Final Fantasy 14 liian helppo? – Ohjaaja haluaa tuoda lisää haastetta Kommentit pois päältä artikkelissa Final Fantasy 14 liian helppo? – Ohjaaja haluaa tuoda lisää haastetta

Valmistautukaa, oi Valon soturit! Final Fantasy 14 tulee pian vaikeutumaan. Tuoreessa Famitsun haastattelussa ohjaaja myönsi, että suosittu roolipeli on viime vuosina rentoutunut liikaa. Tämän korjaamiseksi hän ja suunnittelevat tuovansa peliin tulevaisuudessa enemmän haastavaa sisältöä.

”Tulemme yllättämään pelaajat ja ylittämään odotukset”, Yoshida lupasi, mutta jatkoi, ”Olen pohtinut, kuinka tehdessämme pelistä helpommin lähestyttävän ja stressittömän, saatoimme mennä hieman liian pitkälle viime vuosikymmenen aikana.”

Yoshida kertoo, että videopeleissä on luonnostaan jonkin verran haastetta ja stressiä, ja oikean tasapainon löytäminen on ratkaisevaa.

”Kuvittele sivuttaisskrollaava peli, jossa et voi pudota jos epäonnistut hypyssä – se vähentää stressiä, totta kai, mutta myös hauskuutta.”

Tämä keskittyminen vaikeustason nostamiseen saattaa tehdä ensiesiintymisensä tulevan laajennuksen, Dawntrailin, myötä joka saapuu tämän kesän aikana. Yoshida kuitenkin korostaa, että tämä on pitkän aikavälin näkemys ja tehtävälista seuraavalle kymmenelle vuodelle Final Fantasy 14:lle.

”Haluan palauttaa osan siitä kadonneesta haasteesta ja stressistä”, hän sanoi. ”Näin tehdessämme voimme tarjota pelaajille palkitsevamman kokemuksen. Se on kehityshaaste seuraavalle vuosikymmenelle, ja nautin näiden elementtien suunnittelusta.”

Dawntrailin on myös tarkoitus nostaa tasokattoa ja esitellä graafinen uudistus uuden tarinan ohella, joten Final Fantasy 14 on valmistautunut merkittävään päivitykseen. On mahdollista, että kokeneiden pelaajien on hiottava taitojaan, kun taas uudet pelaajat saattavat kohdata jyrkemmän oppimiskäyrän.

Lähde: IGN

Square Enix esitteli uusinta strategiaansa – suuntana monialustaisuus ja laadukkaammat pelit Kommentit pois päältä artikkelissa Square Enix esitteli uusinta strategiaansa – suuntana monialustaisuus ja laadukkaammat pelit

Square Enix

Peliyhtiö on julkistanut merkittäviä muutoksia toimintaansa, sillä yhtiön tulokset ovat laskeneet.

Maaliskuussa päättyneellä tilikaudella SE:n digitaalisen viihteen segmentti, joka kattaa videopelien myynnin, kasvoi 2,6 % mutta tulos laski 15,8 %. Tämä tapahtui huolimatta Final Fantasy 16:n, Final Fantasy Pixel Remasterin, Foamstarsin ja Final Fantasy 7 Rebirthin julkaisusta. Erityisesti HD-peleissä, joihin SE luokittelee kaikki edellä mainitut pelit, yhtiö teki merkittävän operatiivisen tappion. Näiden ilmoitettiin olevan 8,1 miljardia jeniä (noin 51,9 miljoonaa dollaria).

Final Fantasy VII Rebirth

Final Fantasy 16 ja Final Fantasy 7 Rebirth julkaistiin molemmat PlayStation 5 -eksklusiiveina, eikä Square Enix ole vielä julkistanut jälkimmäisen myyntilukuja. Rahoitusraportissaan SE toteaa vain kärsineensä ”epätäydellisestä matkasta parempaan kannattavuuteen HD-pelien kehityksessä” ja julkaisseensa ”monta peliä, mutta joidenkin tulos ei vastannut odotuksia, erityisesti ulkopuolisille tuotantoyhtiöille teetetyistä peleistä ja joistakin AAA-peleistä.” On todennäköistä, että Final Fantasy 7 Rebirth kuuluu ainakin osittain tähän joukkoon.

Heikentyneet tulokset vaativat toimia

Vastauksena heikentyneisiin tuloksiin SE julkisti ”Square Enix Reboots, and Awakens” -ohjelman. Tämä on kolmivuotinen suunnitelma yhtiön pitkän aikavälin kasvun takaamiseksi. Suunnitelma sisältää muutoksia kaikilla liiketoiminnan osa-alueilla, mutta keskeisin muutos on siirtyminen monialustastrategiaan. Square Enix kertoo ”panostavansa voimakkaasti monialustastrategiaan, joka kattaa Nintendo-alustat, PlayStationin, Xboxin ja PC:n.” Huomionarvoista on termi ”Nintendo-alustat”, sillä Nintendo aikoo julkistaa Switchin seuraajan ennen huhtikuuta 2025.

Osana tätä monialustapanostusta SE aikoo ”rakentaa ympäristön, jossa useammat asiakkaat voivat nauttia peleistämme, mukaan lukien suuret pelisarjat, AAA-pelit ja vanhemmatkin pelit.” Tämä viittaa siihen, että pääasialliset Final Fantasy -pelit eivät jatkossa ole enää yksinoikeasti PlayStation-konsoleille. Square Enix ei ole vielä kertonut yksityiskohtia Final Fantasy 16:n tulevan PC-version lisäksi.

Final Fantasy XVI

Laatu ennen kaikkea

SE aikoo myös panostaa määrän sijaan laatuun ja pyrkii takaamaan ”varman pelikokemuksen.” Square Enixia on syytetty liian monen Final Fantasy -pelin julkaisemisesta liian lyhyessä ajassa, joten ehkä tämä tarkoittaa sitä, että jatkossa tärkeiden Final Fantasy -pelien julkaisujen välillä on pidemmät välit.

Kaiken kaikkiaan SE on vaikeassa tilanteessa, sillä yhtiö on jo kärsinyt 22,1 miljardin jenin (noin 140,9 miljoonan dollarin) tappiot ”sisällön hylkäämisestä” ennen tämänpäiväistä talousraporttia. Square Enix ei kertonut peruutetuista tai muutetuista kehityshankkeista.

Tulevaisuudessa Final Fantasy 14 -verkkoroolipeli saa kesäkuun lopulla Dawntrail-laajennuksen. Square Enix kehittää myös Kingdom Hearts 4:ää, Final Fantasy Remaken kolmatta peliä, sekä Dragon Quest 12:ta.

Square Enix restrukturoi toimintaansa – irtisanomisia odotettavissa Kommentit pois päältä artikkelissa Square Enix restrukturoi toimintaansa – irtisanomisia odotettavissa

Square Enix

Square Enix on ilmoittanut läntisen toimintansa uudelleenjärjestelystä, mikä valitettavasti johtaa irtisanomisiin useissa toimipisteissä niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassakin. Yhtiön mukaan päätös seuraa ”useita kuukausia kestänyttä analyysia ja keskusteluja” ja sen tavoitteena on luoda ”entistä keskittyneempi” organisaatio.

Irtisanomisten odotetaan kohdistuvan työntekijöihin julkaisupuolella, IT-osastolla ja Square Enix Indie Collective -yhteisössä. Tarkkaa irtisanottavien määrää ei ole kerrottu, mutta uudelleenjärjestely johtaa ”kokonaistyöntekijöiden määrän vähenemiseen” ympäri Amerikkaa ja Eurooppaa.

vakuuttaa tukevansa lähteviä työntekijöitä heidän siirtymävaiheessa ja kiittää heitä heidän panoksestaan. Uutisen taustalla on viimeaikaiset muutokset yrityksessä, mukaan lukien siirtyminen yksinoikeudellisten julkaisujen sijaan monialustajulkaisuihin ja keskittyminen ulkomaisten toimintojen (eli Japanin ulkopuolisten) uudelleenrakentamiseen.

Tämä uudelleenjärjestely heijastaa laajempaa trendiä pelialan yrityksissä, jotka vähentävät työvoimaa. Square Enix liittyy joukkoon, johon kuuluu esimerkiksi Microsoft, joka on tehnyt merkittäviä vähennyksiä hiljattain hankkimissaan studioissa.

Square Enixin tulevaisuus näyttää olevan ”unohtumattomia kokemuksia” täynnä, mutta valitettavasti tämä muutoskausi tulee osalle työntekijöistä kovaan hintaan.