Far Cry -pelimaailma laajentuu kirjojen ja sarjakuvien muodossa Kommentit pois päältä artikkelissa Far Cry -pelimaailma laajentuu kirjojen ja sarjakuvien muodossa

Far Cry 6

6 -toimintapeli ilmestyy kauppoihin lokakuussa ja sen myötä Ubisoft on lanseerannut Far Cry -aiheisia kirjoja ja sarjakuvia. Ne sekä taustoittavat että laajentavat pitkäikäisen peliuniversumin tarinoita, hahmoja ja tapahtumapaikkoja pelisarjan eri osien osalta.

Far Cry -kirjat

The Art of 6

The Art of 6 on upea, värikäs ja isokokoinen taidekirja, joka esittelee pelissä nähtävää Yaran eksoottista saarta ympäristöineen ja tapahtumapaikkoineen. Kirjan kuvituksen myötä saaren kaunis luonto, paikalliset asukkaat ja monet kiehtovat luomukset tulevat eloon vaikuttavalla tavalla. Kirjan sivut esittelevät myös pahamaineisen hirmuvaltias Antón Castillon valtakunnan ja tätä vastaan taistelevien Libertad-sissien tyylin aseistuksineen ja varusteineen. Kirjan ovat tehneet yhteistyössä kirjakustantamo Dark Horse Books ja Ubisoft Toronto -pelistudio. The Art of Far Cry 6 tulee myyntiin maailmanlaajuisesti 12. lokakuuta 2021.

Far Cry: Rite of Passage

Far Cry: Rite of Passage on kolmiosainen sarjakuvasarja, jossa kerrotaan karu tarina valtaannoususta. Tarina käynnistyy hetkestä, jolloin presidentti Antón Castillon ainoa poika Diego täyttää 13 vuotta. Tämä ei kuitenkaan ole hänelle vain yksi juhlapäivä muiden joukossa, vaan aikuistumisriitti. Antón haluaa opettaa pojalleen tärkeitä asioita johtamisesta ja käyttää esimerkkeinä kolmea legendaarista miestä. He ovat Far Cry -sarjasta tutut merirosvo Vaas Montenegro, diktaattori Pagan Min ja saarnamies Joseph Seed. Jokaisella heistä oli valtaa ja karismaa, mutta heidän tarinansa eivät olleet onnellisia.

Kolmiosaisen minisarjan ensimmäinen osa on jo julkaistu muutamassa maassa. Kokonaisuus julkaistaan myös kovakantisena kirjana 30. marraskuuta 2021. Sarjankuvan on kirjoittanut Bryan Edward Hill ja sen kuvituksesta vastaa Geraldo Borges. Tussaajana toimii Michael Atiyeh ja tekstauksen on tehnyt Comicraft. Kansikuvat on luonut taiteilija Matt Taylor.

Far Cry: Esperanza’s Tears

Far Cry: Esperanza’s Tears on sarjakuvakirja, jonka pääosassa nähdään Juan Cortez, yksi 6 -pelin keskeisistä hahmoista. Hyvin verkostoituneena ammattirikollisena hän tarjoaa palveluksiaan erilaisille poliittisille tahoille ja rikollisjärjestölle. Hänen viimeisin keikkansa vie hänet pois Castillon johtamalta Yaralta ja luvassa onkin lupaava työ Santa Costan paikallisen vallankumousjoukon parissa. Tämä kuitenkin osoittautuu kohtalokkaaksi ansaksi ja ajaa Cortezin adrenaliinintäyteiseen selviytymisseikkailuun. Tarinassa tutustutaan kiehtovaan katraaseen erilaisia Far Cry 6 -pelimaailman hahmoja ja sarjakuva laajentaa Far Cry 6 -pelin universumia omalla sivujuonteellaan. Mathieu Mariollen kirjoittaman tarinan kuvituksesta ja tussauksesta vastaavat Afif Khaled ja Salaheddine Basti. Glénat Editions julkaisee Far Cry: Esperanza’s Tears -sarjakuvakirjan marraskuussa 2021.

The Survival Manual

The Survival Manual on kutkuttava selviytymisopas jokaiselle Far Cry -peliuniversumin maailmaan tutustuvalle pelifanille. Se kertoo journalisti Hunter Nashin kokemuksista ja tarinoista ympäri maailmaa. Mukana olevat Rook-saaret, Montanan osavaltion Hopen piirikunta ja Yaran tasavalta, jotka kaikki ovat tuttuja alueita Far Cry -sarjan peleistä. Kirjassaan Nash esittelee näiden alueiden äärimmäisiä olosuhteita ja ympäristöjä sekä huomioon otettavia asioita. Kirja antaa neuvoja ja vinkkejä selviytymiseen, itsepuolustukseen, extreme-urheiluun, stunttiajoihin ja moneen muuhun ajanvietteeseen. The Far Cry Survival Manual -kirjan julkaisee 21. syyskuuta 2021.

6 julkaistaan 7. lokakuuta 2021 sekä Xbox Series X ja S, Xbox One, 5 sekä PlayStation 4 -konsoleille että PC:lle Games Storen ja Ubisoft Storen kautta. Lisäksi peli tulee saataville Stadia- ja UPLAY+-pelipalveluihin.

Kommentoi

Rainbow Six Siege -verkkopelin odotettu suurturnaus pelataan huhtikuussa Tanskassa Kommentit pois päältä artikkelissa Rainbow Six Siege -verkkopelin odotettu suurturnaus pelataan huhtikuussa Tanskassa

Rainbow Six Siege Blast R6 Major

kokoaa 24 maailman parasta Siege -tiimiä Kööpenhaminan BLAST R6 Major -pelitapahtumaan.

Kööpenhaminassa 24. huhtikuuta ja 7. toukokuuta välisenä aikana pelattava peliturnaus on uuden BLAST R6 -ekosysteemin ensimmäinen tapahtuma. Ubisoftin ja BLASTin yhteistyössä järjestämä peliturnaus on samalla uuden pelivuoden ensimmäinen R6 Major -tapahtuma, jossa nähdään maailman huippuluokan tiimit ottamassa mittaa toisistaan.

Uusi kisamuoto toivottaa myös yleisön paikan päälle tervetulleeksi katsomaan turnauksen loppuotteluita. Tapahtuma järjestetään Forum Copenhagen -tapahtumakeskuksessa Kööpenhaminassa, joten paikan päälle saapuminen on tehty helpoksi myös ulkomaisille vierailijoille.

Turnaus on jaettu kolmeen eri vaiheeseen, joista kaksi ensimmäistä pelataan ilman yleisöä. Ensimmäinen vaihe käydään läpi 24.–27. huhtikuuta ja toinen vaihe 29. huhtikuuta ja 3. toukokuuta välisenä aikana. Tapahtuma huipentuu yleisölle avoimeen päätökseen 5.–7. toukokuuta.

Turnauksen esikarsinnat ovat jo meneillään ja joukkueet kisaavatkin mukaan pääsystä yhdeksällä eri alueella. Näistä mukaan valitaan 24 parasta joukkuetta, jotka kisaavat peräti 750 000 dollarin palkintopotista. Lisäksi joukkueet palkitaan kisamenestyksestä pisteillä, jotka ratkaisevat vuoden 2024 Six Invitational -mestaruuskisoihin pääsyn Brasiliassa.

Tanska tunnetaan vahvana Siege -kilpapelaamiseen maana, joka on aiemmin tuonut maailmalle muun muassa lajin kaksinkertaisen maailmanmestarin, Niclas ‘Pengu’ Mouritzenin, sekä tuoreen Six Invitational -voittajan ja kisojen parhaana pelaajan palkitun kisaajan, Benjamin ‘Benjamaster’ Derelin.

BLAST R6 Major on yksi kilpaurheilun suurimmista kansainvälisistä tapahtumista tänä vuonna ja samalla Kööpenhaminan ensimmäinen isomman kokoluokan Siege-pelitapahtuma. Vuoden 2023 toinen BLAST R6 Major -pelitapahtuma järjestään marraskuussa Yhdysvalloissa. Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä.

Rainbow Six Siege on saatavilla 5, PlayStation 4, Xbox Series X ja S sekä Xbox One -konsoleille, että PC:lle. Lisäksi peli on saatavana myös Ubisoftin Uplay+ -tilauspalvelusta.

Kommentoi

Vapise The Sims – Life By You -elämäsimulaatio ilmestyy syyskuussa Kommentit pois päältä artikkelissa Vapise The Sims – Life By You -elämäsimulaatio ilmestyy syyskuussa

Life By You

Paradox Interactive on julkaisemassa varteenotettavaa kilpailijaa suositulle The Sims -elämäsimulaatiolle. Uusi peli kantaa nimeä Life By You ja sen kehityksestä vastaa entinen The Sims pomo Rod Humble ja Second Life luoja Linden Lab.

Peli tulee kehittäjän mukaan olemaan mahdollisimman modattavissa oleva ja avoin elämäsimulaatio. Pelaajat voivat luoda omat hahmonsa ja elää elämäänsä vapaasti rakentaen kotiaan, käyden töissä ja luoden uraansa. Pelissä voi myös käydä vapaasti oikeita keskusteluita muiden pelihahmojen kanssa.

Life By You ilmestyy PC:lle Steam ja Epic Games Storen kautta Early Access tilassa syyskuun 12. päivä.

Kommentoi