Finnish Esports League yhteistyöhön Jimm’s PC-Storen kanssa Kommentit pois päältä artikkelissa Finnish Esports League yhteistyöhön Jimm’s PC-Storen kanssa

Finnish Esports League (FEL)

Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja ja tietotekniikan verkkokaupan pioneeri, on sopinut yhteistyöstä suomalaisia kilpapeliliigoja ja -turnauksia järjestävän Finnish Esports Leaguen (FEL) kanssa.

Yhteistyöllä FEL:n kanssa Jimm's hakee entistä vahvempaa asemaa suomalaisen kilpapelaamisen ytimessä. Jimm's ja FEL ovat jo pitkään olleet mukana samoissa tapahtumissa ja toimineet suomalaisen e-urheilun taustavoimissa, mutta varsinaista virallista yhteistyötä ei ole tähän mennessä ollut. Jimm'sin lisäksi yhteistyössä on mukana myös noblechairs, joka on saksalainen huipputason pelituolien valmistaja. Tavoitteena on, että e-urheilijat ja pelaajat muutenkin kiinnittäisivät erityistä huomiota tuoliensa laatuun ja ergonomiaan. FEL:n kautta tätä viestiä saadaan välitettyä suomalaisille e-urheilijoille ja pelaajille entistä paremmin.

”Olen iloinen, että olemme vihdoin löytäneet toisemme ja työ jatkuu nyt yhdessä. Haluamme jatkaa elektronisen urheilun tukemista kaikissa sen muodoissa ja FEL on avainasemassa kilpapelitapahtumien järjestämisessä Suomessa”, kommentoi Jimm's PC-Storen toimitusjohtaja Antti Järvinen. ”Paikalliset kilpapelisarjat ja turnaukset ovat tärkeä koetinkivi suomalaisten kilpapelaajien kehittymisessä maailmanluokan huipuiksi. Teemme kaikkemme, jotta suomalaiset kilpapelaajat pääsevät ja pysyvät maailman parhaimmistossa.”

”Odotamme innolla yhteistyötä Jimm'sin kanssa. Kyseessä ei ole ainoastaan yksi tunnetuimmista ja näkyvimmistä brändeistä Suomen elektronisen urheilun kentässä, vaan myös yritys, joka haluaa FEL:n tavoin viedä kotimaista kilpapelikulttuuria yhä ammattimaisempaan suuntaan”, kommentoi Finnish Esports Leaguen myynti- ja markkinointijohtaja Matti Kailanto.

”Jimm'sillä on merkittävä rooli Suomen elektronisen urheilun yhteisössä ja heidän tekemisensä laatu on ollut aina vakuuttavaa, emmekä voisi olla iloisempia, että pääsemme käärimään hihamme heidän kanssaan. Näemme tässä yhteistyössä valtavasti potentiaalia”, hehkuttaa puolestaan Finnish Esports Leaguen toimitusjohtaja Jussi Halme.

FEL järjestää kilpapelaamisen liigoja ja livetapahtumia useissa eri peleissä. Liigatoiminta käynnistyi vuonna 2016 ja vuosi 2019 oli FEL:n historian ylivoimaisesti suurin niin palkintorahojen kuin myös pelivalikoiman osalta. -liiga oli viime vuonna suurempi kuin koskaan yhteensä 60 000 euron palkintopotilla. Lisäksi CS-liigan kevätkaudella oli jaossa yksi paikka 100 000 euron -megatapahtuman karsintaan. Syyskaudella oli jaossa suora paikka 100 000 dollarin DreamHack Open -turnaukseen Ruotsiin. FEL järjesti vuonna 2019 myös Overwatchin virallisen eSM-turnauksen, Cupin, jonka potissa oli 10 000 euroa. Tom Clancy's -liigan ensimmäinen kausi huipentui syyskuun lopussa ja sen palkintopotissa oli 2 500 euroa.

Rainbow Six Siege -verkkopelin yhdeksäs pelivuosi käynnistyy Deadly Omen -päivityksellä Kommentit pois päältä artikkelissa Rainbow Six Siege -verkkopelin yhdeksäs pelivuosi käynnistyy Deadly Omen -päivityksellä

Rainbow Six Siege

tuo suositun moninpelin uudelle pelikaudelle uuden hyökkäysoperaattorin ja joukon keskeisiä päivityksiä. Katso yhdeksännen vuoden traileri alta.

Yhdeksäs pelivuosi alkaa Operation Deadly Omen -päivityksellä, joka tuo mukanaan naamioidun Deimos-hyökkääjän. Hänen DeathMark-varusteensa voi merkitä puolustajaoperaattorin ja myös seurata tämän sijaintia. Vihollisen kaatamisessa apu löytyy tehokkaasta Vendetta-revolverista, josta löytyy myös ainutlaatuinen erikoistähtäin. Tämä yhdistelmä tekeekin Deimosista osaavissa käsissä hyvin vaarallisen vastustajan.

Muita tärkeitä uudistuksia ovat Montagne-, Fuze- ja Blitz-operaattorien kilpipäivitykset, ADS-päivitys sekä muutokset aseiden lisäosiin ja tähtäimiin. Uutta on myös entistä parempi varustevalikko koriste-esineille sekä tasapainokorjaus Azamin Kiba Barrierille.

Pahamaineinen Deimos täydentää hyökkääjäoperaattorien valikoimaa kahden terveystason ja toisen nopeustason ominaisuuksin. Pääaseina vaihtoehdot ovat AK-74M-rynnäkkökivääri tai jämerä M590A1-taisteluhaulikko. Käsiaseena nähdään .44 Vendetta -erikoisrevolveri, johon on viritetty ainutlaatuinen suurentava tähtäin. Aseen teho on kova: yksikin osuma hajoavaan seinään tekee siihen reiän ja kahdella osumalla käsiase pudottaa operaattorin. Lisävarustevaihtoehtoina ovat joko sirpalekranaatit tai räjähdepanokset.

Deimosin varuste-erikoisuus on lentävä DeathMark-pienoisluotain, jolla voidaan merkitä ja seurata tiettyä vihollista. Ominaisuuden käyttö tosin vaatii sen, että kyseinen puolustusoperaattori on jo nähty. Tiedusteludroonien välttely auttaa pysymään pois Deimosin väijynnältä. Apua löytyy myös Dread Factorin havainnointisuojista.

Kun DeathMark saavuttaa ja merkitsee kohteensa, Deimos näkee kohteen sijainnin kartalla. Samalla Deimos ottaa automaattisesti käyttöön Vendetta-aseensa, eikä voi vaihtaa ykkösaseeseen kohteen ollessa elossa. Vain kohteensa tappamalla tai seurantakäskynsä peruuttamalla voi Deimos palata takaisin normaaliin asevalikoimaan. On myös hyvä huomata, ettei Deimosin merkitsemä kohde näy muulle tiimille, joten pelaajan tulee kommunikoida tieto muillekin, jotta tiedosta on hyötyä heille.

Olennaista on myös se, ettei Deimosilla ole tehtävän alussa käytössään yhtään droonia, vaan nämä ilmaantuvat käyttöön ajan kanssa. Lisäksi näissä on niin sanottu jäähtymisaika käytön jälkeen. Toisin sanoen DeathMarkia kannattaa käyttää harkiten. DeathMarkilla merkitty kohde tulee myös muiden pelaajien tietoon, joten pelaajat voivat taktikoida tämän tiedon varassa. Lisäksi Solis voi havaita Deimosin sijainnin hetkellisesti, kun DeathMark-laitetta käytetään. Vaikka DeathMarkia itsessään ei voi tuhota, sen toimivuutta voidaan häiritä tiettyjen operaattorien erikoislaitteiden käytöllä.

Myös kilpiä käyttävät sotilaat saavat merkittäviä uudistuksia. Nyt nämä operaattorit voivat rynnätä kilpien kanssa ja samalla tuhota barrikadeja. Lisäksi kilpeä laskematta vodaan nyt käyttää kranaatteja ja lisälaitteita sekä ladata aseita. Vapaa katseluominaisuus mahdollistaa ympäristön tarkkailun kilpeä liikuttamatta. Muutosten myötä Montagne-, Fuze- ja Blitz-operaattorit ovat nyt entistä monipuolisempia tankkaajasotilaita.

Näiden uudistusten ohella pelitasapainoa on muokattu entistä paremmaksi ja samalla koko tähtäinvalikoima on nyt entistä selkeämpi ja tasapainoisempi. Luvassa on myös uusia karttoja, operaattoreita ja tekoälyparannuksia Versus AI- ja harjoituspelimuotoihin. Deadly Omens -päivitys sisältää myös joukon yleisiä peliparannuksia ja pienempiä lisäyksiä pelitoimintoihin.

 on saatavilla , , Xbox Series X ja S sekä -konsoleille, että :lle. Lisäksi peli on saatavana myös Ubisoftin Uplay+ -tilauspalvelusta.

Hyytävä talvirieha saapui joulun kunniaksi Rainbow Six Siege -peliin Kommentit pois päältä artikkelissa Hyytävä talvirieha saapui joulun kunniaksi Rainbow Six Siege -peliin

Rainbow Six Siege

on tuonut talvisen moninpelitilan suosittuun -verkkopeliin. Voit katsoa uuden trailerin alta.

Rainbow Six Siege tunnetaan ennen kaikkea tiimivetoisesta toiminnastaan ja tämän myötä taktikointia vaativasta luonteestaan. Tänä talvena tilanne on toisin, sillä kylmäävässä Freeze For All -pelitapahtumassa kaikki sotilasoperaattorit ovat toisilleen vapaata riistaa.

Jo alkanut pelitapahtuma on käynnissä aina 5. tammikuuta 2024 saakka. Sen myötä sotilasoperaattorit unohtavat roolinsa hyökkääjinä tai puolustajina, ja keskittyvät sen sijaan toimimaan niin sanotun yksinäisen suden tavoin. Kun jokainen sotilaista vastaa vain omasta selviytymisestään jäisellä Arctic Workshop -kartalla, on vainoharhalla karvat pystyyn nostattava vaikutus. Luvassa on hiivintää, väijyntää ja varuillaan olemista sekä tietenkin liipaisinherkkyyttä!

Pelitapahtuman erikoisuutena ovat kymmenen pelaajan ottelut, joita käydään viiden kierroksen erissä ja viidellä eri varustuksella. Tämä pitää pelin luonteen vilkkaana ja yllätyksellisenä. Eikä edes pelihahmon kuolema pysäytä ottelukierrosta, sillä kaaduttuaan operaattorit pääsevät heittämään elossa olevia pelaajia lumipalloilla.

Kenttänä oleva Arctic Workshop on talvinen muunnelma tutun Hereford Base -kartan ulkotiloista. Niinpä kenttä on yhdistelmä tuttuja paikkoja hieman uudella tavalla toteutettuna. Lisäksi rikottavat jääseinät tuovat kenttään odottamattomia tilanteita ja kiperiä yllätyksiä, tietenkin vihollisen liikkeistä riippuen.

Koska jokaisessa ottelussa jokainen pelaaja käy läpi pelitilan kaikki eri roolit, eivät ottelut käy liian tutuiksi ja turvallisiksi. Onpa mukana myös superkestävänä hirviönä olemista, mikä tuo tapahtumaan aivan uudenlaisen kulman.

Pelipäivitys tuo pelaajille myös uudenlaista kerättävää erilaisten asu- ja varustepakettien muodossa. Mukana valikoimassa on sekä menneiltä vuosilta tuttuja vaihtoehtoja että täysin uusia keräilyesineitä.

Rainbow Six Siege on saatavilla , , Xbox Series X ja S sekä -konsoleille, että :lle. Lisäksi peli on saatavana myös Ubisoftin Uplay+ -tilauspalvelusta.