Game Music Collective Restart -pelimusiikkikonsertti viivästyy toukokuulle Kommentit pois päältä artikkelissa Game Music Collective Restart -pelimusiikkikonsertti viivästyy toukokuulle

Game Music Collective

Tuleva pelimusiikkikonsertti Game Music Collectiven Restart on jouduttu viivästyttämään uuteen ajankohtaan tartuntatilanteesta johtuvan epävarmuuden takia. Tapahtuma siirtyy maaliskuun alulta toukokuun 11. päivään.

Jo ostetut liput käyvät sellaisenaan uutena päivänä. Mikäli uusi tapahtumapäivä ei syystä tai toisesta sovi, on lippurahojen palautusta mahdollista hakea maaliskuun 31. päivä mennessä täältä.

Pelimusiikkiorkesteri esiintyy toukokuussa Helsingin Kulttuuritalolla uudistetussa RESTART- konsertissaan uudella ohjelmistollaan. Konsertissa kuullaan pandemian aikana syntynyt Game Music Collectiven suomalaisen pelimusiikin parhaimmistoa esittelevän äänitteen ohjelmistoa. Tämän lisäksi konsertissa kuullaan täysin uusia sovituksia kansainvälisistä pelimusiikkiklassikoista.

Konsertissa kuullaan musiikkia mm. Seuraavista pelisarjoista: Final Fantasy, , , , , , , Heroes of Warland, , Iron Danger, , Oceanhorn sekä .

Konsertti on keväällä julkaistavan äänitteen lähtölaukaus ja ennakkoesitys. Alfred Kordelinin ystävällisesti myöntämän suurille suomalaisille kulttuurihankkeille myönnetyn apurahan turvin tehty kokoelmaäänite julkaistaan keväällä 2022.

Lisätietoja ja lipunmyynti löytyvät täältä.

Tunnelma kireänä Halo-studiolla – irtisanomisia ja turhautumista Xboxin ennätystuloksista huolimatta Kommentit pois päältä artikkelissa Tunnelma kireänä Halo-studiolla – irtisanomisia ja turhautumista Xboxin ennätystuloksista huolimatta

Microsoftin keskiviikkona tekemät laajat irtisanomiset ovat osuneet myös -pelisarjasta vastaavaan Halo Studiosiin (entinen ). Ainakin viisi työntekijää sai lähteä, ja tunnelma studiolla on ollut jo aiemmin kireä. Irtisanomisten syyksi kerrottiin organisaation ketteröittäminen ja tehokkuuden lisääminen, samaan aikaan kun ylsi historian parhaaseen tulokseensa.

Olen henkilökohtaisesti todella vihainen siitä, että Phil Spencer kehui sähköpostissaan Xboxin huippuvuotta samalla, kun ihmisiltä vedettiin matto alta. – Kertoi yksi kehittäjistä Engadgetille.

Halo Studiosissa työskentelee yhä noin 200–300 henkeä.

Studio työskentelee parhaillaan uuden Halo-pelin parissa sekä ylläpitää yhä Halo: Infinitea, jonka sisällöntuotanto on hiipumassa. Erään kehittäjän mukaan yksi projekteista oli vastikään kriisissä, ja yleinen tyytymättömyys pelin laatuun on aiheuttanut studioon jännittyneen ilmapiirin.

on jo aiemmin saanut kritiikkiä riippuvuudestaan määräaikaisiin työntekijöihin, ja nykyään se nojaa yhä enemmän ulkoisiin kehitysstudioihin sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa, aivan kuten ja tekevät. Kehittäjän mukaan Xbox on kuitenkin vuosia jäljessä tehokkaasta pelituotannosta, mikä aiheuttaa paljon turhaa säätöä ja hukattua aikaa.

Kokonaisuudessaan irtisanoi 9 000 työntekijää maailmanlaajuisesti, joista 830 Washingtonin osavaltiossa, Halo Studiosin kotikentällä. Xbox-tiimi ei ehkä kärsinyt eniten määrällisesti, mutta suhteessa pieneen kokoonsa isku tuntuu kovalta. Useita projekteja on peruttu tai laitettu jäihin, mukaan lukien ja . Myös useat veteraanikehittäjät ovat poistuneet riveistä.

Samaan aikaan Microsoftin panostus tekoälyyn kasvaa kovaa vauhtia. Yrityksen mukaan jopa 30 prosenttia sen koodista syntyy nykyään tekoälyn avulla, ja sisäisesti AI-avustajien, kuten Copilotin, käyttö on muuttunut pakolliseksi. Kehittäjien mukaan tämä saattaa olla yksi syy, miksi inhimillisiä tekijöitä on vähennetty.

He tekevät kaikkensa korvatakseen mahdollisimman monta työpaikkaa tekoälyllä. – Yksi irtisanotuista kehittäjistä kiteytti tunnelman yksinkertaisesti.

PlayStation hidastaa tahtia – pelien määrä romahtanut 70 % PS3-ajoista Kommentit pois päältä artikkelissa PlayStation hidastaa tahtia – pelien määrä romahtanut 70 % PS3-ajoista

Sony

Muistatko ajan, jolloin tuntui puskevan uutta peliä joka kuukausi? No, ne ajat ovat rakkaat kansalaiset nyt takanapäin. Uusi analyysi paljastaa, että Sonyn omien studioiden tekemien ensimmäisen osapuolen (first-party) pelien määrä on laskenut yli 70 % :n kulta-ajoista.

:n aikana (2006–2013) julkaisi peräti 91 omaa peliä, mukana oli jättihittejä kuten Uncharted 2, ja , mutta myös kokeellisia pieniä helmiä, joita harva enää muistaa. Verrattuna siihen :llä julkaistiin enää 34 ensipeliä, ja :llä tähän mennessä vain 18. Tahti on kuin hidastetusta videosta.

Mutta mistä oikein on kyse? Ei huonosta menestyksestä tai laiskuudesta, päinvastoin. Jokainen uusi peli on nykyisin jättihanke, jonka tekemiseen saattaa kulua jopa seitsemän vuotta ja yli 270 miljoonaa euroa, kuten :n tapauksessa. Sony on siirtynyt vähemmän, isompia, parempia -strategiaan, panostetaan jättipeleihin, jotka viedään myös :lle ja ehkä valkokankaalle.

Tämä muutos ei ole pelkästään numeroita, se vaikuttaa siihen, miltä PlayStation tuntuu. Ennen tarjolla oli yllätyksiä, outouksia ja pientä hulluutta. Nyt painopiste on elokuvamaisissa jättiseikkailuissa. Laatu on yhä huipussaan, mutta vaihtelu, luovuus ja yllättävyys ovat kutistuneet.