Ghostbusters: Afterlife 2 pitää huolen, että alkuperäiselle jengille löytyy edelleen töitä Kommentit pois päältä artikkelissa Ghostbusters: Afterlife 2 pitää huolen, että alkuperäiselle jengille löytyy edelleen töitä

oli loppujen lopuksi menestyksellinen paluu Haamujengin maailmaan, joten jatkohan sille on luvassa. Ghostbuster: Firehouse lupaa jatkaa Spenglerin perheen tarinaa ja tuo takaisin kaikki edellisen elokuvan päätähdet Mckenna Gracen, Finn Wolfhardin, Carrie Coonin- sekä Paul Ruddin. Myös alkuperäisten tähtien paluusta on ollut pitkään uumoilua, mutta nyt yksi alkuperäisistä Haamujengiläisistä on paljastanut, että roolia on tarjolla, ja tällä kertaa myöskin isommin.

NBC: n Today Show:ssa taannoin vieraillut Ernie Hudson varmisti, että fanien ei tarvitse olla huolissaan alkuperäisten hahmojen esiintymisestä tulevassa elokuvassa:

”Jason Reitman, joka on tämän elokuvan tuottaja, on ollut mukana alusta asti… Viime aikoina on ollut paljon juttuja siitä, etten ole tyytyväinen tiettyihin omaan rooliini tai muuhun. Mutta Jason varmisti – ja itse asiassa puhuimme siitä – että Winston olisi hyvin pitkälti mukana ja osa sarjaa ja että häntä arvostettaisiin sen vuoksi, mitä hän tuo siihen. Kaikki ovat palaamassa elokuvaan. Käsikirjoitus on loistava ja hauska.”

Huhujen mukaan uusi tulisi kertomaan alkuperäisten hahmojen Ray:n ja Winstonin kouluttamasta uudesta tiimistä, joka koostuisi nuorista Afterlifen päähenkilöistä. Elokuvan ohjaa Gil Kenan ja sen on määrä saapua teattereihin jouluna 2023.

Kommentoi

Ghostbusters: Firehousen kuvaukset alkoivat Kommentit pois päältä artikkelissa Ghostbusters: Firehousen kuvaukset alkoivat

oli loppujen lopuksi menestyksellinen paluu Haamujengin maailmaan, joten jatkohan sille on luvassa. Ghostbuster: Firehouse työnimellä kulkeva elokuva lupaa jatkaa Spenglerin perheen tarinaa ja tuo takaisin kaikki edellisen elokuvan päätähdet Mckenna Gracen, Finn Wolfhardin, Carrie Coonin- sekä Paul Ruddin. Myös alkuperäisten tähtien paluu on varmistettu vielä näyttelijä Bill Murrayta lukuunottamatta.

Elokuvan kuvaukset ovat käynnistyneet tällä viikolla Isossa-Britanniassa. Tuottajana tälä kertaa toimiva Jason Reitman on jakanut Instagramissa fanien mieltä nostattavan kuvan saatesanoin:

”Back in the Firehouse! Day one!”

Huhujen mukaan uusi Ghostbusters tulisi kertomaan alkuperäisten hahmojen Ray:n ja Winstonin kouluttamasta uudesta tiimistä, joka koostuisi nuorista Afterlifen päähenkilöistä. Elokuvan ohjaa Gil Kenan ja sen on määrä saapua teattereihin jouluna 2023.

Kommentoi

”Itkuvirsiä ja hyvää meininkiä” – Elokuvamusiikin kultaiset sulosävelet, osa 1 Kommentit pois päältä artikkelissa ”Itkuvirsiä ja hyvää meininkiä” – Elokuvamusiikin kultaiset sulosävelet, osa 1

on Errorin artikkelisarja, jossa toimittajamme poimii aika ajoin kasaan kourallisen jollain tapaa hänen omaa elämäänsä sykähdyttäviä elokuvakappaleita. Nuita sävellyksiä on mukava kuunnella toisinaan erilaisissa elämäntilanteissa, jolloin jokin tietty sävellys istuu, kuin nyrkki silmään valloillaan olevan tunnetilan kanssa. Joskus kyseiset elokuvakappaleet antavat myös varsin voimaannuttavia hetkiä, tai sitten niitä kuunnellessaan voi nostata mielialan huippuunsa.

Kappaleet ovat voineet riemastuttaa, vihastuttaa tai aiheuttaa monia muita vahvoja reaktioita, mutta ennen kaikkea, ne ovat jääneet elämään ikuisina korvamatoina omaan sisimpäänsä. Ne soivat kuin päättymättömältä kasetilta, joka ei koskaan mene solmuun. Aivan kuten toisessa artikkelisarjassamme Pelimusiikin ikivihreissäkin.

Ensimmäisen artikkelisarjan biisinostot voit katsastaa tästä alta:

Nicola Piovani -

Keskitysleirille lähetetty italianjuutalainen tarjoilija suojelee nuorta poikaansa todellisuudelta uskottelemalla, että vankeus on vain peliä. Tässä traagisessa, mutta siltikin jollain kierolla tapaa varsin lämminhenkisessä filmatisoinnissa musiikin kohdalla on onnistuttu luomaan tarttuvien sävellyksien lisäksi myös onnistunutta kuvailua, millaista oikeastaan ”toivon pilkahdus”. Elokuvan pääteeman säveltänyt Nicola Piovani voitti elokuvan musiikista myös Oscarin vuonna 1998, joka ei kuitenkaan ollut elokuvan ainoa pokaali kyseisenä iltana. Myös elokuvan pääosan näyttelijä Roberto Benigni pokasi samana iltana Oscarin parhaasta miespääosasta.

Thomas Newman – American Beauty

Thomas Newman – tuo elokuvamusiikin mollimies numero yksi, jonka sävellyksiä tullaan nostamaan tämän artikkelisarjan tulevissa osuuksissakin useaan otteeseen. Vuonna 1999 ilmestyneessä American Beautyssa oli tunnelma kohdillaan onnistuneen ohjauksen, näyttelijöiden, tarinan ja musiikinkin suhteen. Newman voitti myös kyseisen elokuvan kohdalla itselleen -palkinnon. Kehtaanko tässä vaiheessa edes paljastaakaan, millaisissa sydänsurujen huuruttamissa tunnelmissa kyseisestä kappaletta onkaan soitettu? Palataan siihen tarinaan ehkä joskus myöhemmin…

Ray Parker Jr. – Theme

Artikkelin finaali tuskin esittelyjä kaipaakaan? Ray Parker Jr:n säveltämässä -teemassa on korvamadot kohdallaan ja se on kestänyt aikaa hyvin jo usean vuosikymmenen ajan. Julkaistessaan useita listahittejäkin valloittanut singlelohkaisu piti huolen, että Haamujengin työ tulee olemaan tuttua maailmanlaajuisesti – ja niinhän siinä lopulta kävikin. Elokuvasta- sekä sen tunnusbiisistä tuli kummastakin valtaiset hitit, jonka jäljet näkyvät vielä tänäkin päivänä, kun Ghostbustersin uutta tulemista suunnitellaan jälleen kuluvan vuoden aikana. Niin mitäkäs tämä kappale nyt kuvastikaan? No erittäin hyvää meininkiä, totta kait!

Teksti: Jaakko Nygård

Kommentoi