Fortnite -pelaajat keräsivät yli 144 miljoonaa dollaria Ukrainan hyväksi Kommentit pois päältä artikkelissa Fortnite -pelaajat keräsivät yli 144 miljoonaa dollaria Ukrainan hyväksi

Fortnite

on onnistunut keräämään -pelin kautta tehtyjen ostosten kautta sodasta kärsivälle Ukrainalle ja siellä toimiville humanitäärisille organisaatioille yli 144 miljoonaa dollaria. Kampanja kesti kahden viikon ajan.

Myös lähti mukaan kampanjaan ja lahjoitti kaikki -alustoilla Fortniten kautta tehdyt tulot humanitääriseen apuun.

Ensimmäisen päivän aikana keräys onnistui saamaan yli 40 miljoonaa dollaria. Vertailun vuoksi Meta lahjoitti 15 miljoonaa, Amazon 10 miljoonaa ja Samsung n. 6 miljoonaa dollaria.

Tunnelma kireänä Halo-studiolla – irtisanomisia ja turhautumista Xboxin ennätystuloksista huolimatta Kommentit pois päältä artikkelissa Tunnelma kireänä Halo-studiolla – irtisanomisia ja turhautumista Xboxin ennätystuloksista huolimatta

Microsoftin keskiviikkona tekemät laajat irtisanomiset ovat osuneet myös -pelisarjasta vastaavaan Halo Studiosiin (entinen ). Ainakin viisi työntekijää sai lähteä, ja tunnelma studiolla on ollut jo aiemmin kireä. Irtisanomisten syyksi kerrottiin organisaation ketteröittäminen ja tehokkuuden lisääminen, samaan aikaan kun ylsi historian parhaaseen tulokseensa.

Olen henkilökohtaisesti todella vihainen siitä, että Phil Spencer kehui sähköpostissaan Xboxin huippuvuotta samalla, kun ihmisiltä vedettiin matto alta. – Kertoi yksi kehittäjistä Engadgetille.

Halo Studiosissa työskentelee yhä noin 200–300 henkeä.

Studio työskentelee parhaillaan uuden Halo-pelin parissa sekä ylläpitää yhä Halo: Infinitea, jonka sisällöntuotanto on hiipumassa. Erään kehittäjän mukaan yksi projekteista oli vastikään kriisissä, ja yleinen tyytymättömyys pelin laatuun on aiheuttanut studioon jännittyneen ilmapiirin.

on jo aiemmin saanut kritiikkiä riippuvuudestaan määräaikaisiin työntekijöihin, ja nykyään se nojaa yhä enemmän ulkoisiin kehitysstudioihin sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa, aivan kuten ja tekevät. Kehittäjän mukaan Xbox on kuitenkin vuosia jäljessä tehokkaasta pelituotannosta, mikä aiheuttaa paljon turhaa säätöä ja hukattua aikaa.

Kokonaisuudessaan irtisanoi 9 000 työntekijää maailmanlaajuisesti, joista 830 Washingtonin osavaltiossa, Halo Studiosin kotikentällä. Xbox-tiimi ei ehkä kärsinyt eniten määrällisesti, mutta suhteessa pieneen kokoonsa isku tuntuu kovalta. Useita projekteja on peruttu tai laitettu jäihin, mukaan lukien ja . Myös useat veteraanikehittäjät ovat poistuneet riveistä.

Samaan aikaan Microsoftin panostus tekoälyyn kasvaa kovaa vauhtia. Yrityksen mukaan jopa 30 prosenttia sen koodista syntyy nykyään tekoälyn avulla, ja sisäisesti AI-avustajien, kuten Copilotin, käyttö on muuttunut pakolliseksi. Kehittäjien mukaan tämä saattaa olla yksi syy, miksi inhimillisiä tekijöitä on vähennetty.

He tekevät kaikkensa korvatakseen mahdollisimman monta työpaikkaa tekoälyllä. – Yksi irtisanotuista kehittäjistä kiteytti tunnelman yksinkertaisesti.

Vanhaa uutta pelikansalle – miksi remasterit valtaavat pelikaupat yhä uudelleen? Kommentit pois päältä artikkelissa Vanhaa uutta pelikansalle – miksi remasterit valtaavat pelikaupat yhä uudelleen?

Pelimaailmassa käydään paraikaa kuumaa keskustelua, kun huhut :n uusintaversiosta nostavat vanhan kysymyksen pintaan: miksi pelaajat saavat yhä uudelleen samoja pelejä uusilla kuorilla? Remasterit eli vanhojen pelien uudelleenjulkaisut ovat vallanneet uusien konsoleiden julkaisukalenterit, eikä suunta näytä muuttuvan.

Pelaajat kyllä valittavat uusien ideoiden puutteesta, mutta samaan aikaan ja myyvät miljoonia uusina versioina. Ristiriita on ilmeinen, monella meistä on näppäimistö toisessa ja lompakko toisessa kädessä. Kritisoimme, mutta ostamme silti.

Kaikki remasterit eivät ole kuitenkaan samanarvoisia. sai kunnollisen graafisen kasvojenkohotuksen ja säilytti silti alkuperäisen kömpelyytensä, joka teki siitä hurmaavan. GTA V taas on julkaistu jo kolmelle konsolisukupolvelle lähinnä pienin viilauksin, uusi versio näyttää lähinnä siltä, miltä vanha muistoissa näytti.

Remasterit ratkaisevat kyllä yhden ongelman: vanhoja pelejä on vaikea pelata ilman vanhaa konsolia tai epäluotettavaa emulaattoria. Mutta samalla pelaaja maksaa usein uudelleen pelistä, jonka jo kerran osti. Esimerkiksi Oblivionin ostaminen kolmatta kertaa voi kirpaista, vaikka sydän sanoo kyllä, järki saattaa huutaa ei.

Peliala vertautuu usein Hollywoodiin, jossa supersankarit palaavat valkokankaalle yhä uusissa versioissa. Mutta siellä tarina muuttuu, ohjaaja vaihtuu, ja vanhat leffat löytyvät hyllystä tai suoratoistosta. Peleissä taas uusintajulkaisut ovat usein teknisesti välttämättömiä, vanha peli ei yksinkertaisesti enää toimi uudella raudalla.

Ehkä pelialan tulevaisuus löytyy Fortniten kaltaisista elävistä peleistä, jotka päivittyvät ajan myötä sen sijaan, että ne julkaistaan uudelleen. Mutta niin kauan kuin sama peli tuo uutta rahaa vanhalla sisällöllä, uusintajulkaisut tulevat jatkumaan ja me pelaajat todennäköisesti ostamme ne taas kerran.