Farming Simulator 19 Platinum Edition Kommentit pois päältä artikkelissa Farming Simulator 19 Platinum Edition

Farming Simulator 19 Platinum Edition

8.5 / 10
Hyvää Kaikki sanoivat, että tämä on kivaa. He olivat oikeassa. Huonoa Peliin sisälle pääseminen vaatii Youtuben avaamista. Pelisykliin ja aloitustilanteisiin varautumiseen valmentamista kaipaisi. Joidenkin laitteiden, kuten kaivinkoneiden ohjaaminen tuntuu hankalalta varsinkin aloittelijalle. Yleisesti Farmipelien kärjen platinaeditio tuo CLAASin laitekannan peliin, joka on paljon hauskempi kuin voisi kuvitella.

Olen elämäni aikana äänestänyt kerran Keskustaa, vuonna 2007. Tämän johdosta ymmärtänen maaseutua ja sen tarpeita ainakin sen verran paljon, että pystyn pelaamaan viljelypelien ehdottomaan kärkeen kuuluvan Farming Simulatorin uusinta julkaisua. GIANTS Softwaren kehittämä, Focus Home Interactiven julkaisema Platinum Edition pitää sisällään CLAAS -laitteet, jotka ovat tulleet tutuiksi pelisarjan aikaisemmista osista. Olen myös farmisimujen täydellinen vasta-alkaja ja näkökulmani puolesta voin ainakin kertoa minkälaista on hypätä mukaan farmisimulaation maailmaan. Vertailua aikaisempiin osiin lienee muutenkin internet pullollaan.

Farming Simulator sai alkunsa vuonna 2008, sveitsiläiskehittäjä GIANTS Softwaren käsissä ja siitä tuli paikallinen hitti. Farming Simulator on vuosien kuluessa vain kasvattanut suosiotaan ja kääntynyt useimpien konsolien ohella myös mobiililaitteille. Farming Simulator kuuluu rekka- ja bussikuskisimulaattoreiden ohella sarjaan pelejä, joista moni miettii miksi kukaan ylipäätään haluaisi näitä pelata, mutta jotka imaisevat huomaamatta pelaajan maailmaansa. On syytä toisaalta huomioida, että jokaista kohden joka pitää maanviljelyn tai rekalla ajamisen pelillistämistä täytenä skeidana, löytyy joku joka suhtautuu samanlaisella varauksella scifiin ja fantasiaan. Farming Simulator täyttää tarpeen, jonka olemassaolosta ei ollut sen alkuaikoina tietoakaan, ja voi veljet, miten hyvin se sen tekeekään.

Tutoriaalit jättävät toivomisen varaa

On parempi aloittaa asioista, joiden toivoisi olevan paremmin. kärsii samoista ongelmista kuin esimerkiksi suuri osa Paradoxin suurstrategioista, eli puutteellisesta pelaajan opastuksesta. Tavoitteena on saada pelaaja ymmärtämään sitä miten tavallinen pelisykli toimii, mutta ongelmana on se, että pelaaja ei osaa varautua alkuasetelmiin joita tavallisimmissa pelimoodeissa tulee vastaan. Tärkein näistä lienee se, että kaikki koneiden osat eivät ole yhteensopivia keskenään ja aloittelijan on hankalaa hankkia oikeanlaisia laitteita. Täydellisessä maailmassa ei tarvitsisi koskaan avata ensimmäistäkään Youtube-tutoriaalia ja niitä halkovia vessapaperimainoksia, mutta vaihtoehtoja tälle ei oikein ole. Sen voisi korvata esimerkiksi hyvällä, kattavalla dokumentaatiolla jota ei ole ulkoistettu pelaajille ja sisällöntuottajille. On helppo kuvitella, että pelin pelaajista löytyy vielä niihin sukupolviin kuuluvia ihmisiä, jotka ovat kykeneviä lukemaan maakuntalehden horoskooppia pidempiä tekstejä.

Podcastit soimaan ja kyntöhommiin

:n viehätys löytyy nopeasti. Pelaaminen on usein mielekästä silloin kun se on tavoitteellista, ja suuren maatilan rakentaminen ja automaatioiden sekä entistä suurempien peltojen ja parempien välineiden rahoittaminen on tärkein tavoite Farming Simulator 19:ssa. Tavoitteet täyttyvät melko hitaasti, joten tunteja farmin hoitamiseen uppoaa niin paljon, että pelin kohtuulliselle hinnalle löytyy varsin paljon vastinetta uusien versioiden tiheästä julkaisutahdista huolimatta (Farming Simulator 20 tulee joulukuussa). Tavoitteen täyttämisen mukavuus on se, miksi peliä pelaa enemmän kuin mielellään. Maatalouskoneen ohjaaminen pitkin hehtaarin peltoa on huomattavasti mukavampaa kuin miltä se paperilla näyttää. Esimerkiksi sadonkorjuu puimurilla samalla kun taustalla pyörii podcast tai äänikirja on sillä tasolla satisfying, että vastaavaa ei tule ihan helposti mieleen. Minä olen ainakin koukussa.

Platinaedition linkitys ei onnistu, mutta se löytyy peruspelin Steam-sivulta.

Kommentoi

Farming Simulator 22 -pelin platina-versio ilmestyi Kommentit pois päältä artikkelissa Farming Simulator 22 -pelin platina-versio ilmestyi

Farming SImulator 22

Finlandin jakelemasta ja GIANTS Softwaren julkaisemasta Farming Simulator 22 -maatalouspelistä on julkaistu laajennettu platinaversio sekä lisäominaisuudet peliin tuova lisäosa.

Jo yli neljä miljoonaa kopiota maailmanlaajuisesti myynyt Farming Simulator 22 on kaikkien aikojen kokonaisvaltaisin ja vaikuttavin maanviljelypeli. Sen Platinum Expansion -lisäosa laajentaa peliä entisestään tuomalla mukaan kattavasti lisää tekemistä sekä uusia kulkuneuvoja ja työkoneita. Uusille pelaajille sopii pelin platinaversio eli Farming Simulator 22 Platinum Edition, joka sisältää sekä peruspelin että lisäosan.

Pelilaajennuksen merkittävin osa on Silverrun Forest -pelikartta, joka tuo pelaajien koettavaksi valtavan metsäisen alueen. Se kattaa yli 20 000 puuta eri lajeista, joten pelaajilla riittää tukkeja sahattavaksi ja kuljetettavaksi. Näistä voidaan myös rakentaa kaikkien aikojen kunnianhimoisin Farming Simulator -rakennusprojekti eli kokonainen vuoristorata. Massiivisten puumäärien ohella uusi kartta sisältää runsaasti perinteistä maanviljelyaluetta ja erilaisia viihtymisprojekteja, joten tekemistä riittää moneen makuun ja tarpeeseen.

Lisäosa sisältää myös kymmenittäin uusia työkoneita ja ajoneuvoja oman maaseudun ja metsäalueen hoitamiseen ja työstämiseen. Volvo Group, IMPEX, John Deere, Koller, Komatsu, Pfanzelt, Schwarzmüller ja WESTTECH sekä muut tunnetut merkit ovat vahvasti läsnä, tuoden tärkeitä koneita ja ajokkeja pelaajan käyttöön. Nämä uudet koneet yhdistettynä alkuperäisen pelin jo entuudestaan kattavaan valikoimaan nostaa ajoneuvojen ja työkoneiden kokonaismäärän yli 500 erilaiseen vekottimeen yli 150 eri valmistajalta.

Massiivisten rakennusprojektien lisäksi pelaaja voi ottaa tehtäväkseen pienempiä rakennelmia, kuten veneet, koirankopit ja erilaiset kalusteet. Näin tuhansista puista voidaan loihtia valtavasti erilaisia hyödyllisiä tarvikkeita ja rakennelmia, jotka myös edesauttavat oman maatilan rahantuloa. Metsänhoito myös sujuu kuin leikiten, kun käytössä on uusia huippulaitteita, kuten Volvo EC380DL, Pfanzelt Pm Trac tai Koller K 300-T. Nämä yhdistettynä uusiin tuotantoketjuihin tuo pelaajalle paljon valinnanvaraa tekemisen suhteen.

Farming Simulator 22 Platinum Edition ja Farming Simulator 22 on saatavilla 5, Series X ja S, sekä One -konsoleilla että :llä ja OSX:llä.

Kommentoi

Farming Simulator 22 -peli sai letkukaupalla päivityksiä Kommentit pois päältä artikkelissa Farming Simulator 22 -peli sai letkukaupalla päivityksiä

Farming SImulator 22

PAN Vision Finlandin jakelema ja GIANTS Softwaren julkaisema Farming Simulator 22 -maatalouspeli on päivittynyt kattavalla letku- ja pumppulisäosalla. Voit katsoa lisäosan trailerin alta.

Tänään ilmestynyt Pumps N’ Hoses Pack -laajennus tuo mukanaan peräti 30 erilaista pumppu- ja letkujärjestelmää erilaisine lisäosineen ja tarpeineen. Näihin lukeutuu muun muassa lannanerittelyjärjestelmä ja erilaiset ympäristöystävälliset lannoitustyökalut.

Uusien järjestelmien avulla onnistuvat muun muassa satojen metrien mittaiset lannoitusletkujen vedot ja näihin painetta tuovat korkeatehopumput. Näin suuretkin peltoaukeat voidaan helposti lannoittaa erilaisin pumpuin manuaalisen ajelun sijasta. Tämä jättää virtuaaliviljelijälle enemmän aikaa muille töille ja puuhille.

Mukana on yli 30 uutta aitoa konetta ja työkalua oman plantaasin rikastamiseen. Uusia merkkejä ovat muun muassa Schouten, Stallkamp, BvL ja 2G Energy, joten eri merkkien kokonaismäärä ylittää 150 tuotemerkkiä.

Farming Simulator 22 on saatavilla PlayStation 5, Xbox Series X ja S, sekä Xbox One -konsoleilla että PC:llä ja OSX:llä.

Kommentoi