Game Music Collective esiintyy Helsingin juhlaviikoilla – pelimusiikkialbumi tuloillaan Kommentit pois päältä artikkelissa Game Music Collective esiintyy Helsingin juhlaviikoilla – pelimusiikkialbumi tuloillaan

Game Music Collective

Helsinkiläinen pelimusiikkiorkesteri on aloittamassa suomalaisen pelimusiikkialbumin äänityksiä ja orkesteri esiintyy elokuussa Helsingin juhlaviikoilla.

”Pelimusiikki on rakettimaisessa nosteessa ja sitä kuultiin laajasti esimerkiksi olympialaisten avajaisissa”, kommentoi Game Music Collectiven perustaja ja sellisti Lukas Stasevskij. ”Olemme koronasta huolimatta pitkään valmistelleet massiivista kulttuurihanketta, jonka keskiössä on suomalainen pelimusiikki. Alkuvalmistelujen jälkeen pääsemme vihdoin studioon ja konserttilavalle Helsingin musiikkitaloon.”

sai viime vuonna Kordelinin säätiöltä yhden suurille kulttuurihankkeille tarkoitetuista kaksivuotisista apurahoista. Sen avulla syntyy suomalaisen pelimusiikin parhaimmistoa esittelevä äänite, julkaisukonsertti ja musiikkivideoita kaikkiaan jopa 50 muusikon voimin. Koronarajoitusten takia äänityksiä on jouduttu siirtämään useita kertoja, mutta nyt ne vihdoin alkavat 9. elokuuta.

Äänitteelle ja konserttien settilistalle päätyy kattava valikoima suomalaista pelimusiikkia mm. Supercelliltä, Remedyltä, Roviolta, Housemarquelta, Fingersoftilta ja monilta muilta merkittäviltä pelistudioilta. Musiikkia tullaan kuulemaan useista hittipeleistä, kuten Alan Wake, Angry Birds, Clash of Clans, Hill Climb Racing, 2 ja Trine 2. Hankkeen musiikki on tunnettujen suomalaisten pelimusiikin säveltäjien käsialaa. Heitä ovat mm. Petri Alanko, Ari Pulkkinen, Toni Sarell ja Ilmari Hakkola.

Lopullinen kappalelista tullaan vahvistamaan myöhemmin ja tavoitteena on, että äänite tullaan julkaisemaan syksyllä 2021.

esiintyy osana Helsingin juhlaviikkojen ohjelmistoa 23. elokuuta Helsingin Musiikkitalossa. Konsertti on tulevan albumin lähtölaukaus ja ennakkoesitys. Se ei jätä ketään kylmäksi olipa kyseessä suomalaista pelialaa arvostava pelaaja tai upeasta live-musiikista nauttiva kuulija. Kansainvälisiä pelimusiikin klassikoita ei myöskään konsertissa unohdeta. Lisätietoja tapahtumasta ja lipunmyynti löytyy täältä.

Kommentoi

Minecraft sai Angry Birds -aiheisen lisäosan Kommentit pois päältä artikkelissa Minecraft sai Angry Birds -aiheisen lisäosan

Minecraft x Angry Birds

Mojangin suursuosittu Minecraft -hiekkalaatikkopeli on saanut Angry Birds -aiheisen lisäosan. Lisäosa on saatavilla parhaillaan pelin kauppapaikalta.

Lisäosa tuo peliin kaksi Angry Birds -pelitilaa sekä aiheeseen kuuluvia hahmoja. Classic Mode -pelitilassa ammutaan lintuja alkuperäisen pelin tyyliin, mutta Minecraftille ominaiseen laatikkotyyliin.

Mission Mode -pelitilassa puolestaan pelaajat pääsevät pelastamaan tuttuja hahmoja neljältä eri alueelta. Pelastettuaan hahmot, pelaajat saavat kyseiset hahmot pelattavaksi.

Aiemmin Minecraft -pelissä on julkaistu mm. the Hedgehog ja Street Fighter -aiheisia lisäosia.

Kommentoi

Alan Wake -tv-sarja edistyy – AMC osti oikeudet sarjaan Kommentit pois päältä artikkelissa Alan Wake -tv-sarja edistyy – AMC osti oikeudet sarjaan

Yhdysvaltalainen televisiokanava AMC on ostanut oikeudet kotimaisen toimintaseikkailu Alan Wake -aiheiseen tv-sarjaan.

Pelin kehittäneen Remedyn luova johtaja Sam kertoi aiheesta pelin hiljattaisessa 12-vuotisjuhlan päivityksessä.

Alan Wake -tv-sarjasta puhuttiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2018. Tällöin tuottajana ja käsikirjoittana toimi muassa Legion, Under The Dome ja Cloak & Dagger -sarjoista tuttu Peter Calloway.

Kotimaisen Rememdy Entertainmentin kehittämä ja Microsoftin julkaisema ilmestyi vuonna 2010.

Kommentoi