaajaa ympäröivä vuoden 1918 Lontoo reagoi pelaajan valintoihin, joten kaikilla teoilla ja päätöksillä on seurauksensa. Vampyr onkin ainutlaatuinen pelikokemus, jossa toimintaosuudet linkittyvät saumattomasti roolipelimäisiin valintoihin ja kahden keskushahmon välillä tasapainotteluun.

Vampyr on saatavilla sekä PlayStation 4, ja Nintendo Switch -pelikonsoleille että PC:lle. Lisäksi peli on yhteensopiva PlayStation 5 ja Xbox Series X sekä S -pelikonsolien kanssa.

Kommentoi