Final Space – Kausi 1 – Netflix Kommentit pois päältä artikkelissa Final Space – Kausi 1 – Netflix

Final Space - Kausi 1 - Netflix

6.4 / 10
Arvostimme Moniulotteiset hahmot, klassinen sankaritarina, toimiva musiikki ja soundtrack. Moitimme Kehno alku, loppuunkuluneet scifiviittaukset ja avaruusooppera alkaa olla jo aika nähty. Loppujen lopuksi... Final Space jakaa odotetusti mielipiteitä, ei ole missään nimessä täydellinen, mutta jaksaa silti kantaa kymmenen jakson mittaisen ensimmäisen kautensa loppuun asti.

Final Spacen tarina alkaa vuodesta 2016, jolloin sarjan luoja julkaisi avaruusooppera-animaation pilottijakson Youtubessa. Pilotti ja sarja on rakennettu pitkälti samanlaisista elementeistä: surullinen piano, painottomassa avaruudessa leijuvat vainajat ja päähahmo Garyn ärsyttävä, surkeinta mahdollista traileriäänen imitaatiota muistuttava tapa puhua.

Final Spacen tarina alkaa siitä, että avaruusaluksella vankina oleva kolmen pennin Zapp Brannigan, Gary, löytää vihreän pallon muotoisen avaruusolion joka hokee 'tsukuti' ja tuhoaa planeettoja. Sarja alkaa niin huonosti kuin scifi-sarja vain voi alkaa. Vitsit jäävät puolitiehen, päähahmo ärsyttää ja koko hahmokatras on kokoelma väsyneitä scifi-kliseitä aina :a kanavoivaan aluksen tekoälyyn asti.

Mutta sitten homma alkaa toimia. Noin neljännen jakson kohdalla hahmoihin alkaa tulla syvyyttä ja vie täysin mukaansa. Sarja muutti Netflixille hiljattain :ltä ja on hyvin samankaltainen kuin tuoreempi . Kumpikin sarja on haastava sillä saralla, että hahmoihin on aluksi vaikea päästä sisälle mutta lopulta, kun kausi on loppunut, niistä on vähintään yhtä vaikea päästää irti. Sarjat, kuten ja laukovat vitsiä vitsin perään, ja pitävät fokuksen hauskana olemisessa. Sarjaa voi aika varauksetta suositella ihmisille, joiden mielestä ei ole mennyt myöhemmissä kausissa huonompaan suuntaan.

Final Spacesta löytyy lopulta syvyyttä joka jaksaa kantaa läpi kymmenen jakson. Hahmot vaikuttavat aluksi hyvin monella tavalla epämiellyttäviltä, mutta se mikä saa pitämään niistä on se loputon jalous, rohkeus ja uhrautuvaisuus mitä kustakin löytyy läheisten puolesta. Nämä ominaisuudet ovat enemmän kuin tervetulleita fiktioon, varsinkin aikana jolloin ihmisen ideaaliksi on muodostunut varallisuutta ja valtaa puoleensa vetävä sosiopaatti. Final Space ei ole klassikko, mutta se on oikein hyvä sarja ja tuo mustaa ja valkoista aikana jolloin niiden olemassaolon on taas ikäväkseen saanut todeta. Jos taas näkee pelkkiä harmaan sävyjä, kannattaa varmaan mennä näyttämään kaihiansa lääkärille.

Final Space Netflixissä

Jeff Goldblumin Netflix -sarja päätettiin pistää pussiin yhden kauden jälkeen Kommentit pois päältä artikkelissa Jeff Goldblumin Netflix -sarja päätettiin pistää pussiin yhden kauden jälkeen

on päättänyt perua komediasarjan yhden kauden jälkeen. Jeff Goldblumia tähdittävä sarja ei onnistunut vakuuttamaan yleisöä ja sai sekalaisia arvioita.

Peruttua ilmoitti ensimmäisenä sarjan tähti Aurora Perrineau Instagramissa. Perrineau ilmaisi pettymyksensä ja surunsa peruutuksesta korostaen sarjaan osallistuneen lahjakkaan näyttelijäkaastin ja työryhmän.

Kaos tarjosi modernin uudelleenkertomisen kreikkalaisesta mytologiasta, jossa Zeus asui 21. vuosisadalla. Vaikka Goldblum oli sarjan näkyvä näyttelijä, sarja keskittyi pääasiassa muihin vallan tavoittelijoihin.

Peruutuksesta huolimatta Perrineau ja muut näyttelijät sekä työryhmä voivat olla ylpeitä luomastaan ainutlaatuisesta ja muistettavasta kokemuksesta Kaosin kanssa. Sarjan sekoitus komediaa, draamaa ja mytologiaa resonoi joihinkin katsojiin, kun taas toiset eivät löytäneet siitä yleistä vetovoimaa.

Kaosin peruutus merkitsee uutta tappiota Netflixille, joka on viime aikoina kohdannut sarjan peruutuksia ja tilaajien vähenemistä. Kun suoratoistoympäristö jatkaa kehittymistään, on vielä nähtävissä, miten Netflix mukautuu muuttuviin yleisöjen vaatimuksiin.

WWE:n perustajasta kertova Netflix-dokumentti kelpaa katsojille Kommentit pois päältä artikkelissa WWE:n perustajasta kertova Netflix-dokumentti kelpaa katsojille

Netflixin uusin dokumenttisarja Mr. McMahon -sarja saavutti vahvan katselumäärän ensimmäisellä viikollaan. Sarja julkaistiin 25. syyskuuta, keräsi noin 4,9 miljoonaa katsojaa ja 28,2 miljoonaa katselutuntia viikon aikana. Tämä sijoitti sen Netflixin neljänneksi katsotuimmaksi ohjelmaksi aikavälillä 23.–29. syyskuuta.

Kärkipaikan vei Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story, joka saavutti 19,5 miljoonaa katsojaa. Toiseksi sijoittui ”Nobody Wants This: Season 1” 10,3 miljoonalla katsojalla, ja kolmanneksi The Perfect Couple: Limited Series, joka keräsi 6,0 miljoonaa katsojaa.

Sarja käsittelee :n kiistellyn perustajan Vince McMahonin nousua ja laskua. Kuusiosainen sarja, nimeltään Mr. McMahon, julkaistiin suoratoistopalvelussa 25. syyskuuta ja pyrkii paljastamaan todellisen Vince McMahonin, joka piiloutui hänen julkisuuskuvansa taakse.

Dokumentti perustuu yli 200 tunnin haastattelumateriaaliin, johon on osallistunut McMahon itse (ennen eroamistaan WWE:stää), hänen perheenjäseniään, liikekumppaneitaan sekä useita painimaailman ikonisimpia nimiä. Mukana on myös toimittajia, jotka paljastivat räjähtävät syytökset, joiden keskelle McMahon joutui.

Ohjaaja Chris Smith, joka tunnetaan Netflixin Tiger King -dokumenttisarjasta, on Mr. McMahon -sarjan ohjaksissa ja toimii myös tuottajana yhdessä Bill Simmonsin kanssa. Smith kertoi, että dokumentin tekeminen oli suuri haaste, mutta lopputulos tarjoaa syvällisen ja moniulotteisen katsauksen McMahoniin, hänen elämäänsä ja uraansa.