Far Cry -pelimaailma laajentuu kirjojen ja sarjakuvien muodossa Kommentit pois päältä artikkelissa Far Cry -pelimaailma laajentuu kirjojen ja sarjakuvien muodossa

Far Cry 6

Far Cry 6 -toimintapeli ilmestyy kauppoihin lokakuussa ja sen myötä Ubisoft on lanseerannut Far Cry -aiheisia kirjoja ja sarjakuvia. Ne sekä taustoittavat että laajentavat pitkäikäisen peliuniversumin tarinoita, hahmoja ja tapahtumapaikkoja pelisarjan eri osien osalta.

Far Cry -kirjat

The Art of Far Cry 6

The Art of Far Cry 6 on upea, värikäs ja isokokoinen taidekirja, joka esittelee pelissä nähtävää Yaran eksoottista saarta ympäristöineen ja tapahtumapaikkoineen. Kirjan kuvituksen myötä saaren kaunis luonto, paikalliset asukkaat ja monet kiehtovat luomukset tulevat eloon vaikuttavalla tavalla. Kirjan sivut esittelevät myös pahamaineisen hirmuvaltias Antón Castillon valtakunnan ja tätä vastaan taistelevien Libertad-sissien tyylin aseistuksineen ja varusteineen. Kirjan ovat tehneet yhteistyössä kirjakustantamo Dark Horse Books ja Ubisoft Toronto -pelistudio. The Art of Far Cry 6 tulee myyntiin maailmanlaajuisesti 12. lokakuuta 2021.

Far Cry: Rite of Passage

Far Cry: Rite of Passage on kolmiosainen sarjakuvasarja, jossa kerrotaan karu tarina valtaannoususta. Tarina käynnistyy hetkestä, jolloin presidentti Antón Castillon ainoa poika Diego täyttää 13 vuotta. Tämä ei kuitenkaan ole hänelle vain yksi juhlapäivä muiden joukossa, vaan aikuistumisriitti. Antón haluaa opettaa pojalleen tärkeitä asioita johtamisesta ja käyttää esimerkkeinä kolmea legendaarista miestä. He ovat Far Cry -sarjasta tutut merirosvo Vaas Montenegro, diktaattori Pagan Min ja saarnamies Joseph Seed. Jokaisella heistä oli valtaa ja karismaa, mutta heidän tarinansa eivät olleet onnellisia.

Kolmiosaisen minisarjan ensimmäinen osa on jo julkaistu muutamassa maassa. Kokonaisuus julkaistaan myös kovakantisena kirjana 30. marraskuuta 2021. Sarjankuvan on kirjoittanut Bryan Edward Hill ja sen kuvituksesta vastaa Geraldo Borges. Tussaajana toimii Michael Atiyeh ja tekstauksen on tehnyt Comicraft. Kansikuvat on luonut taiteilija Matt Taylor.

Far Cry: Esperanza’s Tears

Far Cry: Esperanza’s Tears on sarjakuvakirja, jonka pääosassa nähdään Juan Cortez, yksi Far Cry 6 -pelin keskeisistä hahmoista. Hyvin verkostoituneena ammattirikollisena hän tarjoaa palveluksiaan erilaisille poliittisille tahoille ja rikollisjärjestölle. Hänen viimeisin keikkansa vie hänet pois Castillon johtamalta Yaralta ja luvassa onkin lupaava työ Santa Costan paikallisen vallankumousjoukon parissa. Tämä kuitenkin osoittautuu kohtalokkaaksi ansaksi ja ajaa Cortezin adrenaliinintäyteiseen selviytymisseikkailuun. Tarinassa tutustutaan kiehtovaan katraaseen erilaisia Far Cry 6 -pelimaailman hahmoja ja sarjakuva laajentaa Far Cry 6 -pelin universumia omalla sivujuonteellaan. Mathieu Mariollen kirjoittaman tarinan kuvituksesta ja tussauksesta vastaavat Afif Khaled ja Salaheddine Basti. Editions julkaisee Far Cry: Esperanza’s Tears -sarjakuvakirjan marraskuussa 2021.

The Far Cry Survival Manual

The Far Cry Survival Manual on kutkuttava selviytymisopas jokaiselle Far Cry -peliuniversumin maailmaan tutustuvalle pelifanille. Se kertoo journalisti Hunter Nashin kokemuksista ja tarinoista ympäri maailmaa. Mukana olevat Rook-saaret, Montanan osavaltion Hopen piirikunta ja Yaran tasavalta, jotka kaikki ovat tuttuja alueita Far Cry -sarjan peleistä. Kirjassaan Nash esittelee näiden alueiden äärimmäisiä olosuhteita ja ympäristöjä sekä huomioon otettavia asioita. Kirja antaa neuvoja ja vinkkejä selviytymiseen, itsepuolustukseen, extreme-urheiluun, stunttiajoihin ja moneen muuhun ajanvietteeseen. The Far Cry Survival Manual -kirjan julkaisee Insight Editions 21. syyskuuta 2021.

Far Cry 6 julkaistaan 7. lokakuuta 2021 sekä Xbox Series X ja S, Xbox One, PlayStation 5 sekä PlayStation 4 -konsoleille että :lle Epic Games Storen ja Ubisoft Storen kautta. Lisäksi peli tulee saataville Google Stadia- ja UPLAY+-pelipalveluihin.

Kommentoi

Synkkätunnelmainen toimintaroolipeli Vampyr sai ilmaisen grafiikkapäivityksen Kommentit pois päältä artikkelissa Synkkätunnelmainen toimintaroolipeli Vampyr sai ilmaisen grafiikkapäivityksen

Vampyr

DONTNOD-pelistudion synkkätunnelmainen toimintaroolipeli Vampyr on saanut ilmaisen grafiikkapäivityksen. Sen ansiosta pelin PlayStation 4- ja Xbox One -versiot toimivat uuden sukupolven PlayStation 5- ja X -pelikonsoleilla 60 kuvan sekuntinopeudella korkealla 1440p-tarkkuudella. Lisäksi pelin 1440p-tarkkuus on koettavissa myös PlayStation 4 Pro- ja Xbox Series S -pelikonsoleilla.

Vampyr-toimintaroolipelissä pelaajan ohjastama päähahmo on kaksoiselämää elävä tohtori Jonathan Reid, jonka toisena puolena on kaupungin flunssaepidemiaa hoitava lääkäri. Hänen synkempi puolensa sen sijaan on verta janoava vampyyri, joka suorastaan janoaa apua tarvitsevien ihmisten verta. Eräänlaisena modernina Tohtori Jekyll ja Mr. Hyde -tarinana Vampyr on synkkä ja verinen kamppailu kahden eri osapuolen kesken yhdessä ja samassa ihmiskehossa.

Siinä missä tohtori Reid pyrkii auttamaan kaupungin sairaita ja kärsiviä, hänen vampyyripuolensa jano tulee tyydyttää, ettei hirviö ottaisi Jonathania haltuunsa hyvinkin kohtalokkain seurauksin. Pelaajaa ympäröivä vuoden 1918 Lontoo reagoi pelaajan valintoihin, joten kaikilla teoilla ja päätöksillä on seurauksensa. Vampyr onkin ainutlaatuinen pelikokemus, jossa toimintaosuudet linkittyvät saumattomasti roolipelimäisiin valintoihin ja kahden keskushahmon välillä tasapainotteluun.

Vampyr on saatavilla sekä PlayStation 4, ja Nintendo Switch -pelikonsoleille että PC:lle. Lisäksi peli on yhteensopiva ja sekä S -pelikonsolien kanssa.

Kommentoi

Grand Theft Auto -trilogian PC-vaatimukset julkaistiin Kommentit pois päältä artikkelissa Grand Theft Auto -trilogian PC-vaatimukset julkaistiin

Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition

Tulevan Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition -kokoelman PC laitevaatimukset on julkaistu Rockstar Storen kautta.

Uudistetuissa peleissä on Grand Theft Auto V -pelistä tuttu ohjaus sekä myös tähtäämistä on paranneltu. Pelien grafiikat ovat myös päivitetty tähän päivään korkearesoluutioisten tekstuurien myötä. Myös valaistusta, vettä ja kasvustoa on paranneltu.

Pelit tukevat uusilla PS5 ja Xbox Series X -konsoleilla 4K-resoluutiota ja 60 fps:n ruudunpäivitysnopeutta. PC:llä peleistä löytyy tuki Nvidian DLSS:lle.

Kokoelma sisältää alunperin 2000-luvun alussa ilmestyneet Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto: Vice City Grand Theft Auto: San Andreas -pelit.

niminen kokoelma ilmestyi alunperin vuonna 2006 PlayStation 2 ja Xbox -konsoleille sekä PC:lle. Myöhemmin peli saatiin myös PlayStation 3 -konsolille.

ilmestyy marraskuun 11. päivä PlayStation 5, PlayStation 4, ja S, sekä Nintendo Switch -konsoleille, että PC:lle.

Vähimmäisvaatimukset

  • Prosessori: Intel i5-6600K / AMD -6300
  • Muisti: 8 GB
  • Näytönohjain: GeForce GTX 760 2 GB / AMD Radeon R9 280 3 GB
  • Levytila: 45 GB
  • Käyttöjärjestelmä: Windows 10 64-bit
  • Prosessori: Intel i7-2700K / AMD Ryzen 5 2600
  • Muisti: 16 GB
  • Näytönohjain: GeForce GTX 970 4 GB / AMD Radeon RX 570 4 GB
  • Levytila: 45 GB
  • Käyttöjärjestelmä: Windows 10 64-bit

Kommentoi