Fortnite poistettiin Applen ja Googlen kaupoista – Epic haastoi oikeuteen Kommentit pois päältä artikkelissa Fortnite poistettiin Applen ja Googlen kaupoista – Epic haastoi oikeuteen

Fortnite Android

Suosittu battle royale moninpeli on saanut kenkää sekä Applen Appstoresta sekä Google Play Storesta. Samalla pelin kehittäjä on haastanut molemmat tahot kilpailuoikeuteen kauppojen sääntöjen vuoksi.

Syynä poistoon on peliin hiljattain tuotu suoramaksuominaisuus, joka rikkoo molempien kauppapaikkojen sääntöjä. Applen laitteilla jo ladattuna peliä voi kuitenkin edelleen pelata. Päivityksiä ei tosin enää saa.

Android käyttäjät voivat kuitenkin ladata pelin Epicin omalta kotisivulta.

Kommentoi

Tällaiseen realismiin pystyy uusi Unreal -pelimoottori – katso videot Kommentit pois päältä artikkelissa Tällaiseen realismiin pystyy uusi Unreal -pelimoottori – katso videot

Senua’s Saga: Hellblade 2

Gamesin viimeisin versio Unreal -pelimoottorista on ollut saatavilla jo vuodesta 2021, eikä se laka hämmästyttämästä uusilla ominaisuuksillaan.

Hiljattain julkaisi demon, jossa se esittelee yhdysvaltalaisen sähköautomerkki Rivianin uusinta R1T -mallia pelimoottorin avulla. Voit katsoa videon alta.

Kyseisessä demossa hyödynnetään pelimoottorin viimeisintä 5.2 versiota ja sen Substrate kykyä käyttää eri varjostusmalleja eri materiaalitasoille.

Lisäksi Xbox kehittäjä on myös parhaillaan kehittämässä uutta Senua’s Saga: Hellblade 2 ja on julkaissut videon, jolla esitellään erityisesti Animator työkalua.

Työkalun avulla myös kehittäjät pystyvät toteuttamaan esimerkiksi pelkän iPhonen avulla uskottavan näköistä kasvojentunnistusta.

Myös toinen Xbox-studio on julkaissut vaikuttavan videon tulevasta Lord of the Fallen -roolipelistä. Videolla nähdään esimerkiksi erittäin tarkkoja materiaaleja sekä tyylikästä valaistusta.

Kommentoi

BMW Group ja AirConsole järjestävät yhteisen kehittäjäkilpailun Kommentit pois päältä artikkelissa BMW Group ja AirConsole järjestävät yhteisen kehittäjäkilpailun

Kilpailu hyödyntää maailmanlaajuisen pelinkehittäjäyhteisön potentiaalia tulevaisuuden autopelejä varten.

-konserni ja julkaisevat yhdessä kilpailun autossa pelattavien pelien ideointiin ja kehitykseen. Kilpailulla tavoitellaan maailmanlaajuista pelinkehittäjäyhteisöä pioneerityöhön autopelien alalla. Yhtiöt kertovat kilpailusta yhdessä San Franciscossa pidettävässä pelinkehittäjille suunnatussa Game Developer Conference (GDC)-tapahtumassa. Tapahtuma järjestetään 20.–24. maaliskuuta 2023.

Kilpailuun voidaan osallistua lähettämällä ideat ja konseptit 8.6.2023 mennessä. Lähetetyistä peli konsepteista valitaan neljä kappaletta konseptivaiheeseen, jossa kehittäjät saavat 5,000 euroa prototyypin kehittämistä varten. rahoittaa lupaavien prototyyppien kehittämisen peliksi, joka lisätään AirConsole alustaan. Voittajat kutsutaan -konsernin päätoimistolle Munichiin tutustumaan lopputulokseen. Tutustu ohjeisiin ja osallistu kilpailuun osoitteessa https://www.n-dream.com/in-car-game-developer-competition.

Stefan Butz, BMW-konsernin viihde- ja sovelluskehityksen varajohtaja kuvaili kilpailua: ”Tämä kilpailu on pelinkehittäjille loistava tilaisuus tehdä yhteistyötä AirConsolen kanssa luodakseen kiehtovia pelikokemuksia erityisesti ajoneuvoihin. Haluamme tarjota asiakkaillemme ensiluokkaisen viihdekokemuksen ja pelaamisessa on kyse ilosta.”

AirConsolen pelijohtaja Antti Makkonen sanoi: ”Kuten autoteollisuus on CES-messuilla korostanut, pelaaminen autossa on tapahtumassa. Pelintekijöiden on alettava luoda pelejä autoja varten, ei vain tuoda pelejä autoon. Puhelinten käyttäminen ohjaimina autossa tekee pelaamisesta kaikille helposti lähestyttävää ja hauskaa, varsinkin kun otetaan huomioon, että kaikki eivät omista peliohjainta tai että pelaaminen suoraan auton kosketusnäytöllä väsyttää kättä nopeasti.”

Lisätietoa kilpailusta antaa:

Linn Stjernlöf

ls@mi5communications.com

+46 730739619

Kommentoi