Far Cry -pelisarja täyttää 20 vuotta – järjestimme pelit paremmuusjärjestykseen Kommentit pois päältä artikkelissa Far Cry -pelisarja täyttää 20 vuotta – järjestimme pelit paremmuusjärjestykseen

Far Cry

Ubisoftin suosittu avoimen maailman räiskintäpelisarja täyttää ensi viikolla 20 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi pelisarja on tuntuvassa alennuksessa mm. Steamissä, Epic Games Storessa sekä Storessa.

Pelisarja on tunnettu laajoista avoimista ja eksoottisista pelimaailmoistaan sekä värikkäistä konflikteista. Sarja on kokenut vuosien varrella muutoksia, joten sukelletaanpa peleihin ja katsotaan, mitkä niistä ovat nousseet legendoiksi ja mitkä jääneet hieman varjoon.

1. Far Cry 3 (2012)

Far Cry 3

Trooppinen paratiisi kääntyy veriseksi painajaiseksi tässä sarjan huipputeoksessa. Vaarallinen Vaas Montenegro pitää saarta tyrannisoitunaan, ja pelaajan on selviytyäkseen käyttämään kaikkia keinoja. nosti sarjan aivan uudelle tasolle hienoilla hahmoillaan, jännittävällä tarinallaan ja mukaansatempaavalla pelimekaniikallaan.

2. Far Cry 5 (2018)

Montanaan punaniskaseuduille sijoittuvassa -pelissä uskonnollinen kultti johtaa pelaajan taisteluun vapauden puolesta. Peli on visuaalisesti upea ja tarjoaa monia nautittavia hetkiä pelattavaksi yksin tai kaverin kanssa. Toisinaan vinksahtanut tarina ja hieman itseään toistava pelattavuus pudottavat kuitenkin hieman kokemusta.

3. Far Cry 4 (2014)

Far Cry 4

vie pelaajan Kyratin fiktiiviseen Himalajan valtioon, jota hallitsee Pagan Min. Peli on kaunis ja tarjoaa paljon tekemistä, mutta jää hieman Far Cry 3:n varjoon tarinansa ja hahmojen osalta.

4. Far Cry 6 (2021)

Far Cry 6

sijoittuu Karibialla sijaitsevalle kuvitteelliselle Yaran saarelle, jota johtaa diktaattori Anton Castillo. Peli tarjoaa sarjan suurimman ja monipuolisimman pelimaailman ja hauskan pelattavuuden, mutta toisinaan ylettömältä tuntuva tarina ja unohtumattomien hahmojen puute vaivaavat kokonaisuutta.

5. Far Cry 2 (2008)

Alkuperäistä Far Cryta synkempi ja realistisempi jatko-osa sijoittuu Afrikkaan. Peli on haastava ja tarjoaa paljon vapautta, mutta sen tekniset ongelmat ja toisinaan turhan hidas tempo voivat turhauttaa pelaajaa.

6. Far Cry Primal (2016)

vie pelaajan esihistoriaan, jossa taistellaan muiden ihmisten ja petojen kanssa selviytymisestä. Peli on uniikki ja kokeileva, mutta jää kauaksi sarjan parhaimmistosta pelattavuutensa ja lyhyehkön tarinansa takia.

7. Far Cry (2004)

Far Cry

Alkuperäinen Far Cry sijoittui trooppiselle saarelle, jossa pelaaja taistelee hullun tiedemiehen luomaa geneettisesti muokattua armeijaa vastaan. Vaikka peli on graafisesti hieman vanhentunut, se tarjosi aikanaan upean avoimen pelimaailman ja jännittävän tunnelman.

Erityismaininnat

Mainitsemättä jäi vielä sarjan hulluttelevampi spin-off eli vuoden 2013 . Se on verinen parodia 1980-luvun toimintakliseistä elokuvista ja videopeleistä. Kyborgina kyber-liskoja vastaan taisteleva supersotilas Rex Colt tuo varmasti kaikkien retroilijoiden hymyn huulille.

Listaan kuuluu myös toinen mainnan arvoinen spin-off, eli vuoden 2019 . Se toimi jatko-osana Far Cry 5:lle, mutta sijoittuu 17 vuotta alkuperäistä tarinaa myöhemmin post-apokalyptisessä Hope Countyssa. Pelaaja taistelee värikästä ”Highwaymen” -rosvojoukkiota vastaan ja pelastaa selviytyjiä. Vaikka New Dawn ei ole yhtä mullistava kuin sarjan parhaat osat, tarjoaa se silti hauskaa pelattavaa äärimmäisen värikkäässä maailmassa.

The Crew Motorfest -ajopelin toinen pelivuosi laajenee vehreälle Mauin saarelle Kommentit pois päältä artikkelissa The Crew Motorfest -ajopelin toinen pelivuosi laajenee vehreälle Mauin saarelle

The Crew Motorfest

on paljastanut -ajopelin toisen pelivuoden ensimmäiset sisällöt ja ne vievät pelaajan upealle Mauin saarelle. Havaijin ajokisojen ensimmäinen vuosi on tarjonnut pelaajille monenlaisia jännittäviä päivityksiä, ja viimeisen päivityksen saapuessa 3. heinäkuuta heillä on edessään uusi soittolista ja huikeita räätälöintimahdollisuuksia. Autovalmistajat Abarth, Alfa Romeo ja Lancia liittyvät peliin mukaan 12. kesäkuuta alkaen 17 uudella ajoneuvolla.

Mutta todellinen kohokohta on marraskuussa 2024 alkava viides pelikausi, jolloin kaikki pelaajat pääsevät tutustumaan kiehtovaan Mauin saareen ilmaiseksi! Tämä lisää peliin yli 100 neliökilometriä upeita ajokokemuksia teillä ja maastossa. Pelaajat voivat tutkia uusia maisemia, kokea Kahuluin kaupungin sykkivän elämän, ajaa Haleakalān kansallispuiston majesteettisten näkymien läpi ja ylittää legendaariset Ohe'o Gulchin pyhät altaat ja niiden lumoavat vesiputoukset.

Uusissa maisemissa peli tarjoaa myös uusia jännittäviä kokemuksia. ”The Chase Squad” on upea PvE-kokemus, jossa pelaajat liittyvät eliittikuljettajien tiimiin, jonka tehtävänä on ravistella perinteisiä kilpailuja ja kukistaa kilpailijansa. Pelaajat oppivat hallitsemaan takaa-ajon taidetta ja ryhtyvät jännittävään tehtävään, jossa he voivat seurata ja päihittää kaupunkikilpailijat kohtaamisissa ympäri saaria.

The Crew Motorfest on saatavilla , , ja -konsoleille sekä :lle. PC-versio on saatavana myös Ubisoft+ -pelipalvelussa. Pelin ikäraja on PEGI 12.

Prince of Persia: The Sands of Time -pelin uusinto ilmestyy 2026 – katso traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Prince of Persia: The Sands of Time -pelin uusinto ilmestyy 2026 – katso traileri

Prince of Persia: The Sands of Time

on paljastanut tietoja : The Lost Crown- ja -pelien päivityksistä ja julkistanut myös uudelleen julkaistavan -pelin.

Prince of Persia: The Lost Crown

saa Mask of Darkness -tarinapäivityksen syyskuussa 2024. Lisäksi pelaajat pääsevät syventymään heti ilmaiseen Divine Trials -päivitykseen, joka lisää 22 asiantuntijahaastetta Metroidvania-inspiroituun seikkailuun. Näihin pääsee Hall of Memorials -salin kautta, joka on uusi ovi Havenissa. Pelaajat voivat valita neljästä ainutlaatuisesta haasteesta. Nämä avautuvat asteittain, kun pelaaja saa uusia voimia. Jokainen neljästä haasteesta sisältää myös uudistetun pomotaistelun.

The Rogue Prince of Persia

The Rogue Prince of Persia on saatavana Early Access -vaiheessa Steamissa ja GeForce Now'ssa. Sen ensimmäinen iso ilmaispäivitys ilmestyi tänään ja otti askeleen lähemmäksi tavoiteltua 1.0-julkaisuaan vuonna 2025. The Temple of Fire -päivitys lisää peliin vaarallisen uuden alueen, jossa on uusia ansoja ja liikkumishaasteita. Mukana on myös kaksi uutta vihollista ja uusi ase. Päivitys tuo myös roguelite-toimintatasohyppelypeliin Meta Progression Skill Tree -järjestelmän.

Prince of Persia: The Sands of Time

Ubisoft vahvisti, että legendaarisen Prince of Persia: The Sands of Time -pelin uudelleenjulkaisu tapahtuu vuonna 2026. Klassinen seikkailu on rakennettu uudelleen alusta alkaen ja on nyt siirtymässä täyteen tuotantovaiheeseensa. Ubisoft Montreal, yhteistyössä Toronton, Bukarestin, Pariisin ja Punen kehitysstudioiden kanssa, herättää Henkarin ja Farahin tarinan henkiin uudelle pelaajasukupolvelle.

Prince of Persia -pelisarja

Prince of Persia -pelit ovat perinteisiä sivuttain rullaavia toimintaseikkailuja, joissa yhdistyvät vauhdikkaat tasohyppelykohtaukset vimmaiseen taisteluun ja upeaan mytologiseen maailmaan täynnä pieniä pulmia ja kiehtovia viholliskohtaamisia.

Prince of Persia: The Lost Crown on saatavilla -, -, -, ja Nintendo Switch -pelikonsoleille, sekä :lle. Lisäksi peli on pelattavissa Ubisoft+-tilauksella. Pelin ikäraja on PEGI 16.