Final Space – Kausi 1 – Netflix Kommentit pois päältä artikkelissa Final Space – Kausi 1 – Netflix

Final Space - Kausi 1 - Netflix

6.4 / 10
Arvostimme Moniulotteiset hahmot, klassinen sankaritarina, toimiva musiikki ja soundtrack. Moitimme Kehno alku, loppuunkuluneet scifiviittaukset ja avaruusooppera alkaa olla jo aika nähty. Loppujen lopuksi... Final Space jakaa odotetusti mielipiteitä, ei ole missään nimessä täydellinen, mutta jaksaa silti kantaa kymmenen jakson mittaisen ensimmäisen kautensa loppuun asti.

Final Spacen tarina alkaa vuodesta 2016, jolloin sarjan luoja julkaisi avaruusooppera-animaation pilottijakson Youtubessa. Pilotti ja sarja on rakennettu pitkälti samanlaisista elementeistä: surullinen piano, painottomassa avaruudessa leijuvat vainajat ja päähahmo Garyn ärsyttävä, surkeinta mahdollista traileriäänen imitaatiota muistuttava tapa puhua.

Final Spacen tarina alkaa siitä, että avaruusaluksella vankina oleva kolmen pennin Zapp Brannigan, Gary, löytää vihreän pallon muotoisen avaruusolion joka hokee ’tsukuti’ ja tuhoaa planeettoja. Sarja alkaa niin huonosti kuin scifi-sarja vain voi alkaa. Vitsit jäävät puolitiehen, päähahmo ärsyttää ja koko hahmokatras on kokoelma väsyneitä scifi-kliseitä aina Avaruusseikkailu 2001:a kanavoivaan aluksen tekoälyyn asti.

Mutta sitten homma alkaa toimia. Noin neljännen jakson kohdalla hahmoihin alkaa tulla syvyyttä ja vie täysin mukaansa. Sarja muutti Netflixille hiljattain :ltä ja on hyvin samankaltainen kuin tuoreempi Disenchantment. Kumpikin sarja on haastava sillä saralla, että hahmoihin on aluksi vaikea päästä sisälle mutta lopulta, kun kausi on loppunut, niistä on vähintään yhtä vaikea päästää irti. Sarjat, kuten ja Archer laukovat vitsiä vitsin perään, ja pitävät fokuksen hauskana olemisessa. Sarjaa voi aika varauksetta suositella ihmisille, joiden mielestä ei ole mennyt myöhemmissä kausissa huonompaan suuntaan.

Final Spacesta löytyy lopulta syvyyttä joka jaksaa kantaa läpi kymmenen jakson. Hahmot vaikuttavat aluksi hyvin monella tavalla epämiellyttäviltä, mutta se mikä saa pitämään niistä on se loputon jalous, rohkeus ja uhrautuvaisuus mitä kustakin löytyy läheisten puolesta. Nämä ominaisuudet ovat enemmän kuin tervetulleita fiktioon, varsinkin aikana jolloin ihmisen ideaaliksi on muodostunut varallisuutta ja valtaa puoleensa vetävä sosiopaatti. ei ole klassikko, mutta se on oikein hyvä sarja ja tuo mustaa ja valkoista aikana jolloin niiden olemassaolon on taas ikäväkseen saanut todeta. Jos taas näkee pelkkiä harmaan sävyjä, kannattaa varmaan mennä näyttämään kaihiansa lääkärille.

Final Space Netflixissä

Kommentoi

Witcher -pääroolin näyttelijä vaihtuu sarjan neljännelle kaudella Kommentit pois päältä artikkelissa Witcher -pääroolin näyttelijä vaihtuu sarjan neljännelle kaudella

The Witcher

Suositun Netflix -sarjan The pääroolin aikoo jättää roolinsa of Riviana sarjan neljännellä kaudella.

Cavillin tilalle päärooliin on värvätty australialainen näyttelijä Liam Hemsworth, joka tunnetaan mm. The Hunger Games -elokuvista.

Cavill tullaan näkemään vielä sarjan tulevalla kolmannella kaudella, joka on jo kuvattu. Kolmannen kauden odotetaan alkavan kesällä 2023.

aikoo julkaista myös toisen The Witcher -aiheisen sarjan nimeltään The Witcher: Origin, jossa päästään näkemään Witcherien syntytarina. Sarja alkaa joulukuun 25. päivä.

Kommentoi

Cyberpunk 2077 saa uusia tehtäviä Edgerunners -sarjan henkeen Kommentit pois päältä artikkelissa Cyberpunk 2077 saa uusia tehtäviä Edgerunners -sarjan henkeen

2077 -peli on saamassa uusia tehtäviä samalla kun uusi Cyberpunk: Edgerunners -tv-sarja ilmestyy.

Uudet tehtävät tulevat olemaan osa pelin 1.6 päivitystä, josta saadaan lisätietoja tänään tapahtuvassa Twitch -striimissä.

Tehtävissä tullaan siis todennäköisesti näkemään tulevasta sarjasta tuttuja hahmoja. Edgerunners -sarja alkaa palvelussa ensi viikon tiistain syyskuun 13. päivä.

Cyberpunk 2077 -peli on saatavilla Playstation 5, Playstation 4, Series X ja S sekä Xbox One -konsoleille, :lle ja Google Stadia -pelipalvelussa.

Kommentoi